X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymam kciuki, musi być dobrze.

Judi koniecznie sprawdź od czego ta opuchlizna. Ja też często puchnę, ale ciśnienie mam niskie, więc to nie zatrucie ciążowe. I też po nocy nie schodzi.

Weronika a brałaś nospę? Może by pomogła na te bóle.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam nospę nie pomogła, teraz nie boli, moja mała tez głównie lezy po prawej stronie, wiec może rzeczywiście potrzebuje więcej miejsca, wiec tam się jeszcze musi rozciągnąć, zobaczymy dziś jak będzie..A myślałam, że teraz już nic poza skurczami nic mnie nie czeka ale wiele osób mówi, że ostatnie tygodnie są najgorsze, więc jak po nas widać coś w tym jest.

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO, mocne kciuki. Mam nadzieje ze to jeszcze nie poród,wytrzymaj.jeszcze trochę.

Mnie tam boli wszystko. Całe nogi, ciągnie mnie w pachwinach, bolą mnie.ręce, chwilami też w dole brzucha. Chwilami już mam dość.

Co do wód płodowych, mi sie sączyły przez noc, ja nie wiedzialam ze to wody, bylo bardzo wilgotno. Rano mąż pojechał do pracy a ja leżałam w łozku i czytalam w telefonie jak.rozponac sączące sie wody. Postanowilam wstac z lozka i no polecialo wiadro wody ;) po kilku.godzinach zaczely sie skurcze. A woda dalej.leciala ale.juz nie tak intensywnie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dziś coś pobolewa w pachwinie lewej. Mimo, że jeszcze nie chodziłam, bo jakoś trudno mi się z łóżka wygrzebać. Mały oczywiście już dawno nie śpi i domaga się śniadania. Taki szkrab a już wyraźnie pokazuje swoje potrzeby :D

weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Mnie też dziś coś pobolewa w pachwinie lewej. Mimo, że jeszcze nie chodziłam, bo jakoś trudno mi się z łóżka wygrzebać. Mały oczywiście już dawno nie śpi i domaga się śniadania. Taki szkrab a już wyraźnie pokazuje swoje potrzeby :D
    A ja zjadłam i wracam do łóżka, może w końcu pośpię...

evas lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO atrakcje od rana, dawaj znac co dzieje!

Evas dobrze ze u Ciebie jest ok, ale uwazaj na ta szyjke.

Mysle ze w ostatnich tygodniach niedosc ze jest ciezko fizycznie to jeszcze nakrecamy sie psychicznie i wsluchujemy w swoj organizm dwa razy mocniej i przezywamy wszystko intensywniej.

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmują mnie na oddział, ale w sumie jeszcze nic nie wiem, bo położna posłuchała tylko serduszka dziecka, a wszystkie badania będą juz na oddziale. Nie wydaje mi się, zeby to był juz poród, ale nie ukrywam, ze trochę zaczynam się martwić, czy z małym wszystko ok.

Nalka, niestety nie spotkamy się w Gdański :( Wygląda na to, ze nie dane mi rodzic ze znieczuleniem.

Pisze, na raty, wiec... Leze juz na ktg

weronikabp, excella, Limerikowo, evas, monaaa, Paulina1986, Nalka, sunset, ivv, Agusia2312, maggda, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wszystkie pewnie czuwamy przy tel, tabletach, laptopach i czekamy na wieści..

Monalisa, Niesforna odezwijcie się dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 09:03

Judi2014, evas, Nalka lubią tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda obu wszystko było dobrze!
    Dzwoniłam do kojarzą, kazał mierzyć ciśnienie kilka razy dziennie i obserwować opuchlizne- jeśli się powiększy to od razu jechać na IP. Także póki co cała w strefach ale w domu.

sunset lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze leże w lozku. Jeden syn skacze w brzuchu z głodu, drugi synek skacze mi po głowie. Nie mam siły wstać ;) zaraz dostane samochodem w głowe to bedzie motywacja do wstania.

weronikabp, Limerikowo, evas, sunset, Galanea lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dawaj znac co i jak.....bedzie dobrze....Tak jak napisala Weronika dwie pozostale dziewczyny odezwijcie sie..... Ja wczoraj wieczorem bylam u lekarza i tak jak podejrzewalam to moje czeste twardnienie brzucha (brzuchol jak kamien sie robi) to oznaka zblizajacego sie porodu...z ktg wyniknelo ze mam juz dosc czeste skurcze a pozniej z badania wyszlo ze mala siedzi baaardzo nisko moja gin mowi ze dotknela glowki, szyjka skrocona no i lekkie rozwarcie takze nakaz lezenia przez 10 dni aby jeszcze moje sloneczko nabralo masy i po 10 dniach moge sie uruchomic na dobre i niech sie dzieje wola boga....wiem ze dla dzidzi wszystko ale jak ja przezyje te 10 no juz 9 dni przykuta do lozka kiedy jeszcze tyle do zrobienia?:(

weronikabp, Mucha, Limerikowo, evas, Paulina1986, Nalka, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda moze byc relacja na raty, oby byla. Trzymamy kciuki mocno!

Judi to teraz cianieniomierz zalatwiaj szybko i kontrola, kontrola, kontrola ;)

Vikus dasz rade, a w tym czasie zrob liste rzeczy ktore musza byc jeszcze zrobione i popros o pomoc...chyba da rade ktos to tez zrobic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 09:13

weronikabp, vikus001, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus nic nie ucieknie kochana, weź dobrą książkę i leż dla Zuzi :-))) Wszystko bedzie dobrze!

vikus001 lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobie liste zrobie. jedyna osoba ktora moze mi pomoc to maz i na szczescie dobrze ze moge na niego liczyc.... ale powiem wam ze az tak drastycznego obrotu sytuacji sie nie spodziewalam....bo to fakt ze bardzo czesto chodze do toalety czuje ze mala naciska ale nie sadzilam ze jest az tak nisko i ze te skurcze to juz sa "te" tylko jeszcze slabe....

Limerikowo, sunset lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kciukasy trzymam ;)

Vikus wiem jak trudno znieść myśl o leżeniu. Ale musimy się przemęczyć dla naszych dzieciaczków.

Excella mój lokator też od rana się nad mamą "pastwi". Na szczęście starsi synowie w szkole, wiec nikt więcej głowy mi nie zawraca.

excella, vikus001 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus no to super ze maz wspiera ;) da rade, a te 9 dni zleci tak ze nawet nie zauwazysz.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikuś dacie radę! 9-10 dni to nie tak długo i najważniejsze, ze nie jesteś "sama" ;)

MagdaO oby to nie było nic poważnego, dawaj znać w miarę możliwości!

Judi lepiej to sprawdzić, jeśli opuchlizna nie schodzi.

Dłużą mi się ostatnio te tygodnie.. dziś zaczynam 33 tydz., chciała bym już co najmniej 35.mnie dziś kłuje, pobolewa i zauważyłam, że mój synuś uwielbia wypychać się w okolicach pępka, w godz. 23 i później tak, że mamusie boli.

Dziś czekam na kuriera, kolejne pranie, prasowanie ;) potem odbieram wyniki-krew, mocz..

poza tym na suwaczku 1 miesiąc 2 tyg i trochę do porodu..matko jak ten czas się kurczy!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:05

evas, sunset, vikus001 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wytrzymaj. Może akcja się uspokoi. Dzisiaj nie ma spotkania z anestezjlologiem, dzwoniłam do szpitala się dowiadywać. :D

Vikus trzymamy kciuki.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, jak mi dobrze w tym łóżku :P nie chce mi się do pracy iść, a tam tyle roboty :(
    Zjadłam serek waniliowy z musli i chętnie poszła bym spać.

9bsp388.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO trzymamy kciuki!

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ