MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia ja mam dokladnie to samo....ogolnie to dla mnie jedyny minus tej ciazy ze poprostu parcie na pecherz mam praktycznie CALY CZAS.... no ale coz...juz blizej niz dalej trzeba dac rade:)))
weronikabp, Tusia84, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
Wczoraj bardzo zdenerwowałam się w aptece. Ostatnio jak byłam na IP lekarz wypisał mi receptę na luteinę dopochwową 3op. Poszłam do apteki i wykupiłam, zapłaciłam prawie 90 zł. W środę byłam u swojej gin. i wypisała mi jeszcze jedno opakowanie, by wystarczyło do następnej wizyty i jakie było moje zdziwienie, że kosztowało to nieco ponad 3 zł. Na IP wypisał receptę na 100% płatną. Gdybym wiedziała, to w życiu bym nie wykupiła tamtej recepty
A tak jestem prawie 80 zł w plecy
-
nick nieaktualnyevas wrote:Wczoraj bardzo zdenerwowałam się w aptece. Ostatnio jak byłam na IP lekarz wypisał mi receptę na luteinę dopochwową 3op. Poszłam do apteki i wykupiłam, zapłaciłam prawie 90 zł. W środę byłam u swojej gin. i wypisała mi jeszcze jedno opakowanie, by wystarczyło do następnej wizyty i jakie było moje zdziwienie, że kosztowało to nieco ponad 3 zł. Na IP wypisał receptę na 100% płatną. Gdybym wiedziała, to w życiu bym nie wykupiła tamtej recepty
A tak jestem prawie 80 zł w plecy
evas lubi tę wiadomość
-
ja tez ciuchow ciazowych nie mam za duzo wlasciwie w jednej parze dzinow i jednej leginsow chodze, a bluzki to takie dlugie powyciagane z szafy wyjmuje i do przodu, nie ma zupelnie sensu inwestowac teraz w ciuchy ciazowe. Jak bedzie cieplej to mam troche sukienek luznych i jakos da rade
To znaczy byly luzne przed ciaza
Evas ale malpy ze Ci w szpitalu na 100% wypisali. Ja mam za to ze dwa opakowania doustnej, ktorych nie zuzyje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 10:23
weronikabp, evas, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:a ja mam luzem opakowanie czy dwa mogłaś mówić kochana, bo nie odpowiadała mi i przeszłam na doustną.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja mnie dzisiaj obudziła kopniakami o 6:00 i tak całą godzinę. Jak wstałam to poszła lulu.
Właśnie zauważyłam, że wczoraj aby uczcić prawie zakończoną sesję wybrałam się do sklepu z zamiarem kupienia sobie czegoś w nagrodę. No i kupiłam. Pajacyk i śpioszki. Nawet do żadnego innego sklepu nie weszłam..
Jestem dzisiaj po badaniach. Kurde na hiv mi badania nie zrobili, bo tam gdzie byłam nie robią i muszę w poniedziałek szukać innego laboratorium. A w ogole irytuje mnie ten hiv kiedy wiem, że nie mam, a i tak muszę zapłacić, żeby to komuś udowodnić.
Robię pranie pościeli. Jeszcze jedno mi zostało i chwacit.
Sunset - czekam na wiadomości. MUSI być dobrze!weronikabp, evas, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySunset trzymaj się kochana.
Monalisa - informuj na bieżąco. Wszystkie o Tobie myślimy, musi być dobrze.
Ja tez ciągle chodzę w 2 parach leginsów, tylko tuniki różne ubieram. Na cieplejsze dni mam 2 sukienki i to tyle.
Ale już niewiele czasu zostało, więc nie ma sensu inwestować w kolejne ubrania.
A ja czekam na kuriera, bo koleżanka wysłała mi paczkę -14 kg z ubrankami dla małejJuż się nie mogę doczekać
weronikabp, evas, excella, Mucha, Agusia2312, monalisa, Galanea, sunset, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
Troche dziwne ze w szpitalu wypisali.Ci recepte na 100%.
Jak.chodzilam prywatnie to tez tyle placilam za luteine, masakra. A jaką ulge poczulam gdy poszlam do nowego gina na nfz i wypisał mi luteine z refundacja i.grosze zaplacilam za kilka opakowan luteiny.monalisa lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam, że jak wczoraj brałam koszulę do porodu, to kupiłam też bluzkę na krótki rękaw od tego samego sprzedawcy. Może być na ciążę, bo jest odcinana pod biustem i na okres karmienia, bo ma kopertowy dekolt.
Jak przyjdzie paczuszka, to zdam relację czy warto było.Mucha, monalisa lubią tę wiadomość
-
excella wrote:Troche dziwne ze w szpitalu wypisali.Ci recepte na 100%.
Jak.chodzilam prywatnie to tez tyle placilam za luteine, masakra. A jaką ulge poczulam gdy poszlam do nowego gina na nfz i wypisał mi luteine z refundacja i.grosze zaplacilam za kilka opakowan luteiny. -
weronikabp wrote:Dziewczyny jak długo czekałyście na wynik gbsa? sprawdzam co chwila on line i jeszcze nie ma, pobrany w środę. Troszku się stresuje.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Evas a skąd było Ci wiedzieć... ja mam wszystkie na 100% bo ja prywatnie prowadzę ciążę... nawet nie wiem co może być reundowane... a jak z żelazem?
ale niezła przebitka, chociaż mogli powiedzieć żebyś sobie do gina poszła i przepisała, ale ich tam nie interesuje... swoje robiąWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 10:57
evas lubi tę wiadomość
-
Ja wam powiem na czym jest przebitka...ja cala ciaze i jeszcze po musze brac clexane dawke ktora kosztuje za 3 opakowania na miesiac 600 zl bez refundacji, a z refundacja uwaga 8 zl. Bardzo trudno jest znalezc lekarza ktory ta refundacje chce wypisac jezeli nie masz kilometrowej historii choroby swiadczacej o tym ze Ci sie nalezy.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja czytałam że nie ma różnicy czy sie chodzi na prywatnie czy na nfz jesli chodzi o recepty i zniżki, wystarczy że sie jest ubezpieczonym to przysługuje nam lek na recepte refundowany:) Wiec to zalezy od lekarza czy wpisze czy nie ale my mamy prawo do refundacji jak jest na dany lek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 11:04
weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Człowiek składki płaci, a leki musi na 100% wykupywać
Na szczęście udało mi się znaleźć gin na NFZ i nie muszę płacić za wizyty i badania. A kobietka jest naprawdę w porządku, jak poproszę o jakieś badania, to nie robi problemu. Przyjmuje 4 razy w tygodniu i nawet gdyby się zdarzyło, że nie ma juz wolnych numerków, to jak jest potrzeba to zawsze przyjmie.Mucha, monalisa, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Mucha wrote:Ja wam powiem na czym jest przebitka...ja cala ciaze i jeszcze po musze brac clexane dawke ktora kosztuje za 3 opakowania na miesiac 600 zl bez refundacji, a z refundacja uwaga 8 zl. Bardzo trudno jest znalezc lekarza ktory ta refundacje chce wypisac jezeli nie masz kilometrowej historii choroby swiadczacej o tym ze Ci sie nalezy.
No i ja miałam z refundacją.