X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A ja dziś strasznie źle się czuję- teraz trochę przeszło ale dziewczyny od czego może tak kłuć w brzuch jak na kolkę ? Tak mnie bardzo bolałao zażyłam nospę i trochę przeszło - chodź bolą krzyże i brzuch :-( Ostatnio miałam dużo nerwów płakałam i takie tak ehh szkoda gadac - mam nadzieję że z ciążą wszystko oki nie mam plamień. W poniedziałek mam wizytę u gina i koniecznie muszę mu o tym powiedzieć. Jak myślicie od czego taka kolka od razu jak wstałam z łóżka ?
    topa też miałam kolkę chyba 2, 3 razy, brałam buscopan forte, tak jak kazal mi lekarz, też mówił że to może być od jelit, ale lepiej sprawdzić. w każdym razie nie denerwuj się, spokój jest najwazniejszy :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    ja mialam wczoraj usg prenatalne i niestety nie jest do końca ok.Dostalam skierowanie do poradni specjalistycznej na poszeżenie badań genetycznych .

Strasznie się boje.
    mati, nie denerwuj się dopoki nie znasz szczegółów, wielokrotnie okazuje się że te badania nie sa sprawdzalne, takiej bądź myśli :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Mati zrob sobie koniecznie usg jeszcze u kogoś innego, najlepiej jakiegoś polecanego specjalisty, co ma bardzo dobre opinie. nie raz słyszałam jak komuś wychodzi coś niedobrze, a potem idzie do innego lekarza i rozwiane są wątpliwości. pamiętaj że ludzie się mylą. i na pewno trzeba to usg powtórzyć u kogoś innego. bez paniki.
    jak jesteś z Warszawy to mogę polecić specjalistę od usg płodu.
    a kogo polecasz, ja jestem z warszawy.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a kogo polecasz, ja jestem z warszawy.

Też jestem zainteresowana.

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam skierowanie na prenatalne usg na 14tydz + 1 dzien.
    Mati nie stresuj sie na zapas sprawdz to jeszcze u drugiego lekarza i na pewno wsztystko bedzie dobrze :) 3mam mocno kciuki:*
    co do kosci udowej to ja w pierwszej ciazy tez przezywalam bo wszytskie inne poarametry byly ponad wiek ciazy a kosc zostawala w tyle :) ale to jest ponoc normalne :) a w srode na usg lekarz powiedzial ze dzidzius ma wymiary na 8tydz a wg miesiaczki jest 9 takze tez bylam zdziwona ale ginek powiedzial ze tak sie zdarza nie ma sie czym martwic :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Mati zrob sobie koniecznie usg jeszcze u kogoś innego, najlepiej jakiegoś polecanego specjalisty, co ma bardzo dobre opinie. nie raz słyszałam jak komuś wychodzi coś niedobrze, a potem idzie do innego lekarza i rozwiane są wątpliwości. pamiętaj że ludzie się mylą. i na pewno trzeba to usg powtórzyć u kogoś innego. bez paniki.
    jak jesteś z Warszawy to mogę polecić specjalistę od usg płodu.
    eta napisz proszę kogo polecasz, dzięki

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    eta napisz proszę kogo polecasz, dzięki
    Dołączam sie do prośby :)

p19uskjohisr6juh.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, wszystkie zaraz tam uderzymy. Eeeeeta, kontakty, adresy, telefony :D.

eta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Eta nieświadoma tego jak tu czekamy pewnie relaksuje się piątkowym wieczorem :))

eta lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne bede miec w 12t2d :) Żeby było wszystko dobrze ;)

0d1y9n73bq323qnh.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 19:00

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 04.12.2013 i też modle się aby wszystko było ok. "Nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka ważne aby dzidzia była zdrowa", teraz to zdanie nabiera bardzo poważnego znaczenia.

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciekawa jestem kiedy będę mieć prenatalne pewnie dowiem się 2 grudnia na wizycie :-) A dziś to mój najgorszy dzień od początku ciąży brzuch i krzyże strasznie bolą przez cały dzień aż w głowie mi się w pracy zakręciło- dobrze że jutro wolne trochę odpocznę.

zem3i09keg891u11.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po badaniach z dzidzia wszystko ok. Mierzy 57 mm i jest dzień starsza. Termin na 12 czerwca więc chyba bez zmian :)
    Kopał i machal rączkami chyba mu się nie podobało :)
    http://imageshack.com/a/img14/7233/x7xr.jpg

weronikabp, Tusia84, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak zwykle u mnie zdjęcia nie widac. :(

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    ja też nie wiem jak je wklejać

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:

Kambel bo jak już dodasz zdjęcie na tej stronie to tam pokazują się różne linki i kody i jest napisane kod na forum i ten kopiujesz i wklejasz :)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś stuknęło 33% ciąży :) po ciężkim dniu w pracy, byłam na koncercie na którym się trochę odstresowałam. Po dzisiejszym dniu wiem, że nie będę pracować do końca marca tak jak planowałam wcześniej. Za dużo stresów w pracy, niepotrzebnie się denerwuję, szkoda moich nerwów i dzieciaczka. Musze wytrzymać do końca stycznia i idę na L4. Taka decyzja moja :)
    Miłego wieczoru dziewczyny :)

eta, Modelka lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A Eta nieświadoma tego jak tu czekamy pewnie relaksuje się piątkowym wieczorem :))

hehe zajadam bułe z jajkiem a Wy telefony grzejecie ;D

dr Robert Makowski - przyjmuje w Gabinety Łucka - on specjalizuje się w usg płodu,podobno ma naprawdę dobre oko ;) warto się udać w takich sytuacjach wątpliwych/podbramkowych - kilka koleżanek mi go poleciło, bo albo rozwiał wątpliwości, że niby coś nie tak, a też jednej znajomej u dziecka wykrył wadę serca w 13 tyg. Generalnie to jest ktoś taki co głównie zajmuje sie usg płodu i myślę że takich trzeba szukać.

ja najpierw idę do lekarza na usg prenatalne gdzie mam bezpłatnie bo w ramach pakietu, ale u Makowskiego za kasę zarezerwowałam sobie wizytę w razie gdyby "coś".

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    hehe zajadam bułe z jajkiem a Wy telefony grzejecie ;D

dr Robert Makowski - przyjmuje w Gabinety Łucka - on specjalizuje się w usg płodu,podobno ma naprawdę dobre oko ;) warto się udać w takich sytuacjach wątpliwych/podbramkowych - kilka koleżanek mi go poleciło, bo albo rozwiał wątpliwości, że niby coś nie tak, a też jednej znajomej u dziecka wykrył wadę serca w 13 tyg. Generalnie to jest ktoś taki co głównie zajmuje sie usg płodu i myślę że takich trzeba szukać.

ja najpierw idę do lekarza na usg prenatalne gdzie mam bezpłatnie bo w ramach pakietu, ale u Makowskiego za kasę zarezerwowałam sobie wizytę w razie gdyby "coś".
    dzięki Eta, dobrze wiedzieć "jakby coś" :)

• eta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze trzeba powiedzieć o jednym lekarzu w warszawie - dr Tomasz Roszkowski - to specjalista znany chyba każdemu lekarzowi w wawie. To specjalista od wad płodu - do niego odsyłane są pacjentki gdy stwierdzono/podejrzewane są wady. z obycia jest podobno specyficzny, niezbyt miły czasem, ale do niego kierowane są najtrudniejsze przypadki.
    to tylko tak piszę informacyjnie :)

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ