X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś strasznie źle się czuję- teraz trochę przeszło ale dziewczyny od czego może tak kłuć w brzuch jak na kolkę ? Tak mnie bardzo bolałao zażyłam nospę i trochę przeszło - chodź bolą krzyże i brzuch :-( Ostatnio miałam dużo nerwów płakałam i takie tak ehh szkoda gadac - mam nadzieję że z ciążą wszystko oki nie mam plamień. W poniedziałek mam wizytę u gina i koniecznie muszę mu o tym powiedzieć. Jak myślicie od czego taka kolka od razu jak wstałam z łóżka ?

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A ja dziś strasznie źle się czuję- teraz trochę przeszło ale dziewczyny od czego może tak kłuć w brzuch jak na kolkę ? Tak mnie bardzo bolałao zażyłam nospę i trochę przeszło - chodź bolą krzyże i brzuch :-( Ostatnio miałam dużo nerwów płakałam i takie tak ehh szkoda gadac - mam nadzieję że z ciążą wszystko oki nie mam plamień. W poniedziałek mam wizytę u gina i koniecznie muszę mu o tym powiedzieć. Jak myślicie od czego taka kolka od razu jak wstałam z łóżka ?
    ja też miałam 2 napady kolki w ciągu 2 tyg, ale wieczorem, lekarz powiedział ze to moze być kolka jelitowa, macica wypycha jelita ku górze, a brzuszka juz mam wiec...i Nospe kazał brać i od tyg spokój.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam wczoraj usg prenatalne i niestety nie jest do końca ok.Dostalam skierowanie do poradni specjalistycznej na poszeżenie badań genetycznych .

Strasznie się boje.

relganli3wx3d6wm.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    ja mialam wczoraj usg prenatalne i niestety nie jest do końca ok.Dostalam skierowanie do poradni specjalistycznej na poszeżenie badań genetycznych .

Strasznie się boje.
    Mati zrob sobie koniecznie usg jeszcze u kogoś innego, najlepiej jakiegoś polecanego specjalisty, co ma bardzo dobre opinie. nie raz słyszałam jak komuś wychodzi coś niedobrze, a potem idzie do innego lekarza i rozwiane są wątpliwości. pamiętaj że ludzie się mylą. i na pewno trzeba to usg powtórzyć u kogoś innego. bez paniki.
    jak jesteś z Warszawy to mogę polecić specjalistę od usg płodu.

Anielka27, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati nie martw się i eta ma rację powtórz usg- będzie dobrze :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:

Strasznie się boje.

Spokojnie kochana musisz jeszcze to sprawdzic gdzie indziej badz zrobic dodatkowe badania. Dla przykładu podam ci przypadek moich znajomych.
    Robili badania wszystko było w porzadku, zadnych watpliwosci a przy porodzie okazało sie ze chłopczyk ma zespół downa, za rok zaszli w druga ciąże, te same badania, wszystko na granicy, podejrzewali znowu ZD a chłopczyk urodzil sie zdrowy. Ludzki błąd albo poprostu tak miało byc.
    Poza tym niektóre wady da sie leczyc jeszcze podczas ciąży.
    Trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 12:05

Limerikowo lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie.

Martynika, weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • szczesliwa83 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Ja mam usg genetyczne 9 grudnia, czyli w 14 tygodniu. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, staram się na tę chwilę o tym nie myśleć.
    Jesteśmy na tym samym etapie ciąży i tego samego dnia będziemy miały genetyczne :-)
    O której godzinie masz wizytę? bo ja na 15.15 (ale zwykle jest ok 1h opóźnienia)

h4zp3e3kiv6cvud4.png
  • szczesliwa83 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:

Strasznie się boje.
    Przykro mi. Wierzę, że wszystko będzie dobrze!

A co Ci wyszło nie tak, że się martwisz?

h4zp3e3kiv6cvud4.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati trzymaj się , musi byc dobrze:) Nie ma innej opcji.

Kurcze ja tez sie zaczynam bac tego usg prenatalnego. Chce juz byc po i zeby było wszystko dobrze:)

0d1y9n73bq323qnh.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati, co ma być to będzie. Nie stresuj się, powtórz badania i pomyśl o swoim małym skarbie, który nosisz pod sercem.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Kota Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się stresuje prenatalnymi. Mam 9 grudnia. Ostatnio mi się śniło, że byłam na prenatalnym USG w szpitalu z mężem i lekarz mi powiedział, że urodzę szympansa!

Welonisia, Martynika lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:

Strasznie się boje.

Mati nie wiem co wyszło niepokojąco ale czy to nie aby za wcześnie na to usg genetyczne?? i dlatego może się coś w pomiarach nie zgadzać.. ja jak byłam na wizycie teraz to lekarz powiedział, że następną wizytę będę miała 10.12 i że wtedy też jeszcze nie zrobimy usg genetycznego a to będzie właśnie 11t.6d powiedział, że dziecko musi mieć już odpowiednie wymiary żeby USG było wiarygodne i że nie ma się co z tym USG spieszyć.. wiem, że wiele dziewczyn ma robione już po 11 tyg ale ja bym jeszcze to sprawdziła ja się wolę nie spieszyć z tym USG żeby później się nie martwić właśnie..

Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati już tu pisałam, że mojej koleżance powiedzieli po USG genetycznym, że urodzi dziecko z zespołem downa, zrobili badania z krwi i okazało się, że dziewczynka jest zdrowa. Idź jeszcze raz do specjalisty od USG tak jak dziewczyny radzą.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Ja też się stresuje prenatalnymi. Mam 9 grudnia. Ostatnio mi się śniło, że byłam na prenatalnym USG w szpitalu z mężem i lekarz mi powiedział, że urodzę szympansa!

Buhahahahha a myślałam ze to ja mam powalone sny :D Każdy sie mnie pyta co biore przed snem bo ostatnio sa niesamowite no ale ty przebijasz wszystko :D

p19uskjohisr6juh.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam badanie i jest wszystko dobrze ale lekarz zrobi ponowne powiedział ze dla spokoju bo teraz to 11 tydzień,a lepiej ok 13 tc powtórzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 13:58

bontbhr.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja usg genetyczne mam 11.12 to bedzie 12t4d i tylko się modle aby krwistka nie było. mam nadzieje ze bobasek będzie juz duży i mezus będzie zadowolony z wizyty:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:

Strasznie się boje.

Mati, coś Ci powiem. Miałam usg prenatalne dokładnie tydzień temu. Wróciłam rozemocjonowana do domu i zaczęłam w te tabelki bellybestfriend wpisywać wszystkie dane z pomiarów, tj. główkę, kość udową, itd. Weszłam sobie na wykres, wszystko fajnie, po czym patrzę - WTF - kropeczka dot. kości udowej zaległa gdzieś poniżej normy... Sprawdzam, czy dobrze wpisałam, ale wszystko gra, przecież jestem trzeźwa. Zmroziło mnie. Widziałam już oczyma wyobraźni dziecko z długim tułowiem na krótkich nóżkach.

Zaczęłam szperać w necie. Okazało się, że kość udową jest cholernie ciężko zmierzyć w tym momencie ciąży, a gdy podpytałam koleżankę, która to samo usg miała 3 dni wcześniej, to okazało się, że w jej opisie lekarz w ogóle nie zamieścił pomiaru kości udowej, tylko wpisał adnotację, że kończyny rozwijają się prawidłowo.

Sama widzisz, jak to jest z tym usg i całym sercem popieram rady dziewczyn, tj. żeby przejść się do innego specjalisty, zaznaczam SPECJALISTY od usg prenatalnego, bo są tacy, trzeba tylko poszperać.

Trzymam za Ciebie kciuki, za Ciebie i Twój spokój wewnętrzny, bo to jest teraz najważniejsze.

eta, Kota lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    dawno nie pisałam do Was bo nie mam netu w domu chwilowo.
    ja miałam czoraj usg genetyczne. umęczyła mnie troszkę ginka bo maluszek nie chciał się odpowiednio ułożyć, pani dr musiała mi brzuch uciskać, zeby zechciało się ułożyć. tak chyba z pół godziny. udało się - z maluszkiem wszystko ok tylko nie poznałam płci - ze względu na to ułożenie :) jak się za miesiąc ułoży to będzie już wiadomo :)

Mati - nie martw się na zapas. Zrób to co lekarz nakazał i wszystko może się wyjaśni. A może jak dziewczyny proponują - spróbuj powtórzyć badania u innego specjalisty - lekarz lekarzowi nierówny a i sprzęt usg może będzie lepszy.... Życzę, żeby wszystko było ok :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam - na usg jak ginka ponaciskała mi brzuch - maluszek podskoczył, powyginał się i włożył kciuka do buziaczka :) ajny widok :) mimo, że maluch nie chciał się ułożyć to ja dzięki temu mogłam sobie dłużej go poobserwować ;)

AISAK, evas, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ