X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel piekne foto maleństwa :) Też takie chce :)

Aisiak Super brzusio :)

A co do wielkosci brzuszka to nic nie jest powiedziane że musi byc mały czy duzy, moja kuzynka w 5 miesiacu wygladała jak do porodu a zas juz jej nie rósł brzuch heh :D a znowu kolezanka w 5 miesiacu nie wygladała zeby była w ciazy :) Skrajne przypadki :)

Ja przytyłam 1,5 kg , widac tak srednio bo przed ciaza lekkie boczki mi wystawały i fałda była;/ Wiec aby troche widac jak stoje ze brzuch wypchniety ;)

16ud9n730bm1t81c.png

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • ivv Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z Weroniką nie było kompletnie nic widać do 22 tygodnia, ale jak wyszedł, to przed porodem miałam 107cm "w pasie", a brzuch był naprawdę ogromny. Za to teraz już mam widoczny brzuszek, dokładnie jak wtedy w 22t.c. - nie ma reguły :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem moje Drogie na jakiej specjalnej dietce Wy jestescie skoro waga przybrala Wam tylko od 1 do 2,7kg max
    ja przybralam juz kolo 4kg wiec ok jestem najwiekszym pasibrzuchem w tym watku czerwcowym albo nie to moje Male to glodomor po tacie , co buszuje po szafkach i to wiele tlumaczy zatem ;-))
    bo jak po misce zupy i po polowce buleczki za 10min dalej czl glodny na konia z kopytami?? zoladek moj jak czuje to worek bez dna, regularnie ssie co 2, 3 godz ssak maly no
    a nie powiem pracuje 3 dni w tyg, praca chodzaca po hotelu, plus co dzien w sumie spacerek kolo 1,5-2km lub basen 2x w tyg 30min
    tajemnica nie jest, ze Mala lubi troche czekolady co dzien ;--)))
    f2w39n73qolnajph.png

Modelka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 tygodnie temu miałam 1,5 kg więcej, w środę mam następną wizytę i myślę, że kolejny kilogram mi przybył, bo czuję się taka opuchnięta, ale w ubrania wszystkie wchodzę. Trochę mnie uwiera guzik od spodni więc muszę przerzucić się na dresy i leginsy.

• kambel Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem ile przytylam . Brzuszka u mnie jeszcze nie widać no chyba że mam wzdęcia to wtedy jest ogromny:)
    Dziewczyny a macie już jakieś 'zachcianki' bo mnie jak na razie odpycha od mięsa i wędlin,a jedyne na co mam ochotę to owoce ale te z dużą ilością soków:)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja mam prawidłową budowę macicy no i brzuszek już wystaje, ale widzę to ja i mój mąż tylko ;) Ale już pewnie lada moment będzie widać ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK, piękny brzusio :-)

Mi do tej pory przybyły 2 kg i już zaczęłam się martwić, że chyba za dużo coś ale...
    1) rzuciłam palenie jak zaczęłam przypuszczać, że jestem w ciąży, więc automatycznie włączyło mi się okropne ssanie;
    2) jem częściej niż przed ciąża (przedtem tylko śniadanie i obiad - bez kolacji) a teraz min 3 posiłki + masa owoców;
    3) no nie ukrywajmy ;-) jestem też łakomczuszkiem i luuuubię od czasu do czasu się dosłodzić :-P

Brzusio to ja już miałam chyba od zawsze, a teraz powiększył się jeszcze bardziej. Ale jak zobaczyłam brzuszki koleżanek, to pocieszyłam się, że nie tylko ja tak mam :-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i przypomniało mi się: dziś podczas porannych igraszek miłosnych ;-) mój mężuś zauważył, że zaczyna mi się pojawiać "linea negra" i biedak się przestraszył, bo nie wiedział co to jest hehehe

relgh371fxfsmrgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 jesteśmy w tym samym dniu ciązy :)) ja chyba nie mam czarnej linii ale chyba nie kazdy musi mieć? jak to jest? :))

onka79 lubi tę wiadomość

• onka79 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każdy, to sprawa indywidualna :-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówicie o tej linii od pępka w dół?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zachcianki na slodkie czekoladowe, kwasne twarogi i cukierki jak zozole, nimm2, natomiast odrzuca mnie na lodowke miesko jak tam jest to oczywiscie lub jak cos zaczyna dojrzewac.., Maz czysci lodowke regularnie co tydz octem to zabija "zly" zapach
    Rowniez pies sasiada mi jedzie wiec tylko na spacery i gonimy z patio go, ale wciaz przychodzi, bo to seter irl co moze miec 2 wlascicieli, ta rasa tak ma ;--)))
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222, tak o tej ciemnej linii od spojenia łonowego do pępka.

relgh371fxfsmrgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek to zawsze w lodówce muszą być sledzie, najlepiej w sosie musztardowym, zdarzyło mi sie zaraz po zjedzeniu ogórka kiszonego, które tez uwielbiam w ciazy zjeść łyżkę czekolady ze sloika, to chyba było najdziwniejsze połączenie :-)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki u mnie chyba przełom. Zaczęłam jeść więcej niż ziemniaki, chleb i płatki. I od wczoraj wieczora mam takiego mega ssaka ze sama się boje czy żołądek mnie bolec nie będzie. Moze wkoncu waga pójdzie w gore. A zachcianek szczególnie to nie mam- tylko owoce. Jedyne czegobym nie zjadła bym napewno to kurczaka i schabowego .

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się sama z siebie śmieje, bo wcinam kiszone ogórki, kiszona kapustę i oliwki :) A do tego pomarańcze :)

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także mam dużą ochotę na kwaśne :) Także odpycha mnie od mięsa. W jadłospisie królują owoce i warzywa. Do zjedzenia mięsa muszę się zmuszać.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w domu dziecko jest chore. Oliwka ma 38 stopni i chyba zaczyna się jej angina. Maskara już jem czosnek i cebulę żeby czegoś nie złapać :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa zdrowia dla córeczki a Ty jeszcze pij wodę z imbirem i cytryną - bardzo uodparnia. Dzien dobry wszystkim, u mnie juz po nalesniczkach orkiszowych na śniadanie - pycha :-)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poraz pierwszy miałam spotkanie z muszla =( jednak to był zły pomysł by na śniadanie bigos zjeść... A wczoraj tak mi smakował.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ