X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • sunset Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha - jeżeli się okaże że z przeplywami coś nie tak, to dziecku będzie lepiej w inkubatorze niż w brzuchu, gdzie nie dostaje wszystkiego czego potrzebuje.

Monika, alexast - dzięki za słowa wsparcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 16:28

MonikaS, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset nie zamartwiaj się, będziesz pod opieką i na pewno lekarze podejmą najlepszą dla Twojego dziecka decyzję. To już 34 tydzień, nawet jeśli Malutka będzie musiała trochę poleżeć w inkubatorze, to wszystko na pewno będzie dobrze. Głowa do góra!

Limerikowo, monalisa, sunset lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset mocno trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze!!!

monalisa, sunset lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa - będzie dobrze :) nie martw się na zapas. Pij wodę - może pomoże na te małowodzie. Chyba nic innego zrobić nie możesz oprócz próby poprawy nastroju żeby dzidziuś się nie niepokoił. Zobaczysz, że wszystko z przepływami się unormuje tylko postaraj się opanować emocje.
    Dziewczyny trzeba się nam jakoś trzymać :) jeszcze troszkę tych trudów ciążowych i same radości będą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 16:42

Limerikowo, monalisa, sunset, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa a kiedy idziesz do szpitala? kiedy Ci sprawdzą te przeplywy?

trzymaj się kochana.

monalisa lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestesmy z Wami serduchem.

Pamiętajcie "Wiara, nadzieja , miłość"!!!

Mnie z kolei łapią myśli, że nie bede umiała zając się dzieckiem. Panikuję normalnie. Macie może w skrócie instrukcję obsługi noworodka- może coś ze szkół rodzenia....
    Szkoda, że Mama nie żyje, zawsze to inaczej zgłosić się o radę czy pomoc. Tescie mieszkaja 30km od nas- pilnują wnuka, sami nie maja ani samochodu ani prawa jazdy. Ale M obiecał, że przez pierwszy tydzień bedzie z nami... Niby wiele i nie wiele.

MonikaS, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK najgorsze pierwsze dni a potem już jest ok :) dla mnie najgorsza była pierwsza noc bo byłam zmęczona a taka byłam przejęta, że nie mogłam spać bo sie bałam, żeby mały się nie przydusił, nie zachłysnął śliną czy odbitym mlekiem... nieprzespana noc :) tylko czuwanie... później już powoli się przyzwyczaiłam do sytuacji :)

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio tez miewam obawy związane z opieka nad dzieckiem ale maż mnie uspokaja ze jestem już na tyle przygotowana do tego jak niejedna wieloródka, bo gdy się urodziła moja ukochana chrześnica Oliwka to ja cały czas przy niej byłam i wszystko kolo niej robiłam i dlatego traktuje ja jak moja córeczkę :D Co najdziwniejsze wtedy się nie obawiałam przewijania kąpieli itp a teraz mam schizę i się boje :/

monalisa lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naturalny objaw troskliwej mamy ;) a zobaczycie jak mężowie będą się bali hehe

AISAK, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez się zastanawiam co on odwali jak mu dadzą dziecko na ręce , zawsze unikał brania takich maluszków dopóki już mocno same główkę trzymały

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    ja tez się zastanawiam co on odwali jak mu dadzą dziecko na ręce , zawsze unikał brania takich maluszków dopóki już mocno same główkę trzymały
    ja byłam ogromnie zaskoczona. miałam cesarkę a on czekał za drzwiami. wynieśli mu i dali nawet pępowinę odciąć a potem maluszka, że tak brzydko powiem - oporządzili i mu znowu wynieśli. wziął na ręce i już nie chciał oddać :) przyniósł go za krótką chwilę do mnie na salę jak już mnie przewieźli. moi rodzice oczywiście już nie mogli się doczekać to i zaraz przybyli to dopiero mojej mamie dał potrzymać i znowu zabrał taki był zadowolony i dumny :) i w ogóle się nie bał :) aż miło było popatrzeć :)
    tylko, że maluszek był owinięty w kokonik :) w domu już troszeczkę miał obawy i na początku musiałam mu go podawać bo sam bał się podnosić. później i tego już się nauczył :)
    pamiętajcie te wspólne chwile bo są naprawdę piękne :) w życiu nie byliśmy tak szczęśliwi :)
    jak mąż wrócił do domu to z tej radości wytapetował ubikację :) nie obyło się również bez opijania z kolegami :) inaczej - najpierw opił a potem na kacu tapetował hihi a potem do mnie taki zmarnowany przyszedł :)
    ciekawe co tym razem wymyśli :) teraz będzie inaczej bo Michasia będzie miał pod opieką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 17:22

Galanea, Limerikowo, monalisa, alexast, sunset lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset trzymam mocno kciuki za Ciebie i za dzidziusia oby się okazało, że dzieciątko urosło i może jeszcze trochę pomieszkać u mamusi :*

Monalisa dziewczyny mają rację nie ma co czytać tych informacji w necie..bo tam najczęściej czarne scenariusze..

Magda trzymaj się dzielnie i wszystkie szpitalne dziewczyny też :)

MonikaS, monalisa, sunset lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a Wy jak się macie? byliście już na konsultacji u ortopedy?

Tusia84 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam napisać BOŻE DZIĘKUJĘ CI! - jestem taka szczęśliwa choroba pethesa została wykluczona :)
    Powiedział, że czasem stan zapalny lub infekcja w organizmie mogą dać takie zmiany i żeby udać się do laryngologa sprawdzić migdały..

Najważniejsze, że to nie martwica kości <3 mój kochany syneczek :*

Za ponad tydzień kontrolne usg biodra i zobaczymy..
    A tak mnie ten lekarz we wtorek nastraszył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 17:31

MonikaS, Galanea, weronikabp, czekajajaca, excella, ivv, Mucha, Limerikowo, nutka, Martynika, vikus001, Paulina1986, monalisa, alexast, Nalka, maggda, sunset, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu SUPER SUPER SUPER :) cieszę się ogromnie :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Właśnie miałam napisać BOŻE DZIĘKUJĘ CI! - jestem taka szczęśliwa choroba pethesa została wykluczona :)
    Powiedział, że czasem stan zapalny lub infekcja w organizmie mogą dać takie zmiany i żeby udać się do laryngologa sprawdzić migdały..

Najważniejsze, że to nie martwica kości <3 mój kochany syneczek :*

Za ponad tydzień kontrolne usg biodra i zobaczymy..
    A tak mnie ten lekarz we wtorek nastraszył.

hip hip huuura!!! Az wycałować się Was chce za dobre wiadomości.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, hurra, świetna wiadomość! Cieszę się ogromnie! :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu - jest radość :-) wielka radość :-) nareszcie sie dzis usmiechnelam :-))) dzieki :-))

Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja się dla odmiany zmartwiłam. Zadzwoniłam do Mamy i okazało się, że w nocy w szpitalu była. Po dużej dawce leków obniżających ciśnienie, miała 190/110. Lekarze nie mogli uwierzyć i zatrzymali ją na obserwacji :( Nie chciała mi nic mówić, żeby mnie nie denerwować, a ja się martwię nią, bo ma cyrki z tym ciśnieniem już od lat. Mega niskie i nagle takie chore skoki, a to grozi wylewem lub zawałem. Strasznie się martwię :(

Przepraszam, że Wam głowę zawracam swoimi sprawami.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea nie przepraszaj. Po to tu jesteśmy - żeby się wspierać...
    to bardzo wysokie ciśnienie - Fakt, ale teraz już jest ok? Zapewne retoryczne pytanie - bierze Twoja mama leki tak na stałe? może leki nie pasują...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 18:02

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ