MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytopa42 wrote:A ja dziś strasznie źle się czuję- teraz trochę przeszło ale dziewczyny od czego może tak kłuć w brzuch jak na kolkę ? Tak mnie bardzo bolałao zażyłam nospę i trochę przeszło - chodź bolą krzyże i brzuch Ostatnio miałam dużo nerwów płakałam i takie tak ehh szkoda gadac - mam nadzieję że z ciążą wszystko oki nie mam plamień. W poniedziałek mam wizytę u gina i koniecznie muszę mu o tym powiedzieć. Jak myślicie od czego taka kolka od razu jak wstałam z łóżka ?
-
nick nieaktualnyMati1980 wrote:ja mialam wczoraj usg prenatalne i niestety nie jest do końca ok.Dostalam skierowanie do poradni specjalistycznej na poszeżenie badań genetycznych .
Strasznie się boje. -
nick nieaktualnyeta wrote:Mati zrob sobie koniecznie usg jeszcze u kogoś innego, najlepiej jakiegoś polecanego specjalisty, co ma bardzo dobre opinie. nie raz słyszałam jak komuś wychodzi coś niedobrze, a potem idzie do innego lekarza i rozwiane są wątpliwości. pamiętaj że ludzie się mylą. i na pewno trzeba to usg powtórzyć u kogoś innego. bez paniki.
jak jesteś z Warszawy to mogę polecić specjalistę od usg płodu. -
ja mam skierowanie na prenatalne usg na 14tydz + 1 dzien.
Mati nie stresuj sie na zapas sprawdz to jeszcze u drugiego lekarza i na pewno wsztystko bedzie dobrze 3mam mocno kciuki:*
co do kosci udowej to ja w pierwszej ciazy tez przezywalam bo wszytskie inne poarametry byly ponad wiek ciazy a kosc zostawala w tyle ale to jest ponoc normalne a w srode na usg lekarz powiedzial ze dzidzius ma wymiary na 8tydz a wg miesiaczki jest 9 takze tez bylam zdziwona ale ginek powiedzial ze tak sie zdarza nie ma sie czym martwic
-
nick nieaktualnyeta wrote:Mati zrob sobie koniecznie usg jeszcze u kogoś innego, najlepiej jakiegoś polecanego specjalisty, co ma bardzo dobre opinie. nie raz słyszałam jak komuś wychodzi coś niedobrze, a potem idzie do innego lekarza i rozwiane są wątpliwości. pamiętaj że ludzie się mylą. i na pewno trzeba to usg powtórzyć u kogoś innego. bez paniki.
jak jesteś z Warszawy to mogę polecić specjalistę od usg płodu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja ciekawa jestem kiedy będę mieć prenatalne pewnie dowiem się 2 grudnia na wizycie A dziś to mój najgorszy dzień od początku ciąży brzuch i krzyże strasznie bolą przez cały dzień aż w głowie mi się w pracy zakręciło- dobrze że jutro wolne trochę odpocznę.
-
No i jestem po badaniach z dzidzia wszystko ok. Mierzy 57 mm i jest dzień starsza. Termin na 12 czerwca więc chyba bez zmian
Kopał i machal rączkami chyba mu się nie podobało
http://imageshack.com/a/img14/7233/x7xr.jpgweronikabp, Tusia84, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mi dziś stuknęło 33% ciąży po ciężkim dniu w pracy, byłam na koncercie na którym się trochę odstresowałam. Po dzisiejszym dniu wiem, że nie będę pracować do końca marca tak jak planowałam wcześniej. Za dużo stresów w pracy, niepotrzebnie się denerwuję, szkoda moich nerwów i dzieciaczka. Musze wytrzymać do końca stycznia i idę na L4. Taka decyzja moja
Miłego wieczoru dziewczynyeta, Modelka lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:A Eta nieświadoma tego jak tu czekamy pewnie relaksuje się piątkowym wieczorem )
hehe zajadam bułe z jajkiem a Wy telefony grzejecie
dr Robert Makowski - przyjmuje w Gabinety Łucka - on specjalizuje się w usg płodu,podobno ma naprawdę dobre oko warto się udać w takich sytuacjach wątpliwych/podbramkowych - kilka koleżanek mi go poleciło, bo albo rozwiał wątpliwości, że niby coś nie tak, a też jednej znajomej u dziecka wykrył wadę serca w 13 tyg. Generalnie to jest ktoś taki co głównie zajmuje sie usg płodu i myślę że takich trzeba szukać.
ja najpierw idę do lekarza na usg prenatalne gdzie mam bezpłatnie bo w ramach pakietu, ale u Makowskiego za kasę zarezerwowałam sobie wizytę w razie gdyby "coś".weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeta wrote:hehe zajadam bułe z jajkiem a Wy telefony grzejecie
dr Robert Makowski - przyjmuje w Gabinety Łucka - on specjalizuje się w usg płodu,podobno ma naprawdę dobre oko warto się udać w takich sytuacjach wątpliwych/podbramkowych - kilka koleżanek mi go poleciło, bo albo rozwiał wątpliwości, że niby coś nie tak, a też jednej znajomej u dziecka wykrył wadę serca w 13 tyg. Generalnie to jest ktoś taki co głównie zajmuje sie usg płodu i myślę że takich trzeba szukać.
ja najpierw idę do lekarza na usg prenatalne gdzie mam bezpłatnie bo w ramach pakietu, ale u Makowskiego za kasę zarezerwowałam sobie wizytę w razie gdyby "coś". -
i jeszcze trzeba powiedzieć o jednym lekarzu w warszawie - dr Tomasz Roszkowski - to specjalista znany chyba każdemu lekarzowi w wawie. To specjalista od wad płodu - do niego odsyłane są pacjentki gdy stwierdzono/podejrzewane są wady. z obycia jest podobno specyficzny, niezbyt miły czasem, ale do niego kierowane są najtrudniejsze przypadki.
to tylko tak piszę informacyjnieweronikabp lubi tę wiadomość