MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj maz wlasnie wzial sie za przeczyszczanie spluczki do kibelka takiej zabudownej, a sie na tym nie zna...jak rozwali to trzeba bedzie cale plytki ze sciany skuwac zeby naprawic...niestety weszlam dopiero jak juz wszystko jakim cudem rozmontowal. Prosze trzymajcie kciuki bo jak sie nie uda to chyba sie zastrzele i jeszcze dodatkowo bede splukiwac w najblizszym czasie miska!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 19:23
weronikabp, Tusia84, Nalka, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niesforna trzymam kciuki żeby przeszło.. Powiem Ci, że to moje 3 dziecko ale ja nie miałam we wcześniejszych skurczy bh albo nie umiałam ich rozpoznać.. i teraz nadal mam problem z tym czy to mała tak się wypięła, że boli cały brzuch czy to skurcz..
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ze mnie taki detektyw, że pożal się Boże. Cierpliwość nie jest moją silną stroną.
Mucha w razie czego wodą z wiadra będziecie spłukiwać. Siku idzie pewnie sprawnie spłukać, nie wiem jak z resztą.Trzymamy kciuki!
Niesforna daj znać czy jedziesz, czy przeszło. Oby to drugie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 19:29
sunset, Mucha lubią tę wiadomość
-
Ja jestem po wizycie położnej
Zadowolona jestem bo mnie na ziemię w wielu kwestiach sprowadziła, a zwłaszcza torby do szpitala. Znając siebie zabrałabym milion niepotrzebnych rzeczy, a tak to wezmę tylko to co niezbędne. Mąż się ucieszył z takiego obrotu sprawy bo ja zawsze się pakuję jakbym na kilka miesięcy wyjeżdżała
Monalisa 3mam kciuki za zdrówko Twojego skarbuszka!!!
Nutka wszystkiego najlepszego!!!Mucha, Tusia84, Galanea, weronikabp, monaaa, ivv, monalisa, Limerikowo, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
a ja właśnie wstałam po 2,5 godzinnej drzemce
z synkiem tak se ucięliśmy
za oknem deszcz pada, ciemno i przygnębiająco... a ja głodna a przed snem tyle zjadłam, że się zarzekałam że już nic dziś nie tknę
Nutka naj!
niestety choróbstwo dalej ze mną walczy, apap wzięłam...nutka lubi tę wiadomość
-
Myślicie, że takie coś się w razie czego nadaje jako podkład na łóżko dla mnie?:
http://allegro.pl/podklad-podklady-do-przewijania-panda-60x60-10-szt-i4181311803.html
Kupiłam takie do przewijania dziecka w szpitalu, a nie pomyślałam o podkładach na łóżko dla siebie. I w sumie nie wiem czy są potrzebne czy szpital daje. -
Tusia84 wrote:Niesforna trzymam kciuki żeby przeszło.. Powiem Ci, że to moje 3 dziecko ale ja nie miałam we wcześniejszych skurczy bh albo nie umiałam ich rozpoznać.. i teraz nadal mam problem z tym czy to mała tak się wypięła, że boli cały brzuch czy to skurcz..
Tusia ja też do dzisiaj nie wiedziałam. Ale zostałam oświecona. Otóż skurcze bh są wtedy, gdy brzuch robi nam się jak kamień, tzn. czujemy takie rozlewające się twardnienie w efekcie którego brzuszek robi się jak kamień, a dokładniej macica robi się jak kamień. Trzeba wtedy oddychać spokojnie przeponą i powinno przejść. Podobno na naszym etapie ciąży skurcze bh są całkowicie normalne i wręcz prawidłowe, ponieważ świadczą o przygotowywaniu się macicy do porodu. I nie ma się co przejmować, dopóki nie są bolesne i zbyt częste.Tusia84, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Mucha wrote:Paulina a tak z ciekawosci to co dokladnie Ci powiedziala o torbie?
Muszka oczywiście chętnie się podzielę, natomiast trzeba pamiętać, że w każdym szpitalu inne rzeczy są potrzebne.
Torba dla mamy:
- 2 lub 3 koszule (w tym jedna na czas porodu, której nie żal nam zniszczyć)
- szlafrok
- kapcie do chodzenia i pod prysznic
- kosmetyki
- płyn do higieny intymnej
- majtki z siatki
- ewentualnie podkłady (seni soft)
- ewentualnie stanik do karmienia
Zaznaczyła też, że krocze po porodzie najlepiej jest wietrzyć, więc żeby cały czas nie nosić tych majtów siatkowych z podkładami. I jak się leży w łóżku to najlepiej na podkładzie z gołym tyłkiem i wietrzyć, wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć.
Torba dla maluszka:
- pieluszki jednorazowe
- chusteczki nawilżane
- ewentualnie ubranka (choć szpital ma swoje)
- ubranko na wyjście (dwa długie rękawy)
Zapomniałam dopytać o kosmetyki, ale chyba szpital ma swoje, bo położna nic nie wspomniała. Za to powiedziała, że na dziecko lepiej niż smoczek działa mama, która jest lekiem na całe zło, na wszystkie smutki i bolączki. I zamiast pakować maleństwu smoczek do buzi, lepiej je przytulić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:26
monaaa, Mucha, Galanea, evas lubią tę wiadomość
-
Paulina1986 wrote:Tusia ja też do dzisiaj nie wiedziałam. Ale zostałam oświecona. Otóż skurcze bh są wtedy, gdy brzuch robi nam się jak kamień, tzn. czujemy takie rozlewające się twardnienie w efekcie którego brzuszek robi się jak kamień, a dokładniej macica robi się jak kamień. Trzeba wtedy oddychać spokojnie przeponą i powinno przejść. Podobno na naszym etapie ciąży skurcze bh są całkowicie normalne i wręcz prawidłowe, ponieważ świadczą o przygotowywaniu się macicy do porodu. I nie ma się co przejmować, dopóki nie są bolesne i zbyt częste.
Dzięki Paulina, mi lekarz tez mówił, że na tym etapie to normalne ale ja Ci powiem że mam czasem tak że macica jak kamień ale może dlatego, że przeżyłam już bóle porodowe bolesne to sobie zawsze to tłumaczę tym że to mała.. chociaż faktycznie kiedy następuje to napięcie to by się chciało oddech wstrzymać z napięcia, a powinno się oddychaćLimerikowo, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
Paulina1986 wrote:Muszka oczywiście chętnie się podzielę, natomiast trzeba pamiętać, że w każdym szpitalu inne rzeczy są potrzebne.
Torba dla mamy:
- 2 lub 3 koszule (w tym jedna na czas porodu, której nie żal nam zniszczyć)
- szlafrok
- kapcie do chodzenia i pod prysznic
- kosmetyki
- płyn do higieny intymnej
- majtki z siatki
- ewentualnie podkłady (seni soft)
- ewentualnie stanik do karmienia
Torba dla maluszka:
- pieluszki jednorazowe
- chusteczki nawilżane
- ewentualnie ubranka (choć szpital ma swoje)
- ubranko na wyjście (dwa długie rękawy)
Zapomniałam dopytać o kosmetyki, ale chyba szpital ma swoje, bo położna nic nie wspomniała. Za to powiedziała, że na dziecko lepiej niż smoczek działa mama, która jest lekiem na całe zło, na wszystkie smutki i bolączki I zamiast pakować maleństwu smoczek do buzi, lepiej je przytulić.
Mam dokładnie taką listę plus ręczniki i ręczniki papierowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:24
Paulina1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMona sliczne zdjecia a Ty jestes mamuska laska pierwsza klasa
Co do torby to ja musialam wziac jeszcze kilka dodatkowych rzeczy typu kosmetyki bo jakos wole miec pod reka,a jak trafie na jakas krowe co bedzie robila ŁASKĘ to nie chce sie denerwowac. Dodatowo mam spakowany laktator-rowniez z tego samego powodu bo jak slyszalam jak sobie laski wyrywaja te laktatory pozniej to mi sie odechciewa....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 20:49
monaaa, Paulina1986 lubią tę wiadomość