X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A ja dziś strasznie źle się czuję- teraz trochę przeszło ale dziewczyny od czego może tak kłuć w brzuch jak na kolkę ? Tak mnie bardzo bolałao zażyłam nospę i trochę przeszło - chodź bolą krzyże i brzuch :-( Ostatnio miałam dużo nerwów płakałam i takie tak ehh szkoda gadac - mam nadzieję że z ciążą wszystko oki nie mam plamień. W poniedziałek mam wizytę u gina i koniecznie muszę mu o tym powiedzieć. Jak myślicie od czego taka kolka od razu jak wstałam z łóżka ?
    topa też miałam kolkę chyba 2, 3 razy, brałam buscopan forte, tak jak kazal mi lekarz, też mówił że to może być od jelit, ale lepiej sprawdzić. w każdym razie nie denerwuj się, spokój jest najwazniejszy :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    ja mialam wczoraj usg prenatalne i niestety nie jest do końca ok.Dostalam skierowanie do poradni specjalistycznej na poszeżenie badań genetycznych .

Strasznie się boje.
    mati, nie denerwuj się dopoki nie znasz szczegółów, wielokrotnie okazuje się że te badania nie sa sprawdzalne, takiej bądź myśli :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Mati zrob sobie koniecznie usg jeszcze u kogoś innego, najlepiej jakiegoś polecanego specjalisty, co ma bardzo dobre opinie. nie raz słyszałam jak komuś wychodzi coś niedobrze, a potem idzie do innego lekarza i rozwiane są wątpliwości. pamiętaj że ludzie się mylą. i na pewno trzeba to usg powtórzyć u kogoś innego. bez paniki.
    jak jesteś z Warszawy to mogę polecić specjalistę od usg płodu.
    a kogo polecasz, ja jestem z warszawy.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a kogo polecasz, ja jestem z warszawy.

Też jestem zainteresowana.

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam skierowanie na prenatalne usg na 14tydz + 1 dzien.
    Mati nie stresuj sie na zapas sprawdz to jeszcze u drugiego lekarza i na pewno wsztystko bedzie dobrze :) 3mam mocno kciuki:*
    co do kosci udowej to ja w pierwszej ciazy tez przezywalam bo wszytskie inne poarametry byly ponad wiek ciazy a kosc zostawala w tyle :) ale to jest ponoc normalne :) a w srode na usg lekarz powiedzial ze dzidzius ma wymiary na 8tydz a wg miesiaczki jest 9 takze tez bylam zdziwona ale ginek powiedzial ze tak sie zdarza nie ma sie czym martwic :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Mati zrob sobie koniecznie usg jeszcze u kogoś innego, najlepiej jakiegoś polecanego specjalisty, co ma bardzo dobre opinie. nie raz słyszałam jak komuś wychodzi coś niedobrze, a potem idzie do innego lekarza i rozwiane są wątpliwości. pamiętaj że ludzie się mylą. i na pewno trzeba to usg powtórzyć u kogoś innego. bez paniki.
    jak jesteś z Warszawy to mogę polecić specjalistę od usg płodu.
    eta napisz proszę kogo polecasz, dzięki

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    eta napisz proszę kogo polecasz, dzięki
    Dołączam sie do prośby :)

p19uskjohisr6juh.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, wszystkie zaraz tam uderzymy. Eeeeeta, kontakty, adresy, telefony :D.

eta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Eta nieświadoma tego jak tu czekamy pewnie relaksuje się piątkowym wieczorem :))

eta lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne bede miec w 12t2d :) Żeby było wszystko dobrze ;)

0d1y9n73bq323qnh.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 19:00

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 04.12.2013 i też modle się aby wszystko było ok. "Nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka ważne aby dzidzia była zdrowa", teraz to zdanie nabiera bardzo poważnego znaczenia.

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciekawa jestem kiedy będę mieć prenatalne pewnie dowiem się 2 grudnia na wizycie :-) A dziś to mój najgorszy dzień od początku ciąży brzuch i krzyże strasznie bolą przez cały dzień aż w głowie mi się w pracy zakręciło- dobrze że jutro wolne trochę odpocznę.

zem3i09keg891u11.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po badaniach z dzidzia wszystko ok. Mierzy 57 mm i jest dzień starsza. Termin na 12 czerwca więc chyba bez zmian :)
    Kopał i machal rączkami chyba mu się nie podobało :)
    http://imageshack.com/a/img14/7233/x7xr.jpg

weronikabp, Tusia84, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak zwykle u mnie zdjęcia nie widac. :(

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    ja też nie wiem jak je wklejać

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:

Kambel bo jak już dodasz zdjęcie na tej stronie to tam pokazują się różne linki i kody i jest napisane kod na forum i ten kopiujesz i wklejasz :)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś stuknęło 33% ciąży :) po ciężkim dniu w pracy, byłam na koncercie na którym się trochę odstresowałam. Po dzisiejszym dniu wiem, że nie będę pracować do końca marca tak jak planowałam wcześniej. Za dużo stresów w pracy, niepotrzebnie się denerwuję, szkoda moich nerwów i dzieciaczka. Musze wytrzymać do końca stycznia i idę na L4. Taka decyzja moja :)
    Miłego wieczoru dziewczyny :)

eta, Modelka lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A Eta nieświadoma tego jak tu czekamy pewnie relaksuje się piątkowym wieczorem :))

hehe zajadam bułe z jajkiem a Wy telefony grzejecie ;D

dr Robert Makowski - przyjmuje w Gabinety Łucka - on specjalizuje się w usg płodu,podobno ma naprawdę dobre oko ;) warto się udać w takich sytuacjach wątpliwych/podbramkowych - kilka koleżanek mi go poleciło, bo albo rozwiał wątpliwości, że niby coś nie tak, a też jednej znajomej u dziecka wykrył wadę serca w 13 tyg. Generalnie to jest ktoś taki co głównie zajmuje sie usg płodu i myślę że takich trzeba szukać.

ja najpierw idę do lekarza na usg prenatalne gdzie mam bezpłatnie bo w ramach pakietu, ale u Makowskiego za kasę zarezerwowałam sobie wizytę w razie gdyby "coś".

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    hehe zajadam bułe z jajkiem a Wy telefony grzejecie ;D

dr Robert Makowski - przyjmuje w Gabinety Łucka - on specjalizuje się w usg płodu,podobno ma naprawdę dobre oko ;) warto się udać w takich sytuacjach wątpliwych/podbramkowych - kilka koleżanek mi go poleciło, bo albo rozwiał wątpliwości, że niby coś nie tak, a też jednej znajomej u dziecka wykrył wadę serca w 13 tyg. Generalnie to jest ktoś taki co głównie zajmuje sie usg płodu i myślę że takich trzeba szukać.

ja najpierw idę do lekarza na usg prenatalne gdzie mam bezpłatnie bo w ramach pakietu, ale u Makowskiego za kasę zarezerwowałam sobie wizytę w razie gdyby "coś".
    dzięki Eta, dobrze wiedzieć "jakby coś" :)

• eta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze trzeba powiedzieć o jednym lekarzu w warszawie - dr Tomasz Roszkowski - to specjalista znany chyba każdemu lekarzowi w wawie. To specjalista od wad płodu - do niego odsyłane są pacjentki gdy stwierdzono/podejrzewane są wady. z obycia jest podobno specyficzny, niezbyt miły czasem, ale do niego kierowane są najtrudniejsze przypadki.
    to tylko tak piszę informacyjnie :)

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ