WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka to wychodzi, ze mój jest akurat? Bo na 50 ma być, tak?:)

Dziękuję wam dziewczyny za zyczenia.:) Te urodziny i te życzenia są wyjątkowe, bo wszystkie: zdrowia, szczęścia, spełnienia marzeń- kręcą się w okół Gabryśka mojego, żebyśmy byli razem zdrowi, szczęsliwi, a marzeniem jest jego zdrówko;)

Nalka, weronikabp, Limerikowo, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ma być pomiędzy 10 a 100. Jak masz 50 to znaczy, że jest ani za mały ani za duży. :D
    My z sunset mamy maluszki. :P

sunset lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, czyli taki średni akurat;P hehe;) To dobrze, bo myślałam, że za duży, bo jak lekarz w 3d pokazał dziubka to powiedział: taki pulchniutki;P

evas lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też poniżej 50 centyla wychodzi :)

Witam ponownie.
    Tusia mam nadzieję, że badania wykluczą to co najgorsze...trzymam kciuki za dobre wieści...

Tak siedziałam i Was troszkę nadrabiałam. Niedawno wróciłam bo woziłam męża na rozmowę kwaliikacyjną. Sama wzięłam Michasia i tak pomyślałam, że co się dusić w bakteriach - tak ciepło - zrobimy sobie krótki spacer do parku a po parku odbierzemy męża i do domu :) wysiadłam z samochodu, małemu dałam samochodzik jeździk, zanim zdążyłam krzyknąć Michaś powoli to ten rozpędził się i przeikołkował samochodem bo się przednim hamulcem zaczepił i walnął czółkiem o beton. Na całe szczęście miał naciągniętą czapkę i trochę uderzenie zamortyzowała. Zanim przestał płakać zadzwonił mąż, że już możemy po niego wracać bo po wszystkim :) Michaś ma guza na czole i wygląda jak jednorożec. Nie dość, że biedaczek chory to jeszcze z guzem...
    Chciałam go jakoś pocieszyć i zajechaliśmy do teściowej - a tam teść był też, który lubi go drażnić :) i ten w płacz bo chce do domu :) ajej jej same biedy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 15:43

Limerikowo, Tusia84, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!
    Karolina mam pytanie do Ciebie bo z tego co pamiętam to masz krótką szyjkę od dość dawna. Jaki tryb życia prowadzisz tzn czy tylko leżysz czy pozwalasz sobie czasem na króciutki spacerek? I czy w tym czasie miałaś twardnienia brzucha?

Zdaję sobie sprawę że u każdego to jest indywidualna sprawa ale ja jeszcze miałam w planach zakupy dla dziecka przy których chciałabym być i nie wiem czy mogę sobie na nie pozwolić.

Limerikowo lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik- moja szyjka byla na granicy ok 19 mm ponad tydzien temu. Nigdy nie lezalam plackiem, staralam sie jedynie bez potrzeby nie chodzic. Teraz juz pozwalam sobie na wiecej, od czasu do czasu ide na spacer. Nawet w szpitalu nie dawali mi nakazu lezenia. Twardnienia brzucha mialam dosyc czesto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 15:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg tabeli Nalki moja Pola mieści się równo w 50 centylach to chyba dobrze.
    Dziewczyny ile macie gatek jednorazowych i tych siateczkowych?

Nalka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika w kazdym szpitalu zdarzaja sie jakies wypadki przy pracy w postaci wrednego czynnika ludzkiego. Moja kolezanka ktora rodzila w Mswia w zeszlym tygodniu trafila na ta polozna ktora obydwie znamy i powoedziala ze chyba trafila na jej zly humor bo byla tragedia. A kolezanka naprawde do wybrednych nie nalezy ;-)

Tusia nie moze mi wyjsc z glowy ten Twoj synek... dzieci sa tak biedne jak zachoruja,takie bezradne!;/

Wiecie co,moj Franek taki ruchliwy od kilku dni,ze mam wrazenie ze w ogole nie spi. Az dziwne :D zawsze spokojny byl a teraz pokazuje rozki?;) w przyszlym tygodniu czeka mnie wyprawa jako kierowca prawie 500 km.. nie ma kto inny jechac, mam nadzieje ze nic nieprzewidzianego sie nie wydarzy :D

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

• balonik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karolina dzięki za informacje. Chociaż wiem że już masz to szczęście i jesteś bliżej rozwiązania:) ja wierzę że uda mi sie doczekać do chociaż początku czerwca:) chociaż ja leżę plackiem prawie cały czas.

x76lklh.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po podaniu sterydow wiec jest ok. a ile ma Twoja szyjka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Weronika w kazdym szpitalu zdarzaja sie jakies wypadki przy pracy w postaci wrednego czynnika ludzkiego. Moja kolezanka ktora rodzila w Mswia w zeszlym tygodniu trafila na ta polozna ktora obydwie znamy i powoedziala ze chyba trafila na jej zly humor bo byla tragedia. A kolezanka naprawde do wybrednych nie nalezy ;-)

Tusia nie moze mi wyjsc z glowy ten Twoj synek... dzieci sa tak biedne jak zachoruja,takie bezradne!;/

Wiecie co,moj Franek taki ruchliwy od kilku dni,ze mam wrazenie ze w ogole nie spi. Az dziwne :D zawsze spokojny byl a teraz pokazuje rozki?;) w przyszlym tygodniu czeka mnie wyprawa jako kierowca prawie 500 km.. nie ma kto inny jechac, mam nadzieje ze nic nieprzewidzianego sie nie wydarzy :D
    No widzisz kochana, czyli każdy miewa słabsze dni ;)
    a te 500 km...hmmmm...;) ja bym nie ryzykowała, ale kto wie może Franek podróznik i urodzi się "gdzieś nie wiadomo gdzie" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 16:18

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko siateczkowe- 5 par do szpitala. Jakies jeszcze sa w domu ale poprzednio w domu ich nie uzywalam

weronikabp lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka wszystkiego naj !
    Jezu 500 km? ja bym bała się jechać ! Odważna jesteś :-)
    Ja też mam 5 par siatkowych i 5 podkładów na łóżko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 16:27

nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    No widzisz kochana, czyli każdy miewa słabsze dni ;)
    a te 500 km...hmmmm...;) ja bym nie ryzykowała, ale kto wie może Franek podróznik i urodzi się "gdzieś nie wiadomo gdzie" :)
    Ja nie mam wyjscia, po prostu..musze. Pilna sprawa i nie ma opcji przelozenia. Mam nadzieje ze jednak Franek nie podroznik :D hahhaha:D gacie siateczkowe-4 pary, jednorazowe-6 par. Ale te jednorazowe mi sie jakos nie widza. Jak dla mnie mega niewygodne :D

Topa ale czego?w sensie ze porodu czy w sensie ze prowadzic tyle km?:D

Nutka zdrowka,szczescia i slodyczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 16:28

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

• balonik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka ma 2.46 cm. Niby też miaĺam sterydy ale w 24 tyg i się zastanawiam czy one dalej działają.

x76lklh.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ja nie mam wyjscia, po prostu..musze. Pilna sprawa i nie ma opcji przelozenia. Mam nadzieje ze jednak Franek nie podroznik :D hahhaha:D gacie siateczkowe-4 pary, jednorazowe-6 par. Ale te jednorazowe mi sie jakos nie widza. Jak dla mnie mega niewygodne :D

Topa ale czego?w sensie ze porodu czy w sensie ze prowadzic tyle km?:D

Nutka zdrowka,szczescia i slodyczy :)
    I prowadzenia i porodu :-) Ja ostatnio siadłam za kółko to tak mi było nie wygodnie że szok - już brzuch przeszkadza

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    I prowadzenia i porodu :-) Ja ostatnio siadłam za kółko to tak mi było nie wygodnie że szok - już brzuch przeszkadza
    Prowadzenia to sie nie boje bo poki pracowalam to dziennie potrafilam zrobic nawet okolo 800 km w zwiazku z praca, a pracowalam wlacznie z 7 miesiacem wiec spoko. To mi nie straszne. Gorzej z tym drugim :D ale wierze ze bedzie wsio rajt ;-)

• nutka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie chyba te przepowiadające bóle miesiaczkowe się zaczeły...;/ Wczoraj miałam wieczorem, dziś dwa razy po wyjściu z toalety. Chwilkę to trwa, max 5minut i ustają i są lekkie(jak dla mnie, bo miesiaczki miałam mega bolesne). Czuję jakby się okres zaczynał, tak mnie tam wierci lekko... Mam nadzieje, że to jeszcze czas jest, w poniedziałek powiem na wizycie lekarzowi.

I od kilku dni mam problemy z oddychaniem;( Tzn tak czuję jakby coś mi utkwiło kilka cm powyżej mostka,na tej wysokości jak się piersi zaczynają. I przez to płytko oddycham jakoś...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • karolina1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik, one zaczynaja dzialac po podaniu i jak juz byly podane to niewazne ile czasu minelo- pluca juz sa przygotowane. Ciesz sie ze je dostalas. a szyjke masz i tak dosc dluga- spokojnie wytrzymasz do bezpiecznego terminu

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm czerwcówki weszły z kopyta w pierwsza dziesiatke na liscie obecnych ciezarowek :) GRUBO ;-)

nutka, weronikabp, Limerikowo, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ