MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusiu spokojnie. Czy bolą Kubusia mocno bioderka? Jeśli jest szansa na uratowanie kości to nie wahajcie się. Teraz robią zupełnie inaczej operacje, inaczej tną, szybciej dochodzi się do siebie. Wiem, że to straszne usłyszeć takie słowa. Jeśli potrzebowałabyś jakichś informacji i jak się żyje z taką endoprotezą, jak wygląda operacja, ile czasu dochodzi się do siebie to postaram się pomóc. Przepraszam, że może zbyt obcesowo podchodzę, bo bardzo przeżywasz a ja Ci tutaj z cięciami wyskakuję ale po prostu jestem w temacie od 23 lat. Trzymajcie się ciepło. Dacie radę.
Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Weronika – super ta niania,
Monaa – tak zdecydowałam się na Strzelce a jak nazywa się Twój lekarz???
MagdaO – nie stresuj się na zapas. Piesek może ma coś z żołądkiem i dlatego nie chce jeść. Mój tak ma jak leży mu coś na żołądku. Jeśli chodzi o boreliozę, to ona rzadko się tak szybko objawia, bynajmniej u ludzi (moja mama ma). Trzymam kciuki, żeby to była tylko niestrawność.
Tusia -przykro mi i trzymam kciuki
Dziewczyny powoli zaczynam wątpić w moją Panią ginekolog. Nie robiłam ani grupy krwi, ani HIV bo byłam dawcą i mam książeczkę. Cytomegalii też nie kazałą mi robić ani wcześniej, nie wiem jak teraz. Następną wizytę mam mieć w 38 tyg. i wtedy da mi skierowania na jakieś badania, ale nie wiem jakie. Jak myślicie powinnam zrobić coś prywatnie czy czekać do następnej wizyty?
Po wczorajszej wizycie mam mały niesmak. Ponoć mały jest o tydzień starszy i według pomiarów waży 2700g no ale biorąc pod uwagę tolerancję błędu powiedziała, że na pewno ma ok. 2,5 kg. 2 tyg temu dziecko ważyło 1729g i wszystkie pomiary były w normie. Sama już nie wiem co o tym myśleć.weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Hej Czerwcóweczki.
Codziennie Was podczytuję wieczorkami, zanim skończę czytać Wasze eseje to sen mnie dopadał, a gdy cciałam się przywitać - rozłączało połączenie i "grzecznie" odkładałam telefonik.
Z resztą ostatnio bardzo hormonki mi buzowały, nic mnie nie cieszyło- łezki spuściłam. Mam nadzieję, że to się już nie powtórzy.
Majówkę zaliczam do średnio udanych. U mnie był gril, narobiłam się tylko z M. Powiedziałam, że więcej już nie będziemy my organizować. Znajdzie się organizator co przygotuje wszytko, grila wyszykuje i bedzie pilnował mięca- to będzie impreza- inaczej nie ma mowy.
Poza tym dziewczynki trzymajcie się dzielnie. Dbajcie o siebie i tym samym o maluszki.
Tusia musisz być dzielna, poczekajcie na dokładne badania. Mąż niech bierze wolne i wyręczy cię. Nie sztuką jest pomóc jednemu dziecku i wpłynąć na drugie. Oczywiście rozumiem jeśli naprawdę nie ma innego wyjścia- bo takie sytuacje niestety też się zdarzają. Bądźcie wsparciem wszyscy dla siebie.
Moja panna rozrabia baaardzo na dole. W nocy przez sen czułam i nie wiem czy to takie ruchy małej były, czy jakieś skurcze mnie łapały. Taki napór i ścisk jednocześnie. Bardzo dyskomfortowe uczucie. Od 2 dni gdy korzystam z wc przy sisiu mam takie dziwne uczucie rozejscia " dziurki". Chociaż oczywiścię nic nie wyczuwam.
Mąż panikuję- pytał dziś teściową jakie miała oznaki porodu:):)W piątek mam ktg w szpitalu i moj gin będzie miał dyżur to mu powiem wszystko.
Brzuch wysuwa się na prowadzenie , do tego bardzo mi opadł- swobodnie oddycham, tylko zgiąć się nie można:) Każdego dnia widac już różnicę.
Ah od dzis u Tesciow jesteśmy. Mąż kończy remont po przerwie majowej, dlatego też mam czas by naskrobać do Was.
W weekend przywozimy łóżeczko , wanienkę i wózek do domu:)
Torby mam spakowane w razie "W"- mąż i brat poinstruowany.
3-mam kciuki za Was wszystkie i wasze rodzinnki ( łAcznie ze zwierzętami) oby choroby i łzy Was mijały.
weronikabp, alexast, Nalka, Limerikowo, ivv, Agusia2312, Tusia84, sunset, monaaa lubią tę wiadomość
-
Alexast, co do badań. Może zadzwon do swojego szpitala i dowiedz sie jakich oni wymagają. Bedziesz mogla zrobic prywatnie. Przeciez tak naprawde nigdy nie wiadomo kiedy akcja porodowa sie.zacznie, a komplet badań lepiej mieć ze soba.
weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia to faktycznie nieciekawie,ale trzymam kciuki za Was bardzo mocno.
Dziewczyny,tak jak pisala Weronika,kazdy lekarz zleca te badania powtorne ktore sa dla nas potrzebnenie ma co patrzec na to ze jedna z nas miala 3 razy antyRh a druga tylkonraz i styka wg lekarza, chybaaaaa ze uwazamy sie za madrzejsze babki od lekarza prowadzacego
Alexast to bardzo dziwne,moze zapytaj wprost dlaczego nie masz tych podstawowych badan zrobionych. Bo rozumiem jakies dodatkowe-nie kazdy lekarz zleca bo ma jakies przeslanki,ale no grupa krwi to juzprzesada bo chyba sama ksiazeczka z tego vo wiem nie wystarcza w szpitalach,musi byc oryginal. Chociaz moze myslala ze masz go po prpstuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 10:58
weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusiulek trzymam mocno kciuki kochana!!!!!!!
A u mnie opóźnienie u gin wiec sobie posiedze zanim wejdę...
Alexast ja bym zrobiła prywatnie te niezbędne badania rzeczywiście troszkę dziwnie z tą Twoją gin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 10:53
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Dziewczyny,tak jak pisala Weronika,kazdy lekarz zleca te badania ktore sa dla nas potrzebne
nie ma co patrzec na to ze jedna z nas miala 3 razy antyRh a druga tylkonraz i styka wg lekarza, chybaaaaa ze uwazamy sie za madrzejsze babki od lekarza prowadzacego
Jasne, wcześniej się tym nie przejmowałam, ale większość z was miała robioną tą cytomegalię, a ja wcale. Tracę wiarę w moją lekarkę, dlatego podważam jej zdanie.
excella - zaraz sprawdzę na ich stronie, bo tam chyba coś pisałoNataliaK lubi tę wiadomość
-
Witam sie z Wami
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty i badania.
Tusiu spokojnie moze cos da sie teraz szybciutko zaradzic i wcale to nie jest to co lekarz mysli, nie denerwuj sie!
Jezeli chodzi o badania to fakt ze kazdy lekarz ma swoja liste, ale wazne zeby kazda miala badania wymagane w jej szpitalu gotowe.Limerikowo, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
To pisze na ich stronie:
Rzeczy, które obowiązkowo trzeba zabrać ze sobą:
Dokumenty:
- dowód osobisty
- karta przebiegu ciąży
Wyniki badań:
- grupa krwi i czynnik Rh (oryginalny wynik) - TO MAM NA LEGITYMACJI DAWCY KRWI
- przy ujemnym Rh (Rh-)- badanie na obecność przeciwciał anty Rh
- wynik HBS i odczyn WR ( USR)
- ostatnie USG
- ostatnie badania moczu i morfologii
- wypis ze szpitala – jeśli był pobyt w czasie obecnej ciąży
Ciekawe czy wezmą tą legitymację pod uwagę? Jak myślicie?
Czy powinnam tą cytomegalię też zrobić?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej podczytuje was od początku ale dopiero dzis postanowiłam sie odezwac choc nie na temat ciazy:-) Tusiu doskonale cie rozumie przezylam to samo z moim 7 letnim dzis synem dwa lata temu.Zaczelo sie od bólu kolana az w koncu wyladowalismy w szpitalu ,okazalo sie ze to od biodra i czekanie na tomograf lub rezonans sorki ale zawsze mi sie myli po podaniu lekow na uspokojenie zeby wylezal badanie z pol godz i dwa tyg oczekiwan ile ja sie naplakalam to tylko ja wiem tak ,nie nastraszyli ze nawet pol roku w gipsie po operacji moze byc.I na szczescie wyszlo ze to nie ta choroba tylko zapalenie stawu biodrowego -wiec nie zalamuj sie odrazu bo technik przy badaniu powiedzila ze zawsze musza to sprawdzic,szkoda tylko ze w takim stanie musisz sie stresowac.Trzymam kciuki:-) pozdrawiam wszystkie mamusie i zdrowka zycze,sorki za bledy ale pisze z tableta:-)
alexast, ivv, excella, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
WItam mamusie ja wczoraj miałam wizyte.
Ktg wyszło dobrze, gin pobrał wymaz na paciorkowca. Maluch ma sie dobrze , waży 2220 g, wymiary w normie wg nich 4 dni jest do przodu:) Szyjka trzyma i bez zmian wiec dobre wiesci. :)Położenie miednicowe nadal !!
Morfologia dobra powiem wam że hemoglobina na końcówce mi sie robi coraz lepsza wczoraj 12,7heh
To teraz czas na mnie na pranko ciuszków póki jestem w miare w formie;)
A i zauwazyłam że jak długo posiedze to mi brzuch chwilowo twardnieje i kłuje ;/ wiec zmiennośc pozycji wskazana;)
Tusia głowa do góry napewno bedzie wszytsko fdobrze;)
Tym które maja dzis wizyty powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 11:32
Mucha, alexast, Tusia84, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Agusia mi wlasnie w poniedzialek na wizycie lekarka powiedziala, ze teraz wyniki krwi powinny sie juz poprawiac, bo krew sie bedzie zageszczac
oby tak bylo! Twoje wyniki to dobry znak
Alexast ja bym zrobila grupe krwi jeszcze, bo nie wiem czy taka jaka masz bedzie respektowana, ale tak jak mowisz jak bedziesz w szpitalu to jeszcze dopytaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 11:39
Agusia2312, alexast lubią tę wiadomość
-
Tusia jestem z Tobą - trzymajcie się będzie dobrze !
Ja wstałam rano trochę pochodziłam i znów kurcze coś mnie kłuje w lewym bokuwięc leżę
Brzuch bardzo mi opadł i jakoś tak nisko jest- nawet przestałam chrapać a do tej pory chrapałam jak stary chłop !
wyprawka na allegro zamówiona i juz będę miała wszystko ufffTusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas wszystko dobrze gbs pobrany, szyjka odpowiednio miękka jak na 34 tc ale nie skraca sie, podobniez to dobrze. Za tydzień badania powtórka ostatecznie moja gin okazała sie mocno zapobiegawcza
i powtarzam prawie wszystko, pomimo dobrych wyników poprzednich, czyli WR , HBS, toxo, CMV, antygen, itd. A teraz wcinam pyszna kaczkę w kokosie, mniam
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 12:45
Mucha, alexast, Nalka, Paulina1986, Agusia2312, Tusia84, NataliaK, Galanea, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość