WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    No właśnie pisałam ze na smsa nie odpisała :-( mam nadzieje ze padła zmęczona i rano napisze

Hope so!

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje już jestem ;) i zaraz wszystko napiszę. Ale troszkę cierpliwości bo dopiero uczę się posługiwać tabletem :P

ivv, NataliaK, Mucha lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie do Ciebie nie odzywam, smsa nie widziała? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 23:13

evas lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, ja mam to kłucie i ciągnięcie w prawej pachwinie, dzisiaj o tym pisałam. zwłaszcza jak dłużej pochodzę, albo leżę w jednej pozycji. A najbardziej boli jak staję tylko na prawej nodze :)

Monaaaa, super sesja, świetnie wyglądasz :)

weronikabp, monaaa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście cały dzień na nogach byłam, wiem miałam odpoczywać, od jutra się poprawię. Od 7 rano byłam w przychodni, ale na NFZ trzeba swoje odstać. Na USG było przede mną 9 osób i wszystkie na tą samą godzinę. Z Bartoszkiem wszystko w porządku. Waży 1900 g. +/- 300. Wody w normie, przepływy też. Niestety szyjka się skraca, ale rozwarcia nie ma.
    Od lekarza dostałam skierowanie na grupę krwi (bo mam tylko legitymację dawcy krwi). Paciorkowca nie wyhodowano :) Po pracy byłam na KTG, skurczy brak.

To tyle w skrócie.
    Weronika przepraszam, że nie odpisałam, ale ja często mam wyciszony telefon i wrzucony gdzieś do torebki.

Galanea, weronikabp, NataliaK, Agusia2312, Nalka, Limerikowo, Paulina1986, Mucha, monaaa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ja sie do Ciebie nie odzywam, smsa nie widziała? ;-)
    No właśnie nie :P jak wracam z pracy to chowam go głęboko :P

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    yyy to odejście wód można pomylić z siku? czy czuje się też jakies parcie przy tym (na pęcherz jak siku?) czy chodzi o to, że mogą się sączyć po trochu?

ja póki co nie mam takich bóli jak przy rozciąganiu, ale ostatnio mam znów ucisk w pachwinie, przy chodzeniu.pewnie maluszek tak się ułożył.
    W pierwszej ciąży wody zaczęły mi się delikatnie sączyć i przez jakiś czas sprawdzałam czy to aby nie jest nietrzymanie moczu. Skurcze przyszły po około 10 godzinach.
    Teraz też mam zamiar uzbroić się w podkłady, bo szkoda materaca.

monaaa lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o bóle to ja mam chyba wszystkie możliwe - kręgosłup, biodra, nogi. Bóle w pachwinach też się zdarzają.

I do tego WIELKA ZGAGA :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi opuchlizna nie zeszła przez noc ale nie wiem czy jechać na IP. Czy mój lekarz nie przesadza? Co oni mi na to podadzą? Wam też po nocy utrzymuje się opuchlizna nóg? Nie wiem jakie mam ciśnienie bo nie mam czym zmierzyć. A nogi mnie kluja i trochę bolą.
    Co do boli w pachwinie to chyba wszystkie je mamy. Mnie boli kość lonowa.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi - mi niekiedy opuchlizna też nie schodzi przez noc, zwłaszcza prawa noga zawsze opuchnięta. Daj nogi do góry, może trochę lodu lub zimne okłady. Mi to pomaga :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi lepiej jedź. Ja puchne tylko z prawej strony ale puchnie mi tez twarz, najbardziej oko. Mierze cisnienie rano i wieczorem i ciagle jest na granicy normy. Wujek w poniedziałek chce polozyc mnie na oddział zeby wykluczyc zatrucie ciazowe. A do tego mam latajace czarne plamki przed oczami. Ehh

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam te latające czarne plamy przed oczami ale gin powiedział ze to nie jest związane z ciążą.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonię jeszcze do gina ale chyba pojadę. Martwi mnie jeszcze mój przyrost wagi bo przez ostatnie 3 tyg przytyłam 5,1 kg gdzie ostatnio miałam zmniejszony apetyt wiec to dziwne. Poza tym moja mama miała zatrucie ciążowe wiec lepiej nie ryzykować.

sunset, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do szpitala, zaczęłam dosyć mocno plamić żywa krwią, nie podejrzewam zeby to był czop, bo to sama krew bez śluzu. Trzymajcie kciuki, zeby się okazało, ze to tylko z szyjki, a nie zbliżający się poród. Mam nadzieje, ze za kilka godzin odezwę się z domu

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Dziewczyny mi opuchlizna nie zeszła przez noc ale nie wiem czy jechać na IP. Czy mój lekarz nie przesadza? Co oni mi na to podadzą? Wam też po nocy utrzymuje się opuchlizna nóg? Nie wiem jakie mam ciśnienie bo nie mam czym zmierzyć. A nogi mnie kluja i trochę bolą.
    Co do boli w pachwinie to chyba wszystkie je mamy. Mnie boli kość lonowa.

Mi dwa dni temu tak spuchly nogi ze nawet znaczenia od skarpetek nie zniknely po nocy i mialam je tak samo spuchniete. Cisnienie zawsze max 124/80,mam juz dostep do cisnieniomierza wiec kontroluje. Mocz pod wzgledem zatrucia jesy ok, tzn wyklucza je. Lekarz jak mnie zobaczyl to powiedzial ze po porodzie to bede sikala i pocila sie na potege i organizm sie pozbedzie tego a poki co niestety ale nie ma na to lekarstwa... mam taka tendencje i tyle.
    Ale na Twoim miejscu sprawdzilabym to,ewentualne zatrucie ciazowe jest bardzo grozne. Moze masz tendencje do opuchlizny a moze to cos bardzieu groznego. Nie bagatelizuj kochana :) lepiej sprawdzic

MagdaO jasna cholera, z rana takie wiescil trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 07:34

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kciuki zacisniete.. Może jednak coś się zaczyna.. Daj znać co i jak

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam czy coś przegapiłam.. czy Niesforna też po kąpieli miała dać znać? i już się nie odezwała?

Oj kobiety gorąco zaczyna się robić na czewcowych mamach :/

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu dokladnie - Niesforna kochana napisz co i jak, prosimy.

Magda O, kciuki mocno zaciśnięte. Dawaj znac kochana.

Co do puchnięcia to moja koleżanka ktora ur w 35 tc miała to samo puchniecie prawej stony i plamki przed oczami oraz ciśnienie na granicy. Dziecko ur sie całe w plamach z alergia potworna, na szczęście to powoli przechodzi ale lekarz powiedział ze jeszcze 1,2 dni i nie byłoby małego. Wiec zdecydowanie lepiej jechać i sprawdzić, zwłaszcza kiedy lekarz każe.
    Wiec śmigaj Judi i dawaj znac. Kciuki mocno!
    Mnie bolało prawie cała noc w tej pachwinie, tzn pobolewało. Zobaczymy jak dzis jeśli sie powtórzy pojadę sprawdzić. Jestem wykończona :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 08:21

• Nalka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi w podskokach do szpitale, ale już! Moja bratowa tak właśnie spuchła i miała stan przedrzucawkowy. Niech Ci tam unormują wszystko.

MagdaO daj znać, co powiedzą w szpitalu. Mam nadzieję, że to nie poród, miałyśmy iść na spotkanie z anestezjologiem, a zamiast tego miałabyś urodzić?

Kurcze, może nas tak wszystkie coś pobolewa, bo pod koniec nam się stresów mnoży? Może trzeba jakiś masaż relaksacyjny czy coś podobnego? Zauważyłam, że jak mnie Bartek smyra to mi wszystkie bóle odchodzą. Tylko niedługo chłopu ręka zwiędnie i będzie się wymigiwał od zmiany pieluch..

Tusia moja córeczka właśnie sobie upodobała prawą stronę i pewnie dlatego mnie ciągnie ta pachwina. Możesz mieć rację, że to od ułożenia dziecka.

Położna na szkole rodzenia nam mówiła, że faktycznie wody płodowe są podobne do siuśków i same ich nie rozróżnimy pod względem zapachu, wyglądu itp.

evas, weronikabp, Limerikowo, Tusia84, monaaa, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, dawaj znać koniecznie!

Czy monalisy nie mieli dzisiaj kłaść na patologie w związku z tymi przepływami i niskim afi?
    Kochana, Ty też koniecznie daj znać, co Ci tam powiedzieli i jak rozwija się sytuacja, myślałam o Tobie dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 08:17

‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ