WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Agusia ja slyszalam, ze jezeli gabinet nie ma podpisanej umowy z NFZ to nie moze wypisac lekow z refundacja.
    To prawda. Też się o to dowiadywałam specjalnie, jeszcze na początku ciąży. Musisz zapytać się lekarza, czy ma podpisana umowę z NFZ - jeśli nie ma to wszystkie recepty na 100%. Świństwo!

Słuchajcie kiedy Paula222 się odzywała? Bo co nie mogę skojarzyć? Rodzi?;> :D

Ja zaczęłam 36 tydzień, to znaczy, że weszłam w 9 miesiąc? No jaja bez beretów..

evas, nutka, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec ktg nie do konca ok , macica niespokojna tak mi położna powiedział zaraz bede badana ide jako 1 na badania. Mam przeczucie ze z wodami będzie dobrze bo nie na darmo opijalam się ta wodą po 8 litrów na dobę. Ale martwi mnie badanie Doplerowskie.
    Dziewczyny trzymać kciuki trzymać

evas, Mucha, Agusia2312, Nalka, vikus001, Modelka, weronikabp, Galanea, sunset, czekajajaca, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa jestem myślami z Tobą ;) trzymam kciuki i wierzę, że te badania to tylko po to by potwierdzić, że z maleństwem wszystko w porządku.

monalisa lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to tego nie wiedziałam :) Monalisa trzymmam kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 11:24

monalisa lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam refundowane, ale dopiero teraz w czwartej ciazy udalo mi sie zdobyc zaswiadczenie. Wczesniej musialam placic.

Evas ja to po 3 operacjach kolana, poprzednich ciazach i teraz tym dlugim czasie zastrzykow nie mam z nimi problemu (tylko sinioli pelno). Na ortopedyczne rzeczy sa one refundowane bez łaski.

Monalisa spokojnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 11:24

evas lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Ja mam refundowane, ale dopiero teraz w czwartej ciazy udalo mi sie zdobyc zaswiadczenie. Wczesniej musialam placic.

Evas ja to po 3 operacjach kolana, poprzednich ciazach i teraz tym dlugim czasie zastrzykow nie mam z nimi problemu (tylko sinioli pelno). Na ortopedyczne rzeczy sa one refundowane bez łaski.

Monalisa spokojnie!
    Ja tez po dwóch operacjach kolana jestem. Pierwszą zepsuli, na szczęście druga pomogła.

Mucha, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas ja to sama sobie zepsulam (trenowalam siatkowke cale zycie), a pozniej na pierwszej operacji zamiast uratowac to mi zepsuli je jeszcze bardziej i dwoma kolejnymi ratowali, ale jeszcze do konca nie uratowali, bo ciagle nie mam jednego wiezadla i nie zgina sie do konca tak jak kiedys...ale radze sobie.

evas lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Evas ja to sama sobie zepsulam (trenowalam siatkowke cale zycie), a pozniej na pierwszej operacji zamiast uratowac to mi zepsuli je jeszcze bardziej i dwoma kolejnymi ratowali, ale jeszcze do konca nie uratowali, bo ciagle nie mam jednego wiezadla i nie zgina sie do konca tak jak kiedys...ale radze sobie.
    Ja to swoje zepsułam gotując obiad. Odwróciłam się do kuchenki bez odrywania stopy od podłogi i tylko trzask usłyszałam. Po pierwszej operacji nie było poprawy, dopiero druga w szpitalu Medicover na Wilanowie mi je naprawili. Jestem im ogromnie wdzięczna. Dodam tylko, ze operacja na NFZ, nie zapłaciłam nawet złotówki, choć to prywatny szpital.

Mucha lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa kciuki są, wszystko będzie dobrze :)

Paula jak Twoje rozwarcie? jest już? :))
    A Ty Llimerikowo? :)

Kupiłam konwalie, porozstawiałam w domu i pachnie cudownie, uwielbiam ten zapach :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:23

nutka, evas, vikus001, Galanea, monalisa, Limerikowo, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak kieruje mnie na badania krwi to muszę płacić pomimo, że mają umowę z nFz. Nie wiem czemu - w sumie to nie zastanawiałam się... :/ tylko przeklinałam w duchu, że płacę składki a jak przyjdzie co do czego to muszę płacić. Leki też niereFundowane, ale one może ogólnie nie są. Bo wiem, że duphaston nie jest reFundowany. Luteiny nie brałam. Żelazo i też podejrzewam, że normalnie też nie jest reFundowane... nic więcej mi nie wypisywała... za to poród mam po części reFundowany, ale po części.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba Natalia się dziś nie odzywała. Może już zaczęły się jakieś porody, a my nieświadome tu czekamy :D

Magda też się nie odzywała, ciekawe co u niej?

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika co to znaczy po części?;/ Jesteś ubezpieczona, jedziesz i rodzisz...

Witam się:) Ledwo wstałam a już mi się oczy zamykają. Co to się wyprawia ze mną.:P

Weronika również uwielbiam konwalie. Mieliśmy ostatnio taką śmieszną sytuację. Zawsze na urodziny dostawałam konwalie, ale to zawsze od dziecka już. Babcia, mama, koleżanki- wszyscy mi kupowali. No i w tym roku mówię do męża kilka dni przed, że z nikim w dzień urodzin nie będę się widziała, tylko z nim. I chciałabym te konwalie cudowne dostać. No i? Przyjechał w dzień urodzin z pracy, z prezentem, ale bez konwalii. Zabrał mnie na kolacje. I mówię mu w tej restauracji, że dziękuję bardzo za wszystko, tylko szkoda, że nie dostałam konwalii. Na to on, że nie ma. Jak nie ma jak na rynku na pewno są. Powiedział mi: trzeba było wstać rano i iść sobie kupić;P
    No trudno. Wychodzimy z restauracji i idzie pani z miską pełną konwaliowych bukiecików. Okazało się, że sprzedawała pod marketem i właśnie wraca, także jej na koniec dnia grosz wpadł, a mi moje ukochane konwalie;)

weronikabp, evas, Nalka, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwielbiam konwalie i bez rowniez:) zaraz chyba wezme nozyczki w ruch i obetne sobie troszke :) dzis wizyta w szpitalu gdzie mam rodzic i omowienie planu porodu z polozna....juz sie stresuje....

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas kto wie? może my tu gadu gadu a tam dziewczyny rodzą... ;)
    Dziewczyny odzywać się i zdawać relacje... :)

Jejciu dziewczyny, ale dla mnie dzisiaj masakryczny dzień. Nic się nie chce, bym spała tylko a synek nie pozwala... normalnie jakaś taka apatyczna jestem... plus, że zwalczyłam zapalenie dziąsła, z wirusem synkowym też już chyba na pozycji wygranej :) ale samopoczucie dzisiaj kiepskie...

Nutka no poważnie, muszę się do porodu dopłacić. Bo to prywatna poliklinika a nie szpital publiczny. Żeby nie ich umowa z nFz to bym kilka razy więcej musiała zapłacić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:31

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    jak kieruje mnie na badania krwi to muszę płacić pomimo, że mają umowę z nFz. Nie wiem czemu - w sumie to nie zastanawiałam się... :/ tylko przeklinałam w duchu, że płacę składki a jak przyjdzie co do czego to muszę płacić. Leki też niereFundowane, ale one może ogólnie nie są. Bo wiem, że duphaston nie jest reFundowany. Luteiny nie brałam. Żelazo i też podejrzewam, że normalnie też nie jest reFundowane... nic więcej mi nie wypisywała... za to poród mam po części reFundowany, ale po części.
    Duphaston jest 100% płatny nawet na receptę. A z żelazem to nie wiem, bo kupuję sama takie bez recepty. Miałam kiedyś terdyferon i płaciłam za niego coś około 30 zł, ale nie wiem czy był ze zniżką. Teraz biorę Biofer Folik i dużo lepiej go znoszę i o wiele tańszy jest.
    Jeśli chodzi o badania to płace tylko za TSH i FT4 (50zł) bo nie opłaca mi się na nie jechać do Warszawy, na Karowej miałabym za darmo. A tak wszystkie badania, USG i KTG mam za darmo. Dostałam ostatnio skierowanie na grupę krwi i ciekawi mnie to czy będę musiała za to zapłacić.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikuś - wszystko będzie dobrze!! wrócisz spokojniejsza ze spotkania, zobaczysz :)

vikus001 lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam dzisiaj lenia :/ nic mi się nie chce. Muszę umyć włosy, posprzątać kuchnię i do pracy się wyszykować. Choć na 2-3 godziny trzeba tam zajrzeć.
    A spanie mnie dopada :(

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka może inaczej, może jest tak, że poród jest całkowicie reFundowany, ale jak u nich rodzisz to musisz wykupić pakiet opieki ambulatoryjnej po porodzie. Nie zagłębiałam się w temat bo i tak i tak muszę zapłacić więc co za różnica za co :) mówi się potocznie, że to cena za poród :) a czy dokładnie za poród czy to za tą opiekę to już Ci nie powiem :)
    już ja tam nie kombinowałam jak zaoszczędzić bo już wolę zapłacić niż rodzić z takimi przebojami jak moja siostra - złe wspomnienia mam z tym pomimo, że byłam tą tylko co stała obok a nie rodziła :) najzwyczajniej w świecie boję się w naszym szpitalu rodzić :) wolę zapłacić i czuć komFort psychiczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:45

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nad sobą sąsiadów z około 2 letnią dziewczynką i ona przez cały dzień biega po mieszkaniu w kapciach na twardej podeszwie. Normalnie MASAKRA jakaś. Nie da się wysiedzieć w domu. Nie ma chwili spokoju, potrafi specjalnie tupać lub skakać w jednym miejscu przez 5 minut. Zaczyna o 6 rano, a kończy około 23. Czy tak ruchliwego dziecka nie można wyprowadzić na dwór, żeby się wybiegało? A na spacery to ją w wózku wożą. I żadne z rodziców nie zwraca jej uwagi, że tak biega :/

I jeszcze z wózkiem dla lalek szaleje, albo taboret przesuwa po terakocie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:51

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea - a Ty jak dziś? lepiej ?:) ja lepiej..

‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ