WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa a do ktorego szpitala sie wybierasz? jak mnie na Polnej nie odesla za 3 tyg to jest szansa ze sie byc moze spotkamy hi hi wtedy bedziemy sobie dzieciaczki bawic nawzajem i jedna zrobi spokojnie chhhr te 2h :--)))

monalisa lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, Sunset - mocno trzymam za was kciuki. Za resztę też. Jak was czytam to jest mi bardzo przykro, że musicie przez takie sytuacje przechodzić. Ale mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze.

Tusia - super wieści, oby tak dalej.

Galanea, Martynika - wasze mamy to twarde babki, trzymam za nie kciuki
    Moja mama przygodę z guzkami miała lata temu. Okazało się,że to torbiele w piersiach. Potem wykryto mięśniaki (dużo ich ma i są już dość duże) do tego tarczyca i borelioza, ale tak jak wasze nie daje po sobie nic poznać. Pracuje i robi dla swoich dzieci wszystko. Szkoda tylko, że moi bracia są tacy jacy są. Zwłaszcza najmłodszy ją wykorzystuje.

Galanea, Tusia84, monalisa, sunset lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, jestem z Tobą myślami i z całego serca życzę Ci powodzenia, musi być dobrze.Dawaj znać, będę czekać na wieści.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast a Twoja mama nie leczy boleriozy? Moja wlasnie skonczyla i niestety bolerioza spowodowala chorobe autoimologiczna stawow, ktora leczy sie jedynie sterydami :(

Sunset, a kiedy beda podejmowane jakies decyzje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 19:59

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam za duzo wod i chetnie Wam oddam, wtedy ja bede miec w sam raz i Wy tez ;--)))
    patrze teraz na wykres wagi z ost scanu i AFI 22.7 wiec moja ginka widze na koncowke nie chciala mnie nerwusa denerwowac i slusznie
    a tydz temu bylo 19 jeszcze z tego co czytam

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Alexast a Twoja mama nie leczy boleriozy? Moja wlasnie skonczyla i niestety bolerioza spowodowala chorobe autoimologiczna stawow, ktora leczy sie jedynie sterydami :(

Kochana ona leczy ją już kilka lat. Terapią antybiotykową, potem terapia ozonem. Ta terapia ozonowa jej pomogła, ale ze względu, że jest bardzo kosztowna nie zawsze ją stać by jechać tam na zabieg. Terapia ozonem nie jest refundowana, a terapia antybiotykiem nic nie dała, niestety
    Miała wlewki antybiotykowe, bardzo źle to znosiła....

Jak przerzuciła się na ozon, zaczęła brać leki ziołowe. Jej to pomaga, ale pozbyć się tej choroby nie umie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 20:04

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to mojej mamie sie udalo wyleczyc bolerioze antybiotykiem pod opieka szpitala zakaznego, ale za to co innego sie z tego wyklulo :( apropos refundacji to mama musi sie zapisac do poradni reumatologicznej w szpitalu i jak ostatnio tam bylam ja zarejestrowac to prawie padlam, bo pani mi powiedziala, ze na ten rok juz nie ma zapisow i ze prosze dowiadywac sie w grudniu o mozliwosc zapisania na przyszly rok!!!

Moja jeszcze pila wlasnie jakies ziolo, ale nie pamietam nazwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 20:09

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Monalisa a jaki wskaźnik wód Ci wyszedł ? Jakie masz AFI że stwierdzili małowodzie ? Pytam bo ja mam 9 i też się tym denerwuję i czekam na poniedziałek na wizytę - mam nadzieję że wody wzrosną.
    Co do badań to trzeba myśleć pozytywnie że będzie ok- trzymam za Ciebie kciuki
    Tusia super że wszystko z synkiem ok - bardzo się cieszę i tu jest przykład że diagnoza czasem się nie potwierdza - zawsze trzeba zrobić dodatkowe badania.
    AFI 7,7 ale ponoć pijąc duzo wody można uzupełnić Martwi mnie Dopler wynik tętnicy mózgu ma kiepski przepływ podali "PiUma 0,64 (n) PiMCA 1.39 (poniżej normy)" ale nie wiem jaka jest norma bo nie mogę doczytać nigdzie.

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Monalisa a do ktorego szpitala sie wybierasz? jak mnie na Polnej nie odesla za 3 tyg to jest szansa ze sie byc moze spotkamy hi hi wtedy bedziemy sobie dzieciaczki bawic nawzajem i jedna zrobi spokojnie chhhr te 2h :--)))
    Kochana na Polna najlepsza Neonatologia jak mogla by się mi przytrafić

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset - wierzę, że malutka nie będzie musiała przedwcześnie opuszczać brzuszka. Chodzi o jej wagę czy po prostu coś jest z przepływami nie tak?

Galanea - będę się modliła za Twoją mamę.

Monalisa - dużo pij. na pewno to nie zaszkodzi a jest duża szansa, że pomoże. Nie zaczytuj się tak kochana, bo to niepotrzebny stres, chociaż wiem, że tak się łatwo tylko mówi.

Tusia - Bogu dzięki! Kamień z serducha. A jednak są dzisiaj pozytywne wiadomości!

Dodam swoją: brzuch urósł do tego stopnia, że dwa razy w dwóch różnych sklepach od razu zauważono, że jestem ciężarna i obsłużono mnie poza kolejką. To na pewno przez te banany! Jem ich 2- 3 dziennie dla mojej malutkiej.

Miałam dzisiaj dwa egzaminy pisemne. Pani doktor była tak miła, że sprawdziła je od razu. Nie wiem skąd miałam w sobie tyle siły żeby wytężyć swój mózg. W każdym razie opłacało się. Dwie piątki. Jeszcze tylko ocena z eseju i koniec sesji. A w ogóle mnie ta ostatnia nie rusza, bo mając na koncie same 5 i ewentualną 3 - to stypendium naukowe i tak dostanę. Jupi!!!

Limerikowo, weronikabp, ivv, Tusia84, Galanea, Martynika, alexast, Paulina1986 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Nalka! Ile teraz płacą stypendium? Ja dostawałam 470 zł to była najwyzsza możliwa kwota za średnią od 4,8 do 5,0
    Ale to było daaaaawnooooo temu :)

Nalka lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Weronika jest taka lipa, że głowa mała. Dostaje 10% najlepszych studentów z całego kierunku i mogą mieć średnią poniżej 4,0. Ja się tak zgapiłam w tym roku, bo miałam o wiele wyższą niż niektórzy, nie złożyłam w porę papierów i Ci z mniejszą średnią dostają stypendium a ja nie. :] Teraz mam właśnie 4,8 (nawet z tą tróją jak mi wskoczy) i dla uczelni to nieistotne. Nie tylko na UG tak jest. Mam koleżankę, która na UAM'ie jest w komisji do spraw stypendialnych i u nich jest to samo. A kwota w tej chwili jakaś super wysoka nie jest: 310zł. - ale zawsze coś. Przy dziecku jak najbardziej się przyda każdy pieniądz. :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam złe wspomnienia jeśli chodzi o stypendium... u nas nie było takie wysokie, ale jak dobrze pamiętam to 250 zł dostawałam (ponad 10 lat temu :D), na co moi rodzice stwierdzili, że super i że teraz nie muszą mi dawać już kieszonkowego. Także stypendium zamiast nagrodą okazało się po trosze karą :/

weronikabp lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Właśnie Weronika jest taka lipa, że głowa mała. Dostaje 10% najlepszych studentów z całego kierunku i mogą mieć średnią poniżej 4,0. Ja się tak zgapiłam w tym roku, bo miałam o wiele wyższą niż niektórzy, nie złożyłam w porę papierów i Ci z mniejszą średnią dostają stypendium a ja nie. :] Teraz mam właśnie 4,8 (nawet z tą tróją jak mi wskoczy) i dla uczelni to nieistotne. Nie tylko na UG tak jest. Mam koleżankę, która na UAM'ie jest w komisji do spraw stypendialnych i u nich jest to samo. A kwota w tej chwili jakaś super wysoka nie jest: 310zł. - ale zawsze coś. Przy dziecku jak najbardziej się przyda każdy pieniądz. :)
    no pewnie :) kiedyś ściśle trzymali się średniej, był sztywny podział.

Ivv i tak byłaś szczęściarą ja w życiu ani grosza od Mamy nie dostałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 20:50

Nalka, ivv lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv no to trochę nieładnie postąpili..

Weronika - uważam, że to było dobre i sprawiedliwe przede wszystkim. A to co się dzieje teraz to jest jakaś kpina.

weronikabp, ivv lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) Kupiłam dwie sukienki;) Znalazłam takie, które nie koniecznie są ciążowe i potem też będą pasować;) Także już się nie martwię, może być sesja i może być wesele i jutro;)

A teraz zaczęliśmy skręcać łóżeczko, ale mąż musiał na chwilę do pracy pojechać i stoi na środku pokoju:P

Mucha, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka pokazuj sukienki :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Hej;) Kupiłam dwie sukienki;) Znalazłam takie, które nie koniecznie są ciążowe i potem też będą pasować;) Także już się nie martwię, może być sesja i może być wesele i jutro;)

A teraz zaczęliśmy skręcać łóżeczko, ale mąż musiał na chwilę do pracy pojechać i stoi na środku pokoju:P

Nutka, które chusteczki był najlepsze?? z netto czy z lidla?

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, gratulacje! Jeszcze wczoraj w Twoim pamiętniku napisałam, że będzie piąteczka <cwaniak>

Nalka, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia według tej analizy http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html najlepsze chusteczki są netto

Tusia84 lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ