WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ranne ptaszki:-) ja za 6 h wizyta i nie mogę się juz doczekac:-) zaraz śniadanko i lecę pod prysznic okolic się na wyczucie tam gdzie sięgnę :-)

weronikabp, Agusia2312, Nalka, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja powiem teraz tak, jak niedawno Weronika - ciągle się czegoś nowego dowiaduję w tej ciąży ;) Skurcze przepowiadające? Ja myślałam, że są tylko te B-H i tyle...

A, no i zapomniałam Wam napisać - na majówkę pojechaliśmy do rodziny męża i wszyscy mi tylko mówili "a taka szczuplusieńka byłaś w zeszłym roku!" A teść dodał (co za uprzejmy człowiek), że na 100% nie wrócę już do dawnej figury.

No i teraz, jak się pewnie domyślacie, wlazł mi na ambicję. Jedziemy znów w tamte okolice na początku sierpnia na wakacje i chociaż wiem, że to nierealne, to chciałabym mu już wtedy pokazać, że WRÓCĘ do dawnej figury!

Nalka, weronikabp, Agusia2312, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do AFI to ja chyba w takim układzie mam hektolitry bo 16,7 i lekarz mówił że gitara gra :P :D a i zapomniałam Wam napisać, dostałam wyniki GBS-a- ne wyhodowano :D:D

Ja się nie skupiam już teraz na żadnych przepowiadających czy B-H o ile to nie to samo, jak zacznę rodzić to będę wiedziała, a jak będę się rozdrabniała z tym to zwykły ból głowy uznam za nie wiadomo co :D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:05

evas, weronikabp, Agusia2312, czekajajaca, Tusia84, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki ;) my jeszcze w łóżeczku, mały już daje czadu :P
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania :P

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    To ja powiem teraz tak, jak niedawno Weronika - ciągle się czegoś nowego dowiaduję w tej ciąży ;) Skurcze przepowiadające? Ja myślałam, że są tylko te B-H i tyle...

A, no i zapomniałam Wam napisać - na majówkę pojechaliśmy do rodziny męża i wszyscy mi tylko mówili "a taka szczuplusieńka byłaś w zeszłym roku!" A teść dodał (co za uprzejmy człowiek), że na 100% nie wrócę już do dawnej figury.

No i teraz, jak się pewnie domyślacie, wlazł mi na ambicję. Jedziemy znów w tamte okolice na początku sierpnia na wakacje i chociaż wiem, że to nierealne, to chciałabym mu już wtedy pokazać, że WRÓCĘ do dawnej figury!

To widzę, że nasi teściowie by się dogadali. Poczucie humoru takie samo. Jak się dowiedział o ciąży to pierwsze co usłyszałam od niego, to radosne stwierdzenie: "No! To zobaczymy ile przytyjesz! Co Ty myślisz, że całe życie taka chuda będziesz? W żadnym wypadku, poczekaj parę lat to zobaczysz." Kochany teściu. :]

Poza tym dzień dobry! Ponownie proszę o trzymanie kciuków! Dzisiaj analityczna metafizyka umysłu. Wszystko mi się plącze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:05

weronikabp, evas, Agusia2312, Modelka, Tusia84, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super, że wrednych bakterii nie masz :D u mnie też już pobrali a wynik będzie jutro, ale wydaje mi się że to za wcześnie i trzeba będzie powtórzyć.

NataliaK lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki wózek
    49316387dc8d6f74m.jpg
    na takim beżowym stelażu:
    8eebaa054a0d518dm.jpg
    też lubię jasne wózki :) a na lato jak znalazł. To jeszcze wózek po Miśku moim :)

ja mam super teścia :) dla mnie tylko komplementami sypie, że ładnie wyglądam w tej ciąży. W sumie to dużo osób mi tak mówi a mi się wydaje, że to tylko z życzliwości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:12

Agusia2312, weronikabp, Tusia84, Limerikowo, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka trzymam kciuki ;) będzie dobrze.

Nalka lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Natalia super, że wrednych bakterii nie masz :D u mnie też już pobrali a wynik będzie jutro, ale wydaje mi się że to za wcześnie i trzeba będzie powtórzyć.
    Evas na Żelaznej wymagają gbs wykonanego najwcześniej w 34 tc więc chyba musisz powtórzyc :)
    Nalka powodzenia na egzaminie, Natalia co w końcu kupiliście? ;)Moja Niunia pisze dziś matę, jak ja jej współczuję :))

Nalka lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Evas na Żelaznej wymagają gbs wykonanego najwcześniej w 34 tc więc chyba musisz powtórzyc :)
    Nalka powodzenia na egzaminie, Natalia co w końcu kupiliście? ;)Moja Niunia pisze dziś matę, jak ja jej współczuję :))
    Wiem o tym, ale moja pani doktor zleciła teraz ze względu na moją przewlekłą infekcję. Jutro mam wizytę to z nią porozmawiam. Potrzebuję jeszcze zrobić grupę krwi, bo wymagają w szpitalu oryginalnego zaświadczenia a ja mam tylko wpis w legitymacji krwiodawcy. Tylko nie wiem czy się za to płaci, czy ze skierowaniem za darmo jest.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Wiem o tym, ale moja pani doktor zleciła teraz ze względu na moją przewlekłą infekcję. Jutro mam wizytę to z nią porozmawiam. Potrzebuję jeszcze zrobić grupę krwi, bo wymagają w szpitalu oryginalnego zaświadczenia a ja mam tylko wpis w legitymacji krwiodawcy. Tylko nie wiem czy się za to płaci, czy ze skierowaniem za darmo jest.
    Nie wiem jak jest w NFZ, w Enelmedzie zrobili mi grupę w ramach abonamentu.
    Wczoraj położna spisywała już większośc moich wyników takich jak WR, HIV, HBS, itp, żeby przy porodzie pokazać tylko aktualny gbs i aktualną morfolgię, wypełniła cała ankietę, którą wypełnia się do porodu, powiem Wa że to trwało około godziny, więc nie wiem jak to jest gdy ktoś wpada z dużym rozwarciem hehe czy też zadają te wszystkie pytania, mówiła, że to obowiązkowe. :)
    Evas ty chyba jesteś przeciwko szczepionkom , ale dla innych dziewczyn rodzących na Żelaznej, pamiętajcie, że jest wybór, można dostać koreańską wersję (na NFZ) i płatną szwajcarską czy angielską, położna radziła tę drugą, nie ze względu na kasę, ta koreańska ma niestety więcej powikłań w testach. Trzeba o tym powiedzieć położnej lub pediatrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:35

evas lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, a ile kosztują te "lepsiejsze" szczepionki?

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Weronika, a ile kosztują te "lepsiejsze" szczepionki?
    kurcze kochana nie dopytałam ale chyba coś około 100 zł, więc nie ma tragedii, dziś zapytam.

Modelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także się z Wami witam w słoneczny dzień :)

Wstałam wcześniej, bo na pobranie krwi musiałam jechać. Zjadłam śniadanko i mała zaczyna buszować - ach jak ja lubię te kopniaki :)

Zaraz chyba położę się na małą drzemkę, bo jakaś śpiąca chodzę.

W czwartek kolejną wizyty z ktg oraz pobranie próbek do badań GBS.

Co do teściów, to jak ostatnio pokazywałam moim zdjęcia z sesji, to teściu powiedział " Jezu jaki wielki brzuch, matka była 3 razy w ciąży i takiego brzucha wielkiego nie miała". Ach Ci teściowie, mają wyczucie.

Miłego dnia kobietki :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

evas, Modelka, Limerikowo, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skurcze BH sa raczej pojedyncze a przepowiadajace do zluddzenia przypominaja bole porodowe poczatkowe. Ale fakt, nawet niektorzy lekarze nazywaja je skurczami BH tylko ze silniejszymi.

Modelka lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla zainteresowanych http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/skurcze-macicy-podczas-ciazy-norma-skurcze-alvareza-braxtona-hicksa-przepowiadajace-i-porodowe,152_2700.html

Galanea lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika my faktycznie nie zamierzamy niczym szczepić. Muszę sobie tylko przygotować oświadczenie.
    A jeśli chodzi o teściów to moi mnie nie widzieli, więc nie muszę słuchać ich komentarzy :D

monalisa lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty i ktg :)

Gratuluję udanych wizyt wczorajszych :)

Ja dzisiaj tylko na pomiar szyjki wpadam do gina, nie wiem czy u nas się coś zmieniło ale ktg nie robią tak jak widzę u Was jest.

Dzisiaj poprałam od rana nasze rzeczy bo się tego nazbierało, a jutro będę prała już rzeczy dla dzidziusia, udało mi się kupić 2 paczki pampersów w lidlu, szoku jednak dostałam, bo zawiozłam Kubę do szkoły i prosto do lidla to było jakoś parę minut po 8.00 a u nas otwarty od 8. i ledwo miejsce na parkingu znalazłam hahah nie wiedziałam co się dzieje.. ale to nie tylko po pampersy ale jakieś babki ciuchy tam przewracały.

Ja dzisiaj jeszcze z Kubą jadę do ortopedy bo coś mu się stało z biodrem i bardzo go boli nawet po nocy jak wstaje to płacze z bólu..
    Hanka też dostała atak astmy i objawy alergiczne wróciły.. ciągle coś się dzieje, mam tylko nadzieję, że moja szyjka jakoś trzyma bo ostatnio dziwnie się czułam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 09:01

weronikabp, Agusia2312, Judi2014, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ale dziś ładna pogoda !
    Idę dziś z mężem odebrać szafkę pod przewijak, potem mąż do pracy a do mnie wpada koleżanka, więc dzień zapowiada się całkiem fajny :)

Tylko waga nie jest łaskawa, wredna pokazała mi dziś 14,7 kg na +... Pewnie dobiję 16 :/

Trzymam kciuki za wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 09:47

Nalka, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny jaki macie poziom Afi ? Czyli wód plodowych. U mnie jest 15 - podobnież wszystko ok. Dzis 1 raz usłyszałam o tym AFI.
    Ja od początku ciąży mam miedzy 14 a 16. na ostatnim usg z 31 tyg - 15.
    Mój gin mówi, że minimalna wartość do około 35 tyg powinna być 8-9. Później już się zmniejsza ilość wód. Jeżeli spadnie poniżej 6, to już niebezpiecznie.

weronikabp wrote:
    Po wizycie mieliśmy spotkanie z położną i podpisanie umowy i powiem Wam że zaczęłam czuć że to tak blisko, wszystko dokładnie omówiliśmy, fajna babka z Niej, zrównoważona, konkretna, takiej mi trzeba :)
    Weronika a mogłabyś mi napisać z jaką położną się spotkałaś i więcej szczegółów o umowie, jak to wygląda, co w przypadku gdy zaczniesz rodzić w innym szpitalu, albo położna nie będzie mogła dojechać na czas, itp?
    Może w wiadomości prywatnej, żeby forum nie zaśmiecać :)
    Mi udało się znaleźć położną, ale takie spotkanie mam dopiero 20 maja, a chciałabym wcześniej się dowiedzieć jak to wygląda.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ