WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Galanea nie przepraszaj. Po to tu jesteśmy - żeby się wspierać...
    to bardzo wysokie ciśnienie - Fakt, ale teraz już jest ok? Zapewne retoryczne pytanie - bierze Twoja mama leki tak na stałe? może leki nie pasują...

Dzięki Monika. Teraz już ciśnienie w normie, ale to nie pierwszy raz kiedy wylądowała w szpitalu z takim skokiem. Tak, bierze leki na stałe i ostatnio miała mega niskie ciśnienie przy nich, a tu nagle taki skok. Niepokojące.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Teraz ja się dla odmiany zmartwiłam. Zadzwoniłam do Mamy i okazało się, że w nocy w szpitalu była. Po dużej dawce leków obniżających ciśnienie, miała 190/110. Lekarze nie mogli uwierzyć i zatrzymali ją na obserwacji :( Nie chciała mi nic mówić, żeby mnie nie denerwować, a ja się martwię nią, bo ma cyrki z tym ciśnieniem już od lat. Mega niskie i nagle takie chore skoki, a to grozi wylewem lub zawałem. Strasznie się martwię :(

Przepraszam, że Wam głowę zawracam swoimi sprawami.
    Kochana pomodle sie dzis za Twoją Mamę, myśl pozytywnie :-)

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Kochana pomodle sie dzis za Twoją Mamę, myśl pozytywnie :-)

Dziękuję Weronika :) Mama jest twarda, ale właśnie dlatego tak się o nią martwię, bo martwi się i troszczy o wszystkich wokół, a sama nie ma zdrowia. Jeszcze się uparła, że jutro do mnie z obiadem przyjedzie i pomoże prasować. Nie chciałam, ale się uparła. Schowam żelazko i tyle :P

Limerikowo, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea to teraz myślimy o Twojej mamie..
    Ja po wtorkowej wizycie poruszyłam całą rodzinę i znajomych prosząc o modlitwę i dzisiaj wszystko się wyjaśniło..

Teraz będę pamiętała o Twojej mamie :)

Galanea, weronikabp, monalisa, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że już w normie... co prawda lekarzem nie jestem, ale może leki nie pasują, albo coś na działanie leku wpłynęło... dziwne. Oby taka sytuacja się nie powtórzyła... moja mama też leki na nadciśnienie bierze i też zdarzają się skoki, ale to raczej ze stresem związane lub ze zmianą warunków pogodowych.
    Mój dziadek to też niezły agent. Wczoraj zawieźli go na prześwietlenie płuc i przy okazji lekarz zmierzył mu ciśnienie i też takie miał - identyczne 190/110 z tym że on przez to, że leków nie bierze regularnie...

moja mama to też taka, że o wszystkich myśli a na samym końcu o sobie... mało kto tym się przejmuje - takie wrażenie czasem mam... :( najbardziej moja siostra się tym nie przejmuje i dla swojej wygody wykorzystuje ją jak może. Non stop dzieci swoje dla niej podrzuca i to nie na dzień a i na noc - a nie powiem - diabełki jak trzeba... a i mój tata potraFi mamę z równowagi wyprowadzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 18:17

Galanea, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny, jesteście kochane :*

Monika, moja mama nie pracuje i również każdy obarcza ją wieloma obowiązkami, albo raczej ona sama z własnej woli łapie się za wszystko. Do tego stresuje się wszystkim i każdym wokół i pewnie wychodzi później przemęczenie fizyczne i psychiczne organizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 18:19

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbyś o mojej mamie pisała :)
    do mnie też dzisiaj przyszła i od razu mnie od prasowania pogoniła bo ona lubi prasować.... :) wszystko mi wyprasowała i jeszcze pytała co może jeszcze zrobić... całe szczęście, że zanim przyszła zdążyłam chatę ogarnąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 18:29

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa nie denerwuj sie tak mocno,zawsze jest szansa
    napisze Ci ze moja bratowa w Irl rodzila po skonczonym 40 tyg i wszystko z mala ok, wazyla 3kg i przybiera teraz elegancko na wadze, a tez miala malowodzie i jest zdrowa
    oczywscie nikt tego nie sprawdzil wczesniej,a nie poszli na scan prywatnie, ost 2gi scan publiczny z HSE miala po 30 tyg i tyle
    w 40 tyg polozna zmierzyla jej brzuch i wyslala na dodatkowy scan twierdzac ,ze brzuch za maly jak na 40 tydz i okazalo sie malowodzie no i ciagneli dziecko, ale fakt bylo juz po terminie
    co ciekawsze ja zwykly laik juz w swieta jak ona miala 30tydz a ja po 20 bylam mowilam jej ze cos ma za maly brzuszek, a ona ze ida na scan po swietach wiec im powiedza, i tak powiedzieli....
    no teraz przyznali ze nie czuli sie bezpiecznie w tej ciazy, no ale coz skoro liczyli tylko na 2 publiczne scany plus miarke i osluch poloznej..
    tak ze ok Monalisa ze masz dobra opieke i wszystko Ci regularnie sprawdzaja, musi byc juz na koncowce dobrze

Galanea, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, dokładnie tak. Ja uważam, że lepiej mieć rozpoznanie i działać, niż żyć w błogiej nieświadomości, a później mieć problemy. Monalisa, będzie dobrze, zobaczysz :)

MonikaS, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej mamie wyszedł jakiś guzek przy mammografii.Udało jej się cudem zapisać na za miesiąc na usg piersi i to też tak "szybko" tylko dlatego, że pracuje w służbie zdrowia i udało się przyspieszyć (ogarniacie? miesiąc czekania na obejrzenie guzka to już tryb przyspieszony).Stwierdziła, że szkoda jej wydawać pieniądze na prywatne usg, a w zeszłym miesiącu dołożyła nam się parę stów do kanapy, chociaż ma marną pielęgniarską pensję...
    Pierwsze co zrobiłam po naszej rozmowie, to zapisałam ją do mojej przychodni prywatnie na pojutrze, opłacę jutro z góry jak sama będę u ginekologa.
    Ciężko z kasą w tym miesiącu, ale nigdy bym sobie nie darowała, gdyby kiedykolwiek okazało się, że miesiąc czekania był za długi...

Limerikowo, Galanea, ivv, sunset, MagdaO, evas, Modelka, vikus001, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie dość, że walczę z wirusem mojego synka, który usilnie próbuje mnie opanować to powoli wszystko siada - tradycyjnie. Zapalenie dziąsła, zaraz tylko patrzeć jak atopowe zapalenie skóry mnie zaatakuje jak zawsze przy osłabieniu organizmu... same biedy. Jakoś to zniosę - najgorsze, że za bardzo nie ma się czym człowiek wspierać będąc w ciąży. Apapem tylko się ratuję...

monalisa lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zakupiła dwie koszule do karmienia, jutro dokupię kilka rzeczy dla córeczki, których mi jeszcze brakuje jak okrycie kąpielowe, pieluchy tetrowe, prześcieradło do kołyski, dzisiaj zrobiłam 2 prania ciuszków jutro jeszcze jedno.. mam zamiar po weekendzie zapakować torbę do szpitala.. jak przyjdą koszule i je wypiorę.. chcę już być spokojna i gotowa żeby mnie nic nie zaskoczyło..:)

weronikabp, Galanea, monalisa, Martynika, evas, Agusia2312, Paulina1986 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w klinice potrzeba zabrać ze sobą:
    - dwie bawełniane koszule nocne umożliwiająca karmienie piersią*
    - bielizna – jednorazowe figi i biustonosz przystosowany do karmienia piersią
    - szlafrok, ręczniki, kapcie i klapki pod prysznic
    - żel pod prysznic, szampon do włosów, płyn do higieny intymnej
    - pasta i szczoteczka do zębów, grzebień i gumki do włosów lub elastyczna opaska
    - płyta CD/DVD z ulubioną muzyką do słuchania podczas porodu
    *na okres porodu dają koszulę jednorazową
    dla dziecka zapewniają i kosmetyki i ubranka :)
    zamierzam wziąć jeszcze tablet z ładowarką, aparat i komórkę no i laktator z butelką, może książkę

na dzień dzisiejszy mam tylko koszulę jedną i kapcie hihi a muszę już torbę mieć spakowaną - ginka kazała :) jakoś mi się nie spieszy :) lepiej, żeby mnie nie zaskoczyło nic :)
    muszę dokupić biustonosz i majtki, butelki małe na kosmetyki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:22

monalisa, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Monalisa a kiedy idziesz do szpitala? kiedy Ci sprawdzą te przeplywy?

trzymaj się kochana.
    Zrobili mi juz jak leżałam teraz przez te 8 dni i kolejne jutro mam. Pije 8 litrowcwody dziennie wody mi niby się nie sacza bo sprawdzali ale ja mam ciągle mokrą wkładkę jak bym się posikala jutro nie odpuszczę i musze wszystko spamietac co mówią bo w poniedziałek jak usłyszałam obrzęk mózgu to juz nic więcej nie pamiętam tak sie rozplakalam. Szkoda ze m nie może być ze mną.

Właśnie wyszedł potencjalny klient na nasze mieszkanie , a ja sprawialam wrażenie jak by mi nie zalezalo mówi m, hmmm bo tak jest mam w dupie czy je sprzedamy czy tez nie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa trzymam kciuki za Was

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Monalisa a bylas na tej kontroli na patologii ciazy?
    Jutro wracam tam spowrotem na kontrolę ale mam być spakowana w razie jak by sie pogorszylo. Denerwuje się

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Jutro wracam tam spowrotem na kontrolę ale mam być spakowana w razie jak by sie pogorszylo. Denerwuje się
    kciuki, kciuki, kciuki!

• monalisa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję przydadzą sie wasze kciukasy i modlitwa.
    Jak zwykle jesteście niezastąpione. Jak tylko będę mogła to wam napisze co i jak. Jak leżałam w szpitalu to nie było chwili zebym o was nie myślała.
    No to torba juz spakowana dokumenty tez tak wiec do jutra kochane moje gwiazdki

Limerikowo, Martynika, Galanea, Modelka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa a jaki wskaźnik wód Ci wyszedł ? Jakie masz AFI że stwierdzili małowodzie ? Pytam bo ja mam 9 i też się tym denerwuję i czekam na poniedziałek na wizytę - mam nadzieję że wody wzrosną.
    Co do badań to trzeba myśleć pozytywnie że będzie ok- trzymam za Ciebie kciuki
    Tusia super że wszystko z synkiem ok - bardzo się cieszę i tu jest przykład że diagnoza czasem się nie potwierdza - zawsze trzeba zrobić dodatkowe badania.

Limerikowo, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa mocno trzymamy z Maja kciuki!

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ