WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Weronika to taka "wypasiona wersja". Ja mam tez angelcare ale z jedna plytka.
    nie wiem Muszko czy wypasiona, chciałam z kamerką po prostu oraz z dwiema płytkami, tak mi moja gin doradziła, sama miała jedno i dwupłytkowe i z własnego doświadczenia doradziła mi właśnie z dwiema. Na pewno są lepsze ale ta chyba tez jest ok.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika pewnie ze lepsze z dwiema plytkami i kamera, ale koszt niestety tez wyzszy :( sprawdzalam z jedna i dzialalo ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    A ja zdecydowałam się już na szpital. Zastanawiałam się pomiędzy dwoma, bo nasz jest totalnie beznadziejny. Wczoraj dzwoniłam do strzelec opolskich, tam mi lekarz ładnie pięknie wytłumaczył, że pod koniec 37tyg lub na początku 38 tyg mam umówić się na termin z ordynatorem. On wytłumaczy jak będzie przebiegała cesarka i wyznaczy termin porodu, żeby nie przyjeżdżać jak się rozpocznie akcja. Byłam zadowolona. Ale Krapkowicki szpital ma lepsze opinie. Lepszy szpital, warunki milszy personel. No to dzwonię. Na ginekologi odebrała babka, nie była zbytnio miła. Mówię co i jak, to babka do mnie, że mam zadzwonić do położnej podaje mi numer i mówi a skąd Pani jest? mówię że z Kędzierzyna a ona do mnie "A wy tam szpitala nie macie??" a co ją to obchodzi, przecież mam prawo wyboru. Dzwonię do położnej, a ta jeszcze bardziej nie miła. No ja pierdziele co za pech. Mówi mi, że zasady cesarskiego cięcia ma mi wytłumaczyć lekarz prowadzący, to on zadecyduje kiedy ta cesarka. Niby taki miły personel, a niczego się nie dowiedziałam.

To który wybrałaś ostatecznie? w Strzelcach Op. pracuje mój lekarz prowadzący ;)

81clk9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Weronika pewnie ze lepsze z dwiema plytkami i kamera, ale koszt niestety tez wyzszy :( sprawdzalam z jedna i dzialalo ;)
    no i to jest najwazniejsze, mysle ze mamy szczęscie ze coś takiego wynaleziono, mogę odmówić sobie wiele rzeczy ale monitor musiał być ;)

Mucha lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rozwianie wątpliwości... Jak nie zapomnę dopytam gina na wizycie za tydzień o te ktg... W sumie może mnie nie kieruje jak na ostatniej wizyty szyjkę miałam ponad 3 cm więc pewnie jeszcze spokojnie :)

Limerikowo, Galanea, Agusia2312, Mucha, MonikaS lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kota Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff w koncu mnie wypuscili z tego szpitala! Szyjka sie wydluzyla i skurczy brak, mam prowadzic oszczedny tryb zycia. Teraz musze przyspieszyc z przygotowaniami, ale moj maz teraz tez czuje presje i chce jechac na zakupy (a cvaly czas odkladal na pozniej) nawet sam jedno pranie dla niuni zrobil :)

Galanea, weronikabp, Nalka, Limerikowo, sunset, MonikaS, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia i Topa nie martwimy sie laski,nie martwimy ;-) dzidziole juz sa w miare bezpieczne,a Wy odpoczywacie ile sie da i oczywiscie nie zycze Wam tego, ale od takiego straszenia lekarzy z wrazenia jeszcze przenosicie heh ;-)

Mam porobione wszystkie badania powtorne do porodu, ale nie CMV-ginek stwierdzil ze nie ma juz takiej potrzeby. Wszystkie pozostale wlacznie z toxo,rozyczka,anty,hcv,gbsem-mam. Hm.
    Ja mam ktg 20 maja.

Laski, macie czasami takie kłucia wewnterzne? Kurcze, co raz czesciej to miewam, czasami tak mocnonze musze przysiasc :p

W koncu jestem u cioteczki drogiej,nie mam nerwow na ten remont,podziwiam Cie Topa ze dalas tyle rade, ja sie zjawie jak ekipa zbierze manatki i bede mogla sprzatac. Aczkolwiek widzialam dzis juz pokoik Franeczka-normalnie ze sczescia prawie padlam :D
    Bylam dzis w Ikei na ostatnich zakupach -duperelach dla malego,ale to juz jakies bardziej dekoracyjne ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 20:17

Limerikowo, weronikabp, Tusia84, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam klucia od 30 tyg, w 30 tyg bylo b mocne a w 32tyg scan pokazal skrocenie sie znaczne szyjki do 2.5cm
    teraz tez kluje i to coraza czesciej, nie jest to przyjemne, czasem na ostro kluje w kanale szyjki
    najgorzej ze to lapie niespodziewanie, mozna wstac rano z lozka na sniadanie i myslec szybko by tam wrocic polozyc sie z powrotem lub lapie na miescie jak sie chodzi nawet powoli, jedyna metoda to zatrzymac sie i czekac az przejdzie/usiasc w miare mozliwosci, pochylic sie do przodu, oprzec o cos lub kogos
    wg mej ginki to dziecko schodzi w dol
    dzis przyobserwowalam sluz lekko podbarwiony na brazowo, ok ze mezus przylatuje w pt, raczej zdazy ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 20:30

NataliaK, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ja mam klucia od 30 tyg, w 30 tyg bylo b mocne a w 32tyg scan pokazal skrocenie sie znaczne szyjki do 2.5cm
    teraz tez kluje i to coraza czesciej, nie jest to przyjemne, czasem na ostro kluje w kanale szyjki
    najgorzej ze to lapie niespodziewanie, mozna wstac rano z lozka na sniadanie i myslec szybko by tam wrocic polozyc sie z powrotem lub lapie na miescie jak sie chodzi nawet powoli, jedyna metoda to zatrzymac sie i czekac az przejdzie/usiasc w miare mozliwosci, pochylic sie do przodu, oprzec o cos lub kogos
    wg mej ginki to dziecko schodzi w dol
    dzis przyobserwowalam sluz lekko podbarwiony na brazowo, ok ze mezus przylatuje w pt, raczej zdazy ;--))
    Limerykowo - to czop, no to zaczęło się, trzymam kciuki żeby Mężulek zdążył, o Boziu to się dzieje, czerwcówki ruszyły z kopyta :)cudownie!
    Natalia ja miałam parę razy takie kłucia, tak od tygodnia. Jutro mam wizytę u mojej gin to dowiem się jak szyjka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 21:00

Limerikowo, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, czym kierował się lekarz mówiąc, że nie ma potrzeby robić cmv? robiłaś jakoś niedawno? pytam z ciekawości.

sunset lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia pewnie mialas CMV na początku ciazy robione? Tak jak i ja, mi wyszło ze przechodzilam dawno temu ( wysoka awidnosc) podobniez nie ma żadnego zagrożenia, ale badanie powtórzę w najbliższych dniach tak jak i wszystkie inne wazne badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 21:36

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo no to pewnie cos zaczyna sie ]:-> oooojjjj.. :D super! Jesli te klucia to szyjka to ja pozdrawiam serdecznie moja szyjke ;-) tak dokladnie,lapie niespodziewanie a jak zlapie to musze stanac albo siedziec. Czasami to musi smiesznie wygladac jak ide sobie gdzies i az sykne :P

Martynika,mialam robione w listopadzie-jakos pod koniec,max poczatek grudnia, lekarz zerknal w karte i stwierdzil ze wszystko poza CMV trzeba wykonac,nie wglebialam sie w szczegoly, skoro mowi ze nie trzeba to nie trzeba. Moge zrobic dla swojego swietego spokoju, ale skoro lekarz mowi co innego to nie wiem czy jesy jakikolwiek sens.

weronikabp, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    dziś to trochę przesadziłyście - ledwo nadrobiłam ;)

weronikabp, Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądałam właśnie porody i chciałabym mieć taki jak ta ostatnia babka, taki spokojny wręcz wydawał się łatwy tak naturalnie jej przyszło :)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Martynika,mialam robione w listopadzie-jakos pod koniec,max poczatek grudnia, lekarz zerknal w karte i stwierdzil ze wszystko poza CMV trzeba wykonac,nie wglebialam sie w szczegoly, skoro mowi ze nie trzeba to nie trzeba. Moge zrobic dla swojego swietego spokoju, ale skoro lekarz mowi co innego to nie wiem czy jesy jakikolwiek sens.

No tak, to najprawdopodobniej miałaś wtedy wysokie IgG, co świadczy o przebytej kiedyś chorobie.No cóż, dopytuję się, bo jest naprawdę masa lekarzy, którzy w ogóle nie widzą potrzeby robienia badania na cmv, a jeszcze więcej takich, którzy nie wiedzą co z tym zrobić, ani z czym to się je, kiedy już wyjdzie.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie badania powtarzacie na koniec? Bo moja gin uważa, że zostały mi tylko paciorkowce i wszystko mam. CMV też miałam przed i na początku ciąży i było wysokie IgG, mówiła, że w dzieciństwie musiałam ostro przechodzić i już nie ma zagrożenia.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, Ja dla pewności powtórzę HBS, antygen, CMV, to chyba wszystko, WR i HIV nie trzeba powtarzać podobniez.

Galanea lubi tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj, dziewczyny za często ostatnio tu zaglądam, żeby się poużalać. Dziś martwię się o swoją sunię :( Kilka dni temu Dawid znalazł na schodach domu, wielkiego napasionego kleszcze. Musiała ona z nim chodzić kilka dni, tak że w końcu sam odpadł. A dzisiaj jest jakaś apatyczna, w ogóle się nie cieszyła gdy wróciliśmy do domu, cały dzień śpi. Włożyłam jej rano do miski kawałek kiełbasy to nawet go nie ruszyła (co do niej nie podobne) pomyślałam, że może nie zauważyła, wiec zaniosłam ją do miski a ona tylko powąchała kiełbaskę i poszła się położyć, a to już naprawdę musi być oznaka choroby :( Od razu skojarzyłam to z tym kleszczem i boję się że to może być bolerioza. I jestem zła sama na siebie, bo w marcu zakropilismy ja na kleszcze, ale zupełnie wyleciało mi z głowy, zeby powtórzyć to w kwietniu. Teraz siedzę i się martwię. Raniutko jadę na pobranie wymazu, wezmę ja chyba ze sobą i pojedziemy do weterynarza... Jak nie gruźlica to bolerioza plus wszystkie Zuzkowe przypadłości, już zaczynam sobie żartować, że niedługo będę mogła pisać doktorat z medycyny, mimo, ze studiowałam ekonomię :/

P.S. Wybaczcie dziewczyny, kilka z Was martwi się o swoje maleństwa a ja tu wyjeżdżam z psem, ale musiałam się wyżalić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 22:39

Limerikowo lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Kochana, Ja dla pewności powtórzę HBS, antygen, CMV, to chyba wszystko, WR i HIV nie trzeba powtarzać podobniez.

Aha, no to chyba tylko faktycznie mi paciorkowce zostały. Hbs miałam niedawno, ale ja w dzieciństwie byłam szczepiona, więc nie będę powtarzać. Dzięki :)

Wiecie co, nie radzę sobie z tymi nastrojami, znowu mam zły humor. Dawno się tak zmiennie nie czułam, okropne to jest.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula trzymam kciuki za sunię!

Galanea ja tez mam mega zmienne nastroje, nie miałam tak nigdy, jakoś musimy dać radę, juz tak blisko, niech Limerikowo urodzi, potem Nastepne dziewczyny to zapomnimy o tych nastrojach, bedzie tyle adrenaliny ;-))

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ