X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, nie martw się, głowa do góry, będzie dobrze! Już masz skończony 32 tc, a jestem pewna, że jeszcze długo wytrzymasz. Moja gin powiedziała, że grunt to dobić do 32 tygodniu i dzidziuś już jest raczej bezpieczny i się nadaje do życia :)

Nalka, gratuluję egzaminów. Podziwiam, że tak sobie radzisz na tym etapie ciąży, ja nawet na książce nie umiem się skupić ;)

Gratuluję Dziewczynom udanych wizyt.

weronikabp, Tusia84, Nalka, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już tu mówicie o AFI to ja mam z 30 tc 13 cm a na wypisie ze szpitala mam tylko że AFI w normie.

monalisa lubi tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, sunset, karolina trzymam za was i wasze maleństwa kciuki, oczywiście za całą resztę też.

excella - u mnie też jest spadek formy. Wczoraj jeszcze wszystko ogarnęłam, wieczorem tak mi napuchły nogi, że aż bolały. Dzisiaj przeszłam się do sklepu i ledwo co doszłam do domu. Nogi spuchnięte, brzuch twardy i bolący. Miałam jeszcze tyle porobić, ale sobie odpuszczam.
    Cały czas się zastanawiam gdzie rodzić.... nie umiem się zdecydować :(
    Dzisiaj idę prywatnie do ginki, zobaczymy co mi powie.

sunset lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również zaliczam spadek formy. Sklep plus schody na 4-te piętro i ciągnę się już jak nie powiem co. A wieczorami miewam twardnienia brzucha. Najgorsze, że czeka mnie cała komoda prasowania.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Galanea o tym to ja już nie wspominam, mam jeszcze 2 siaty do wyprania plus koce, rożki. Potem trzeba to wszystko jeszcze wyprasować a energii brak. Pocieszam się tylko tym, że jutro będzie lepiej (musi być ;) )

Galanea lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella - mam to samo. Bomba zegarowa - totalny brak cierpliwości, wkur... mnie wszystko, ale to samo miałam w pierwszym trymestrze, najbardziej boli mnie to, że nie mam cierpliwości do córki. Potem mam takiego doła, że na nią krzyczę... Zmęczenie też mnie dopada jak na początku.

MonikaS lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś wstawiłam ubranka dla małego |:-) mąż zdeklarował się że będzie prasować :-) na razie patrzę co mi brakuje do wyprawki :-)

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkroczyłam w 36 tydzień, a że sterydoterapię mam za sobą to ewentualny poród byłby już bezpieczny.

sunset, Galanea, weronikabp, alexast, Paulina1986, Martynika, Tusia84, Mucha, monaaa, monalisa lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie sunset, mam identycznie. Chwilami brak mi cierpliwosci do syna, a pozniej pluje sobie w brode jak ja moglam krzyczec na niegi za taka glupote ehhh

MonikaS, sunset lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to u Was jest z siarą już na tym etapie ciąży? Ja miałam parę incydentów wcześniej, ale były to pojedyncze krople, a teraz cały czas cisza.

monalisa lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea spokojnie, doczekasz się - ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam żadnych incydentów, ani kropelki aż do dnia przed porodem. Położyłam się na drzemkę i obudziła mnie mokra koszula.

Galanea, monaaa, monalisa lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie siary brak. Teraz mi to nie przeszkadza. Oby pokarm był po porodzie:)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Galanea spokojnie, doczekasz się - ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam żadnych incydentów, ani kropelki aż do dnia przed porodem. Położyłam się na drzemkę i obudziła mnie mokra koszula.

Mam nadzieję, że tak będzie :) A mam trochę obawy, bo mam mastopatię piersi i parę zwłóknień, ale mam nadzieję, że nie będzie to miało wpływu na laktację. Jak mawia moja pani doktor: "A która z nas nie ma mastopatii?!" ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze - nie martw się na zapas i pamiętaj, że sukces karmienia tkwi głównie w naszych głowach!!

Martynika, Galanea, monaaa lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea u mnie też nie leci, jakieś odrobinki były, ale wszyscy lekarze mówią, że to nie ma żadnego wpływu na późniejszą laktację, więc się nie stresuję i liczę że będę porządną mleczarnią :)
    Dziś na IP spotkałam dziewczynę w 41 tyg nie ma żadnych objawów porodu, żal mi jej, bardzo to przeżywa, chyba tego boję się najbardziej, oby Polunia zechciała wyjść wcześniej :) Dziś przychodzi monitor oddechu z nianią oraz sterylizator, tym samym kompletowanie wyprawki uważam za zakończone :)) Wszystko jest ready!
    Limerikowo - JEST 12 NA LIŚCIE OGÓLNEJ, VIKUŚ 14 wow zaraz czerwćówki wchodza do pierwszej dziesiątki, wow!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 14:15

alexast, Galanea, vikus001, Limerikowo, Agusia2312, monalisa, evas lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea u mnie od jakiegoś miesiaca cisza. Wcześniej dosyć często to się zdarzało;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam wszystkiego i raczej będę dokupywać jak wyjdę ze szpitala. Przeliczyłam się z remontami i meblami. Spłukałam się doszczętnie. Trudno, najpotrzebniejsze rzeczy mam. :)

Galanea ja też nie mam siary. Nic a nic

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka bo ja jakaś dzisiaj półprzytomna od pewnego momentu się zrobiłam. Chyba mnie rozkłada wirus Miśka...ale jak już się buziaka dopatrzyłam to nie mogłam się nadziwić, że od razu nie wypatrzyłam :)

Sunset i Excella ja też miałam taki czas, że miałam wyrzuty sumienia bo na małego krzyczałam za byle co... naprawdę nie miałam siły na nic i wszystko mnie dobijało - najmniejsze 'przewinienie'... zero cierpliwości aż mi mąż uwagę zwrócił żebym nie krzyczała na niego bo on nic winny nie jest. Ależ ja się wtedy atalnie czułam - jak jakaś wyrodna matka. Teraz już mi te emocje i zmęczenie jakoś odeszły i mu wynagradzam :) dobrze, że to był krótki czas takiej burzy hormonalnej :) a moje chłopaki są kochane, że ze mną to wytrzymali :) a teraz codziennie synek przychodzi i mi powtarza, że mnie kocha :) podwójnie mnie motywuje, żebym się 10razy zastanowiła zanim wybuchnę ;)
    pamiętam jak dzień po tym jak tak krzyczałam na Michasia postanowiłam się wykazać mega cierpliwością i nie krzyczeć :) wraca mąż z pracy a Michaś do niego biegnie i krzyczy - mama dziś mądrze mówiła hehehehehehe dzieci to jak coś powiedzą....

co do siary - w poprzedniej ciąży nie miałam, w tej też nie :) ale jak urodziłam to na brak mleka nie narzekałam - no może mogłoby go być więcej, ale to już inne czynniki się nałożyły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 14:30

Galanea, sunset, nutka, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siary nie mam nic na razie się nie sączy ale wiem że nie ma to znaczenia na późniejsze karmienie piersią.

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie uspokoiłyście, jest szansa :) Dzięki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 14:40

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ