WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja mam dokladnie to samo....ogolnie to dla mnie jedyny minus tej ciazy ze poprostu parcie na pecherz mam praktycznie CALY CZAS.... no ale coz...juz blizej niz dalej trzeba dac rade:)))

weronikabp, Tusia84, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bardzo zdenerwowałam się w aptece. Ostatnio jak byłam na IP lekarz wypisał mi receptę na luteinę dopochwową 3op. Poszłam do apteki i wykupiłam, zapłaciłam prawie 90 zł. W środę byłam u swojej gin. i wypisała mi jeszcze jedno opakowanie, by wystarczyło do następnej wizyty i jakie było moje zdziwienie, że kosztowało to nieco ponad 3 zł. Na IP wypisał receptę na 100% płatną. Gdybym wiedziała, to w życiu bym nie wykupiła tamtej recepty :( A tak jestem prawie 80 zł w plecy :(

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Wczoraj bardzo zdenerwowałam się w aptece. Ostatnio jak byłam na IP lekarz wypisał mi receptę na luteinę dopochwową 3op. Poszłam do apteki i wykupiłam, zapłaciłam prawie 90 zł. W środę byłam u swojej gin. i wypisała mi jeszcze jedno opakowanie, by wystarczyło do następnej wizyty i jakie było moje zdziwienie, że kosztowało to nieco ponad 3 zł. Na IP wypisał receptę na 100% płatną. Gdybym wiedziała, to w życiu bym nie wykupiła tamtej recepty :( A tak jestem prawie 80 zł w plecy :(
    a ja mam luzem opakowanie czy dwa mogłaś mówić kochana, bo nie odpowiadała mi i przeszłam na doustną. ;)

evas lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja tez ciuchow ciazowych nie mam za duzo wlasciwie w jednej parze dzinow i jednej leginsow chodze, a bluzki to takie dlugie powyciagane z szafy wyjmuje i do przodu, nie ma zupelnie sensu inwestowac teraz w ciuchy ciazowe. Jak bedzie cieplej to mam troche sukienek luznych i jakos da rade ;)
    To znaczy byly luzne przed ciaza ;)

Evas ale malpy ze Ci w szpitalu na 100% wypisali. Ja mam za to ze dwa opakowania doustnej, ktorych nie zuzyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 10:23

weronikabp, evas, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a ja mam luzem opakowanie czy dwa mogłaś mówić kochana, bo nie odpowiadała mi i przeszłam na doustną. ;)
    Ech, wtedy to nawet o tym nie myślałam, ważne było wykupić i zacząć stosować. Szyjka się skraca, więc trzeba. A teraz mam zapas na 4 tygodnie, więc chyba już nie będę potrzebowała.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ech, wtedy to nawet o tym nie myślałam, ważne było wykupić i zacząć stosować. Szyjka się skraca, więc trzeba. A teraz mam zapas na 4 tygodnie, więc chyba już nie będę potrzebowała.
    jakby co służę luteinką :)

evas lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mnie dzisiaj obudziła kopniakami o 6:00 i tak całą godzinę. Jak wstałam to poszła lulu.

Właśnie zauważyłam, że wczoraj aby uczcić prawie zakończoną sesję wybrałam się do sklepu z zamiarem kupienia sobie czegoś w nagrodę. No i kupiłam. Pajacyk i śpioszki. Nawet do żadnego innego sklepu nie weszłam..

Jestem dzisiaj po badaniach. Kurde na hiv mi badania nie zrobili, bo tam gdzie byłam nie robią i muszę w poniedziałek szukać innego laboratorium. A w ogole irytuje mnie ten hiv kiedy wiem, że nie mam, a i tak muszę zapłacić, żeby to komuś udowodnić.

Robię pranie pościeli. Jeszcze jedno mi zostało i chwacit.

Sunset - czekam na wiadomości. MUSI być dobrze!

weronikabp, evas, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo czekałyście na wynik gbsa? sprawdzam co chwila on line i jeszcze nie ma, pobrany w środę. Troszku się stresuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 10:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset trzymaj się kochana.

Monalisa - informuj na bieżąco. Wszystkie o Tobie myślimy, musi być dobrze.

Ja tez ciągle chodzę w 2 parach leginsów, tylko tuniki różne ubieram. Na cieplejsze dni mam 2 sukienki i to tyle.
    Ale już niewiele czasu zostało, więc nie ma sensu inwestować w kolejne ubrania.

A ja czekam na kuriera, bo koleżanka wysłała mi paczkę -14 kg z ubrankami dla małej :) Już się nie mogę doczekać :)

weronikabp, evas, excella, Mucha, Agusia2312, monalisa, Galanea, sunset, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche dziwne ze w szpitalu wypisali.Ci recepte na 100%.
    Jak.chodzilam prywatnie to tez tyle placilam za luteine, masakra. A jaką ulge poczulam gdy poszlam do nowego gina na nfz i wypisał mi luteine z refundacja i.grosze zaplacilam za kilka opakowan luteiny.;)

monalisa lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam, że jak wczoraj brałam koszulę do porodu, to kupiłam też bluzkę na krótki rękaw od tego samego sprzedawcy. Może być na ciążę, bo jest odcinana pod biustem i na okres karmienia, bo ma kopertowy dekolt.

Jak przyjdzie paczuszka, to zdam relację czy warto było.

Mucha, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Troche dziwne ze w szpitalu wypisali.Ci recepte na 100%.
    Jak.chodzilam prywatnie to tez tyle placilam za luteine, masakra. A jaką ulge poczulam gdy poszlam do nowego gina na nfz i wypisał mi luteine z refundacja i.grosze zaplacilam za kilka opakowan luteiny.;)
    Pani w aptece mi powiedziała, że na IP często wypisują na 100%. Wtedy należy iść do swojego lekarza i przepisać na receptę refundowaną. Pluję sobie w brodę, bo na IP byłam w nocy a na drugi dzień z rana zanim wykupiłam receptę byłam u mojej gin.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny jak długo czekałyście na wynik gbsa? sprawdzam co chwila on line i jeszcze nie ma, pobrany w środę. Troszku się stresuje.
    myślę, że to troszkę może potrwać, dziś dopiero piątek, może do wieczora będą.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas a skąd było Ci wiedzieć... ja mam wszystkie na 100% bo ja prywatnie prowadzę ciążę... nawet nie wiem co może być reundowane... a jak z żelazem?
    ale niezła przebitka, chociaż mogli powiedzieć żebyś sobie do gina poszła i przepisała, ale ich tam nie interesuje... swoje robią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 10:57

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem na czym jest przebitka...ja cala ciaze i jeszcze po musze brac clexane dawke ktora kosztuje za 3 opakowania na miesiac 600 zl bez refundacji, a z refundacja uwaga 8 zl. Bardzo trudno jest znalezc lekarza ktory ta refundacje chce wypisac jezeli nie masz kilometrowej historii choroby swiadczacej o tym ze Ci sie nalezy.

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja czytałam że nie ma różnicy czy sie chodzi na prywatnie czy na nfz jesli chodzi o recepty i zniżki, wystarczy że sie jest ubezpieczonym to przysługuje nam lek na recepte refundowany:) Wiec to zalezy od lekarza czy wpisze czy nie ale my mamy prawo do refundacji jak jest na dany lek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 11:04

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek składki płaci, a leki musi na 100% wykupywać :/

Na szczęście udało mi się znaleźć gin na NFZ i nie muszę płacić za wizyty i badania. A kobietka jest naprawdę w porządku, jak poproszę o jakieś badania, to nie robi problemu. Przyjmuje 4 razy w tygodniu i nawet gdyby się zdarzyło, że nie ma juz wolnych numerków, to jak jest potrzeba to zawsze przyjmie.

Mucha, monalisa, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja slyszalam, ze jezeli gabinet nie ma podpisanej umowy z NFZ to nie moze wypisac lekow z refundacja.

monalisa, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekarza NFZ wiec nie ma problemu. a Ty Mucha masz refundowane zastrzyki? Ja nie mam problemu zeby mala sie slabo ruszala- caly brzuch mi lata na boki :) wiec chociaz tym nie musze sie martwic.

• evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja wam powiem na czym jest przebitka...ja cala ciaze i jeszcze po musze brac clexane dawke ktora kosztuje za 3 opakowania na miesiac 600 zl bez refundacji, a z refundacja uwaga 8 zl. Bardzo trudno jest znalezc lekarza ktory ta refundacje chce wypisac jezeli nie masz kilometrowej historii choroby swiadczacej o tym ze Ci sie nalezy.
    Współczuje Ci tych zastrzyków. Miałam je 2 razy po operacjach przypisywane i dla mnie to był koszmar. Sama bym sobie nigdy nie zrobiła. Na szczęście mój S. stawał na wysokości zadania i robił mi te zastrzyki.
    No i ja miałam z refundacją.

9bsp388.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ