WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik mi sie wydaje ze to 2,46 to jak na Twoj tydzien ciazy to nie jest jakos bardzo malo? A z jakiej dlugosci Ci sie skrocila tak z ciekawosci?

Wow Natalia ja bym nie miala odwagi, a poza tym moj kregoslup by tego nie wytrzymal :(

A te siateczkowe to jakiej macie firmy?

A gdzie jest ta lista z kolejnoscia do porodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 16:43

iv09g7rf258kfw3a.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dzięki:) wĺaśnie różne opinie o sterydach słyszałam dlatego się zastanawiałam. Dobre to że rozwarcia nie ma. Kurde nie dużo brakuje więc chyba dam radę

weronikabp lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Balonik mi sie wydaje ze to 2,46 to jak na Twoj tydzien ciazy to nie jest jakos bardzo malo? A z jakiej dlugosci Ci sie skrocila tak z ciekawosci?

Wow Natalia ja bym nie miala odwagi, a poza tym moj kregoslup by tego nie wytrzymal :(

A te siateczkowe to jakiej macie firmy?

Kochana ja nie mam wyjscia, a odwaga nie ma tu nic do rzeczy niestety ;-) bo niepotrzebuje hojraczyć w 9 miesiacu ciazy :D ba,nawet wolalabym posiedziec w domu :D
    Te gacie siateczkowe mam z babyono i naprawde z czystym sumieniem moge powiedziec ze sa spoko.
    Muszka,taki watek Lista obecnych ciezarowek-tam jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 16:45

Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie PiMCA lub MCA bo ja mam 1,39 (ponizej normy) jestem to PRZEPLYW TETNICY SRODKOWEJ MOZGU, a do tego AFI 7,7 jesteśmy zalamani. W piątek wracam do szpitala na wizyte na patologie :( Prawie wcale m do mnie się nie odzywa bo zaraz płacze i nie moge sie opanować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 16:48

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha pod koniec marca miaĺam 3.10 dwa ty temu 2.88 ale to też pomiary na różnych sprzętach. Tak więc systematycznie skraca się.

x76lklh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa - do góry głowa kochana, nie wiem co to MCA zawsze słyszę tylko, że przepływy ok. A co do AFI to 7,7 owszem jest mało ale w normie, norma jest od 5, więc nie załamuj się i pij dużo wody.

Limerikowo, Mucha, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero nadrobiłam czytanie. Witam Was.

Tusiu, strasznie mi przykro, że coś takiego usłyszałaś, ale wierzę głęboko, że diagnoza będzie inna i nie będzie to nic strasznego.

Nutka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Zdrówka dla Ciebie i dzidziusia.

Ja dziś kiepsko spałam. Budziła mnie zgaga, a jak wstałam w nocy na siusiu, to tak mnie ciągnął dół brzucha, że ledwo stałam i siedziałam. Dopiero jak się kładłam to przechodziło. Nie były to raczej skurcze, tylko uczucie ciągnięcia, tego przy pachwinach.
    Dziecko dzisiaj nad wyraz spokojne, chyba burzowa pogoda tak działa.

Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam trojaczki: dwie dziewczynki i chłopca ;)
    Całą noc mi się moje porody śniły, w różnych wersjach, nawet cc.

weronikabp, nutka, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tu w domu te z baby ono, mi jakos nie odpowiadaly zeszlym razem. Kupilam wtedy jakies inne z auchan i teraz tez te wzielam. Nie maja jakiejs konkretnej firmy, sa zwiniete w takie ruloniki i pakowane po 5 szt

Mucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Ja mam tu w domu te z baby ono, mi jakos nie odpowiadaly zeszlym razem. Kupilam wtedy jakies inne z auchan i teraz tez te wzielam. Nie maja jakiejs konkretnej firmy, sa zwiniete w takie ruloniki i pakowane po 5 szt
    Ja je przymierzylam i gitara gra,super wygodne jak dla mnie. W porownaniu do tych jednorazowych ktore sa nieciekawe jak dla mnie ;-)

Mucha lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa nie miałam nigdy podanej wartosci tego przepływu, co do AFI to też słyszałam że trzeba pić duzo wozy. A kiedy sie o tym dowiedziałas że masz takie wyniki? w szpitalu nic nie mówili??

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki, wrocilam z wizyty
    wyniki odebrane:glukoza i mocz ok wszytkie parametry
    Mala ma od 3 do 3200kg bo juz tu sa pomiary z bledem mozliwe
    pod ktg polezalam 50min, starsznie dlugo, no ale ok bo pielegniarka w gabinecie zauwazyla ze juz sa skurcze, na szczescie ja ich nie czuje ;--))..jeszcze
    scan ok, serducho tez plus pomiary
    klopot to nadcisnienie, wywalilo mnie po 3h od tab w czasie wizyty no i w gornej granicy normy 135/85, oczywiscie kolejny pomiar i mam new lek oprocz dopegytu
    puls ginka nie byla pewna czy Mala za przeproszeniem akurat sie wysikala czy mam za duzo plynu/wod 20 - wielowodzie przez wlasnie nadcisnienie
    a poprzednio bylo 11 i bylo ok
    pytala ile pije i czy nie wstrzymuje sie czasem (oczywsecie nie, bo nie da rady nawet plus kurs w nocy extra jest i pije z 2l plus)
    zaczela sie zastanawiac czy moze nie za duzo pije i oczywiscie obserwujemy
    w nast tyg ktg ma byc juz 2x w tyg
    szyjka ma 1cm wiec sie znacznie skrocila, ale twarda i trzyma, ginka czula juz napierajaca glowe dziecka
    wg ginki ok byloby jeszcze tydz wytrzymac
    no i najlepsze na end ze nie przybralam od ost tyg wiec hurra mimo pokus slodyczowych, byc moze ma waga juz stanela w miejscu na 15+ kg to byloby ok
    pochwalila jeszcze spacerki by byc potem w lepszej formie po porodzie

monaaa, weronikabp, NataliaK, Tusia84, Galanea, monalisa, czekajajaca, sunset, ivv, Paulina1986, MonikaS, Agusia2312, alexast lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 szt. siateczkowych z seni. plus podkłady na łóżko. te podkłady z belii no i wyczytałam, że świetne są podkłady takie:
    http://allegro.pl/canpol-podkady-poporodowe-profilowane-10szt-new-i4180270755.html
    więc też wzięłam.

monalisa ja ostatnio miałam mca 2,96, ua 1,02

a jakie są w ogóle normy, bo nie mogę znaleźć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 17:20

monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Dziewczyny jakie macie PiMCA lub MCA bo ja mam 1,39 (ponizej normy) jestem to PRZEPLYW TETNICY SRODKOWEJ MOZGU, a do tego AFI 7,7 jesteśmy zalamani. W piątek wracam do szpitala na wizyte na patologie :( Prawie wcale m do mnie się nie odzywa bo zaraz płacze i nie moge sie opanować

MONALISA - ja mam na zdjeciu usg ujęte przepływy środkowe mózgu oraz przepływy w pępowinie ale ja mam jakieś inne oznaczenia. Do tego mam wykresiki podobne do zapisu ktg. Ale w opisie mam ze są prawidłowe.
    Monalisa3-mam kciuki za pozytywne wieści.

Z ciekawośći spojrzałam NA DANE Z ZESZŁEGO TYGODNIA. AFI- 12cm mam napisane i łóżysko II stopień. Mam też jakieś oznaczenie BP -8pkt- nie wiem co to oznacza.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo gratulacje kochana, dobre wieści, ale to AFI to chyba teraz musisz kontrolowac, bo wielowodzie tez nie jest bezpieczne.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu muszę Wam napisać bo zaraz wybuchnę !!!!! W domu tylko się denerwuję i ciągle coś się dzieje !!!! Teraz doceniam jaki miałam spokój w tym szpitalu niczym się nie denerwowałam.
    Moja córka ma dziś pechowy dzień a ja mam ochotę ją udusić :-( Urwała klamkę od drzwi wejściowych, które były nowo założone w tamtym roku i teraz jest problem z wyjściem z domu :-( przed chwilką rozlała szklankę wody ( widziała że stoi) na wszystkie swoje zeszyty ze szkoły i na pożyczoną książkę !!!!! Oczywiście nerwa mam takiego że już nie mogę - tak się zdenerwowałam że jak brzuch zaczął mnie boleć !!!!! Płakać mi się chce wyć i wogóle - jezu dlaczego ja się musze tak denerwować ! Dwa głębokie wdechy i trzeba się uspokoić bo urodzę !

zem3i09keg891u11.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa spokojnie!!!

81clk9i.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Topa spokojnie!!!
    Staram się ale do szału mnie dziś wszystko doprowadza ! z chęcią to bym poszła do lasu na spacer żeby się wyciszyć ale nie mogę :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa trzymaj się dzielnie.. ja też mam nerwy w ostatnich dniach.. tyle stresów się zwaliło..

Moje dzieci są najlepsze.. oglądały jakiś czas temu ze mną "Na dobre i na złe" i tam na szkole rodzenia Przemek ze swoją dziewczyną byli i położna im powtarzała przy wdechu przypływ, a przy wydechu odpływ.. i tak ciągle przypływ-odpływ..

I jak mam nerwy i zaczynam oddychać głębiej to moje dzieci mamo PRZYPŁYW- ODPŁYW!!! i zawsze mnie tym rozśmieszą tak, że ciśnienie mi spada i nerwy ;)

Limerikowo, weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Jezu muszę Wam napisać bo zaraz wybuchnę !!!!! W domu tylko się denerwuję i ciągle coś się dzieje !!!! Teraz doceniam jaki miałam spokój w tym szpitalu niczym się nie denerwowałam.
    Moja córka ma dziś pechowy dzień a ja mam ochotę ją udusić :-( Urwała klamkę od drzwi wejściowych, które były nowo założone w tamtym roku i teraz jest problem z wyjściem z domu :-( przed chwilką rozlała szklankę wody ( widziała że stoi) na wszystkie swoje zeszyty ze szkoły i na pożyczoną książkę !!!!! Oczywiście nerwa mam takiego że już nie mogę - tak się zdenerwowałam że jak brzuch zaczął mnie boleć !!!!! Płakać mi się chce wyć i wogóle - jezu dlaczego ja się musze tak denerwować ! Dwa głębokie wdechy i trzeba się uspokoić bo urodzę !
    Hmm a myslisz ze to naprawde sa takiepowody do takich nerwow??;) nie daj sie hormonom :)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa bardzo prosze sie trzymac kolejnosci listy i nie rodzic tak szybko , na juz , na raz dwa wlasnie dzis ;--)))))))))))))))a najgorzej to juz z nerwow chyba
    a na dzieci dzisiaj i na najblizsze dni wziac duuuuuuuuuza poprawke
    a co tam klamka sie urwala, pewnie slabo byla przymocowana, a tam woda na ksiazkach, no przygody sie zdarzaja..czasem hurtem
    a powiedz corce ze jak jedna ciotka z forum ukąpala swoj paszport w kaluzy, bo tak nim wymachiwala, to potem na kazdej budce z celnikiem musiala odpowiadac na pyt: a co sie temu paszportwoi stalo? (pofalowane kartki)
    wiec mowila bezposrednio, ze paszport kąpal sie ,hi hi hi i bylo ok :--))))))

weronikabp, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ