MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja powiem teraz tak, jak niedawno Weronika - ciągle się czegoś nowego dowiaduję w tej ciąży
Skurcze przepowiadające? Ja myślałam, że są tylko te B-H i tyle...
A, no i zapomniałam Wam napisać - na majówkę pojechaliśmy do rodziny męża i wszyscy mi tylko mówili "a taka szczuplusieńka byłaś w zeszłym roku!" A teść dodał (co za uprzejmy człowiek), że na 100% nie wrócę już do dawnej figury.
No i teraz, jak się pewnie domyślacie, wlazł mi na ambicję. Jedziemy znów w tamte okolice na początku sierpnia na wakacje i chociaż wiem, że to nierealne, to chciałabym mu już wtedy pokazać, że WRÓCĘ do dawnej figury!Nalka, weronikabp, Agusia2312, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do AFI to ja chyba w takim układzie mam hektolitry bo 16,7 i lekarz mówił że gitara gra
a i zapomniałam Wam napisać, dostałam wyniki GBS-a- ne wyhodowano
:D
Ja się nie skupiam już teraz na żadnych przepowiadających czy B-H o ile to nie to samo, jak zacznę rodzić to będę wiedziała, a jak będę się rozdrabniała z tym to zwykły ból głowy uznam za nie wiadomo co:D:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:05
evas, weronikabp, Agusia2312, czekajajaca, Tusia84, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
Modelka wrote:To ja powiem teraz tak, jak niedawno Weronika - ciągle się czegoś nowego dowiaduję w tej ciąży
Skurcze przepowiadające? Ja myślałam, że są tylko te B-H i tyle...
A, no i zapomniałam Wam napisać - na majówkę pojechaliśmy do rodziny męża i wszyscy mi tylko mówili "a taka szczuplusieńka byłaś w zeszłym roku!" A teść dodał (co za uprzejmy człowiek), że na 100% nie wrócę już do dawnej figury.
No i teraz, jak się pewnie domyślacie, wlazł mi na ambicję. Jedziemy znów w tamte okolice na początku sierpnia na wakacje i chociaż wiem, że to nierealne, to chciałabym mu już wtedy pokazać, że WRÓCĘ do dawnej figury!
To widzę, że nasi teściowie by się dogadali. Poczucie humoru takie samo. Jak się dowiedział o ciąży to pierwsze co usłyszałam od niego, to radosne stwierdzenie: "No! To zobaczymy ile przytyjesz! Co Ty myślisz, że całe życie taka chuda będziesz? W żadnym wypadku, poczekaj parę lat to zobaczysz." Kochany teściu. :]
Poza tym dzień dobry! Ponownie proszę o trzymanie kciuków! Dzisiaj analityczna metafizyka umysłu. Wszystko mi się plącze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:05
weronikabp, evas, Agusia2312, Modelka, Tusia84, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
ja mam taki wózek
na takim beżowym stelażu:
też lubię jasne wózkia na lato jak znalazł. To jeszcze wózek po Miśku moim
ja mam super teściadla mnie tylko komplementami sypie, że ładnie wyglądam w tej ciąży. W sumie to dużo osób mi tak mówi a mi się wydaje, że to tylko z życzliwości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:12
Agusia2312, weronikabp, Tusia84, Limerikowo, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyevas wrote:Natalia super, że wrednych bakterii nie masz
u mnie też już pobrali a wynik będzie jutro, ale wydaje mi się że to za wcześnie i trzeba będzie powtórzyć.
Nalka powodzenia na egzaminie, Natalia co w końcu kupiliście? ;)Moja Niunia pisze dziś matę, jak ja jej współczuję)
Nalka lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Evas na Żelaznej wymagają gbs wykonanego najwcześniej w 34 tc więc chyba musisz powtórzyc
Nalka powodzenia na egzaminie, Natalia co w końcu kupiliście? ;)Moja Niunia pisze dziś matę, jak ja jej współczuję)
-
nick nieaktualnyevas wrote:Wiem o tym, ale moja pani doktor zleciła teraz ze względu na moją przewlekłą infekcję. Jutro mam wizytę to z nią porozmawiam. Potrzebuję jeszcze zrobić grupę krwi, bo wymagają w szpitalu oryginalnego zaświadczenia a ja mam tylko wpis w legitymacji krwiodawcy. Tylko nie wiem czy się za to płaci, czy ze skierowaniem za darmo jest.
Wczoraj położna spisywała już większośc moich wyników takich jak WR, HIV, HBS, itp, żeby przy porodzie pokazać tylko aktualny gbs i aktualną morfolgię, wypełniła cała ankietę, którą wypełnia się do porodu, powiem Wa że to trwało około godziny, więc nie wiem jak to jest gdy ktoś wpada z dużym rozwarciem hehe czy też zadają te wszystkie pytania, mówiła, że to obowiązkowe.
Evas ty chyba jesteś przeciwko szczepionkom , ale dla innych dziewczyn rodzących na Żelaznej, pamiętajcie, że jest wybór, można dostać koreańską wersję (na NFZ) i płatną szwajcarską czy angielską, położna radziła tę drugą, nie ze względu na kasę, ta koreańska ma niestety więcej powikłań w testach. Trzeba o tym powiedzieć położnej lub pediatrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:35
evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa także się z Wami witam w słoneczny dzień
Wstałam wcześniej, bo na pobranie krwi musiałam jechać. Zjadłam śniadanko i mała zaczyna buszować - ach jak ja lubię te kopniaki
Zaraz chyba położę się na małą drzemkę, bo jakaś śpiąca chodzę.
W czwartek kolejną wizyty z ktg oraz pobranie próbek do badań GBS.
Co do teściów, to jak ostatnio pokazywałam moim zdjęcia z sesji, to teściu powiedział " Jezu jaki wielki brzuch, matka była 3 razy w ciąży i takiego brzucha wielkiego nie miała". Ach Ci teściowie, mają wyczucie.
Miłego dnia kobietki
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
evas, Modelka, Limerikowo, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
Hej kobietki
Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty i ktg
Gratuluję udanych wizyt wczorajszych
Ja dzisiaj tylko na pomiar szyjki wpadam do gina, nie wiem czy u nas się coś zmieniło ale ktg nie robią tak jak widzę u Was jest.
Dzisiaj poprałam od rana nasze rzeczy bo się tego nazbierało, a jutro będę prała już rzeczy dla dzidziusia, udało mi się kupić 2 paczki pampersów w lidlu, szoku jednak dostałam, bo zawiozłam Kubę do szkoły i prosto do lidla to było jakoś parę minut po 8.00 a u nas otwarty od 8. i ledwo miejsce na parkingu znalazłam hahah nie wiedziałam co się dzieje.. ale to nie tylko po pampersy ale jakieś babki ciuchy tam przewracały.
Ja dzisiaj jeszcze z Kubą jadę do ortopedy bo coś mu się stało z biodrem i bardzo go boli nawet po nocy jak wstaje to płacze z bólu..
Hanka też dostała atak astmy i objawy alergiczne wróciły.. ciągle coś się dzieje, mam tylko nadzieję, że moja szyjka jakoś trzyma bo ostatnio dziwnie się czułam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 09:01
weronikabp, Agusia2312, Judi2014, Galanea lubią tę wiadomość
-
Hej
Ale dziś ładna pogoda !
Idę dziś z mężem odebrać szafkę pod przewijak, potem mąż do pracy a do mnie wpada koleżanka, więc dzień zapowiada się całkiem fajny
Tylko waga nie jest łaskawa, wredna pokazała mi dziś 14,7 kg na +... Pewnie dobiję 16
Trzymam kciuki za wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 09:47
Nalka, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Dziewczyny jaki macie poziom Afi ? Czyli wód plodowych. U mnie jest 15 - podobnież wszystko ok. Dzis 1 raz usłyszałam o tym AFI.
Mój gin mówi, że minimalna wartość do około 35 tyg powinna być 8-9. Później już się zmniejsza ilość wód. Jeżeli spadnie poniżej 6, to już niebezpiecznie.
weronikabp wrote:Po wizycie mieliśmy spotkanie z położną i podpisanie umowy i powiem Wam że zaczęłam czuć że to tak blisko, wszystko dokładnie omówiliśmy, fajna babka z Niej, zrównoważona, konkretna, takiej mi trzeba
Może w wiadomości prywatnej, żeby forum nie zaśmiecać
Mi udało się znaleźć położną, ale takie spotkanie mam dopiero 20 maja, a chciałabym wcześniej się dowiedzieć jak to wygląda.Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość