X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, przepraszam, coś mi się musiało pomylić :)
    O tej krwi warto poczytać, ja już zdecydowałam, że nie pobieram.

A to trzecie badanie to jest to co się robi po 30 którymś tygodniu? Ja jeszcze z lekarzem nie rozmawiałam, więc nie wiem. Pewnie w Medicover to jest w pakiecie, dowiem się 4 listopada, bo mam wizytę wtedy :)

Ja odczekałam 30 min od Euthyroxu i właśnie robię śniadanie Młodemu :)

W ogóle, zapomniałam Wam napisać - jest sukces z moim TSH, w końcu spadło i mam 1,65, ft4 w normie ;) Yaay!

Gosiak, angelcia, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:))
    U nas brzydko i zimno aż się niechce wychodzic z domu:// a do sklepu trzeba iść...

Moje dziecie harce urządza mega .. oj tancereczka chyba będzie..

angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ja do Feminy chodzę do mojej ginki. I tu nie mam żadnych zastrzeżeń, wszystko jak w zegarku zazwyczaj, może raz musiałam czekać. I raz przepuściłam jakąś kobitkę, która miała zamienić słówko z panią doktor (o moja naiwności!)

Na 1 badaniach prenatalnych tam była też i to mi się nie podobało! Trafiłam na awarię systemu, po wynik z USG musiałam jeździć drugi raz. Zapłaciłam za badanie USG,krwi plus płytkę CD. Okazało się potem, że płytki nie ma. Ale o zwrot pieniędzy za nią musiałam się upomnieć. A pan doktor potraktował mnie jak kolejną pacjentkę, którą trzeba jak najszybciej odprawić. No i opóźnienie 2h! Koszmar.
    Dlatego tam na badania prenatalne nie pójdę i już.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa właśnie mam to samo, powinnam iść do piekarni i warzywniaka ale jest tak zimno, że wychodzić mi się nie chce!

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś planuję wyjście do sklepu - kupię jakąś wędlinkę dobrą, jedzie do mnie ze wsi kapusta kiszona, ogórki kiszone i chlebek żytni na zakwasie. Więc dziś zrobię chyba kapuśniak :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja tez mam wizyte 4.11 :)
    Fedra Ty również wizytujesz tego dnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 10:11

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Witam z rana

Fedra! ja nie widze niczego zlego w Twoim poscie.

poprostu ja tez uwazam ze duzo osob nie pisalo ani razu i nei wiemy czy w ogole te osoby jeszcze sa ani kim sa! numer wazna rzecz- nie wiesz czy po drugiej stronie nie kryje sie jakis zboczeniec ktory podaje sie za mame w ciazy:)

ktos tu pisal chyba ze byly na ovu takie dziewczyny wariatki- ktore wymyslaly:)
    dobrze pamietam?:)

ja podalam nr Gosiakowi, ona sie udziela i wiem ze istnieje naprawde. Wzbudza moje zaufanie:)

na liste do edytowania, nawet zamknietej nie dopisze swojego numeru bo nie czuje takiej potrzeby. mam internet w telefonie i na pewno jak cos to bede miala jak sie odezwac:)

Słoneczna dzięki bo już myślałam ze jestem jakimś potworem...

Ja pisałam o tych przypadkach dziewczyn-wariatkach :/

Ja też numer podałam Gosi i to mi wystarczy bo w razie W mój maż też zawsze coś skrobnąć moze nie będzie to dla niego pierwszyzna ;)

Ewentualnie mogę się numerami wymienić z dziewczynami z Krakowa wiadomo bo mam je pod reką ;)

No i ja też nie jestem za by umieszczać numer w tabelce nawet zabezpieczonej hasłem z całym szacunkiem dla Dziewczyn tu obecnych :)

Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gusiaa właśnie mam to samo, powinnam iść do piekarni i warzywniaka ale jest tak zimno, że wychodzić mi się nie chce!
    Wczoraj u nas było prze pięknie a dziś jest strasznie do tego muszę iść odebrać wyniki glukozy..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Musze wyleźć z łóżka i zjeść jakieś śniadanie, bo mi w brzuchu burczy masakrycznie. Chyba dzisiaj oprócz gołąbków ugotuję sobie barszcz grzybowy, bo mam ochotę na jakąś zupę.

Ja krwi pępowinowej nie będę pobierać, bo nikt w najbliżej rodzinie i wśród znajomych tego nie robił. I wszyscy żyją i mają się dobrze. Tak samo jak ze szczepieniami, wszyscy zaszczepieni i też jest wszystko ok, także ja będę szczepić.

Co do 3 usg to ja mam je bezpłatnie w szpitalu, w którym będę rodzić, bo moje łożysko jest nisko i na tym badaniu będzie określone czy poród będzie naturalny czy jednak cesarskie cięcie. Tak bardzo chciałabym rodzić siłami natury. Pomyślicie może, że jestem jakaś szalona, ale chcę zobaczyć jak to jest i poczuć ten ból. Myślę, że wtedy całkowicie inaczej docenia się to wszystko jak człowiek opłaci to takim cierpieniem ;)

angelcia, Sue, Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela ja tez zawsze łapie "haczyk" na zamiane słówka, albo wypisanie recepty. W rezultacie ta osoba jest zawsze 30 min w gabinecie, a ja mam ochotę sama sobie nawciskać, za moją głupotę.. Bo ja zawsze czekam wytrwale i nie mam odwagi kogoś zapytać czy mogę przed nim :/ A chyba powinnam mieć powoli :).. Tak samo nie umiem wyżebrać pierwszeństwa w kolejce. Brzucha mi nie widać, inni ludzie będą jęczeć, że wymyślam. A nawet jeśli pokazałabym im kartę ciąży to pewnie bym usłyszała, ze bzdura! Za ich czasów takich nie było.. BĄDŹ MĄDRY :D

U mnie jest ładnie!! Świeci słońce, niebo niebieściutkie.

Dzisiaj mam trochę spraw do załatwienia:
    -jechać do Krakowa do Biura, na szczęście pomknę szybko autostradą więc jakieś 45 minut i będę na bramkach, ale za to pewnie mnie ściśnie kongestia na mieście,
    -załatwić sprawy bankowe - to już mi się mniej uśmiecha, bo mam wrażenie, że niektóre panie siedzą tam za karę
    -jechać z Milusińskim do weterynarza :( i tu największy ból.. mam nadzieje, że mój Miś jest już zdrowy i nie dostanie żadnych antybiotyków :(

a tak ogólnie przed tym to wypadałoby mi się ogarnąć, bo mam zajebiste halloween na twarzy :)

Też chciałabym rodzić SN, co ma swoje + i -, ale przy CC też tak jest więc. Zdanie "Kobiecie w ciązy się nie dogodzi" sprawdza się w 100%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 10:14

• Sue Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocławiu dzisiaj też paskudnie - szaro, burdo, smutno. Też muszę wyjść do sklepu, a pogoda nie zachęca.
    Aplikacja w telefonie mówi mi, że dziś we Wrocławiu 4 stopnie, brrrr :/

Jutro idę na glukozę, bądźcie tu, bo będę sama i fajnie mieć z kim pogadać :P

megg, megg lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Sue, na szczescie nie jestem po stracie bo wtedy juz wogole ciaza to bylby wielki stres ..
    Co do wczorajszej wizyty u gina jeszcze,powiedzial mi ze to 3 cie z usg genetycznych nie jest juz potrzebne jakos, no wszystko jest ok, te 2 byly super wiec nie ma sensu placic bo on przeplywy i jakies tam rzeczy tez moze posprawdzac ale to moja decyzja czy chce na nie tez isc, wiec sie zastanawiam... A Wy wszystkie idziecie na to 3 usg genetyczne?

ja nie wiem czy będę szła na to 3-cie dotej pory wszystkie usg były ok ale jesli mój gin stwierdzi ze dobrze by było zrobić to zrobie a wiem ze nie naciaga mnie na kase bo np sam powiedział ze juz genetycznego w II trym robić nie będziemy bo to w I trym wyszło super :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • megg Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:

Ja tez :-)

Sue, Fedra, Katiś lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Dzięki Megg, Cath i Januszkowa za linki :)
    Kocyki minky od Makaszki zakupię, te jesienne ocieplane za 45 zł, to i tak z przesyłką wyjdzie mnie 102zł. W ogóle koszty przy bliźniakach idą w górę razy

Poczekaj bo 31.10 prawdopodobnie pojawi się kupon w mobilnym allegro na 20 zł - zawsze coś

A wyjaśniło się coś z twoim zus em. ? Odwoływałas Się. ?

Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Nasze dzieciaczki bardzo się uaktywniły. Natalia obudziła mnie o 2 w nocy mocnym kopniakiem, później zaczęła już całą serię od 5 rano. Mamusia jej wybacza :)Może zdrzemnie się popołudniu.

Kuchnia ogarnięta, zbieram się na brwi (henna i regulacja), następnie myjnia i zakupy spożywcze.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:

Katiś, zauważyłam, że często mamy wizytę tego samego dnia :P
    jeszcze Fedra i Megg - będziemy trzymać za siebie kciuki :)

ja mam na 10:00 :)

Ciekawe co tam u Sebzy, dawno nie pisała chyba :)
    No i jak tam nasza Suri się czuje po tych przebojach ze szpitalem. Mam nadzieję, że ok :)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mam na 10:30 :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, że cc ma swoje plusy także, nie mówiąc już właśnie o przeciwskazaniach do porodu naturalnego. Broń Boże nie chciałam urazić dziewczyn, które rodzą przez CC. ;)
    Ja po prostu chciałabym poczuć to wszystko związane z porodem tak jak od wieków się to odbywało, bo dla mnie ten końcowy wysiłek jest tak jakby uwieńczeniem tych wszystkich miesięcy i "w nagrodę" dostanę dziecko :D Wydaje mi się, że jakbym miała cesarkę to czułabym się jak taki typowy inkubator. Miałam dziecko, miałam i bach i już nie mam. Ale to tylko takie moje osobiste odczucia i przemyślenia. :p

angelcia lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś,Fedra, Megg i Sue - ja też wizytuję 4.11! Ale na 18.40.

Idę robić herbatkę na rozgrzanie :)

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    zaliczyłam kolejny sukces w nocy wstałam tylko na 2 siku i dzisiaj wstałam nawet wyspana o 9.30 :)

Co do krwi pępowinowej mój maż bardzo duzo czytał na ten temat razem z opracowaniami zagranicznymi...
    Nasz gin Nam o tym nigdy nie mówił zapytaliśmy się go sami...
    Do tej pory wiedzieliśmy o diagnostyce i Banku ale okazuje się zę jest tez 3 instytucja o której mi powiedział mój gin...
    Nas przekonało to ze On sam pobrał krew przy pierwszym dziecku właśnie po rozmowie z hematologami i onkologami i mimo że mógł mieć to za darmo z Diagnostyki bo Klinika współpracowała z nimi zapłacił i ma zbankowaną w Progenis, u nich jest możliwość podzielenia tej krwi czyli nie mrożą wszystkiego na raz...
    Mój gin zaznaczył ze On zdecydował się na bankowanie głównie pod kątem białaczki... w przyszłym tygodniu jeśli uda Nam sie umówić na spotkanie z paniąz Progenis to powinnam wiedzieć coś więcej więc ewentualnie mogę napisać co się dowiedziałam...
    My chcemy zbankować z myślą że trzeba dmuchac na zimne jeśli mamy taką możliwość to chcemy skorzystać oczywiście z myślą ze nigdy nie trzeba będzie z tego kożystać :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ