X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, przepraszam, coś mi się musiało pomylić :)
    O tej krwi warto poczytać, ja już zdecydowałam, że nie pobieram.

A to trzecie badanie to jest to co się robi po 30 którymś tygodniu? Ja jeszcze z lekarzem nie rozmawiałam, więc nie wiem. Pewnie w Medicover to jest w pakiecie, dowiem się 4 listopada, bo mam wizytę wtedy :)

Ja odczekałam 30 min od Euthyroxu i właśnie robię śniadanie Młodemu :)

W ogóle, zapomniałam Wam napisać - jest sukces z moim TSH, w końcu spadło i mam 1,65, ft4 w normie ;) Yaay!

Gosiak, angelcia, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:))
    U nas brzydko i zimno aż się niechce wychodzic z domu:// a do sklepu trzeba iść...

Moje dziecie harce urządza mega .. oj tancereczka chyba będzie..

angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ja do Feminy chodzę do mojej ginki. I tu nie mam żadnych zastrzeżeń, wszystko jak w zegarku zazwyczaj, może raz musiałam czekać. I raz przepuściłam jakąś kobitkę, która miała zamienić słówko z panią doktor (o moja naiwności!)

Na 1 badaniach prenatalnych tam była też i to mi się nie podobało! Trafiłam na awarię systemu, po wynik z USG musiałam jeździć drugi raz. Zapłaciłam za badanie USG,krwi plus płytkę CD. Okazało się potem, że płytki nie ma. Ale o zwrot pieniędzy za nią musiałam się upomnieć. A pan doktor potraktował mnie jak kolejną pacjentkę, którą trzeba jak najszybciej odprawić. No i opóźnienie 2h! Koszmar.
    Dlatego tam na badania prenatalne nie pójdę i już.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa właśnie mam to samo, powinnam iść do piekarni i warzywniaka ale jest tak zimno, że wychodzić mi się nie chce!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś planuję wyjście do sklepu - kupię jakąś wędlinkę dobrą, jedzie do mnie ze wsi kapusta kiszona, ogórki kiszone i chlebek żytni na zakwasie. Więc dziś zrobię chyba kapuśniak :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja tez mam wizyte 4.11 :)
    Fedra Ty również wizytujesz tego dnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 10:11

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Witam z rana

Fedra! ja nie widze niczego zlego w Twoim poscie.

poprostu ja tez uwazam ze duzo osob nie pisalo ani razu i nei wiemy czy w ogole te osoby jeszcze sa ani kim sa! numer wazna rzecz- nie wiesz czy po drugiej stronie nie kryje sie jakis zboczeniec ktory podaje sie za mame w ciazy:)

ktos tu pisal chyba ze byly na ovu takie dziewczyny wariatki- ktore wymyslaly:)
    dobrze pamietam?:)

ja podalam nr Gosiakowi, ona sie udziela i wiem ze istnieje naprawde. Wzbudza moje zaufanie:)

na liste do edytowania, nawet zamknietej nie dopisze swojego numeru bo nie czuje takiej potrzeby. mam internet w telefonie i na pewno jak cos to bede miala jak sie odezwac:)

Słoneczna dzięki bo już myślałam ze jestem jakimś potworem...

Ja pisałam o tych przypadkach dziewczyn-wariatkach :/

Ja też numer podałam Gosi i to mi wystarczy bo w razie W mój maż też zawsze coś skrobnąć moze nie będzie to dla niego pierwszyzna ;)

Ewentualnie mogę się numerami wymienić z dziewczynami z Krakowa wiadomo bo mam je pod reką ;)

No i ja też nie jestem za by umieszczać numer w tabelce nawet zabezpieczonej hasłem z całym szacunkiem dla Dziewczyn tu obecnych :)

Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gusiaa właśnie mam to samo, powinnam iść do piekarni i warzywniaka ale jest tak zimno, że wychodzić mi się nie chce!
    Wczoraj u nas było prze pięknie a dziś jest strasznie do tego muszę iść odebrać wyniki glukozy..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Musze wyleźć z łóżka i zjeść jakieś śniadanie, bo mi w brzuchu burczy masakrycznie. Chyba dzisiaj oprócz gołąbków ugotuję sobie barszcz grzybowy, bo mam ochotę na jakąś zupę.

Ja krwi pępowinowej nie będę pobierać, bo nikt w najbliżej rodzinie i wśród znajomych tego nie robił. I wszyscy żyją i mają się dobrze. Tak samo jak ze szczepieniami, wszyscy zaszczepieni i też jest wszystko ok, także ja będę szczepić.

Co do 3 usg to ja mam je bezpłatnie w szpitalu, w którym będę rodzić, bo moje łożysko jest nisko i na tym badaniu będzie określone czy poród będzie naturalny czy jednak cesarskie cięcie. Tak bardzo chciałabym rodzić siłami natury. Pomyślicie może, że jestem jakaś szalona, ale chcę zobaczyć jak to jest i poczuć ten ból. Myślę, że wtedy całkowicie inaczej docenia się to wszystko jak człowiek opłaci to takim cierpieniem ;)

angelcia, Sue, Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela ja tez zawsze łapie "haczyk" na zamiane słówka, albo wypisanie recepty. W rezultacie ta osoba jest zawsze 30 min w gabinecie, a ja mam ochotę sama sobie nawciskać, za moją głupotę.. Bo ja zawsze czekam wytrwale i nie mam odwagi kogoś zapytać czy mogę przed nim :/ A chyba powinnam mieć powoli :).. Tak samo nie umiem wyżebrać pierwszeństwa w kolejce. Brzucha mi nie widać, inni ludzie będą jęczeć, że wymyślam. A nawet jeśli pokazałabym im kartę ciąży to pewnie bym usłyszała, ze bzdura! Za ich czasów takich nie było.. BĄDŹ MĄDRY :D

U mnie jest ładnie!! Świeci słońce, niebo niebieściutkie.

Dzisiaj mam trochę spraw do załatwienia:
    -jechać do Krakowa do Biura, na szczęście pomknę szybko autostradą więc jakieś 45 minut i będę na bramkach, ale za to pewnie mnie ściśnie kongestia na mieście,
    -załatwić sprawy bankowe - to już mi się mniej uśmiecha, bo mam wrażenie, że niektóre panie siedzą tam za karę
    -jechać z Milusińskim do weterynarza :( i tu największy ból.. mam nadzieje, że mój Miś jest już zdrowy i nie dostanie żadnych antybiotyków :(

a tak ogólnie przed tym to wypadałoby mi się ogarnąć, bo mam zajebiste halloween na twarzy :)

Też chciałabym rodzić SN, co ma swoje + i -, ale przy CC też tak jest więc. Zdanie "Kobiecie w ciązy się nie dogodzi" sprawdza się w 100%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 10:14

• Sue Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu dzisiaj też paskudnie - szaro, burdo, smutno. Też muszę wyjść do sklepu, a pogoda nie zachęca.
    Aplikacja w telefonie mówi mi, że dziś we Wrocławiu 4 stopnie, brrrr :/

Jutro idę na glukozę, bądźcie tu, bo będę sama i fajnie mieć z kim pogadać :P

megg, megg lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Sue, na szczescie nie jestem po stracie bo wtedy juz wogole ciaza to bylby wielki stres ..
    Co do wczorajszej wizyty u gina jeszcze,powiedzial mi ze to 3 cie z usg genetycznych nie jest juz potrzebne jakos, no wszystko jest ok, te 2 byly super wiec nie ma sensu placic bo on przeplywy i jakies tam rzeczy tez moze posprawdzac ale to moja decyzja czy chce na nie tez isc, wiec sie zastanawiam... A Wy wszystkie idziecie na to 3 usg genetyczne?

ja nie wiem czy będę szła na to 3-cie dotej pory wszystkie usg były ok ale jesli mój gin stwierdzi ze dobrze by było zrobić to zrobie a wiem ze nie naciaga mnie na kase bo np sam powiedział ze juz genetycznego w II trym robić nie będziemy bo to w I trym wyszło super :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • megg Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:

Ja tez :-)

Sue, Fedra, Katiś lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Dzięki Megg, Cath i Januszkowa za linki :)
    Kocyki minky od Makaszki zakupię, te jesienne ocieplane za 45 zł, to i tak z przesyłką wyjdzie mnie 102zł. W ogóle koszty przy bliźniakach idą w górę razy

Poczekaj bo 31.10 prawdopodobnie pojawi się kupon w mobilnym allegro na 20 zł - zawsze coś

A wyjaśniło się coś z twoim zus em. ? Odwoływałas Się. ?

Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Nasze dzieciaczki bardzo się uaktywniły. Natalia obudziła mnie o 2 w nocy mocnym kopniakiem, później zaczęła już całą serię od 5 rano. Mamusia jej wybacza :)Może zdrzemnie się popołudniu.

Kuchnia ogarnięta, zbieram się na brwi (henna i regulacja), następnie myjnia i zakupy spożywcze.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:

Katiś, zauważyłam, że często mamy wizytę tego samego dnia :P
    jeszcze Fedra i Megg - będziemy trzymać za siebie kciuki :)

ja mam na 10:00 :)

Ciekawe co tam u Sebzy, dawno nie pisała chyba :)
    No i jak tam nasza Suri się czuje po tych przebojach ze szpitalem. Mam nadzieję, że ok :)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mam na 10:30 :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, że cc ma swoje plusy także, nie mówiąc już właśnie o przeciwskazaniach do porodu naturalnego. Broń Boże nie chciałam urazić dziewczyn, które rodzą przez CC. ;)
    Ja po prostu chciałabym poczuć to wszystko związane z porodem tak jak od wieków się to odbywało, bo dla mnie ten końcowy wysiłek jest tak jakby uwieńczeniem tych wszystkich miesięcy i "w nagrodę" dostanę dziecko :D Wydaje mi się, że jakbym miała cesarkę to czułabym się jak taki typowy inkubator. Miałam dziecko, miałam i bach i już nie mam. Ale to tylko takie moje osobiste odczucia i przemyślenia. :p

angelcia lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś,Fedra, Megg i Sue - ja też wizytuję 4.11! Ale na 18.40.

Idę robić herbatkę na rozgrzanie :)

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    zaliczyłam kolejny sukces w nocy wstałam tylko na 2 siku i dzisiaj wstałam nawet wyspana o 9.30 :)

Co do krwi pępowinowej mój maż bardzo duzo czytał na ten temat razem z opracowaniami zagranicznymi...
    Nasz gin Nam o tym nigdy nie mówił zapytaliśmy się go sami...
    Do tej pory wiedzieliśmy o diagnostyce i Banku ale okazuje się zę jest tez 3 instytucja o której mi powiedział mój gin...
    Nas przekonało to ze On sam pobrał krew przy pierwszym dziecku właśnie po rozmowie z hematologami i onkologami i mimo że mógł mieć to za darmo z Diagnostyki bo Klinika współpracowała z nimi zapłacił i ma zbankowaną w Progenis, u nich jest możliwość podzielenia tej krwi czyli nie mrożą wszystkiego na raz...
    Mój gin zaznaczył ze On zdecydował się na bankowanie głównie pod kątem białaczki... w przyszłym tygodniu jeśli uda Nam sie umówić na spotkanie z paniąz Progenis to powinnam wiedzieć coś więcej więc ewentualnie mogę napisać co się dowiedziałam...
    My chcemy zbankować z myślą że trzeba dmuchac na zimne jeśli mamy taką możliwość to chcemy skorzystać oczywiście z myślą ze nigdy nie trzeba będzie z tego kożystać :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ