X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas dziwne - dziecko ma 2 lata i w wózku wożą... mój Michał to już nie pamięta jak się wózkiem jeździło chyba hehe zasuwa wszędzie nogami ile wlezie :) jest długodystansowcem :) skoro jeździ wózkiem to gdzieś musi się wybiegać - w domu :) mój Michaś jak nie wyjdzie na dwór to też go energia roznosi tylko, że on nie biega za bardzo a np po łóżku skacze. Może temu, że ja nie pozwalam biegać, nawet dla męża zwracam uwagę żeby tak "kopytami" nie walił bo na dole kobieta mieszka. Moja mama zawsze na mnie i moje roddzeństwo krzyczała, żebyśmy nie skakali i nie biegali po domu bo sąsiadce żyrandol na głowę spadnie :) i tak we krwi mi zostało chyba hehe

a jeszcze mają terakotę gołą to się hałas niesie, u mnie dywany to trochę inaczej :)
    ale dlatego właśnie zawsze chciałam mieć własny dom a nie mieszkanie bo jakoś różnie z tymi sąsiadami bywa... a tak człowiek ma spokój i sam nikomu nie przeszkadza... ;)

coś czuję, że my dzisaij z Miśkiem utniemy sobie długą drzemkę :D nie mogę się doczekać hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:56

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Evas dziwne - dziecko ma 2 lata i w wózku wożą... mój Michał to już nie pamięta jak się wózkiem jeździło chyba hehe zasuwa wszędzie nogami ile wlezie :) jest długodystansowcem :) skoro jeździ wózkiem to gdzieś musi się wybiegać - w domu :) mój Michaś jak nie wyjdzie na dwór to też go energia roznosi tylko, że on nie biega za bardzo a np po łóżku skacze. Może temu, że ja nie pozwalam biegać, nawet dla męża zwracam uwagę żeby tak "kopytami" nie walił bo na dole kobieta mieszka.
    No własnie, wiem że dziecko musi się wybiegać, ale dlaczego w domu? A jeżeli już, to można mu założyć skarpetki antypoślizgowe, a nie buciki. A u nas nowe budownictwo i mury cieniutkie, wszystko słychać.

9bsp388.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec AFI 10.7

evas, MonikaS, Galanea, Mucha, weronikabp, Limerikowo, Niesforna, Paulina1986, Tusia84 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Galanea - a Ty jak dziś? lepiej ?:) ja lepiej..

Bardzo dziękuję za zainteresowanie, aż mi się miło zrobiło :) Tak, u mnie ok, czekam na mamę, upiekłam szarlotkę i kupiłam lody :)

Cieszę się, że u Ciebie też ok :)

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, trzymajcie się ciepło!

evas, weronikabp, Paulina1986 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    No własnie, wiem że dziecko musi się wybiegać, ale dlaczego w domu? A jeżeli już, to można mu założyć skarpetki antypoślizgowe, a nie buciki. A u nas nowe budownictwo i mury cieniutkie, wszystko słychać.
    racja, buty już by se darowali... ale niektórzy tak właśnie mają, że po domu w butach chodzą - nie w kapciach nawet tylko butach :) dla mnie to tak niedomowo i niekomFortowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:58

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AFI 10.7 natomiast przepływ tętnicy w mózg małej bez zmian :( i dlatego 14.05 mam termin do szpitala na patologie :( beda starac sie przywrócić przepływy do normy, jesli by się nie udało to będę musiała urodzić bo mała będzie bezpieczniejsza w inkubatorze niz umnie :( Będzie to juz 36 tydzien leciał moze się uda i jeszcze kolejne 2 odnoszę. Teraz muszę leżeć podczepic sie do beczkowozu, nie stresować. W poniedziałek muszę z córką gimnazjum ogarnąć uszykowac wszystko w razie jak bym miała z Lenką wrócić.
    Teraz idę spać no glowa mi pęka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 13:11

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Przyjęli mnie na oddział, usg, przepływy w porządku, ktg tez. I teraz nie wiem po co mnie trzymają i jak długo może na wieczornym obchodzie sie dowiem. Malutka jest dwa tygodnie do tylu, tragedii nie ma ale szału tez nie. Mam nadzieje ze na sile mnie 3 dni trzymać nie będą. Juz tęsknię za córcia :-(

MonikaS, evas, Nalka, Mucha, weronikabp, Limerikowo, Galanea, Paulina1986, Tusia84 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wieści Sunset :) cieszę się ogromnie, że wszystko ok. A to że mniejsza to nadrobi jeszcze :) jak wiadomo - każde dziecko inne :) mój też niby o tydzień do tyłu :)
    Myślę, że mogą Cię jednak na siłę te 3 dni trzymać :( oby nie, ale szpitale tak mają. Chyba, że znajdzie się inna potrzebująca a miejsc nie będzie :) trzymam kciuki za szybki wypis :) żeby córcia za mocno nie przeżywała braku mamusi :)

sunset lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset to tylko się ciszyć, że badania wyszły w porządku. Po prostu córeczka będzie troszkę mniejsza, ale najważniejsze że zdrowa. Do terminu jeszcze sporo, więc na pewno urośnie do właściwej wagi.

sunset lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Jestem. Przyjęli mnie na oddział, usg, przepływy w porządku, ktg tez. I teraz nie wiem po co mnie trzymają i jak długo może na wieczornym obchodzie sie dowiem. Malutka jest dwa tygodnie do tylu, tragedii nie ma ale szału tez nie. Mam nadzieje ze na sile mnie 3 dni trzymać nie będą. Juz tęsknię za córcia :-(
    A nie mówiłam?:)

sunset lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, kciukam, będzie dobrze. Odpocznij sobie teraz, stres nie sprzyja malutkiej.

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset to super wiadomosci :) jeszcze Ci moze jakies badania krwi porobia i do domku.

Monalisa dobrze ze AFI ok, a przeplywami sie zajma i bedzie dobrze, trzymaj sie tam!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa i Sunset trzymajcie sie dzielnie, wszystko musi byc dobrze!!

Galanea - szarlotka lody to jest życie :-)) a ja robię krewety na maśle z czosnkiem i natka z pietruszki dodam sphagetti i bedzie wyżerka :-) a jutro zamierzam zrobic młode ziemniaczki z koperkiem i chłodnik tez mam chcicę :-)

evas, Galanea lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu trzeba list gończy wypuścić :P Dziewczynki odzywać się, bo lanie będzie :P
    *Paula
    *Limerikowo,
    *Bankierka,
    *MagdaO,
    *NataliaK,
    *Martynika,
    *AISAK,
    *kambel,
    *onka79
    *Duchess,
    *monaaa,
    *Margotka,

Jak kogoś pominęłam to też się zgłaszać ;) dawno listy Martynika nie wrzucała, więc nie pamiętam kogo jeszcze szukać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 13:27

weronikabp, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Monalisa i Sunset trzymajcie sie dzielnie, wszystko musi byc dobrze!!

Galanea - szarlotka lody to jest życie :-)) a ja robię krewety na maśle z czosnkiem i natka z pietruszki dodam sphagetti i bedzie wyżerka :-) a jutro zamierzam zrobic młode ziemniaczki z koperkiem i chłodnik tez mam chcicę :-)
    Weronika Ty to zawsze smaka narobisz :P co prawda krewetek nie lubie, ale młode ziemniaczki i chłodniczek rewelacja. Ja poczekam jeszcze z tym rarytasem do początku czerwca, ziemniaki będą wtedy mniej sypane.
    A ja mam na obiad rybkę, ale jeszcze nie wiem jak ją przygotować. Muszę poszukać ciekawego pomysłu.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Znowu trzeba list gończy wypuścić :P Dziewczynki odzywać się, bo lanie będzie :P
    *Paula
    *Limerikowo,
    *Bankierka,
    *MagdaO,
    *NataliaK,
    *Martynika,
    *AISAK,
    *kambel,
    *onka79
    *Duchess,
    *monaaa,
    *Margotka,

Jak kogoś pominęłam to też się zgłaszać ;) dawno listy Martynika nie wrzucała, więc nie pamiętam kogo jeszcze szukać :D
    Fler, Azi :))

evas lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czekam aż Misiek zaśnie żebym sama mogła się kimnąć... a jak nie to trzeba będzie iść spaghetti robić :)

Monalisa super, że AFi poszło do góry :) czekamy na dalsze dobre wieści ;)

coś ten mój Piotruś dzisiaj taki mało ruchliwy... pewnie też mu spać się chce w taki nudny dzień :)

dziewczyny, ja zawsze mam na oddzielnej karcie otwarty taki kalendarz:
    http://www.kalendarzswiat.pl/kalendarz/2014
    i tak patrzę jak czas upływa i jak coraz bliżej do terminu. Tak to się wydaje miesiąc długi a jak patrzę na kalendarz to tak blisko :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 13:53

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem ;-) i od czasu do czasu Was podczytuje :-)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    Jestem, jestem ;-) i od czasu do czasu Was podczytuje :-)
    a jak samopoczucie?? :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiem ze do poniedziałku będą mnie na pewno trzymać, dali mi sterydy w razie czego i od tych wczorajszych skurczy trochę skróciła mi się szyjka.
    Monalisa trzymaj się będzie dobrze! Zagrożenia juz nie ma na tym etapie ciąży także spokojnie możesz rodzic w razie czego, sama tak sobie powtarzam od wczoraj :-)

evas lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ