WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Martwię się o te wody i o łożysko -zobaczymy jak to będzie kształtowało się za tydzień
    Topa nie zamaratwiaj się, wszystko będzie dobrze! II stopień dojrzałości łożyska w tym tygodniu to bardzo dobry wynik - dopiero gdybyś miała III czy IV to byłoby niepokojące.
    a co do wód, to tak jak pisałam wcześniej - mój gin do 35 tyg wartość 8-9 jest jeszcze dopuszczalna :)
    Nie denerwuj się, tylko bądź dobrej myśli! :)

weronikabp, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze czekam na KTG I na Zelaznej znowu full odsyłają, dziewczyna ze skurczami zaczęła bluznic, no nieciekawie .. Niesforna po powrocie do domu Ci odpisze ;-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa musi być dobrze :) nie ma innej możliwości :)

ogarnęłam chatę - tylko w kuchni muszę trochę posprzątać i poprać ciuchy :)
    siostra miała mi jedną torbę ciuchów dla małego dowieźć a dowiozła dwa wory 120l i tak siedziałam porządkowałam, ale tylko jeden worek poukładałam - z tym, że to rozmiar 68 :) już nie mam gdzie tego składać...
    jeju jak ja nie lubię w kuchni sprzątać. mógłby ktoś za mnie to zrobić :) no nic - idę walczyć ;)

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Siedze czekam na KTG I na Zelaznej znowu full odsyłają, dziewczyna ze skurczami zaczęła bluznic, no nieciekawie .. Niesforna po powrocie do domu Ci odpisze ;-)
    Ok, dzięki :)

Kurczę właśnie boję się cholernie tego odsyłania :(
    Nie chciałabym, żeby mnie też odesłali, i jeździj po tej Warszawie i się zastanawiaj, który szpital w takim razie wybrać na poród :/

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oni organizują w razie odsylania, musza potwierdzić ze jest miejsce w innym szpitalu i ten szpital czeka na Ciebie.
    . można sie nie zgodzić na odsylanie, zdarzają sie porody w Izbie przyjęć, dzis sie dowiedziałam ;-) ta szczepionka kosztuje około 60 zł Modelka.

Modelka lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. Niesforna no ja mam Afi 9 więc zaczyna być nie ciekawie a dopiero 32 tydz ciąży. Reakcja położnej była oj Afi jest 9! ale niech Pani się nie denerwuje :-( mam doła płakać mi się chce ! Leże w łóżku mąż i córka wszystko robią - kochani są :-) Piję dużo wody i mam nadzieję że stan wód do poniedziałku się poprawi.
    Ogólnie po wczorajszej wizycie nie jest wesoło :-( Po wyniku ktg lekarz powiedział Że cud że nie urodziłam, robią usg powiedział że dziecko jest bardzo, bardzo nisko widać że się pcha i w każdej chwili może wyjść ! mam tyle leżeć aż będzie mnie bolał kręgosłup! Dziewczyny martwię się wszystkim :-(

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa nie denerwuj się! Na pewno będzie dobrze :)
    A stres nie wpływa dobrze ani na Ciebie, ani na maluszka.
    Ja leżę od 10 tygodni już i daję radę. Już bliżej niż dalej :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    hejka. Niesforna no ja mam Afi 9 więc zaczyna być nie ciekawie a dopiero 32 tydz ciąży. Reakcja położnej była oj Afi jest 9! ale niech Pani się nie denerwuje :-( mam doła płakać mi się chce ! Leże w łóżku mąż i córka wszystko robią - kochani są :-) Piję dużo wody i mam nadzieję że stan wód do poniedziałku się poprawi.
    Ogólnie po wczorajszej wizycie nie jest wesoło :-( Po wyniku ktg lekarz powiedział Że cud że nie urodziłam, robią usg powiedział że dziecko jest bardzo, bardzo nisko widać że się pcha i w każdej chwili może wyjść ! mam tyle leżeć aż będzie mnie bolał kręgosłup! Dziewczyny martwię się wszystkim :-(
    Topa do gory głowa! Ale tak sie zastanawiam czy jednak nie czulabys sie bezpieczniej w szpitalu pod stała kontrolą?

• nutka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz będę nadrabiać, ale najpierw się pochwalę:
    7a1e740aca937188.jpg 68726a6f1a4d7195.jpg 4a2faa1b0fe79b71.jpg

Nalka, MonikaS, sunset, Limerikowo, czekajajaca, Tusia84, Galanea, Paulina1986, weronikabp, Agusia2312, evas, misia_k1 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie odsyłania, bo temat się pojawił już kilka razy, nie wiem czy wiecie ale zgodnie z prawem szpital NIE MOŻE Was tak po prostu odesłać - jeżeli nie ma miejsc MUSI Was przetransportować karetką do innego szpitala. Gdybyście się spotkały z taką sytuacją nie dajcie się, szpitale wykorzystują fakt, że nie wszyscy o tym wiedzą.

Limerikowo, Modelka, Martynika lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka troszkę mi zajęło zanim się dopatrzyłam :) ale to temu, że czuję się jakby mnie ktoś młotkiem po głowie okładał... chyba wirus mojego synka zaczął mnie atakować. Oby nie. I tak siedzę i myślę - jeju a jakby tak człowiek się na dobre rozchorował i przyszło się w takim stanie rodzić? Z gorączką i w ogóle, bólem mięśni... Nie wiem czy miałabym wystarczająco dużo sił na to. Lepiej niech ten wirus odpuści...

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka - robiłaś prenatalne te w 18-22tyg.? Miałaś przepływy ok?
    Dziś sobie policzyłam dokładnie, że gdyby mała przybierała jak przez ostatnie 2 tygodnie to do końca 40tyg powinna dobić wg usg do ok. 2400g plus margines błędu i wiedza, że usg mojej gin nieco zaniża wagę to powinno być ok 2500g - taki oto pozytyw sobie dziś uświadomiłam w całej tej sytuacji :) Trzeba się uczepić każdego optymistycznego scenariusza, żeby nie zwariować, tym bardziej, że mój m zaczął się sam nakręcać i zamiast on mnie to ja jego sprowadzam na ziemię i uspokajam. Faceci...

A i zrobiłam dziś awidność tej cholernej CMV - wyniki pod koniec przyszłego tygodnia - i znowu czekanie jak na szpilkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 12:20

MonikaS, Nalka, Limerikowo, excella, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam Susnet i przepływy były ok. Ja wczoraj też sobie policzyłam, czy Malutka Ci dobije do 2500 i kurna dobije. Nie ma co siać paniki - powiedz tak swojej pani ginekolog. :D

Nutka super fotki synusia.
    Topa będzie dobrze, trzymamy kciuki. Już końcówka. :)
    Dziękuję evas i weronika za kciuki. Musiałyście dobrze trzymać, bo wczoraj zarobiłam 5 i dzisiaj też zgarnęłam 5. Pewnie dobra passa się skończy niebawem przy historii ale i tak mam spore szanse na stypendium naukowe, nawet jak teraz polecą tróje. :D A chrześnicy współczuję matmy.. brr..

Mam ochotę pochłonąć kebaba. jeny.. jak bym sobie zjadła takiego malutkiego kebabcia..a on jest tak daleko. :(

sunset, weronikabp, Limerikowo, Tusia84, Galanea, evas, monalisa lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- coś ty? Ja tam widzę pięknego buziolka od razu:P hehe;)

Kurde, koszą trawę od rana i już mi w głowie buczy:P

MonikaS lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka gratulacje :-) u nas wszystko super, ktg jak z książki :-)

Limerikowo, Nalka, Galanea, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się właśnie do innego lekarza na inny sprzęt - wizyta w poniedziałek o 9. Teraz będzie życie od daty do daty, od badania do badania. ehh...

Limerikowo, excella lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny ! DAMY RADĘ!

sunset, Galanea, evas, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Topa dzielnie!

c55fflw1uez1iz08.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset ty też !Będzie dobrze - nie może być inaczej !

sunset, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie całkowity już spadek formy, leże i.chce mi sie płakać. Jestem jak chodząca bomba, w kazdej chwili mogę wybuchnąc. Nie wiem czy to wina hormonów czy czego tam. Ale juz mam serdecznie dosc siebie.w takim stanie. Piekna pogoda a mi sie nie chce żyć :(
    Najbardziej dobija mnie fakt, ze moj mąż zaraz może zostać bez pracy. A tu jeszcze tyle wydatków.
    Zaraz jedziemy do tesciow, musze odebrać swoje pranie i zacząc prasować i ukladac w szafie. Mam moją mame pod nosem, ale na nią nie mam co liczyć, smutne :(
    To się wyżaliłam, troche teraz mi lżej.

Jak tak czytam, jak piszecie że co chwila odsyłaja z Żelaznej to chyba z niej zrezygnuje. I pojde rodzic gdzies blizej domu ;)

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ