WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas pogonić lenia :P i szykować się do pracy. Miłego dnia wszystkim życzę ;) Będę wieczorem, także nie martwcie się za mocno :P

9bsp388.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO trzymamy kciuku , bedzie wszystko dobrze, ważne ze jesteś pod opieka lekarzy:)

Vikus odpoczywaj , czytaj książki i staraj się nie myśleć o tym:) dobrze że maz ci pomoże:)
    Mnie tez często cisnie na pęcherz ale u mnie to mały kopniakami uderza mi pęcherz bo położenie ma miednocowe ,jakie to dziwne uczucie :D

Mucha u ciebie tez położenie miednicowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:18

vikus001, Karola:) lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • excella Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas, podziwiam że masz jeszcze sile pracować. Ja ledwo w domu daje.rade a co tu mówić o pracy. Wczoraj prasowałam przez 10 minut i padłam, bo co chwila brzuch mi sie napinał.

Vikus, dasz rade. To tylko kilka dni, zobaczysz, szybko zleci. :)

My już po śniadaniu. Czas młodego polożyć spac :)

vikus001, evas lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    dzięki, że o mnie myślicie :)
    Wczoraj po kąpieli wzięłam jeszcze dodatkową nospę i magnez i się położyłam, no i zasnęłam.
    Dziś już jest dobrze, i mam nadzieję, że tak zostanie. Jutro wizyta u gina na kontrole pessara i szyjki, to zapytam o te twardnienia brzucha. Może zrobią mi ktg (nie wiem czy w Lux Medzie robią czy do szpitala bym musiała jechać).
    Bo tak jak Tusia pisałaś... Ja nie potrafię rozróżnić czy to skurcze, czy to mały się tak wypycha, czy jeszcze coś innego.

Magda trzymaj się tam i dawaj znać co i jak, trzymam kciuki!

weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja mam polozenie poprzeczne miednicowe. A cos Ci juz mowil lekarz na temat porodu?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

jakie wieści z samego rana...

MagdaO trzymam kciuki za pozytywny obrót sprawy :) musi być dobrze :)

Vikus za Ciebie również trzymam kciuki, żebyś dotrzymała te parę dni :)

Ja dziś zaczynam kolejny tydzień :) skończony 36 :) wchodzę w 37. Już naprawdę blisko. \
    Zapomniałam, że mam koce niepoprane :/ a tu taka pogoda, że nie wiem kiedy mi to poschnie... tak - dopiero teraz budzi się we mnie syndrom wicia gniazda... trochę późno hihi
    Już byłam w sklepie na zakupach obiadowych. Zabrałam męża i synka to ten chociaż w kaloszach sobie poszalał po kałużach z mężem a ja w tym czasie stałam w kolejce po kości na zupę :) taaaaaka długa kolejka do mięsa a ja na samym końcu i tylko te z początku na mnie zerkały krzywym okiem ehhh a jak już doszła moja kolej to kości na zupę się skończyły - jak pech to pech :) jakoś nie mam odwagi się w kolejkę wciskać... :/ pal licho - szkoda zdrowia na takie pierdoły :)

28 dni do porodu wg usg a wg om 19 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:43

vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wITAM Mamutki.

MagdaO samych dobrych wieści , jak trzeba to niech cię dobrze zbadają- nie szalej tylko z wyjściem do domku.

Agusia , Mucha- pamiętacie ja miałam w 31 tc ułożenie pośladkowe w 34tc już główką. Ale do porodu tylko ok 3% dzieci źle się ustawia. Do 37tc jest meeega szansa ze się obróci i to nie jednokrotnie, czasami bóle porodowe powodują zmianę ułożenia dziecka na poprawną.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna dobrze ze juz lepiej..:-)
    Ja nie moge zasnąć i dostałam ataku płaczu, strasznie sie wszystkiego wystraszyłam, ufff ale poryczalam... Ide do wanny i pora zacząć ten dzien na nowo, Boże jak dobrze ze mam tak cudownego Męża..

Nalka, Niesforna lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- trzymam kciuki! ja bylam rano na badaniu krwi. Jakos tak slabo sie czuje, od wczoraj krocze i pachwiny tak mnie bola ze jak usiade na dluzej to nie moge potem z miejsca ruszyc. i zastanawiam sie nad tym czopem- raz mam taki gesty, bezbarwny sluz a za chwile doslownie woda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Magda- trzymam kciuki! ja bylam rano na badaniu krwi. Jakos tak slabo sie czuje, od wczoraj krocze i pachwiny tak mnie bola ze jak usiade na dluzej to nie moge potem z miejsca ruszyc. i zastanawiam sie nad tym czopem- raz mam taki gesty, bezbarwny sluz a za chwile doslownie woda.
    Karolina to mogą byc sączące się wody ta "woda" wiec moze lepiej sprawdzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 10:57

Margotka87 lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko wody chyba sacza sie caly czas, nie ma wtedy takich momentow " suchosci" a ja tak mam

sunset lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za trzymane kciuki!!!oczywiscie ze dam rade....musze... ale naprawde szok ze to wszystko tak szybko sie toczy itd....wczesniej myslalam sobie ale chciala bym urodzic wczesniej i juz miec to za soba a teraz nagle kiedy to takie realne to chce zeby misia moja posiedziala jeszcze troszke u mamusi i nabrala cialka bo wiadomo ze na poczatku i tak spadnie z wagi wiec zeby miala z czego tracic....:(

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    tylko wody chyba sacza sie caly czas, nie ma wtedy takich momentow " suchosci" a ja tak mam
    Moja gin mówi ze niekoniecznie cały czas. Z przerwami tez sie sączą, a skoro jeszcze podejrzewasz ze czop odpada to tym bardziej bym sprawdziła biorąc pod uwagę Twoja historie ciazy.

• excella Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aptece można.kupić takie paski i sprawdzić czy to wody nam sie sączą czy to coś innego. A jak nie, to w szpitalu sprawdzą to za darmo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 11:12

weronikabp lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa zapomniałam napisać wczoraj udało mi się kupić Pampersiaki 2 w Lidlu 2 op. Nawet nie wiecie jaka happy byłam:) i jeszcze sporo zostało , a najwięcej to rozm. 3.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha nic jeszcze na temat porodu nie mówił aby tyle ze jeszcze są szanse na odwrócenie dziecko glowkowe . Ujął to tak czasu na coraz mniej ale jak beds skurcze mocne też moze się wtedy odwrócić :) Na następnym usg jak nadal tak będzie to z nim już konkretnie porozmawiam na temat porodu :) a u ciebie coś lekarz mówił? :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK mi moja lekarka powiedziala, ze jest szansa, ze Maja sie przekreci ale mala i decyzja o cc bedzie podejmowana w 37 tc, wiec czekam. Powiem Wam, ze mi jest wszystko jedno jak bede rodzila oby zdrowo i bezpiecznie, nie mam wplywu na to czy sie mala przekreci czy nie, wiec sie tym nie denerwuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 11:32

weronikabp, vikus001, Agusia2312, Limerikowo, Karola:), evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie nogi mocno zacisniete:) jeszcze nie nasza pora, jeszcze z dwa tygodnie, trzy chociaz:)

Ide zaraz szukac sukienki na wesele(dalej:/)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • balonik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Ja też tak miałam że najpierw coś jak czop później nagle woda. Po wodzie poszłam do szpitala żeby sprawdzili. Zrobili test i wyszło że to nie wody i że w ciąży wydzielina może być bardzo różna. Tylko ty jesteś dalej z terminami:) więc możesz pojechać i sprawdzić

x76lklh.png
  • Mucha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika a co to za napady? Twarda laska jestes to sie nie poddawaj!

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ