MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
MagdaO trzymamy kciuku , bedzie wszystko dobrze, ważne ze jesteś pod opieka lekarzy:)
Vikus odpoczywaj , czytaj książki i staraj się nie myśleć o tym:) dobrze że maz ci pomoże:)
Mnie tez często cisnie na pęcherz ale u mnie to mały kopniakami uderza mi pęcherz bo położenie ma miednocowe ,jakie to dziwne uczucie
Mucha u ciebie tez położenie miednicowe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:18
vikus001, Karola:) lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Evas, podziwiam że masz jeszcze sile pracować. Ja ledwo w domu daje.rade a co tu mówić o pracy. Wczoraj prasowałam przez 10 minut i padłam, bo co chwila brzuch mi sie napinał.
Vikus, dasz rade. To tylko kilka dni, zobaczysz, szybko zleci.
My już po śniadaniu. Czas młodego polożyć spacvikus001, evas lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
dzięki, że o mnie myślicie
Wczoraj po kąpieli wzięłam jeszcze dodatkową nospę i magnez i się położyłam, no i zasnęłam.
Dziś już jest dobrze, i mam nadzieję, że tak zostanie. Jutro wizyta u gina na kontrole pessara i szyjki, to zapytam o te twardnienia brzucha. Może zrobią mi ktg (nie wiem czy w Lux Medzie robią czy do szpitala bym musiała jechać).
Bo tak jak Tusia pisałaś... Ja nie potrafię rozróżnić czy to skurcze, czy to mały się tak wypycha, czy jeszcze coś innego.
Magda trzymaj się tam i dawaj znać co i jak, trzymam kciuki!weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
jakie wieści z samego rana...
MagdaO trzymam kciuki za pozytywny obrót sprawymusi być dobrze
Vikus za Ciebie również trzymam kciuki, żebyś dotrzymała te parę dni
Ja dziś zaczynam kolejny tydzieńskończony 36
wchodzę w 37. Już naprawdę blisko. \
Zapomniałam, że mam koce niepopranea tu taka pogoda, że nie wiem kiedy mi to poschnie... tak - dopiero teraz budzi się we mnie syndrom wicia gniazda... trochę późno hihi
Już byłam w sklepie na zakupach obiadowych. Zabrałam męża i synka to ten chociaż w kaloszach sobie poszalał po kałużach z mężem a ja w tym czasie stałam w kolejce po kości na zupętaaaaaka długa kolejka do mięsa a ja na samym końcu i tylko te z początku na mnie zerkały krzywym okiem ehhh a jak już doszła moja kolej to kości na zupę się skończyły - jak pech to pech
jakoś nie mam odwagi się w kolejkę wciskać...
pal licho - szkoda zdrowia na takie pierdoły
28 dni do porodu wg usg a wg om 19
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:43
vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
wITAM Mamutki.
MagdaO samych dobrych wieści , jak trzeba to niech cię dobrze zbadają- nie szalej tylko z wyjściem do domku.
Agusia , Mucha- pamiętacie ja miałam w 31 tc ułożenie pośladkowe w 34tc już główką. Ale do porodu tylko ok 3% dzieci źle się ustawia. Do 37tc jest meeega szansa ze się obróci i to nie jednokrotnie, czasami bóle porodowe powodują zmianę ułożenia dziecka na poprawną.
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiesforna dobrze ze juz lepiej..
Ja nie moge zasnąć i dostałam ataku płaczu, strasznie sie wszystkiego wystraszyłam, ufff ale poryczalam... Ide do wanny i pora zacząć ten dzien na nowo, Boże jak dobrze ze mam tak cudownego Męża..Nalka, Niesforna lubią tę wiadomość
-
Magda- trzymam kciuki! ja bylam rano na badaniu krwi. Jakos tak slabo sie czuje, od wczoraj krocze i pachwiny tak mnie bola ze jak usiade na dluzej to nie moge potem z miejsca ruszyc. i zastanawiam sie nad tym czopem- raz mam taki gesty, bezbarwny sluz a za chwile doslownie woda.
-
nick nieaktualnykarolina1990 wrote:Magda- trzymam kciuki! ja bylam rano na badaniu krwi. Jakos tak slabo sie czuje, od wczoraj krocze i pachwiny tak mnie bola ze jak usiade na dluzej to nie moge potem z miejsca ruszyc. i zastanawiam sie nad tym czopem- raz mam taki gesty, bezbarwny sluz a za chwile doslownie woda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:57
Margotka87 lubi tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny za trzymane kciuki!!!oczywiscie ze dam rade....musze... ale naprawde szok ze to wszystko tak szybko sie toczy itd....wczesniej myslalam sobie ale chciala bym urodzic wczesniej i juz miec to za soba a teraz nagle kiedy to takie realne to chce zeby misia moja posiedziala jeszcze troszke u mamusi i nabrala cialka bo wiadomo ze na poczatku i tak spadnie z wagi wiec zeby miala z czego tracic....
-
nick nieaktualnykarolina1990 wrote:tylko wody chyba sacza sie caly czas, nie ma wtedy takich momentow " suchosci" a ja tak mam
-
Mucha nic jeszcze na temat porodu nie mówił aby tyle ze jeszcze są szanse na odwrócenie dziecko glowkowe . Ujął to tak czasu na coraz mniej ale jak beds skurcze mocne też moze się wtedy odwrócić
Na następnym usg jak nadal tak będzie to z nim już konkretnie porozmawiam na temat porodu
a u ciebie coś lekarz mówił?
[/url]
[/url]
-
AISAK mi moja lekarka powiedziala, ze jest szansa, ze Maja sie przekreci ale mala i decyzja o cc bedzie podejmowana w 37 tc, wiec czekam. Powiem Wam, ze mi jest wszystko jedno jak bede rodzila oby zdrowo i bezpiecznie, nie mam wplywu na to czy sie mala przekreci czy nie, wiec sie tym nie denerwuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 11:32
weronikabp, vikus001, Agusia2312, Limerikowo, Karola:), evas lubią tę wiadomość
-
Karolina Ja też tak miałam że najpierw coś jak czop później nagle woda. Po wodzie poszłam do szpitala żeby sprawdzili. Zrobili test i wyszło że to nie wody i że w ciąży wydzielina może być bardzo różna. Tylko ty jesteś dalej z terminami:) więc możesz pojechać i sprawdzić
weronikabp lubi tę wiadomość