MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Weronika, ja mam to kłucie i ciągnięcie w prawej pachwinie, dzisiaj o tym pisałam. zwłaszcza jak dłużej pochodzę, albo leżę w jednej pozycji. A najbardziej boli jak staję tylko na prawej nodze
Monaaaa, super sesja, świetnie wyglądaszweronikabp, monaaa lubią tę wiadomość
-
Oczywiście cały dzień na nogach byłam, wiem miałam odpoczywać, od jutra się poprawię. Od 7 rano byłam w przychodni, ale na NFZ trzeba swoje odstać. Na USG było przede mną 9 osób i wszystkie na tą samą godzinę. Z Bartoszkiem wszystko w porządku. Waży 1900 g. +/- 300. Wody w normie, przepływy też. Niestety szyjka się skraca, ale rozwarcia nie ma.
Od lekarza dostałam skierowanie na grupę krwi (bo mam tylko legitymację dawcy krwi). Paciorkowca nie wyhodowanoPo pracy byłam na KTG, skurczy brak.
To tyle w skrócie.
Weronika przepraszam, że nie odpisałam, ale ja często mam wyciszony telefon i wrzucony gdzieś do torebki.Galanea, weronikabp, NataliaK, Agusia2312, Nalka, Limerikowo, Paulina1986, Mucha, monaaa lubią tę wiadomość
-
monaaa wrote:yyy to odejście wód można pomylić z siku? czy czuje się też jakies parcie przy tym (na pęcherz jak siku?) czy chodzi o to, że mogą się sączyć po trochu?
ja póki co nie mam takich bóli jak przy rozciąganiu, ale ostatnio mam znów ucisk w pachwinie, przy chodzeniu.pewnie maluszek tak się ułożył.
Teraz też mam zamiar uzbroić się w podkłady, bo szkoda materaca.monaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mi opuchlizna nie zeszła przez noc ale nie wiem czy jechać na IP. Czy mój lekarz nie przesadza? Co oni mi na to podadzą? Wam też po nocy utrzymuje się opuchlizna nóg? Nie wiem jakie mam ciśnienie bo nie mam czym zmierzyć. A nogi mnie kluja i trochę bolą.
Co do boli w pachwinie to chyba wszystkie je mamy. Mnie boli kość lonowa. -
Judi lepiej jedź. Ja puchne tylko z prawej strony ale puchnie mi tez twarz, najbardziej oko. Mierze cisnienie rano i wieczorem i ciagle jest na granicy normy. Wujek w poniedziałek chce polozyc mnie na oddział zeby wykluczyc zatrucie ciazowe. A do tego mam latajace czarne plamki przed oczami. Ehh
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Zadzwonię jeszcze do gina ale chyba pojadę. Martwi mnie jeszcze mój przyrost wagi bo przez ostatnie 3 tyg przytyłam 5,1 kg gdzie ostatnio miałam zmniejszony apetyt wiec to dziwne. Poza tym moja mama miała zatrucie ciążowe wiec lepiej nie ryzykować.
sunset, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Jadę do szpitala, zaczęłam dosyć mocno plamić żywa krwią, nie podejrzewam zeby to był czop, bo to sama krew bez śluzu. Trzymajcie kciuki, zeby się okazało, ze to tylko z szyjki, a nie zbliżający się poród. Mam nadzieje, ze za kilka godzin odezwę się z domu
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJudi2014 wrote:Dziewczyny mi opuchlizna nie zeszła przez noc ale nie wiem czy jechać na IP. Czy mój lekarz nie przesadza? Co oni mi na to podadzą? Wam też po nocy utrzymuje się opuchlizna nóg? Nie wiem jakie mam ciśnienie bo nie mam czym zmierzyć. A nogi mnie kluja i trochę bolą.
Co do boli w pachwinie to chyba wszystkie je mamy. Mnie boli kość lonowa.
Mi dwa dni temu tak spuchly nogi ze nawet znaczenia od skarpetek nie zniknely po nocy i mialam je tak samo spuchniete. Cisnienie zawsze max 124/80,mam juz dostep do cisnieniomierza wiec kontroluje. Mocz pod wzgledem zatrucia jesy ok, tzn wyklucza je. Lekarz jak mnie zobaczyl to powiedzial ze po porodzie to bede sikala i pocila sie na potege i organizm sie pozbedzie tego a poki co niestety ale nie ma na to lekarstwa... mam taka tendencje i tyle.
Ale na Twoim miejscu sprawdzilabym to,ewentualne zatrucie ciazowe jest bardzo grozne. Moze masz tendencje do opuchlizny a moze to cos bardzieu groznego. Nie bagatelizuj kochanalepiej sprawdzic
MagdaO jasna cholera, z rana takie wiescil trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 07:34
weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusiu dokladnie - Niesforna kochana napisz co i jak, prosimy.
Magda O, kciuki mocno zaciśnięte. Dawaj znac kochana.
Co do puchnięcia to moja koleżanka ktora ur w 35 tc miała to samo puchniecie prawej stony i plamki przed oczami oraz ciśnienie na granicy. Dziecko ur sie całe w plamach z alergia potworna, na szczęście to powoli przechodzi ale lekarz powiedział ze jeszcze 1,2 dni i nie byłoby małego. Wiec zdecydowanie lepiej jechać i sprawdzić, zwłaszcza kiedy lekarz każe.
Wiec śmigaj Judi i dawaj znac. Kciuki mocno!
Mnie bolało prawie cała noc w tej pachwinie, tzn pobolewało. Zobaczymy jak dzis jeśli sie powtórzy pojadę sprawdzić. Jestem wykończonaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 08:21
-
Judi w podskokach do szpitale, ale już! Moja bratowa tak właśnie spuchła i miała stan przedrzucawkowy. Niech Ci tam unormują wszystko.
MagdaO daj znać, co powiedzą w szpitalu. Mam nadzieję, że to nie poród, miałyśmy iść na spotkanie z anestezjologiem, a zamiast tego miałabyś urodzić?
Kurcze, może nas tak wszystkie coś pobolewa, bo pod koniec nam się stresów mnoży? Może trzeba jakiś masaż relaksacyjny czy coś podobnego? Zauważyłam, że jak mnie Bartek smyra to mi wszystkie bóle odchodzą. Tylko niedługo chłopu ręka zwiędnie i będzie się wymigiwał od zmiany pieluch..
Tusia moja córeczka właśnie sobie upodobała prawą stronę i pewnie dlatego mnie ciągnie ta pachwina. Możesz mieć rację, że to od ułożenia dziecka.
Położna na szkole rodzenia nam mówiła, że faktycznie wody płodowe są podobne do siuśków i same ich nie rozróżnimy pod względem zapachu, wyglądu itp.evas, weronikabp, Limerikowo, Tusia84, monaaa, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
Magda, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, dawaj znać koniecznie!
Czy monalisy nie mieli dzisiaj kłaść na patologie w związku z tymi przepływami i niskim afi?
Kochana, Ty też koniecznie daj znać, co Ci tam powiedzieli i jak rozwija się sytuacja, myślałam o Tobie dużo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 08:17