WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja;) My po wizycie!;)
    Wszystko u nas ładnie i pięknie(och jaki piękny ten mój synuś!):)
    Mały ma wymiary średnio na 6 dni więcej niż ma, ale to chyba dlatego,że główke ma jakąś dużą. Ale pan doktor nic nie mówił, żeby było nie tak. Wręcz przeciwnie: powiedział, że ładnie rośnie. Ma ok 2200-2500 ale bliżej 2500. Jak to pan powiedział: taki pulchniutki na buzi jest. Więc myślę, że stąd ten wymiar główki taki duży. Nie chce mi się ruszyć tyłka, więc nie wiem, czy to AFI jest napisane, ale pan powiedział, że poziom wód w porządku, łożysko również, obejrzał szyjkę i nie jest owinięty pępowiną, położenie główkowe(od 20tyg;P)
    Mam śliczne zdjęcia, ale nie chce mi się wstać po zdjęcie, tak że jutro będzie;P

weronikabp, evas, Limerikowo, Agusia2312, Tusia84, Bea_tina, maggda, Paulina1986, Nalka, Galanea, alexast, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu udało mi się was doczytać ;) u nas wszystko w porządku, mały rozbrykany nie daje mi chwili spokoju :P niestety od wczoraj męczy mnie zgaga, aż boję się położyć do łóżka, nic nie pomaga :(
    Weronika jeszcze raz dziękuję za puder ;)

nutka, Limerikowo, weronikabp, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas- ja też coraz częsciej miewam zgagę. No cóż, takie duże dzieci już mamy, że uciskają:)

A zapomnialam wam powiedzieć, po lekarzu, jakoś koło 20.30 poszliśmy do Lidla bo jest na przeciwko przychodni i ostatnie 2 pampersy na mnie czekały:)

evas, MagdaO, Agusia2312, Tusia84, Nalka, Galanea lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, czy to znaczy że na USG można zobaczyć czy dziecko nie jest zawiniete pepowina? Ale to na zwykłym widać czy na 3D?

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Evas- ja też coraz częsciej miewam zgagę. No cóż, takie duże dzieci już mamy, że uciskają:)

A zapomnialam wam powiedzieć, po lekarzu, jakoś koło 20.30 poszliśmy do Lidla bo jest na przeciwko przychodni i ostatnie 2 pampersy na mnie czekały:)
    My też byliśmy około 20-tej i u nas zostały tylko 2, wiec kupiłam jedną paczkę.

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zwykłym. Pokazał mi szyjkę i pokazał którędy idzie pępowina, widać było, że jest z dala od szyjki dziecka, a szyjka ładna, gładka. Bez problemu to widać;)

Evas no u nas jedne dwójki zostały, więc wziełam. Jedynek kupiłam ostatnio jedną paczkę 42 sztuki i w domu przymierzyłam, że praktycznie nie ma różnicy w wielkości, więc jedynki do szpitala, a dwójki już w domciu bedziemy używać.
    I u nas pół kartonu trójek było i nic więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 23:55

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We środę mam USG to się zapytam, bo mój mały strasznie się wierci i obawiam się że może się okrecic pepowina.
    A co do pieluch to mam kupione: 1 dużą paczkę białych jedynek coś około 90 szt. 1 dużą paczkę białych dwojek i teraz dużą paczkę zielonych dwojek. Mam nadzieję że to wystarczy, bo mamy zamiar używać wielorazowek jak już będę w miarę sprawna po porodzie.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba sama zostałam na forum :P czas do spania, piję właśnie wodę z sodą, tylko to mi pomaga na zgagę.
    Dobrej nocy kochane Brzuchatki ;)

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie inhalatorów,my mamy taki:http://www.hurt.com.pl/inhalator-philips-respironics-family,p8400.html

sunset lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc lasencje!
    Nie mam mozliwosci czasowej i silowej Was nadrobic, takze tego WYBACZCIE ;-) mam nadzieje, ze wszystko u Was jak najbardziej jest ok ;-)
    U mnie hardcore, maj zapowiada sie mega szybki i ciekawy :D remont w trakcie,mieszkanie jak pogorzelisko-myslalam ze bedzie troche mniej tego wszystkiego-oj jak bardzo sie mylilam. Nie mam czasu doslownie na nic. Ostatnie dni tez biegalismy za samochodami, ale w koncu sie udalo i wczoraj do domu zajechalam samochodem :D <3 dobrze, ze mam spakowane torby gleboko w garderobie,wiekszy komfort psychiczny mam zdecydowanie... w ogole ten remont daje mi niezle w kosc bo wczoraj np o 4 nad ranem obudzil mnie bol brzucha,ciezko opisac i stwoerdzic czy to skurcze. Jestem w kontakcie z lekarzem,mowi ze na tym etapie to normalne,mialam jechac wieczorem na ktg ale mi przeszlo, wiec pp prostu polozylam sie spac. Dzis wieczorem przeprowadzam sie do konca remontu do cioci,nie ma sensu zebym tu flaki wypruwala,takze bede miala raczej wiecej czasu :) maz dygoce za kazdym moim jeknieciem z pytaniem "nie zaczniesz rodzic w trakcie remontu,prawdaaaa?;D" ;-)

Trzymajcie sie laski,milego dnia i dobrych humorkow :)

Limerikowo, weronikabp, Modelka, Agusia2312, evas, czekajajaca, Tusia84, Mucha, Paulina1986, Nalka, Galanea, alexast, monalisa lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia masz 37tydz wiec nie ma juz za bardzo co nozek sciskac :-))
    A ze remont to na pewno Baby musi to wziac powaznie pod uwage i jeszcze nie wychodzic
    a jak Franek wczesniej sie pojawi to pomysli: oj Tato masz slabe ruchy hi hi, zobacz jaki ja szybki jestem ;--))))))

NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo ja juz nic nie sciskam. Niczego nie przyspiesze,niczego nie opoznie sam zdecyduje mlody kiedy chce wyjsc ;-) swoja droga ruchy ma juz co raz bardziej potezniejsze,ciekawe jakie sa pozniej jak dzieciak np dobija do 4 kg :D haha,masakr! Wczoraj jak odpalili młot pneumatyczny to Franek tak sie przestraszyl ze brzuch mi latal w kazda strone, wszyscy sie smiali a mi go szkoda biedaka bylo,musialam go jakos uspokoic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 06:47

Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze pierwsze silne doświadczenia dzwiekowe, moja sie tez tlucze na glosnych filmach w kinie plus tramwaje, ale mlotka pneumatycznego to jeszcze na szczęście nie bylo ;--)))

NataliaK, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia za tydzień masz donoszoną ciążę, wiec zobaczymy co Franus wymyśli :-)) trzeba powoli wstawać, zobaczymy czy mała sie rozrusza, zaraz zbieram sie na ktg. Dobrego dnia dziewczyny !!

Limerikowo, evas, czekajajaca, Tusia84, Galanea, alexast lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ja dziś nie śpię od 5:20. Michaś przespał całą noc, ale za to pobudkę taką wczesną urządził :) dobrze, że już z nim lepiej. Widać antybiotyk już zaczął działać :)
    U nas pięknie słoneczko świeci i taki śliczny poranek :) synek już męczy, żeby na plac zabaw wyjść... będzie ciepło to z nim pójdę - lepiej to niż w domowych zarazkach się kisić.
    ja do lidla nie dotarłam :/ pal licho, widocznie nie było mi dane tych tanich pieluch kupić.
    ja mam zawsze poziom wód mierzony, nie chce mi się po teczkę wstawać żeby sprawdzić na jakim poziomie ostatnio były.
    Gratuluję udanych wizyt :)

Limerikowo, czekajajaca lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge spac od 4 rano tylko, musze meza pogonic za ok zaslonami bo za jasno jak dla mnie
    bo przeciez 1ym pobraniem sie nie stresuje tyle juz mam za soba jak honorowy krwiodawca w tej ciazy ;++))))
    u mnie tydz temu poziom wod 11, ginka mowila ze ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 07:00

Agusia2312, weronikabp, czekajajaca, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie jutro wreszcie przychodzi kolega malować pokoik dla Młodego :) Więc dziś muszę wszystkie ubranka stamtąd przenieść, bo już je miałam ułożone pięknie w szufladzie, ale przecież nie zostawię na czas malowania, bo przejdą zapachem farby! Ale będzie tak ślicznie :)

Dziś robię ostatnie zakupy internetowe - koszule do porodu, adapterki do wózka, no i pieluchy. Samochód będę miała dopiero jutro, więc w lidlu już na pewno nic nie będzie...

Miłego dnia wszystkim, ja dziś sprzątam i ogarniam :)

Agusia2312, evas, weronikabp, Limerikowo, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie aFi z 25 marca to 12,92 a 24 kwietnia nie mam wartości ale napisane, że w normie :)
    teraz wizyta 23 maja. po 19 mam 2x na tydzień ktg robić :)
    nie mogę się przyzwyczaić, że wyznaczony termin już tak blisko :)
    ale Piotruś szaleje w brzusiu :) chyba temu, że kanapkę zjadłam :)
    ja już badań krwi nie będę miała tylko mocz muszę zbadać na następną wizytę :)
    znowu trzeba w domu posprzątać bo po tych paru dniach kiszenia się w domu straszny bałagan się zrobił :) ale to taki szybko sprzątający się bałagan :) już mnie coraz bardziej kusi, żeby wózek z szaFy ściągnąć a wiem, że za wcześnie bo tylko będzie stał się kurzył :) obiecałam sobie, że po 19 maja męża poproszę bo odświeżyć go troszkę trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 07:49

Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mialam wczoraj typowe skurcze przepowiadajace porod- trwaly ok 3 godziny, byly dosc silne ale nieregularne i nie zwiekszaly czestotliwosci. Potem ustaly calkowicie tak ze przespalam reszte nocy

Limerikowo, Galanea, alexast, monalisa lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa to teraz odpoczywaj w domu!! :) i łez jak musisz:)
    Nutka super ze wszystko ok po wizycie .

Ja mam dziś wizytę + ktg :) ale jak zwykle dopiero wieczorem:) Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)

Sprawdzałam jaki mam poziom wód płodowych i u mnie w 29 tc było AFI = 14, wiec też dobrze:)

Co do spania to ja nie mogę narzekać, budzę się parę razy w nocy ale zaraz zasypiam i śpi mi się wygodnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 07:55

weronikabp, Tusia84, nutka, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ