MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Heja;) My po wizycie!
Wszystko u nas ładnie i pięknie(och jaki piękny ten mój synuś!)
Mały ma wymiary średnio na 6 dni więcej niż ma, ale to chyba dlatego,że główke ma jakąś dużą. Ale pan doktor nic nie mówił, żeby było nie tak. Wręcz przeciwnie: powiedział, że ładnie rośnie. Ma ok 2200-2500 ale bliżej 2500. Jak to pan powiedział: taki pulchniutki na buzi jest. Więc myślę, że stąd ten wymiar główki taki duży. Nie chce mi się ruszyć tyłka, więc nie wiem, czy to AFI jest napisane, ale pan powiedział, że poziom wód w porządku, łożysko również, obejrzał szyjkę i nie jest owinięty pępowiną, położenie główkowe(od 20tyg;P)
Mam śliczne zdjęcia, ale nie chce mi się wstać po zdjęcie, tak że jutro będzie;Pweronikabp, evas, Limerikowo, Agusia2312, Tusia84, Bea_tina, maggda, Paulina1986, Nalka, Galanea, alexast, monalisa lubią tę wiadomość
-
W końcu udało mi się was doczytać
u nas wszystko w porządku, mały rozbrykany nie daje mi chwili spokoju
niestety od wczoraj męczy mnie zgaga, aż boję się położyć do łóżka, nic nie pomaga
Weronika jeszcze raz dziękuję za pudernutka, Limerikowo, weronikabp, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
Evas- ja też coraz częsciej miewam zgagę. No cóż, takie duże dzieci już mamy, że uciskają
A zapomnialam wam powiedzieć, po lekarzu, jakoś koło 20.30 poszliśmy do Lidla bo jest na przeciwko przychodni i ostatnie 2 pampersy na mnie czekały:)
evas, MagdaO, Agusia2312, Tusia84, Nalka, Galanea lubią tę wiadomość
-
nutka wrote:Evas- ja też coraz częsciej miewam zgagę. No cóż, takie duże dzieci już mamy, że uciskają
A zapomnialam wam powiedzieć, po lekarzu, jakoś koło 20.30 poszliśmy do Lidla bo jest na przeciwko przychodni i ostatnie 2 pampersy na mnie czekały:) -
Na zwykłym. Pokazał mi szyjkę i pokazał którędy idzie pępowina, widać było, że jest z dala od szyjki dziecka, a szyjka ładna, gładka. Bez problemu to widać
Evas no u nas jedne dwójki zostały, więc wziełam. Jedynek kupiłam ostatnio jedną paczkę 42 sztuki i w domu przymierzyłam, że praktycznie nie ma różnicy w wielkości, więc jedynki do szpitala, a dwójki już w domciu bedziemy używać.
I u nas pół kartonu trójek było i nic więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 23:55
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
We środę mam USG to się zapytam, bo mój mały strasznie się wierci i obawiam się że może się okrecic pepowina.
A co do pieluch to mam kupione: 1 dużą paczkę białych jedynek coś około 90 szt. 1 dużą paczkę białych dwojek i teraz dużą paczkę zielonych dwojek. Mam nadzieję że to wystarczy, bo mamy zamiar używać wielorazowek jak już będę w miarę sprawna po porodzie. -
nick nieaktualnyCzesc lasencje!
Nie mam mozliwosci czasowej i silowej Was nadrobic, takze tego WYBACZCIEmam nadzieje, ze wszystko u Was jak najbardziej jest ok
U mnie hardcore, maj zapowiada sie mega szybki i ciekawyremont w trakcie,mieszkanie jak pogorzelisko-myslalam ze bedzie troche mniej tego wszystkiego-oj jak bardzo sie mylilam. Nie mam czasu doslownie na nic. Ostatnie dni tez biegalismy za samochodami, ale w koncu sie udalo i wczoraj do domu zajechalam samochodem
dobrze, ze mam spakowane torby gleboko w garderobie,wiekszy komfort psychiczny mam zdecydowanie... w ogole ten remont daje mi niezle w kosc bo wczoraj np o 4 nad ranem obudzil mnie bol brzucha,ciezko opisac i stwoerdzic czy to skurcze. Jestem w kontakcie z lekarzem,mowi ze na tym etapie to normalne,mialam jechac wieczorem na ktg ale mi przeszlo, wiec pp prostu polozylam sie spac. Dzis wieczorem przeprowadzam sie do konca remontu do cioci,nie ma sensu zebym tu flaki wypruwala,takze bede miala raczej wiecej czasu
maz dygoce za kazdym moim jeknieciem z pytaniem "nie zaczniesz rodzic w trakcie remontu,prawdaaaa?
"
Trzymajcie sie laski,milego dnia i dobrych humorkowLimerikowo, weronikabp, Modelka, Agusia2312, evas, czekajajaca, Tusia84, Mucha, Paulina1986, Nalka, Galanea, alexast, monalisa lubią tę wiadomość
-
Natalia masz 37tydz wiec nie ma juz za bardzo co nozek sciskac
)
A ze remont to na pewno Baby musi to wziac powaznie pod uwage i jeszcze nie wychodzic
a jak Franek wczesniej sie pojawi to pomysli: oj Tato masz slabe ruchy hi hi, zobacz jaki ja szybki jestem ;--))))))NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimerykowo ja juz nic nie sciskam. Niczego nie przyspiesze,niczego nie opoznie sam zdecyduje mlody kiedy chce wyjsc
swoja droga ruchy ma juz co raz bardziej potezniejsze,ciekawe jakie sa pozniej jak dzieciak np dobija do 4 kg
haha,masakr! Wczoraj jak odpalili młot pneumatyczny to Franek tak sie przestraszyl ze brzuch mi latal w kazda strone, wszyscy sie smiali a mi go szkoda biedaka bylo,musialam go jakos uspokoic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 06:47
Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia za tydzień masz donoszoną ciążę, wiec zobaczymy co Franus wymyśli
) trzeba powoli wstawać, zobaczymy czy mała sie rozrusza, zaraz zbieram sie na ktg. Dobrego dnia dziewczyny !!
Limerikowo, evas, czekajajaca, Tusia84, Galanea, alexast lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
ja dziś nie śpię od 5:20. Michaś przespał całą noc, ale za to pobudkę taką wczesną urządziłdobrze, że już z nim lepiej. Widać antybiotyk już zaczął działać
U nas pięknie słoneczko świeci i taki śliczny poraneksynek już męczy, żeby na plac zabaw wyjść... będzie ciepło to z nim pójdę - lepiej to niż w domowych zarazkach się kisić.
ja do lidla nie dotarłampal licho, widocznie nie było mi dane tych tanich pieluch kupić.
ja mam zawsze poziom wód mierzony, nie chce mi się po teczkę wstawać żeby sprawdzić na jakim poziomie ostatnio były.
Gratuluję udanych wizytLimerikowo, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
Ja nie moge spac od 4 rano tylko, musze meza pogonic za ok zaslonami bo za jasno jak dla mnie
bo przeciez 1ym pobraniem sie nie stresuje tyle juz mam za soba jak honorowy krwiodawca w tej ciazy ;++))))
u mnie tydz temu poziom wod 11, ginka mowila ze okWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 07:00
Agusia2312, weronikabp, czekajajaca, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
A do mnie jutro wreszcie przychodzi kolega malować pokoik dla Młodego
Więc dziś muszę wszystkie ubranka stamtąd przenieść, bo już je miałam ułożone pięknie w szufladzie, ale przecież nie zostawię na czas malowania, bo przejdą zapachem farby! Ale będzie tak ślicznie
Dziś robię ostatnie zakupy internetowe - koszule do porodu, adapterki do wózka, no i pieluchy. Samochód będę miała dopiero jutro, więc w lidlu już na pewno nic nie będzie...
Miłego dnia wszystkim, ja dziś sprzątam i ogarniamAgusia2312, evas, weronikabp, Limerikowo, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
u mnie aFi z 25 marca to 12,92 a 24 kwietnia nie mam wartości ale napisane, że w normie
teraz wizyta 23 maja. po 19 mam 2x na tydzień ktg robić
nie mogę się przyzwyczaić, że wyznaczony termin już tak blisko
ale Piotruś szaleje w brzusiuchyba temu, że kanapkę zjadłam
ja już badań krwi nie będę miała tylko mocz muszę zbadać na następną wizytę
znowu trzeba w domu posprzątać bo po tych paru dniach kiszenia się w domu straszny bałagan się zrobiłale to taki szybko sprzątający się bałagan
już mnie coraz bardziej kusi, żeby wózek z szaFy ściągnąć a wiem, że za wcześnie bo tylko będzie stał się kurzył
obiecałam sobie, że po 19 maja męża poproszę bo odświeżyć go troszkę trzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 07:49
Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
a ja mialam wczoraj typowe skurcze przepowiadajace porod- trwaly ok 3 godziny, byly dosc silne ale nieregularne i nie zwiekszaly czestotliwosci. Potem ustaly calkowicie tak ze przespalam reszte nocy
Limerikowo, Galanea, alexast, monalisa lubią tę wiadomość
-
Topa to teraz odpoczywaj w domu!!
i łez jak musisz:)
Nutka super ze wszystko ok po wizycie .
Ja mam dziś wizytę + ktgale jak zwykle dopiero wieczorem:) Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
Sprawdzałam jaki mam poziom wód płodowych i u mnie w 29 tc było AFI = 14, wiec też dobrze:)
Co do spania to ja nie mogę narzekać, budzę się parę razy w nocy ale zaraz zasypiam i śpi mi się wygodnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 07:55
weronikabp, Tusia84, nutka, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]