MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Mucha wrote:Moj maz wlasnie wzial sie za przeczyszczanie spluczki do kibelka takiej zabudownej, a sie na tym nie zna...jak rozwali to trzeba bedzie cale plytki ze sciany skuwac zeby naprawic...niestety weszlam dopiero jak juz wszystko jakim cudem rozmontowal. Prosze trzymajcie kciuki bo jak sie nie uda to chyba sie zastrzele i jeszcze dodatkowo bede splukiwac w najblizszym czasie miska!!!
Mucha, więcej wiary w mężaJa się też na tym łapię, że czasem nie wierzę, że on da sobie z czymś radę. Ale wiesz co? Jak nie dam tego po sobie poznać, to daje sobie radę
Gorzej jak wyczuje, że w niego nie wierzę - wtedy mu nie idzie
Natalia - ja bym 500 km nie mogła poprowadzić, bo po godzinie siedzenia w takiej wyprostowanej pozycji (chociaż mamy sportowy wóz i w sumie i tak dość "płasko" prowadzę), to mi Młody wbija wątrobę w żebra tak, że oddychać nie mogę. Pamiętaj, żeby robić częste przerwy, bo to nawet nie chodzi o to, czy Ci wygodnie, czy nie, ale żeby nic nie uciskało na żyły przy tak długim siedzeniu.
Ja mam tylko dwie pary majtek siateczkowych - jak tak Was czytam, to może kupię jeszcze... Założyłam, że to tak cienkie, że szybciutko schnie.
No i przymierzam się do kupienia pieluch wielorazowych, ale na kokosi.pl nie ma tych wzorów, które mi się podobają...Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonaa super fotki, świetnie wyglądasz
Tusiu skurcze bh owszem są już wskazane ale dziś mi gin tłumaczyła, że na naszym etapie nie może ich być dużo, maksymalnie kilka dziennie, oraz nie mogą być regularne, mają być krótkotrwałe, łapie i puszcza, ja mam takie od paru dni.monaaa, Tusia84, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
alexast wrote:Ciekawe czy wezmą tą legitymację pod uwagę? Jak myślicie?
Czy powinnam tą cytomegalię też zrobić?
Co do grupy krwi na legitymacji, to ja słyszałam wielokrotnie, jak również czytałam na tym forum, że szpitale tego nie honorują i trzeba mieć w czasie ciąży wykonane badanie.
Zaś jeśli chodzi o cytomegalię... powiem tak, nikt od Ciebie nie będzie w szpitalu wymagał tego badania. Ale uważam, że każda ciężarna powinna upewnić się, że nie przechodziła zakażenia w ciąży, ponieważ, jeżeli tak się działo, a leczenie nie zostało podjęte tuż po narodzinach dziecka, może to skutkować poważnymi powikłaniami (zmiany neurologiczne, problemy ze słuchem/wzrokiem, itd.). Nawet jeżeli po czasie, w związku z jakimiś problemami, wychodzi, że maluch miał CMV wrodzoną, to leczenie podjęte z opóźnieniem nigdy nie przyniesie takich efektów, jak natychmiastowe. Dlatego wiedza jest ważna.
Kwestia odpowiedzialności każdej z nas. Chociaż wiem, że wiele osób po prostu boi się tematu i jest on często traktowany jak zepsute jajo.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMucha wrote:Natalia polskie litery by sie przydaly w jednym miejscu
smiesznie to zabrzmialo.
Modelka masz racje...niestety nie usprawnil dzialania, ale tez nie zepsulnie zwracam na to uwagi bo pisze ciagle z tableta
trudno
Modelka,owszem bede robic postoje-wiadomomi nic nie wbija,bo juz mam brzuch na kolanach doslownie
W piatek ide na ktg, mialam miec dopiero 20 maja ale ginek po ostatniej akcji kilka dni temu zadzwonil dzis ze mam sie zglosic lepiej wczesniej na sprawdzenie -
Dziewczyny, a kiedy macie ostatnie USG przed porodem? I czy wtedy też robią od razu ktg? Zupełnie się na tym nie znam, a następna wizyta u gina w 37 tygodniu.
A co do skurczy BH, to mi gin (Natalii) powiedział, że maks 8 dziennie. Przez kilka dni liczyłam i nie przekraczam 6, więc spoko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 21:04
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyivv wrote:NataliaK, ale po co zmieniałaś tę jedną literkę? Fajnie brzmiało
:D
Modelka ja mam usg ostatnie w rownym 38 tygodniu. Pewnie teraz w 37 da ci ginek skierowanie na usg i ktgModelka, ivv, weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyModelka wrote:I na paciorkowce
Ostatnio mu nawet maila wysłałam, czy nie będzie za późno z tymi paciorkowcami, ale powiedział, że zdążymy, bo na wyniki czeka się maks 3 dni
ale moze dlatego ze zahaczylo o weekend
Modelka lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Monaa super fotki, świetnie wyglądasz
Tusiu skurcze bh owszem są już wskazane ale dziś mi gin tłumaczyła, że na naszym etapie nie może ich być dużo, maksymalnie kilka dziennie, oraz nie mogą być regularne, mają być krótkotrwałe, łapie i puszcza, ja mam takie od paru dni.
Dziękuję również
weronikabp lubi tę wiadomość
-
A na III trymestrze dziewczyny pisały, że i tydzień czekały na paciorkowca...
Dlatego ja trochę przyspieszyłam, miałam mieć pobierany wymaz 16 maja, ale zapisałam się na 9. Boję się po prostu, że przez jakiś głupi poślizg z wynikami będą ładować w Artura niepotrzebnie antybiotyk, a jest większy o 2 tygodnie, więc nie wiem, kiedy mu się zachce wyskoczyć.
Wymaz można zrobić bodajże od skończonego 35 tygodnia, więc falstartu i tak nie będzie.
-
nick nieaktualny
-
Judi, a jakie masz przy tym ciśnienie?
No, ja, prawdę mówiąc, miałam kilka razy stopy, kostki i łydki nadmuchane jak baloniki (w te cieplejsze dni). Mieliśmy taką zabawę z mężem, że obstawialiśmy, gdzie te kostki są. Zgadywaliśmy, a później usiłowaliśmy je wymacać.
Zgłosiłam to lekarzowi, kazał tylko prowadzić kontrolę ciśnień. I przy tym faktycznie trafiłam do szpitala, bo okazały się za wysokie, ale samo puchnięcie nie było wskazaniem.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pamiętajcie z GBS, że jak Wam wyjdzie dodatni i Was przeleczą to koniecznie trzeba zrobić powtórne badanie! Bo (już pisałam kiedyś) mnie przeleczyli, ale nie zrobiłam II raz wyniku, więc i tak dali mi antybiotyk przy porodzie
Martynika, weronikabp, Limerikowo, sunset, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i zapytałam dzis gin co z wodami, jak odróżnić normalne siku od wód - powiedziała ze przy AFI 16 to bedzie wodospad hehe od dzis kładę podklad na łóżko
Martynika "czesto" czyli? Czy ktos jeszcze miewa te bole w pachwinie?Limerikowo, NataliaK lubią tę wiadomość