X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva napiszesz cos? Bo się martwić.

evas lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam. Nachodzę się jak wół, jeszcze zrobię zakupy, bo przecież mleko musi być w domu, najlepiej ze trzy kartony + kilo bananów i nie mogę dość do domu, tak mnie w pachwinie ciągnie (mąż oczywiście o niczym nie wie).

weronikabp, monaaa lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Specjalnie zmienilam dla Muszki co by biedna nie musiala sie gorszyc :D:D
    Modelka ja mam usg ostatnie w rownym 38 tygodniu. Pewnie teraz w 37 da ci ginek skierowanie na usg i ktg :)

No co Ty ja juz i tak sie tak zgorszylam, ze wiecej sie do Ciebie nie odezwe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 22:01

NataliaK, ivv, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    No co Ty ja juz i tak sie tak zgorszylam, ze wiecej sie do Ciebie nie odezwe ;)
    Slowo harcerza ze juz wiecej nie napisze ze jakas krowa bedzie robila laske... najwyzej napisze juz tylko ŁASKĘ;-))) :D

Weronika wobec tego chyba pierdykne sobie ceratke pod tylek,bo lozko zaleje :D

ivv, weronikabp, Mucha, evas, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś ciągnie, ale nie robiłam nic, dosłownie ;) Dwa dni temu biodra, dziś rano kręgosłup, a po południu pachwina. Psuję się, a jak zapytałam dziś mamę czy mój mąż może złożyć reklamację, to powiedziała, że nie dość, że reklamacja się skończyła, to w dodatku rękojmia też :D

weronikabp, sunset, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ulzylo mi ze nie tylko mnie ciągnie ufff
    Natalia no ja podkładem bo szkoda mi materaca, wygodny jest ;-)

NataliaK, ivv lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie mam jakieś ciągnięcia, albo w dole brzucha, albo w pachwinach właśnie.Nie przez cały czas, ale pojawiają się i znikają. Brzuch juz mocno ciąży, grawitacja nieubłaganie daje o sobie znać.

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą ciekawe od czego to? biodra od nacisku dziecka na nerwy, kręgosłup od ciężaru ciała, ale pachwina?

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bóle w pachwinie i dokładnie z prawej strony ja uważałam że to ucisk główki bo ona tak ją miała na usg a plecy szyły po lewej stronie i nogi po prawej. Też mam czasem bóle jak na miesiaczke i to gmyranie małej przy samej szyjce coś okropnego mam wrażenie że wody zaraz chlusną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 22:23

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, chyba jestem zmęczona... Skończyłam sprzątać salon i chciałam iść spać, ale spojrzałam na młynek z pieprzem na stole i pomyślałam, że jakiś luźny jest, no więc go dokręciłam... Teraz idę sprzątać pieprz ze stołu :D

weronikabp, Mucha, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sie rozciąga po prostu, tak mysle.

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dziś zaczęłam narzekać, że się psuję, to mąż skwitował to tylko "z jakiegoś powodu ciąża nazywa się ciąża" :)

faktycznie zaczyna ciążyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 22:22

weronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie martwię sie o Evas nie odpisala na smsa,,a miała pisać po wizycie.

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Sluchajcie martwię sie o Evas nie odpisala na smsa,,a miała pisać po wizycie.
    Mam nadzieje ze padla po prostu ze zmeczenia, w koncu kobitka wytrwale jeszcze pracuje... jutro napewno sie odezwie :)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie ta pachwina dosc mocno momentami, martwi mnie to :-(((

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika chyba najlepszym lekarstwem na tego typu dolegliwości jest sen :)

Dobranoc

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A i zapytałam dzis gin co z wodami, jak odróżnić normalne siku od wód - powiedziała ze przy AFI 16 to bedzie wodospad hehe od dzis kładę podklad na łóżko ;-)
    Martynika "czesto" czyli? Czy ktos jeszcze miewa te bole w pachwinie?

yyy to odejście wód można pomylić z siku? czy czuje się też jakies parcie przy tym (na pęcherz jak siku?) czy chodzi o to, że mogą się sączyć po trochu?

ja póki co nie mam takich bóli jak przy rozciąganiu, ale ostatnio mam znów ucisk w pachwinie, przy chodzeniu.pewnie maluszek tak się ułożył.

81clk9i.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja też mam bóle w pachwinie i dokładnie z prawej strony ja uważałam że to ucisk główki bo ona tak ją miała na usg a plecy szyły po lewej stronie i nogi po prawej. Też mam czasem bóle jak na miesiaczke i to gmyranie małej przy samej szyjce coś okropnego mam wrażenie że wody zaraz chlusną :)

ja miałam wczoraj takie gmeranie nisko, tak jeszcze nie miałam, czułam na wysokości wzgórka łonowego i pomyślałam jak blisko wyjścia musi się znajdować.

81clk9i.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas daj znac jak po USG, wizycie i ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 22:58

evas lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Evas daj znac jak o wizycie.
    No właśnie pisałam ze na smsa nie odpisała :-( mam nadzieje ze padła zmęczona i rano napisze

evas lubi tę wiadomość

‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ