MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Ivv ja od paru dni swojego na nocnik sadzam. Póki co jest bardzo zadowolony i dumny, że na nocnik sika
Tylko ja muszę pamiętać i go pilnować bo on jeszcze nie ma tego w nawyku
ale na noc to na bank by się zasikał... dopiero teraz zajarzył kiedy mu się chce sikać
wcześniej nie wiedział o co chodzi
Twoja córcia prawie o rok młodsza - gratuluję sukcesumój wtedy jeszcze nie iedział o co chodzi z nocnikiem
a ja nie nalegałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 22:03
ivv, alexast, sunset lubią tę wiadomość
-
Nie zakładaj mu pieluchy - zobaczysz, że po jednym czy dwóch dniach będzie mu zwyczajnie przeszkadzało, że jest mokry
Jak jesteśmy w domu to jej nie pytam, bo jak się posika w majtki to jej się przypomni co i jak
ake najważniejsze, że chce - moja siostra swojego synka szybko nauczyła na nocnik siadać na siusiu, ale już grubsze sprawy załatwiał w kącie w pieluchę i za żadne skarby nie chciał w tej sprawie na nocnikweronikabp, sunset, Galanea lubią tę wiadomość
-
Muszko - jutro o 11 mam się zgłosić na IP to się pewnie wszystkiego dowiem. Na pewno muszą mi zrobić badania przepływów i potem ewentualnie jakieś decyzje.
Moja gin głównie ze względu na ich sprawdzenie mnie wysyła do szpitala, chyba jakaś intuicja, bo mówi, że jak już myśli o swojej pacjentce i spokoju jej to nie daje to coś jest nie tak. Nawet jak jej mówiłam, że na poniedziałek się zapisałam na badania przepływów to nie chciała tyle czekać.
Żyję teraz nadzieją, że mnie tam długo trzymać nie będą. Gin mówiła też, że choćby nie wiadomo co we mnie wlewali przy wadach przepływu pępowiny to i tak nic nie da, więc będzie w jedną albo drugą stronę.
Raz jeszcze bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia Dziewczyny!!
Monalisa - musimy być dzielne i wierzyć, że będzie dobrze. Dziś mi znajoma położna przypomniała, że to są tylko maszyny i często zdarzają się błędy pomiarów. Także głowy do góry i dzielnie czekamy na dobre wiadomości! Inaczej być nie może!!MonikaS, alexast, ivv, Galanea, Mucha, evas, Agusia2312, Tusia84, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
właśnie mój to zmarźlak i teraz dopiero jak się ciepło zrobiło to nie zgłasza protestu ze zdjęciem gatek a wcześniej krzyczał, że nie bo zimno...
jutro mu majteczki założę i będę przypominała co jakiś czas - nie nastawiam się na 100 procentowy sukces, ale od czegoś trzeba zacząć
właśnie - najważniejsze, że chcea z grubszą sprawą może być problem bo już parę razy próbowałam go zachęcić i jest problem
zobaczymy co będzie
-
ivv - moja Hania miała to samo, jeszcze kilka miesięcy po tym jak zaczęła robić siku do nocnika, na kupę kazała sobie zakładać pieluchę i to podobno jest bardzo częste jak się później dowiedziałam. Ważne żeby nie naciskać na dziecko, przyjdzie właściwy moment.
ivv, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Ja zupełnie przypadkiem, jak moja siostra zaczęła sadzać swojego synka na nocnik, to też spróbowałam - Weronika jeszcze dobrze nie siedziała, ale kupę miała zawsze 5 minut po śniadaniu, więc stwierdziłam, że jak się uda to będę miała mniej mycia
I do tej pory raz robiła cały dzień w pieluchę, raz na nocnik, raz powiedziała, raz nie. Chciałam ją odpampersować wcześniej, ale w żłobku nie chcieli póki nie będzie ciepło
(na dwór też mieli wychodzić od kwietnia, ale "wie pani, tak zimno ciągle"
) No więc jak siedzi ze mną w domu to od razu to wykorzystałam.
Ale tak jest z tą biedną kupą, bo niejedna koleżanka miała ten problem ze swoim dzieckiem.sunset, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Tusia84 wrote:Nutka, które chusteczki był najlepsze?? z netto czy z lidla?
Z tego, co wyczytałam i wywnioskowałam na podstawie 3 albo 4 postów u sroki, to z reala- real quality baby whipes sensitive/fresh;P Albo te TIP bo skład mają taki sam, ale cenę niższa. Niestety tych pierwszych nie było ostatnio więc wziełam jedne TIP na spróbowanie.
A co do sukienek to pokażę jak będą zdjęcia ładne;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 22:23
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
"Jak po chusteczki to tylko do real, których byście nie wzięli będzie bardzo dobrze najtańsze wychodzą 0,052zł ta wersja TiP te wersje w żółtych opakowaniach czyli Sensitive i Fresh 0,075. Z tych trzech wersji wybrałabym sensitive (brak zdjęcia) ma mój ukochany olej lniany w składzie. "
www.srokao.plGalanea lubi tę wiadomość
-
Całą noc nie spałam, i teraz na nic nie mam siły, a z nerwów jeszcze mam skurcze. Czuje się jak po całonocnej imprezie, aż ręce mi się trzęsą. Kurcze dziewczyny, stres ogromny a wczoraj już byłam w miarę oswojona z faktem ale to się chyba nie da tak po prostu. Nawet melisy w domu nie mam
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj poprałam ubranka, dziś kocyki, ręczniki i prześcieradła. Kupiłam też koszulę do porodu i dwie do karmienia. Będę już spokojniejsza, bo tak to jeszcze w polu byłam z przygotowaniami. Czeka mnie jeszcze prasowanie, ale to sama przyjemność.
Muszę zrobić listę co mi jeszcze brakuje. No i w końcu przywieźć wózek i też go odświeżyć. Łóżeczko rozstawimy na początku czerwca i wtedy też spakuję torbę do szpitala. Oby tylko Bartoszek uwzględnił plany mamusi i poczekał z wyjściem do czerwca.excella, weronikabp, Agusia2312, Mucha, Limerikowo, Nalka, czekajajaca, Galanea lubią tę wiadomość
-
Tusia super ze z synkiem jest dobrze:)
Monalisa jestem z Toba myślami i ufam ze wszystko się dobrze skończy , wiem ze napewno ci jest ciężko ale musisz być pozytywnie nastawiona.
Sunset trzymam kciuki żeby badania wyszły prawidłowo.
Limerkowo moja koleżanka też miało za dużo wód i wszystko było ok z dzieckiem:)
MagdaO pusz co u ciebie, jak się trzymacie.
Coś ten maj nam nie sprzyja mamusie, oby wszystko się dobrze skończyło i nie było więcej stresujących sytuacjisunset, Tusia84, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nutka wrote:"Jak po chusteczki to tylko do real, których byście nie wzięli będzie bardzo dobrze najtańsze wychodzą 0,052zł ta wersja TiP te wersje w żółtych opakowaniach czyli Sensitive i Fresh 0,075. Z tych trzech wersji wybrałabym sensitive (brak zdjęcia) ma mój ukochany olej lniany w składzie. "
www.srokao.pl
u mnie w okolicy reala nie ma więc wybiorę te różowe z netto, o których też dobrze się wypowiadała