MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Topa, nie martw się, głowa do góry, będzie dobrze! Już masz skończony 32 tc, a jestem pewna, że jeszcze długo wytrzymasz. Moja gin powiedziała, że grunt to dobić do 32 tygodniu i dzidziuś już jest raczej bezpieczny i się nadaje do życia
Nalka, gratuluję egzaminów. Podziwiam, że tak sobie radzisz na tym etapie ciąży, ja nawet na książce nie umiem się skupić
Gratuluję Dziewczynom udanych wizyt.weronikabp, Tusia84, Nalka, evas lubią tę wiadomość
-
Topa, sunset, karolina trzymam za was i wasze maleństwa kciuki, oczywiście za całą resztę też.
excella - u mnie też jest spadek formy. Wczoraj jeszcze wszystko ogarnęłam, wieczorem tak mi napuchły nogi, że aż bolały. Dzisiaj przeszłam się do sklepu i ledwo co doszłam do domu. Nogi spuchnięte, brzuch twardy i bolący. Miałam jeszcze tyle porobić, ale sobie odpuszczam.
Cały czas się zastanawiam gdzie rodzić.... nie umiem się zdecydować
Dzisiaj idę prywatnie do ginki, zobaczymy co mi powie.sunset lubi tę wiadomość
-
excella - mam to samo. Bomba zegarowa - totalny brak cierpliwości, wkur... mnie wszystko, ale to samo miałam w pierwszym trymestrze, najbardziej boli mnie to, że nie mam cierpliwości do córki. Potem mam takiego doła, że na nią krzyczę... Zmęczenie też mnie dopada jak na początku.
MonikaS lubi tę wiadomość
-
sunset wrote:Galanea spokojnie, doczekasz się - ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam żadnych incydentów, ani kropelki aż do dnia przed porodem. Położyłam się na drzemkę i obudziła mnie mokra koszula.
Mam nadzieję, że tak będzieA mam trochę obawy, bo mam mastopatię piersi i parę zwłóknień, ale mam nadzieję, że nie będzie to miało wpływu na laktację. Jak mawia moja pani doktor: "A która z nas nie ma mastopatii?!"
-
nick nieaktualnyGalanea u mnie też nie leci, jakieś odrobinki były, ale wszyscy lekarze mówią, że to nie ma żadnego wpływu na późniejszą laktację, więc się nie stresuję i liczę że będę porządną mleczarnią
Dziś na IP spotkałam dziewczynę w 41 tyg nie ma żadnych objawów porodu, żal mi jej, bardzo to przeżywa, chyba tego boję się najbardziej, oby Polunia zechciała wyjść wcześniejDziś przychodzi monitor oddechu z nianią oraz sterylizator, tym samym kompletowanie wyprawki uważam za zakończone
) Wszystko jest ready!
Limerikowo - JEST 12 NA LIŚCIE OGÓLNEJ, VIKUŚ 14 wow zaraz czerwćówki wchodza do pierwszej dziesiątki, wow!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 14:15
alexast, Galanea, vikus001, Limerikowo, Agusia2312, monalisa, evas lubią tę wiadomość
-
Ja niestety nie mam wszystkiego i raczej będę dokupywać jak wyjdę ze szpitala. Przeliczyłam się z remontami i meblami. Spłukałam się doszczętnie. Trudno, najpotrzebniejsze rzeczy mam.
Galanea ja też nie mam siary. Nic a nicweronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
Nutka bo ja jakaś dzisiaj półprzytomna od pewnego momentu się zrobiłam. Chyba mnie rozkłada wirus Miśka...ale jak już się buziaka dopatrzyłam to nie mogłam się nadziwić, że od razu nie wypatrzyłam
Sunset i Excella ja też miałam taki czas, że miałam wyrzuty sumienia bo na małego krzyczałam za byle co... naprawdę nie miałam siły na nic i wszystko mnie dobijało - najmniejsze 'przewinienie'... zero cierpliwości aż mi mąż uwagę zwrócił żebym nie krzyczała na niego bo on nic winny nie jest. Ależ ja się wtedy atalnie czułam - jak jakaś wyrodna matka. Teraz już mi te emocje i zmęczenie jakoś odeszły i mu wynagradzamdobrze, że to był krótki czas takiej burzy hormonalnej
a moje chłopaki są kochane, że ze mną to wytrzymali
a teraz codziennie synek przychodzi i mi powtarza, że mnie kocha
podwójnie mnie motywuje, żebym się 10razy zastanowiła zanim wybuchnę
pamiętam jak dzień po tym jak tak krzyczałam na Michasia postanowiłam się wykazać mega cierpliwością i nie krzyczećwraca mąż z pracy a Michaś do niego biegnie i krzyczy - mama dziś mądrze mówiła hehehehehehe dzieci to jak coś powiedzą....
co do siary - w poprzedniej ciąży nie miałam, w tej też nieale jak urodziłam to na brak mleka nie narzekałam - no może mogłoby go być więcej, ale to już inne czynniki się nałożyły...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 14:30
Galanea, sunset, nutka, ivv lubią tę wiadomość