WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podjechalam do przychodni do poloznej

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak Ci to sprawdzila?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakims takim papierkiem co zmienilby kolor gdyby to byly wody. To znaczy dala mi go zebym poszla do toalety sprawdzic. Nawet sie nie dopytywalam na jakiej zasadzie to dziala. Normalnie to by mnie wyslala do lekarza ale ze go nie ma to sprawdzila to tak zebym nie jechala niepotrzebnie na IP

Martynika lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka jakie z rana wiadomości wow
    dziewczyny trzymajcie się
    ;-) to nie nasza pora jeszcze.
    Co do opuchlizny nóg to też tak miałam przed szpitalem - co się okazało, że było to spowodowane brakiem potasu w organizmie. Od kiedy zażywam tabletki jest wszystko ok. Więc może warto sprawdzić ten potas ? podobno jak brak potasu to też magnezu - u mnie się wszystko sprawdziło.
    uff poprasowałam ubranka i wybrałam ciuszki do szpitala dla naszego synka. Zaczynam być spokojna że może ze wszystkim zdążę.

Limerikowo, evas, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to pewnie takim lakmusowym co sprawdza ph, dobrze ze to nie wody :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 14:32

monalisa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu sprawdzali takim patyczkiem wyglądającym trochę jak do uszu i powiedziano mi że jakby to były wody to na czarno by sie zabarwił.
    Karolina super że to nie wody:)
    Trzymam za was wszystkie kciuki. Mam nadzieję że każda z nas donosi do najbezpieczniejszego terminu dla maluszka.

x76lklh.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mi gin sprawdza (ph) takim papierkiem. jakby była infekcja/ wody, to zabarwił by się na niebiesko, a tak na żółto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 14:38

81clk9i.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie siezapisuje na warsztaty poprostu polozna w warszawie w sobote. Ciekawe czy sie dostane.

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Wlasnie siezapisuje na warsztaty poprostu polozna w warszawie w sobote. Ciekawe czy sie dostane.
    a co to za warsztaty?

ja w niedzielę z kolezanką się wybieram na kurs pierwszej pomocy dla niemowląt na Żelazną.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset nie martw się na zapas. Wszystko musi być dobrze. Będę trzymała kciuki i oczekiwała na same dobre wiadomości :) Cieszę się, że masz taką ginkę co się tak przejmuje - to dobrze o niej świadczy. Chociaż nie dopatruj się w tym czegoś naprawdę złego tzn, że coś złego się z dzidzią dzieje. Po prostu kobitka wykazała się dużą troską :) zobaczysz - wszystko będzie dobrze :)
    póki co postaraj się zająć głowę czymś innym bo takie negatywne emocje na tym etapie ciąży bardzo się dziecku udzielają.

MagdaO a chociaż wiedzą skąd te krwawienia? cieszę się, że nic złego się nie dzieje. Oby tak do końca :) trzymam kciuki :)

ja dzisiaj zdenerwowałam się na synka mojej siostry. Za mocno mnie emocje ponoszą. Przyszła do mnie mama z nim a ten poszedł do szynszylki i zaczął walić rękoma w klatkę i tam do niej dmuchać i pluć - a że to płochliwe zwierzątko to przeżyło duży stres. a mi serce aż do gardła podeszło z nerwów i od razu jakichś skurczy dostałam takich lekko bolesnych. Posiedziałam trochę się wyluzowałam i już chyba wszystko ok.
    Za to moja mama to anioł. Przyszła - a ja akurat prasowałam ciuchy - i mnie wyręczyła. Teraz mogę zabrać się za pranie kocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 15:30

sunset, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika link do opinii o warsztatach: http://www.znaczkijakrobaczki.pl/2014/03/po-prostu-poozna-warsztaty-moimi-oczami.html?m=1
    I ogolnie o warsztatach: http://www.poprostupolozna.pl/

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Dziewczyny, trzymajcie się tam w dwupaku, w zdrowiu! MagdaO, trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie szpitalne Kobitki.

Ja dziś znowu nie do życia jestem, spać mi się chcę. Trochę poprasowałam i mam dość.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja położyłam Miśka spać a sama zupę gotować będę :) dzisiaj krupnik :)
    zaraz posegreguję kocyki do prania

odkurzyłam całą chatę, poszłam zrobić kanapkę a małemu dałam bułkę... wracam z kuchni - mały w kącie przedpokoju stoi podejrzany jakiś, patrzę a on tą całą bułkę po domu pokruszył, cały przedpokój i duży pokój i stoi patrzy na moją reakcję :) no cóż, położyłam go spać hehe i znowu odkurzać trzeba :) urwis jeden :)

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym szpitalu najgorsze jest to, że tak nagle z dnia na dzień, nie mam czasu na oswojenie z tym córki. Aż skurcze mam z tych nerwów, a ciężko o tym nie myśleć... Opcje są dwie, albo puszcza mnie do domu i będzie ok albo będą kończyć ciążę.

c55fflw1uez1iz08.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset współczuję i rozumiem Twoją sytuację. Szkoda córci. Może wszystko okaże się ok i wrócisz do domu. Będę trzymać za to kciuki. Rozumiem Cię bo sama się zastanawiam jak to będzie kiedy przyjdzie mi zostawić synka w domu a sama na 2 czy 3 dni do kliniki... też się martwię. Będzie co ma być. Jakoś to zniesiemy :) i nasze dzieciaczki tak samo :)

sunset, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały dzień poplakuje. Mam nadzieje ze obrzęku mózgu nie będzie i przepływy się unormuja jak poczytałam o skutkach łącznie z zgonem wewnatrzmacicznym to nie mogę o niczym innym myśleć. Dzieciaki wysłałam do mamy bo nie chce żeby wiedziały ze coś sie dzieje, a nie umiem się opanować do tego to malowowodzie i moje nadciśnienie.
    Dziewczyny wszystkiego naj zwolnić proszę bo nic nie jest warte zdrowia naszych pociech.

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam już z pracy i troszkę odpoczywam. Potem chyba wstawię pierwsze pranie dla małego. Jakoś od dwóch dni nie daje mi spokoju to, że jeszcze nic nie jest przygotowane. Czyżby syndrom wicia gniazda mi się włączył?

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, głowa do góry, będzie dobrze. Inaczej być nie może ;)

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa nie powinnas czytac tylko porozmawiac z lekarzem, wykonczysz sie, a jeszcze na Twoje zbyt wysokie cisnienie ta sytuacja tez nie pomaga.

Evas kiedys musi sie wlaczyc taki syndrom :)

Sunset, a dlaczego konczyc ciaze?

Ja juz nie moge sie doczekac lozeczka i szafy...a jeszcze sporo czasu, bo mozliwe ze dopiero pod koniec maja bedzie reszta mebelkow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 16:23

monalisa, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa. nie martw sie na zapas i nie czytaj tego bo to sie wtedy samo nakreca. Zbadaja Cie, sprawdza i bedziesz miala konkrety a nie te glupoty z internetu. Ja swego czasu tez czytalam wszystko jak leci o smierci lozeczkowej i juz sobie mialam wmowione ze kazde kolejne dziecko mi tez tak umrze- dobrze ze w pore sie opamietalam.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ