WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też humor do niczego...

Dziewczyny nie martwcie się, tak jak mówi Monika to już taki etap ciąży że maleństwa poradzą sobie spokojnie w najgorszym wypadku z małą pomocą medyczną ;*

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z humorami to ja też mam kalejdoskop każdego dnia. Ostatnie trzy dni przeryczałam, dzisiaj się śmieję, przerażające :)

Paula, a jak fizycznie się czujesz? Jakieś objawy nadchodzącego Franka? ;)

sunset, Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea już sama nie wiem co jest objawem... Bardzo często bolą mnie jelita jak bym miała rozwolnienia dostać a tu nic, już od 3 dni tak mam, brzuch często twardnieje i podczas spacerów czy chodzenia czuję jak mi ,,tam'' naciska ... I mam bóle które nie wiem w końcu czy są skurczami czy mi się po poprostu coś naciąga - masakra :/

Zazdroszczę dobrego humorku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 15:58

benitka, Limerikowo lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea już sama nie wiem co jest objawem... Bardzo często bolą mnie jelita jak bym miała rozwolnienia dostać a tu nic, już od 3 dni tak mam, brzuch często twardnieje i podczas spacerów czy chodzenia czuję jak mi ,,tam'' naciska ... I mam bóle które nie wiem w końcu czy są skurczami czy mi się po poprostu coś naciąga - masakra :/

Zazdroszczę dobrego humorku :)

A miałaś ktg robione?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie miałam... Nie wiem dla czego ale mój gin ani słowa na ten temat nie wspomni...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Nie nie miałam... Nie wiem dla czego ale mój gin ani słowa na ten temat nie wspomni...

Sprawdziłam w mojej rozpisce badań z Lux Medu i dopiero po 40-tym tygodniu jest skierowanie na ktg. Nie wiem jak u innych lekarzy.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula znam dobrze ten ból jelit ja mam go co rano od kilku tygodni. Niekiedy kilka razy w ciągu dnia. Goni mnie wtedy do ubikacji, ale to jest wina małego. On mnie tam naciska. Z chodzeniem to jest masakra. Nie dość że chodzę bardzo powoli to po 10 min mnie boli. Podczymuje wtedy brzuch i jest trochę lepiej

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w pierwszej ciąży od 38 tyg ciąży a w tej od 37 skończonego ktg
    może jest tak, że gin po wszystkich parametrach typu długość szyjki, dojrzałość łożyska, wód itd mniej więcej jest w stanie przewidzieć czy to już niedługo i na podstawie tego kieruje na ktg - ale to takie moje głośne przemyślenia :)
    bo np moja ginka to w tamtej ciąży przewidziała, że przenoszę
    ale trzeba pamiętać, że to mylne potrai być bo tak jak dziewczyny już pisały, że takie rzeczy jak długość szyjki i dojrzałość potraisięzmienić w bardzo krótkim okresie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 16:44

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w enelu tez robią KTG standardowo po 37 tyg, chyba raz w tygodniu, no chyba że coś się dzieje to wcześniej i/lub częściej. Ale ta niania z monitorem oddechu fajna, właśnie się bawimy z Mężem, misiek maskotka zastępuję Polę :)

Galanea, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

W czasie zajęć SR na Żelaznej położna mówiła, że na ktg na IP trzeba się zgłosić albo w dniu planowanego porodu, albo 2 dni po (właśnie nie pamiętam kiedy dokładnie, musiałabym sprawdzić) i później się te ktg regularnie powtarza.

Przez to zrozumiałam, że jeżeli nie dzieje się nic niepokojącego, to ktg nie jest konieczne.

Ja mam ktg co tydzień, bo zgłosiłam się na IP z ciśnieniem i tylko dlatego.

Galanea, Limerikowo, Paula222 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w szpitalach chodzi się chyba od 37 tyg ciąży, nie wiem dokładnie, ale na pewno wcześniej niż wyznaczona data porodu :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli któraś z Was chce poczytać o co pytałam panią kierownik oddziału z Karowej i generalnie śledzić dalej moją historię z CMV, to zapraszam:

https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/badanie-cmv,845,2.html

I jeszcze raz przypominam o tych badaniach.

sunset, Modelka lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już miałam raz ktg ostatnio i w poniedziałek znów będę mieć. Przed wizytą u lekarza mam być pół godziny wcześniej u położnej;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CMV mam zamiar zbadać w przyszłym tygodniu. Na razie nie wchodzę na ten wątek z komplikacjami, dopiero jak zajdzie taka potrzeba. Z góry dziękuję Martynika za wszystkie informacje.

Siary brak. Mam jednak nadzieję, że po prostu organizm chce mi oszczędzić dodatkowych problemów i po porodzie należycie zacznie produkować pełnowartościowe tłuściuchne mleczko.

Tusia wiem, że łatwo się mówi, ale postaraj się nastawić optymistycznie. Szyjka wytrzyma, malutka jest już gotowa i "gdyby coś" to sobie poradzi! I tak samo u Ciebie Topa!

Galanea to chyba wynik mojego "zastaw się a postaw się". Muszę zdać, nie ma, że boli, że wymioty, że pobolewanie jak na okres. Jeszcze mnie czeka napisanie pracy podyplomowej. Obiecałam córce, że do 1 czerwca się ze wszystkim wyrobię, więc wierzę, że poczeka. To mądra i wyrozumiała osóbka. Zawsze jej tłumaczę, z czego zdaje egzamin, przestaje mnie boleć brzuch z nerwów a ona zaczyna się ruszać. Zawsze się pytam czy damy radę i czy mi pomoże, w końcu chodziła na zajęcia razem ze mną. :)

weronikabp, sunset, Paulina1986, Galanea, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jaki monitor z nianią kupiłaś. Wrzuć proszę linka.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Weronika jaki monitor z nianią kupiłaś. Wrzuć proszę linka.
    proszę:
    http://www.angelcare.pl/ac1100-opis.htm

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 18:03

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam prywatnie zrobione 1sze ktg w 33tyg bo serducho bylo pod pepkiem usytuowane wiec bez mozliwosci ok ogladniecia
    potem w 35tyg,i od 35 juz co tydz
    musze przyznac ze czuje sie spokojniejsza wiedzac jak ta czynnosc skurczowa funkcjonuje z minimalnej w 33 tyg do sredniej w 36
    jutro pewnie tez poleze 20min na lezance pod paskami plus wizyta, ale dobrze
    w niedz po ogrodzie botanicznym - 1godzinka spacerku to mnie w tesco zlapalo ladne klucie wew, no ale oparlam sie na palecie mleka, bo wiadomo nie ma gdzie usiasc w tym dziale i jakos powoli przeszlo, potem step by step doszlam z tesciami te 200m do mieszkania
    ps koszt ktg to 40zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 18:17

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ktg 30zł ale tylko chyba 2 pierwsze a potem za darmo

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to taka "wypasiona wersja". Ja mam tez angelcare ale z jedna plytka.

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uchhh, dziś ciśnienie nie spadło jeszcze ani razu po żadnej tabletce, wyjątkowo to odczuwam. Twarz czerwona, jak po maratonie, uszy pieką, średnio 145/85. Dziwne, w ostatnich dniach po drugiej tabletce miałam nagły i duży spadek, a w związku z tym potężny zgon. Dzisiaj ani drgnie, tylko rano było niskie.

Zapisuję to wszystko, no, ciekawa jestem co mi jutro powiedzą, jak z tym przyjdę na ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 18:48

‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ