WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Moj maz wlasnie wzial sie za przeczyszczanie spluczki do kibelka takiej zabudownej, a sie na tym nie zna...jak rozwali to trzeba bedzie cale plytki ze sciany skuwac zeby naprawic...niestety weszlam dopiero jak juz wszystko jakim cudem rozmontowal. Prosze trzymajcie kciuki bo jak sie nie uda to chyba sie zastrzele i jeszcze dodatkowo bede splukiwac w najblizszym czasie miska!!!

Mucha, więcej wiary w męża ;) Ja się też na tym łapię, że czasem nie wierzę, że on da sobie z czymś radę. Ale wiesz co? Jak nie dam tego po sobie poznać, to daje sobie radę :) Gorzej jak wyczuje, że w niego nie wierzę - wtedy mu nie idzie ;)

Natalia - ja bym 500 km nie mogła poprowadzić, bo po godzinie siedzenia w takiej wyprostowanej pozycji (chociaż mamy sportowy wóz i w sumie i tak dość "płasko" prowadzę), to mi Młody wbija wątrobę w żebra tak, że oddychać nie mogę. Pamiętaj, żeby robić częste przerwy, bo to nawet nie chodzi o to, czy Ci wygodnie, czy nie, ale żeby nic nie uciskało na żyły przy tak długim siedzeniu.

Ja mam tylko dwie pary majtek siateczkowych - jak tak Was czytam, to może kupię jeszcze... Założyłam, że to tak cienkie, że szybciutko schnie.

No i przymierzam się do kupienia pieluch wielorazowych, ale na kokosi.pl nie ma tych wzorów, które mi się podobają... :(

Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa super fotki, świetnie wyglądasz :)

Tusiu skurcze bh owszem są już wskazane ale dziś mi gin tłumaczyła, że na naszym etapie nie może ich być dużo, maksymalnie kilka dziennie, oraz nie mogą być regularne, mają być krótkotrwałe, łapie i puszcza, ja mam takie od paru dni.

monaaa, Tusia84, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Ciekawe czy wezmą tą legitymację pod uwagę? Jak myślicie?
    Czy powinnam tą cytomegalię też zrobić?

Co do grupy krwi na legitymacji, to ja słyszałam wielokrotnie, jak również czytałam na tym forum, że szpitale tego nie honorują i trzeba mieć w czasie ciąży wykonane badanie.

Zaś jeśli chodzi o cytomegalię... powiem tak, nikt od Ciebie nie będzie w szpitalu wymagał tego badania. Ale uważam, że każda ciężarna powinna upewnić się, że nie przechodziła zakażenia w ciąży, ponieważ, jeżeli tak się działo, a leczenie nie zostało podjęte tuż po narodzinach dziecka, może to skutkować poważnymi powikłaniami (zmiany neurologiczne, problemy ze słuchem/wzrokiem, itd.). Nawet jeżeli po czasie, w związku z jakimiś problemami, wychodzi, że maluch miał CMV wrodzoną, to leczenie podjęte z opóźnieniem nigdy nie przyniesie takich efektów, jak natychmiastowe. Dlatego wiedza jest ważna.

Kwestia odpowiedzialności każdej z nas. Chociaż wiem, że wiele osób po prostu boi się tematu i jest on często traktowany jak zepsute jajo.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia polskie litery by sie przydaly w jednym miejscu ;) smiesznie to zabrzmialo.

Modelka masz racje...niestety nie usprawnil dzialania, ale tez nie zepsul :)

weronikabp, NataliaK, Nalka, Modelka, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Natalia polskie litery by sie przydaly w jednym miejscu ;) smiesznie to zabrzmialo.

Modelka masz racje...niestety nie usprawnil dzialania, ale tez nie zepsul :)
    Hahahahaa sssoooooryyy :D nie zwracam na to uwagi bo pisze ciagle z tableta :D trudno :D

Modelka,owszem bede robic postoje-wiadomo ;-) mi nic nie wbija,bo juz mam brzuch na kolanach doslownie :D

W piatek ide na ktg, mialam miec dopiero 20 maja ale ginek po ostatniej akcji kilka dni temu zadzwonil dzis ze mam sie zglosic lepiej wczesniej na sprawdzenie :P

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK, ale po co zmieniałaś tę jedną literkę? Fajnie brzmiało :D

NataliaK, weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu usłyszałam to w radio i się zakochałam (w saksofonie) :) wydaje mi się, że już Wam wysyłałam link, ale znowu mnie na ten utwór wzięło to się podzielę :)

http://www.youtube.com/watch?v=6BV37Dcxj9s

sunset, weronikabp lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy macie ostatnie USG przed porodem? I czy wtedy też robią od razu ktg? Zupełnie się na tym nie znam, a następna wizyta u gina w 37 tygodniu.

A co do skurczy BH, to mi gin (Natalii ;) ) powiedział, że maks 8 dziennie. Przez kilka dni liczyłam i nie przekraczam 6, więc spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:04

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    NataliaK, ale po co zmieniałaś tę jedną literkę? Fajnie brzmiało :D
    Specjalnie zmienilam dla Muszki co by biedna nie musiala sie gorszyc :D:D
    Modelka ja mam usg ostatnie w rownym 38 tygodniu. Pewnie teraz w 37 da ci ginek skierowanie na usg i ktg :)

Modelka, ivv, weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na paciorkowce :) Ostatnio mu nawet maila wysłałam, czy nie będzie za późno z tymi paciorkowcami, ale powiedział, że zdążymy, bo na wyniki czeka się maks 3 dni :)

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    I na paciorkowce :) Ostatnio mu nawet maila wysłałam, czy nie będzie za późno z tymi paciorkowcami, ale powiedział, że zdążymy, bo na wyniki czeka się maks 3 dni :)
    Ja akurat czekalam 4 albo 5 dni na wynik :) ale moze dlatego ze zahaczylo o weekend :)

Modelka lubi tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Monaa super fotki, świetnie wyglądasz :)

Tusiu skurcze bh owszem są już wskazane ale dziś mi gin tłumaczyła, że na naszym etapie nie może ich być dużo, maksymalnie kilka dziennie, oraz nie mogą być regularne, mają być krótkotrwałe, łapie i puszcza, ja mam takie od paru dni.

Dziękuję również ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na III trymestrze dziewczyny pisały, że i tydzień czekały na paciorkowca...

Dlatego ja trochę przyspieszyłam, miałam mieć pobierany wymaz 16 maja, ale zapisałam się na 9. Boję się po prostu, że przez jakiś głupi poślizg z wynikami będą ładować w Artura niepotrzebnie antybiotyk, a jest większy o 2 tygodnie, więc nie wiem, kiedy mu się zachce wyskoczyć.

Wymaz można zrobić bodajże od skończonego 35 tygodnia, więc falstartu i tak nie będzie ;).

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli mnie w prawej pachwinie tak jak kiedys na rozciaganie moze troche inaczej, miewacie takie bole jeszcze?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny boli mnie w prawej pachwinie tak jak kiedys na rozciaganie moze troche inaczej, miewacie takie bole jeszcze?

Coraz częściej, Weronika, coraz częściej :).

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słuchy mi stopy, mocno kostki i łydki. Lekarz powiedział ze jak rano nadal będą spuchniete to mam zgłosić się do szpitala. Ciekawe czemu, przecież większości z Was puchna nogi a Wasi lekarze nie każą Wam jeździć na IP z tego tytułu.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi, a jakie masz przy tym ciśnienie?

No, ja, prawdę mówiąc, miałam kilka razy stopy, kostki i łydki nadmuchane jak baloniki (w te cieplejsze dni). Mieliśmy taką zabawę z mężem, że obstawialiśmy, gdzie te kostki są ;). Zgadywaliśmy, a później usiłowaliśmy je wymacać.

Zgłosiłam to lekarzowi, kazał tylko prowadzić kontrolę ciśnień. I przy tym faktycznie trafiłam do szpitala, bo okazały się za wysokie, ale samo puchnięcie nie było wskazaniem.

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie z GBS, że jak Wam wyjdzie dodatni i Was przeleczą to koniecznie trzeba zrobić powtórne badanie! Bo (już pisałam kiedyś) mnie przeleczyli, ale nie zrobiłam II raz wyniku, więc i tak dali mi antybiotyk przy porodzie

Martynika, weronikabp, Limerikowo, sunset, Paulina1986 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapytałam dzis gin co z wodami, jak odróżnić normalne siku od wód - powiedziała ze przy AFI 16 to bedzie wodospad hehe od dzis kładę podklad na łóżko ;-)
    Martynika "czesto" czyli? Czy ktos jeszcze miewa te bole w pachwinie?

Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ