X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka mam zamiar właśnie męża tam powysyłać na wszystkie możliwe konkursy hahaha :D niech się facet wysili trochę ;)

Nalka Ty tam nie szpieguj - detektywie :)

weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz wlasnie wzial sie za przeczyszczanie spluczki do kibelka takiej zabudownej, a sie na tym nie zna...jak rozwali to trzeba bedzie cale plytki ze sciany skuwac zeby naprawic...niestety weszlam dopiero jak juz wszystko jakim cudem rozmontowal. Prosze trzymajcie kciuki bo jak sie nie uda to chyba sie zastrzele i jeszcze dodatkowo bede splukiwac w najblizszym czasie miska!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 19:23

weronikabp, Tusia84, Nalka, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna, daj znac po kąpieli jak sytuacja i jesli nie przejdzie to może pojedź kochana.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna trzymam kciuki żeby przeszło.. Powiem Ci, że to moje 3 dziecko ale ja nie miałam we wcześniejszych skurczy bh albo nie umiałam ich rozpoznać.. i teraz nadal mam problem z tym czy to mała tak się wypięła, że boli cały brzuch czy to skurcz..

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie taki detektyw, że pożal się Boże. Cierpliwość nie jest moją silną stroną. :D

Mucha w razie czego wodą z wiadra będziecie spłukiwać. Siku idzie pewnie sprawnie spłukać, nie wiem jak z resztą. :P Trzymamy kciuki!

Niesforna daj znać czy jedziesz, czy przeszło. Oby to drugie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 19:29

sunset, Mucha lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna moze faktycznie pojedz jak podejrzewasz ze moga byc to skurcze i dawaj znac co sie dzieje.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie położnej :) Zadowolona jestem bo mnie na ziemię w wielu kwestiach sprowadziła, a zwłaszcza torby do szpitala. Znając siebie zabrałabym milion niepotrzebnych rzeczy, a tak to wezmę tylko to co niezbędne. Mąż się ucieszył z takiego obrotu sprawy bo ja zawsze się pakuję jakbym na kilka miesięcy wyjeżdżała :)
    Monalisa 3mam kciuki za zdrówko Twojego skarbuszka!!!

Nutka wszystkiego najlepszego!!!

Mucha, Tusia84, Galanea, weronikabp, monaaa, ivv, monalisa, Limerikowo, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a tak z ciekawosci to co dokladnie Ci powiedziala o torbie?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka wszystkiego najlepszego :) !!!

nutka lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wstałam po 2,5 godzinnej drzemce :) z synkiem tak se ucięliśmy :)
    za oknem deszcz pada, ciemno i przygnębiająco... a ja głodna a przed snem tyle zjadłam, że się zarzekałam że już nic dziś nie tknę :)
    Nutka naj! :)
    niestety choróbstwo dalej ze mną walczy, apap wzięłam...

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że takie coś się w razie czego nadaje jako podkład na łóżko dla mnie?:

http://allegro.pl/podklad-podklady-do-przewijania-panda-60x60-10-szt-i4181311803.html

Kupiłam takie do przewijania dziecka w szpitalu, a nie pomyślałam o podkładach na łóżko dla siebie. I w sumie nie wiem czy są potrzebne czy szpital daje.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea czsami dają w szpitalach, tak jak dali bratowej a ona dała mi, bo jej zostały. Szczerze mówiąc na trzecim trymestrze Miriam się wypowiadała, że najlepsze są chyba te największe - 60x90.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Niesforna trzymam kciuki żeby przeszło.. Powiem Ci, że to moje 3 dziecko ale ja nie miałam we wcześniejszych skurczy bh albo nie umiałam ich rozpoznać.. i teraz nadal mam problem z tym czy to mała tak się wypięła, że boli cały brzuch czy to skurcz..

Tusia ja też do dzisiaj nie wiedziałam. Ale zostałam oświecona. Otóż skurcze bh są wtedy, gdy brzuch robi nam się jak kamień, tzn. czujemy takie rozlewające się twardnienie w efekcie którego brzuszek robi się jak kamień, a dokładniej macica robi się jak kamień. Trzeba wtedy oddychać spokojnie przeponą i powinno przejść. Podobno na naszym etapie ciąży skurcze bh są całkowicie normalne i wręcz prawidłowe, ponieważ świadczą o przygotowywaniu się macicy do porodu. I nie ma się co przejmować, dopóki nie są bolesne i zbyt częste.

Tusia84, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj miałam dużo takich skurczy :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Paulina a tak z ciekawosci to co dokladnie Ci powiedziala o torbie?

Muszka oczywiście chętnie się podzielę, natomiast trzeba pamiętać, że w każdym szpitalu inne rzeczy są potrzebne.
    Torba dla mamy:
    - 2 lub 3 koszule (w tym jedna na czas porodu, której nie żal nam zniszczyć)
    - szlafrok
    - kapcie do chodzenia i pod prysznic
    - kosmetyki
    - płyn do higieny intymnej
    - majtki z siatki
    - ewentualnie podkłady (seni soft)
    - ewentualnie stanik do karmienia
    Zaznaczyła też, że krocze po porodzie najlepiej jest wietrzyć, więc żeby cały czas nie nosić tych majtów siatkowych z podkładami. I jak się leży w łóżku to najlepiej na podkładzie z gołym tyłkiem i wietrzyć, wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć. :)

Torba dla maluszka:
    - pieluszki jednorazowe
    - chusteczki nawilżane
    - ewentualnie ubranka (choć szpital ma swoje)
    - ubranko na wyjście (dwa długie rękawy)
    Zapomniałam dopytać o kosmetyki, ale chyba szpital ma swoje, bo położna nic nie wspomniała. Za to powiedziała, że na dziecko lepiej niż smoczek działa mama, która jest lekiem na całe zło, na wszystkie smutki i bolączki. I zamiast pakować maleństwu smoczek do buzi, lepiej je przytulić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:26

monaaa, Mucha, Galanea, evas lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

• monaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejałam już na "naszych brzuszkach", wkleję i tu: to my ;)
    wh163k.jpg
    smw1ux.jpg
    2guxi8k.jpg
    92mx.jpg
    28wcxsy.jpg

idę prasować pierwszą partię ubranek :)

Tusia84, MonikaS, NataliaK, Mucha, weronikabp, Galanea, sunset, Limerikowo, evas, nutka, alexast, Agusia2312, Paulina1986, vikus001 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Tusia84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Tusia ja też do dzisiaj nie wiedziałam. Ale zostałam oświecona. Otóż skurcze bh są wtedy, gdy brzuch robi nam się jak kamień, tzn. czujemy takie rozlewające się twardnienie w efekcie którego brzuszek robi się jak kamień, a dokładniej macica robi się jak kamień. Trzeba wtedy oddychać spokojnie przeponą i powinno przejść. Podobno na naszym etapie ciąży skurcze bh są całkowicie normalne i wręcz prawidłowe, ponieważ świadczą o przygotowywaniu się macicy do porodu. I nie ma się co przejmować, dopóki nie są bolesne i zbyt częste.

Dzięki Paulina, mi lekarz tez mówił, że na tym etapie to normalne ale ja Ci powiem że mam czasem tak że macica jak kamień ale może dlatego, że przeżyłam już bóle porodowe bolesne to sobie zawsze to tłumaczę tym że to mała.. chociaż faktycznie kiedy następuje to napięcie to by się chciało oddech wstrzymać z napięcia, a powinno się oddychać

Limerikowo, Paulina1986 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Muszka oczywiście chętnie się podzielę, natomiast trzeba pamiętać, że w każdym szpitalu inne rzeczy są potrzebne.
    Torba dla mamy:
    - 2 lub 3 koszule (w tym jedna na czas porodu, której nie żal nam zniszczyć)
    - szlafrok
    - kapcie do chodzenia i pod prysznic
    - kosmetyki
    - płyn do higieny intymnej
    - majtki z siatki
    - ewentualnie podkłady (seni soft)
    - ewentualnie stanik do karmienia

Torba dla maluszka:
    - pieluszki jednorazowe
    - chusteczki nawilżane
    - ewentualnie ubranka (choć szpital ma swoje)
    - ubranko na wyjście (dwa długie rękawy)
    Zapomniałam dopytać o kosmetyki, ale chyba szpital ma swoje, bo położna nic nie wspomniała. Za to powiedziała, że na dziecko lepiej niż smoczek działa mama, która jest lekiem na całe zło, na wszystkie smutki i bolączki I zamiast pakować maleństwu smoczek do buzi, lepiej je przytulić.

Mam dokładnie taką listę plus ręczniki i ręczniki papierowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:24

Paulina1986 lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona sliczne zdjecia a Ty jestes mamuska laska pierwsza klasa ;-)

Co do torby to ja musialam wziac jeszcze kilka dodatkowych rzeczy typu kosmetyki bo jakos wole miec pod reka,a jak trafie na jakas krowe co bedzie robila ŁASKĘ to nie chce sie denerwowac. Dodatowo mam spakowany laktator-rowniez z tego samego powodu bo jak slyszalam jak sobie laski wyrywaja te laktatory pozniej to mi sie odechciewa....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:49

monaaa, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujeeeeeee Natalia ;) <skromny>

NataliaK lubi tę wiadomość

81clk9i.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ