MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie brzuszek widać już od ponad 2 tygodni. I jest taki jak w pierwszej ciąży w 6 miesiącu. Na szczęście przytyłam tylko 0,5 kg. Nie mam specjalnie wielkich mdłości,wymioty też mi się nie zdarzyły, ale apetytu też nie mam. Jem bo wiem, że muszę.
-
a u mnie brzuch duży jakbym była już w 6 miesiącu hehe w pierwszej ciąży brzuch pojaiwł się dopiero w 5 miesiącu i to minimalnie. Waga od początku ciąży 3,5 kg w dół ale czuję, że to już lada moment się zmieni mam wstręt do szpinaku, rosołu i coś jeszcze było ale nie pamiętam teraz ogólnie to za dużo nie jem chyba - tak mi się wydaje
wstawiłabym zdjęcie z usg ale takie sobie wyszło odwróciło się tyłkiem i ciężko było złapać od przodu
pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamusieweronikabp, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Evas ja tez jem tylko dlatego ze musze a przed ciążą tak nie było. do mięska musze się zmuszać. ostatnio miałam na podwieczorek miks który zszokował męża kiszona kapusta zagryziona mandarynkami. a na kolacje na chlebku surówka od obiadu z majonezem patrzył się na mnie jak na Yeti.
Pozdrawiamweronikabp, Modelka, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja na samym początku "przytyłam", zatrzymała mi się woda w organizmie. Dwa tygodnie temu schudłam kilogram. Teraz przestaję się powoli dopinać. Brzuszek widzę tylko ja i mój mąż. W sobotę miałam ćwiczenia z emisji głosu, babka twardo próbowała chwytać mnie za brzuch, a ja się wiłam jak kijanka. W końcu warknęłam: "Niech mnie pani nie dotyka!" czułam się jak wariatka i zareagowałam niepoważnie, nie mam pojęcia co się stało. Mówię, że jestem w ciąży a ona co? "To początek pewnie dopiero". Usłyszała wiadomość koleżanka z grupy i mówi do mnie: " Kochana jesteś w ciaży?! Gratuluję, to czwarty tydzień tak?" Nie.. czwarty miesiąc. -.-'
Ochota... na nic. a jak najdzie to nie wiem na co. Natomiast chętniej jem słone i kwaśne. Ale wymiotuję i tak po wszystkim.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny - jak po wekendzie ? Ja dziś idę na wizytę do gina na 19:30 - z jednej strony bardzo się cieszę a z drugiej martwię od piatku codziennie boli mnie brzuch i krzyże a tak dobrze się czułam No nic powiem to ginowi ciekawa jestem co poradzi. Jestem już trochę zmęczona i z chęcią poszłabym na l4 ale zobaczymy co powie, zresztą i tak w pracy muszę przyjąć dziewczynę i zacząć ją szkolić wrrrrr.
-
nick nieaktualnyJa tez z chęcią poszlabym już na l4 atmosfera w pracy robi sie okropna, ale muszę czekać aż kogoś znajdą na moje miejsce i ja przeszkolić. Wytrzymam co najwyżej do końca stycznia. Później niech sie sami martwią.
Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dzis otrzymalam wyniki testu prenatalnego i u maluszka brak wad oraz ryzyko wystapienia zdecydowanie nizsze niz w moim przedziale wiekowym biorac pod uwage statystyki. Bardzo sie ciesze. Wieczorem jade na wizyte zobaczymy co powie na temat mojej szyjki czy sie skraca czy nie. Pozdrawiam i milego dnia
Limerikowo, Agusia2312, Anielka27, Tusia84, eta lubią tę wiadomość
-
Tez mysle od konca stycznia schowac sie na zwolnienie, nie bede miec sily plus nie bede ryzykowac biegajac po hotelu po pietrach, na razie wejscia na ost pietro ograniczam stawiajac kreski na liscie ile razy zaliczone dziennie ), wiadomo trzeba wejsc i zejsc, a potem fakt kierownictwa klopot kto bedzie smigal
weronikabp, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tak miałam raz,po serduszkowaniu,to było otarcie.Potem po prostu dbałam o to,żeby nawilżenie było dobre,bo wtedy właśnie nie było.A u Ciebie tak samo z siebie?jeżeli nie dostaniesz się do lekarza,to możesz pojechać na dyżur do szpitala.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Topa i nutka powodzenia na wizycie;) Bedzie wszystko dobrze
Ja to juz chce zeby był 13 grudzien i chce widziec ze jest wszytsko ok Tez miałam wrazenie ze na poczatku przytyłam a teraz jakbym schudła ale to moje wrazenie , nie wazyłam sie na dzien dzisiejszy Moje objawy sa małe. Jakbym nie wiedziała ze jestem w ciazy to bym tego nie odczuwała, piersi bola i sa ciezkie no i sutki tez bola niekiedy. Zmeczenie wieksze i reszte objawów to znikome . Staram sie myslec optymistycznie i nie martwic, moja mama tez nie miała zbytnio objawów w ciazy moze dlatego tak mam
Limerikowo lubi tę wiadomość
[/url]
[/url] -
Nalka widze u Ciebie juz silny instynkt macierzynski i super ze bronisz brzuszka ;--)))
ja bym tej niedelikatnej babie jeszcze nagadala to i owo, niech sama sie za beben lapie jak mysli,ze to takie przyjemne
ja tam na zadne macanki nie zgadzam sie, maz tylko dotyka i pyta za kazdym razem "czy moze" to mowie ze delikatnie mozna przytulic sie , bo wiadomo ze Baby juz reaguje na dotyk brzuszka i musi on byc delikatny
u mnie w pracy tez dziewczymy z radoscia dotykaly brzuszka, mowia, ze to na szczescie a ja mysle ze na przyszle zaciazenie )))
Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takiej reakcji u siebie. Instynkt chyba rzeczywiście przybiera na sile. Wczoraj trzymałam na rękach dwutygodniowego maluszka i jakoś tak nie miałam ochoty go oddać. Chociaż bardziej przeraża mnie mój mąż, u którego instynkt wręcz szaleje! Jak się dorwał do małego to nie chciał go autentycznie oddać i gadał, gadał, gadał. Dziecko oczy jak 5 złotych i zaczęło ściskać jego palec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 18:42
eta, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Witam piękne Panie w 2pacQ:) ja korzystając z tego ze jestem na zwolnieniu wpadłam na pomysł zrobienia albumu z okresu ciąży- plan już mam- zamówiłam potrzebne rzeczy , teraz bede czekac na przesyłkę. Już się nie mogę doczekać a bedzie to coś tego typu:
http://blog.karteczkowo.pl/album-ciazowy.html
http://praceewy.blogspot.com/2013/01/150-oczekiwanie.html
Agusia2312, weronikabp, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewbylam u lekarza i na szczęście wszystko jest ok. Faktycznie było to jakieś otarcie . DIdzia ma sie dobrze i lekarka powiedziała ze prawdopodobnie będzie dziewczynka. A przeczucie miałam ze chopak
AISAK, Anielka27, weronikabp, Agusia2312, Tusia84, eta, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość