WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) Trochę nerwy opadły - ps . klamki nie da się naprawić niestety klamka ujebała się nie na śrubach tylko na stali - już nie wiem czy moja córka ma tyle siły he he he. Najgorsze jest to że nie mogę znaleźć faktury i będą jaja ale trzeba będzie kupić nowe drzwi a to koszt 3000 zł :-( aż mi się płakać chce :-(

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 lat solenizantce!!

Topa - i po co te nerwy.... Powinnas sie cieszyc , że masz Córkę STRONGWOMEN:)
    Przypływ- odpływ -tak ze 2 razy i faktura się znajdzie.

Limerkowo- jej to u Ciebie tak już blisko... mmm:)

A ja próbuję obudzić moją Córę.. Zjadłam nawet batonika i nic.Lniuszek odzwyczail się od słodyczy.

Naprawdę czuję lekkie ćmienia w podbrzuszu- paro sekundowe... człowiek zapomniał jak to było przy okresie.Te są na szczescie w skali 1 do 10 to 0,5.

Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja uważam podobnie jak Limerikowo i dziewczyny, pamiętaj że Córa tez teraz bardzo wszystko przezywa i potrzebuje Twojego ciepła i czułości, dla Niej to tez nowa sytuacja...:))

• AISAK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa i dziś:
    - mamy skończony 35 tc,
    - pozostało 35 dni do porodu
    - i zaczęty 9 miesiąc- OMG.
    aLE sobie zazdroszczę :):)

monalisa, Limerikowo, weronikabp, Galanea, Tusia84, sunset, Paulina1986, MonikaS, evas, nutka, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) Jezu musiałam Wam napisać bo myślałam że oszaleję. Fakt nie potrzebne nerwy i jak nie znajdę wydatek duży będzie, którego wogóle teraz nie planowaliśmy :-( Ehhh ale przecież to tylko dziecko ale czasem mogłaby pomyśleć jak coś robi :-( Sama się przyznała że dziś taka roztrzepana jest :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję 9-tego miesiąca AISAK :)

Ależ ja nie do życia jestem ostatnimi dniami. Czuję się taka zmęczona, cokolwiek zrobię. Dzisiaj zaczęłam prasowanie, na razie pościel i pieluchy i czułam się padnięta totalnie. Dobrze, że w piątek mama przyjedzie pomóc. Później byłam w sklepie i już w ogóle ledwie chodzę :(

Topa, czy na pewno trzeba całe drzwi wymieniać, żeby klamkę naprawić???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 18:01

AISAK lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiliw szpitalu o tych wynikach ze mam duzo wody pic nie wolno mi soli ze względu na nadciśnienie tętnicze. Malo wód na pograniczu, pic duzzooo wody. Teraz przy badaniu Dopplera to wyszlo w ubiegłym miesiacu bylo wszystko super ksiazkowo jesli chodzi o Dopplera.

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Gratuluję 9-tego miesiąca AISAK :)

Ależ ja nie do życia jestem ostatnimi dniami. Czuję się taka zmęczona, cokolwiek zrobię. Dzisiaj zaczęłam prasowanie, na razie pościel i pieluchy i czułam się padnięta totalnie. Dobrze, że w piątek mama przyjedzie pomóc. Później byłam w sklepie i już w ogóle ledwie chodzę :(

Topa, czy na pewno trzeba całe drzwi wymieniać, żeby klamkę naprawić???
    Mąż może jeszcze sprawdzi ale z tego co ja widzę to są drzwi wejściowe do domu scalone z drzwiami i ja tam nie widzę możliwości wymiany :-( Może się coś uda zrobić - na razie nie chce się nawet denerwować.

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisiak gratuluję ! Ale już malutko dni Ci zostało :-)

AISAK lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Mąż może jeszcze sprawdzi ale z tego co ja widzę to są drzwi wejściowe do domu scalone z drzwiami i ja tam nie widzę możliwości wymiany :-( Może się coś uda zrobić - na razie nie chce się nawet denerwować.

Spokojnie, trzymam kciuki, żeby dało się naprawić, nie chce mi się wierzyć, żeby całe drzwi trzeba było wymieniać ze względu na klamkę. To tak samo jak trzeba zamek wymienić.

U mnie dzisiaj K. chciał skuć trochę lodu z zamrażalnika i zaraz po tym jak powiedziałam "tylko nie zrób dziury", wbił nóż w plastik :| Krew mnie zalała... Ale chyba płytko i nie ma to wpływu na chłodzenie (mam nadzieję!).

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika :) mam na fb polubioną stronę Pinio i wchodzę teraz, a tam pokoik Twojej Poluni :)

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Weronika :) mam na fb polubioną stronę Pinio i wchodzę teraz, a tam pokoik Twojej Poluni :)
    rzeczywiście :) prosili mnie o zdjęcie więc wysłałam im :)
    Tusiu co z wózkiem? :) kiedy hurtownia?

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    rzeczywiście :) prosili mnie o zdjęcie więc wysłałam im :)
    Tusiu co z wózkiem? :) kiedy hurtownia?

Nie wiem teraz ciągle mam synka w głowie i jego zdrowie.. mam nadzieję, że uda mi się przed porodem bo mam zamiar doczekać do 37 tyg :)

W maju we Wrocławiu mają być te targi o których wspominała jakiś czas temu Nalka i przy okazji chciałam zajechać właśnie do hurtowni.. no chyba że szybciej się wybierzemy. Hehe jeszcze tak nie miałam przy żadnym z moich dzieci, że nie miałam wózka.. ani wybranego, ani kupionego ;)

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia my mamy dwa, w razie co oddamy jeden :D

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Ivv dzięki, trzymam Cię za słowo ;)

weronikabp, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    haha Ivv dzięki, trzymam Cię za słowo ;)
    Jestem świadkiem hehehe

Tusia84, ivv lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia niech mężuś startuje do konkursów. Naprawdę sporo można wygrać. Jak podliczyliśmy to nazbieraliśmy rzeczy warte 400zł. No i to darmowe USG i KTG. :)

Siateczkowych gaci mam 4 sztuki, jednorazowych 10 i podkłady poporodowe bella i canpol, identyczne jak te które wkleiła monaa. Oraz 4 podkłady na łóżko szpitalne.

O właśnie! Wózek! na śmierć zapomniałam! Idę zaatakować Bartosza!

Teraz bawię się w detektywa i znalazłam niektóre z Was na facebooku. :D

Zajadam banana w cieście kokosowym. Powiem, że całkiem niezły.

Tusia84, weronikabp, Galanea, monaaa lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, to teraz muszę jakoś powiedzieć o tym mężowi :D

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/hartmann-podklady-do-przewijania-90x180-5szt-i4211245509.html

miałam takie na łóżko - rewelacyjne, choć używałam dla Weroniki, bo w szpitalu dostałam szpitalne

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja mam dziś słaby dzień. Cały dzień czuje takie dziwne napięcie brzucha, nawet jak leżę to się spina ale przy tym jednocześnie mały się strasznie wypina. I nie wiem czy to twardnienia, skurcze czy tylko przez te wypychania synka :/
    Idę zaraz do wanny ma letnią kąpiel, mam nadzieję że przejdzie. Jak nie to chyba będę musiała jechać na ip...

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ