X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, rozumiem Cię. Ja nawet ze szczurami latałam co 5 min do weterynarza, na operacje, myłam je, zajmowałam się jak dziećmi kiedy już ledwie sobie radziły; teraz o kota dbam jak o własne dziecko i drżę, kiedy tylko coś jej dolega.
    Ale nie martw się, może wszystko będzie ok. A są w razie czego jakieś leki na to? U zwierząt to chyba babeszioza?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka - pranie ciuszków dla małego w rozmiarze 56 zrobione aż mi ulżyło
    ;-)dziś powybierałam ostatnie rzeczy wyprawki i już będzie gotowe. Co do remontów to u nas wiecznie są jakoś musimy wytrzymać już nie wiele ;-) Ja cały dzień leżałam i aż pupa mnie boli, mąż podaje do łóżka jedzenie he he he chyba się chłop przejął bo nawet jak idę do toalety to na mnie krzyczy !

Martynika, Tusia84, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, babeszjoza to inna choroba, jak rozmawiałam w zeszłym roku z weterynarzem to mówił, że w moim rejonie babeszjoza na razie nie występuje, że w swojej karierze miał tylko jeden przypadek babeszjozy i to pies przywiózł z jakiegoś urlopu, wiec raczej obstawiam boleriozę, tą się leczy antybiotykami ale leczenie podobno jest długotrwałe. Zostaje mi mieć nadzieję, że to jednak nic poważnego, może jakieś zaburzenia hormonalne ;) Zobaczymy co jutro powie weterynarz.

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, trzymam kciuki, żeby tam nic nie wyszło. A Ty nie stresuj się, potrzebujesz już bidulko odpoczynku psychicznego.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Galanea, staram się nie nakręcać, ale wiesz jak to jest jak myśli krążą w koło jednego. Idę spać, może uda mi się zasnąć, jutro znów muszę wstać przed 6, a w dzień nie ma szans na drzemkę. Dobranoc Kochane moje, niech wam się przyśnią Wasze maleństwa, ale w samych miłych okolicznościach :)

evas, Martynika, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduły straszne jesteście :P po całym dniu trudno Was nadrobić. Ja oczywiście cały dzień w pracy byłam, ale po powrocie już tylko leżę i odpoczywam. Jutro o 8 mam USG, potem wizyta u mojej pani doktor, a pod wieczór KTG.

Chyba muszę w końcu zabrać się za pranie ciuszków, bo mnie czerwiec zastanie. A coś czuję że mały do terminu nie doczeka. Bardzo napiera mi na szyjkę i ostatnio już 2 osoby mi powiedziały że brzuch mi się opuścił. Oby tylko jeszcze ze 3-4 tygodnie posiedział.

Tusia84, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wczesna pobudka... Spac juz nie moge. :-( kto tez juz nie śpi?
    Evus powodzenia dzis, ja tez mam wizytę, dawaj znac.

Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię chyba nadszedł dla nas czas próby bo dotykają moją rodzinę same doświadczenia... Wczoraj miałam popołudnie i wieczór z głowy.. uplakalam się do tego stopnia że wyglądałaby jak opuchnieta kulka

ggfxf7q.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.
    Tusiu bądź dzielna.

A co się dzieje z AISAK? Dawno się nie odzywała.

Ja się zastanawiam ile z nas będzie miało niespodziankę co do płci :-) ile chłopców będzie w szpitalu w różowym i na odwrót :-)

c55fflw1uez1iz08.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :) Ja mam monitor oddechu z Angel Care tez z dwiema plytkami ale bez niani i kamerki bo to mialam osobno wiec po co mi kolejne. Mnie strasznie boli kregoslup w dolnej czesci, ale to nie jest taki typowy bol jaki zawsze mialam tylko taki jakby tępy ucisk wokol. Klucie wewnatrz tez odczuwam i to jest od szyjki bo pytalam gina

Limerikowo lubi tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - czyżby skurcze krzyżowe? Rozkręcasz się powoli :-)

c55fflw1uez1iz08.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już w drodze na ktg i konsultację w kwestii ciśnień.Ciekawe co tam wymyślą.Miłego dnia, dziewczyny :).

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset nie strasz- mialam bole krzyzowe przy pierwszym porodzie, myslalam ze mi kregoslup peka taki to byl bol. Ale pewnie masz racje, u mnie sie objawy zaczynaja nakladac

• excella Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO, z tego co opisujesz to brzmi jak babeszjoza. Moj jeden pies też to przechodził, u nas.pomogły kroplówki i leki, i nawet teraz jak pies jest pogryziony przez kleszcze to nic sie nie dzieje. Bolerioze chyba trudno rozpoznać u psa. Oby Twojemu psu sie poprawiło.

Mnie boli.brzuch, mam jakies klopoty z jelitami. Śliwki mi nie pomagają, przez to mialam ciezka noc i co godzina wstawałam do wc.Czekam na poprawe humoru i powrót sił ale.coś sie nie zapowiada.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Mnie co chwile cos boli od pewnego czasu, kregoslup,klucie i podbrzusze generalnie codziennie ale mam tyle ruchu i rzeczy do zrobienia ze nie zwracam na to uwagi totalnie,na koniec dnia przypominam sobie ze cos mnie bolalo :P
    Hahaha mam nadzieje ze zauwaze skurcze porodowe :D
    Dzis juz lzejszy dzien,w koncu w miare wyspana,mozna dzialac ;-)

Milego dnia dziewczyny, powodzenia na wizytach ;-)

weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och biedny Ptysio! (tak nazywam każdego psa - wybacz) Trzymam kciuki, żeby sunia sobie poradzaiła z tym świństwem, cokolwiek to jest!

Mi lekarz kazał WR powtórzyć, mówi, że robi się to na początku i na końcu ciąży.. hmm.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu - dziś będzie lepiej, tak sobie powiedz i tak będzie.. :))
    Ja też mam słaby nastrój ale tak sobie właśnie mówię.

Spadam do Wawy, dziś GBS i wszystko inne..

Nalka co do WR to niech każdy powtarza to co mu jego lekarz zaleca, to oczywiste :)
    a już wiemy ze nasi lekarze co do wielu rzeczy mają różne opinie i podejście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 09:07

Tusia84 lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    MagdaO przykro mi z powodu pieska... weterynarz będzie wiedział co robić.

Dziewczyny mój mały tak w brzuchu od rana szaleje, że jak siedzę teraz to aż cała skaczę. Normalnie mnie rzuca na lewo i w prawo i do góry :) Silny Facecik mi tam rośnie :) ciasno mu bo siedzę lekko zgarbiona :) dopiero 9 się zaczęła (od tej godziny mam 10 ruchów doliczyć się) a już po liczeniu :)

Z innej beczki... Tak jak przewidywałam - wirus z synka przechodzi na mnie. Ratuję się apapem :) może chociaż głowa przestanie boleć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 09:07

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu - dziś będzie lepiej, tak sobie powiedz i tak będzie.. :))
    Ja też mam słaby nastrój ale tak sobie właśnie mówię.

Staram się ale nie zawsze się da.. pisałam Wam wczoraj, że popołudniu jadę z synkiem na usg biodra.. i mąż mówi zostań masz leżeć.. i tak leżałam miałam nie jechać.. ale coś mi nie dawało spokoju i mówię pojadę z Wami w samochodzie i tak siedzę..

Na usg i po badaniu okazało się, że ortopeda podejrzewa chorobę Perthesa (młodzieńcza martwica głowy kości biodrowej) dzisiaj jadę z nim na zdjęcie, które ma potwierdzić lub wykluczyć diagnozę.. jak mi zaczął opowiadać o operacji, która ma opóźnić wstawienie endoprotezy to po prostu stałam i zastanawiałam się co się dzieje?? czy to zły sen?? upłakałam się za wszystkie czasy..
    I tak właśnie leżę!.. od rana latam po lekarzach.. teraz też wpadłam do domu coś zjeść i jadę umawiać nas na zdjęcie.. Boże żeby to nie była ta choroba.. mówił, że jeśli to nie to.. to i tak nie jest ciekawie z jego biodrem. :(

ggfxf7q.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Tusia:-(
    A ja wczoraj miałam wizytę. Synek waży 2850, przewidywana waga urodzeniowa 3200+-300 g. Będzie mniejszy od pierwszego synka. Ostatnio szli łeb w łeb ale przez 3,5 tygodnia się rozjechali wagowo. Szyjka juz trochę mi się skróciła, a rozwarcie mam 0,5 cm- jak na wielorodke to lekarz powiedział ze małe. Kolejna wizyta 22 maja chyba ze wcześniej urodze. Pobrał mi gbs, w przyszłym tyg wyniki.
    A mnie od wczorajszego popołudnia koszmarnie boli podbrzusze i nie mogę chodzić. Masakra bo synek czeka na spacer a ja do łazienki nie mogę się zwlec.

Mucha, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ