MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Balonik mi sie wydaje ze to 2,46 to jak na Twoj tydzien ciazy to nie jest jakos bardzo malo? A z jakiej dlugosci Ci sie skrocila tak z ciekawosci?
Wow Natalia ja bym nie miala odwagi, a poza tym moj kregoslup by tego nie wytrzymal
A te siateczkowe to jakiej macie firmy?
A gdzie jest ta lista z kolejnoscia do porodu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 16:43
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Balonik mi sie wydaje ze to 2,46 to jak na Twoj tydzien ciazy to nie jest jakos bardzo malo? A z jakiej dlugosci Ci sie skrocila tak z ciekawosci?
Wow Natalia ja bym nie miala odwagi, a poza tym moj kregoslup by tego nie wytrzymal
A te siateczkowe to jakiej macie firmy?
Kochana ja nie mam wyjscia, a odwaga nie ma tu nic do rzeczy niestetybo niepotrzebuje hojraczyć w 9 miesiacu ciazy
ba,nawet wolalabym posiedziec w domu
Te gacie siateczkowe mam z babyono i naprawde z czystym sumieniem moge powiedziec ze sa spoko.
Muszka,taki watek Lista obecnych ciezarowek-tam jestWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 16:45
Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jakie macie PiMCA lub MCA bo ja mam 1,39 (ponizej normy) jestem to PRZEPLYW TETNICY SRODKOWEJ MOZGU, a do tego AFI 7,7 jesteśmy zalamani. W piątek wracam do szpitala na wizyte na patologie
Prawie wcale m do mnie się nie odzywa bo zaraz płacze i nie moge sie opanować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 16:48
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dopiero nadrobiłam czytanie. Witam Was.
Tusiu, strasznie mi przykro, że coś takiego usłyszałaś, ale wierzę głęboko, że diagnoza będzie inna i nie będzie to nic strasznego.
Nutka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Zdrówka dla Ciebie i dzidziusia.
Ja dziś kiepsko spałam. Budziła mnie zgaga, a jak wstałam w nocy na siusiu, to tak mnie ciągnął dół brzucha, że ledwo stałam i siedziałam. Dopiero jak się kładłam to przechodziło. Nie były to raczej skurcze, tylko uczucie ciągnięcia, tego przy pachwinach.
Dziecko dzisiaj nad wyraz spokojne, chyba burzowa pogoda tak działa.
Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam trojaczki: dwie dziewczynki i chłopca
Całą noc mi się moje porody śniły, w różnych wersjach, nawet cc.weronikabp, nutka, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarolina1990 wrote:Ja mam tu w domu te z baby ono, mi jakos nie odpowiadaly zeszlym razem. Kupilam wtedy jakies inne z auchan i teraz tez te wzielam. Nie maja jakiejs konkretnej firmy, sa zwiniete w takie ruloniki i pakowane po 5 szt
Mucha lubi tę wiadomość
-
Hej Kobitki, wrocilam z wizyty
wyniki odebrane:glukoza i mocz ok wszytkie parametry
Mala ma od 3 do 3200kg bo juz tu sa pomiary z bledem mozliwe
pod ktg polezalam 50min, starsznie dlugo, no ale ok bo pielegniarka w gabinecie zauwazyla ze juz sa skurcze, na szczescie ja ich nie czuje ;--))..jeszcze
scan ok, serducho tez plus pomiary
klopot to nadcisnienie, wywalilo mnie po 3h od tab w czasie wizyty no i w gornej granicy normy 135/85, oczywiscie kolejny pomiar i mam new lek oprocz dopegytu
puls ginka nie byla pewna czy Mala za przeproszeniem akurat sie wysikala czy mam za duzo plynu/wod 20 - wielowodzie przez wlasnie nadcisnienie
a poprzednio bylo 11 i bylo ok
pytala ile pije i czy nie wstrzymuje sie czasem (oczywsecie nie, bo nie da rady nawet plus kurs w nocy extra jest i pije z 2l plus)
zaczela sie zastanawiac czy moze nie za duzo pije i oczywiscie obserwujemy
w nast tyg ktg ma byc juz 2x w tyg
szyjka ma 1cm wiec sie znacznie skrocila, ale twarda i trzyma, ginka czula juz napierajaca glowe dziecka
wg ginki ok byloby jeszcze tydz wytrzymac
no i najlepsze na end ze nie przybralam od ost tyg wiec hurra mimo pokus slodyczowych, byc moze ma waga juz stanela w miejscu na 15+ kg to byloby ok
pochwalila jeszcze spacerki by byc potem w lepszej formie po porodziemonaaa, weronikabp, NataliaK, Tusia84, Galanea, monalisa, czekajajaca, sunset, ivv, Paulina1986, MonikaS, Agusia2312, alexast lubią tę wiadomość
-
Ja mam 4 szt. siateczkowych z seni. plus podkłady na łóżko. te podkłady z belii no i wyczytałam, że świetne są podkłady takie:
http://allegro.pl/canpol-podkady-poporodowe-profilowane-10szt-new-i4180270755.html
więc też wzięłam.
monalisa ja ostatnio miałam mca 2,96, ua 1,02
a jakie są w ogóle normy, bo nie mogę znaleźć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 17:20
monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
monalisa wrote:Dziewczyny jakie macie PiMCA lub MCA bo ja mam 1,39 (ponizej normy) jestem to PRZEPLYW TETNICY SRODKOWEJ MOZGU, a do tego AFI 7,7 jesteśmy zalamani. W piątek wracam do szpitala na wizyte na patologie
Prawie wcale m do mnie się nie odzywa bo zaraz płacze i nie moge sie opanować
MONALISA - ja mam na zdjeciu usg ujęte przepływy środkowe mózgu oraz przepływy w pępowinie ale ja mam jakieś inne oznaczenia. Do tego mam wykresiki podobne do zapisu ktg. Ale w opisie mam ze są prawidłowe.
Monalisa3-mam kciuki za pozytywne wieści.
Z ciekawośći spojrzałam NA DANE Z ZESZŁEGO TYGODNIA. AFI- 12cm mam napisane i łóżysko II stopień. Mam też jakieś oznaczenie BP -8pkt- nie wiem co to oznacza.
Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jezu muszę Wam napisać bo zaraz wybuchnę !!!!! W domu tylko się denerwuję i ciągle coś się dzieje !!!! Teraz doceniam jaki miałam spokój w tym szpitalu niczym się nie denerwowałam.
Moja córka ma dziś pechowy dzień a ja mam ochotę ją udusićUrwała klamkę od drzwi wejściowych, które były nowo założone w tamtym roku i teraz jest problem z wyjściem z domu
przed chwilką rozlała szklankę wody ( widziała że stoi) na wszystkie swoje zeszyty ze szkoły i na pożyczoną książkę !!!!! Oczywiście nerwa mam takiego że już nie mogę - tak się zdenerwowałam że jak brzuch zaczął mnie boleć !!!!! Płakać mi się chce wyć i wogóle - jezu dlaczego ja się musze tak denerwować ! Dwa głębokie wdechy i trzeba się uspokoić bo urodzę !
Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
Topa trzymaj się dzielnie.. ja też mam nerwy w ostatnich dniach.. tyle stresów się zwaliło..
Moje dzieci są najlepsze.. oglądały jakiś czas temu ze mną "Na dobre i na złe" i tam na szkole rodzenia Przemek ze swoją dziewczyną byli i położna im powtarzała przy wdechu przypływ, a przy wydechu odpływ.. i tak ciągle przypływ-odpływ..
I jak mam nerwy i zaczynam oddychać głębiej to moje dzieci mamo PRZYPŁYW- ODPŁYW!!! i zawsze mnie tym rozśmieszą tak, że ciśnienie mi spada i nerwyLimerikowo, weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytopa42 wrote:Jezu muszę Wam napisać bo zaraz wybuchnę !!!!! W domu tylko się denerwuję i ciągle coś się dzieje !!!! Teraz doceniam jaki miałam spokój w tym szpitalu niczym się nie denerwowałam.
Moja córka ma dziś pechowy dzień a ja mam ochotę ją udusićUrwała klamkę od drzwi wejściowych, które były nowo założone w tamtym roku i teraz jest problem z wyjściem z domu
przed chwilką rozlała szklankę wody ( widziała że stoi) na wszystkie swoje zeszyty ze szkoły i na pożyczoną książkę !!!!! Oczywiście nerwa mam takiego że już nie mogę - tak się zdenerwowałam że jak brzuch zaczął mnie boleć !!!!! Płakać mi się chce wyć i wogóle - jezu dlaczego ja się musze tak denerwować ! Dwa głębokie wdechy i trzeba się uspokoić bo urodzę !
nie daj sie hormonom
-
Topa bardzo prosze sie trzymac kolejnosci listy i nie rodzic tak szybko , na juz , na raz dwa wlasnie dzis ;--)))))))))))))))a najgorzej to juz z nerwow chyba
a na dzieci dzisiaj i na najblizsze dni wziac duuuuuuuuuza poprawke
a co tam klamka sie urwala, pewnie slabo byla przymocowana, a tam woda na ksiazkach, no przygody sie zdarzaja..czasem hurtem
a powiedz corce ze jak jedna ciotka z forum ukąpala swoj paszport w kaluzy, bo tak nim wymachiwala, to potem na kazdej budce z celnikiem musiala odpowiadac na pyt: a co sie temu paszportwoi stalo? (pofalowane kartki)
wiec mowila bezposrednio, ze paszport kąpal sie ,hi hi hi i bylo ok :--))))))weronikabp, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość