X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mowie dobranoc moze uda mi sie zasnac ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak teraz wyglądam hmmm no nawet nie chcę mówić.
    Dziś się śmiałyście jak do Was mówią inni na brzuszek i w ogóle, jak komentują.

No to Was zastrzelę bo ja jestem słoniem i sama tak się nazwałam. No i została słonica. I to wyszło z moich ust :-):-):-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też się położę i może usnę :-)
    Kolorowych snów :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja mowie do siebie i o sobie per wieloryb :) i jak ktos stoi mi na drodze krzycze "z drogi bo wieloryb idzie" ;)

Moj maz tez ma na zmiane stanu swoje okreslenia a mianowicie "kochanie kiedys bylas foczka potem morswinkiem a teraz jestes wielorybkiem" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 00:25

Lara 82 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :* my dzis idziemy na pobranie krwii i z Sewerynka na glukozę :*

Sue koniecznie przymierz wszystkie typy sukienek :) ja chcialam obcisla dopasowana koronkowa. I takie przymierzalam. Az w końcu p. Ania ktora szuka moja powiedziala aby przymierzyla tyu princess. A się zarzekałam ze nigdy w życiu takiej nie zaloze ile mnie przekonywala. Jak ja przymierzalam to z grymasem na ustach. Ale jak juz przymierzylam to z moja mama nagle olśnienie :) i stwierdziliśmy ta albo zadna inna :D a princesska to byla moja zmora, koszmar :D i miałam taka! :D trzeba nacisnąć na zdjęcie aby sie powiększylo :*
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcc4dfc75803.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 06:12

AsiaSzw, Lara 82, megg, kasia_1988, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczęta z rana - już nie śpimy :)
    Za to zaczęłyśmy nowy tydzień i 7-dmy miesiąc :D

Lara 82, Aagnieszkaa, Patrycja20, megg, kasia_1988, Sue, Fedra, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg co do aplikacji w telefonie to ja mam telefon z oprogramowaniem Windows Phone 8.1 <3 i poprostu w sklepie Windows znalazłam cala aplikacje a tam i teksty i piosenki ze mama sama moze śpiewać :)

megg lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    Poszłam spać o 1.00 i już nie śpię :-) ale chyba się prześpię jeszcze ok. 10. o ile zasnę.
    Dziś rutynowa wizyta, trzymajcie kciuki. No jestem taka ciekawa ile waży, a chciałabym żeby już z 800 gr. :-)
    No zobaczymy, byle żabka zdrowa była :-)

Gosiak, Pia Gizela, megg, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, o której masz wizytę?
    Kciuki będą :)
    Ja właśnie zasiadam z małym śniadankiem - chlebek dyniowy z avocado, szyneczką i chrzanem :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! My już obudzeni. A pospałabym jeszcze, ale o 8.00 mają przyjść spisywać wodę i wolałabym ich w piżamie nie witać :D

Na śniadanko robię tosty francuskie. Brzuszkowy właśnie kopie i pogania mnie :D

Lara trzymam kciuki za wizytę! Nasze dzieci chyba teraz szybko rosną. Mój 2 tygodnie temu ważył ok. 390g a wczoraj już 570g!

Bardzo ładne miałyście suknie ślubne! Moja była raczej z tych skromnych;P Ale u nas nie było tańców więc sensu takiej sukienki nie widziałam ;)

Dziś będę się odstresowywać dalej.

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Lara kciuki za twoja zabke <3

Suknie cudne.

Ja bede podczytywac na biezaco ale odezwe po poludnih bo mam troche spraw dzis.

Milego dnia!!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, udalo mi sie nadrobic :) widzialam ze zostala stworzona losowa pista par i moja para -Agnieszka juz sie wymienia z Sue numerem :) dla mnie to oczywiscie nie problem bo wydaje mi sie ze jak tak zadko sie udzielam to tez nie bede w stanie Wam tu relacji life zdawac odpowiednio :) powidem dlaczego zagladam tu rzadziej jest to ze jestem dosyc nerwowa i sie stresuje szybko wszystkim i gdybym na biezaco wszystko sledzila tj informazje o Julci, kamkaz czy Olci to bym osiwiala ze stresu bo przejmuje sie strasznie gdy u kogos zle sie dzieje a potem jeszcze doszukuje sie symptomow u siebie i sytuacja sie wymyka spod kontroli- a tak jak nadrabiam z opoznieniem to niektore sytuacje pozniej spokojniej przyjmuje :) a jak jeszze tj Julci z listopadowek sie rozwiazuje potem dobrze to juz lepiej sie czyta :) zreszta my to nawet nic ciagle nie kupujemy dla dzidzi bo ja ciagle gdzies sie balam ze moge ja stracic mimo ze wszystko przebiegalo ok ...
    Wczoraj bylam u mojego gina na comiesiecznej wizycie-waga ok 805 g, szyjka 47'mm bez cech skracania, lozysko super i podnioslo sie od czasu badania polowkowego wiec juz jest cacy, ogolnie powiedzial ze ciaza wzorowa i tylko sie cieszyc :)
    Z informacji ciekawostek o ktorych z nim tozmawialismy a ktore moze sie przydadza to 1. Myslelismy nad rodzeniem w swissmedzie - bo mam cc i moze ta blizna bedzie mniejsza, lepiej sie zajma i wogole, lekarz powiedzial ze tam bedziemy mieli ladna lazienke i pokoik i wiecej usmiechow bo przyjdziemy z gotowka, co do opieki samej- zespol tam nie jest staly ciagle sa rotacje zmieniaja sie w zwiazku z tym brak zgrania i oczywiscie w razie jak cos sie dzieje to moze byc sytuacja ze ja po cc zostaje w swissmed a dziecko przewoza do szpitala np na zaspe, wiec lipa, i jak mowilam mu o szpitalach redlowo czy zaspa mowil ze oba sa ok i on uwaza ze bedzie bdb opieka, zreszta bylismy wczoraj na zaspie i wyglada to przyjemnie, a pani bardzo mile :)
    Temat 2 to krew pepowinowa- bylismy zdecydowani choc wiemy ze moze to byc dobry marketing, podobno ta krew pepowinowa na swiecie pomogla moze z 15 osobom, jest duza watpliwosc c tam bedzie po 15 latach od zamrozenia- prawdopodobnie juz nic, pytanie tez on nie byl pewien jak mroza- ale najprawdopodobniej w calosci na raz, i do tego medycyna podobno idzie bardziej w kierunku takim by wykorzytac komorki macierzyste ktore kazdy czlowiek ma sam w sobie jteraz i z nich leczyc a nie z krwi pepowinowej, gosc ma duza wiece bo jest tez onkologiem, i byl mi polecAny jako czlowiek o bardzo szerokiej wiedzy przez innego onkologa- dosc znanego w tej specjalizacji wiec mam zaufanie do obu, oczywiscie to ich zdanie ktore warto tylko wziazsc pod uwage lub tez :) a tak to zycze milego dnia :)

Lara 82, Fedra, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwi pępowinowej ktoś kiedyś podsyłał bardzo ciekawy artykuł: http://oczekujac.pl/2013/01/to-czego-zaden-bank-krwi-pepowinowej-wam-nie-powie.html

Co do cc w swissmedzie też nie wiem czy bym się zdecydowała, pewnie podobnie to wygląda wszędzie, gorzej z porodem sn - tam przynajmniej mam pewność, że dadzą ZZO, mogę poleżeć w wannie, mają TENSA, itp, itd... Jak mi wyjdzie, że muszę mieć cc, to pewnie zdecyduję się na wojewódzki. Na Zaspę nigdy w życiu.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my również w nowym tygodniu :) Dzisiaj u nas od rana zapowiada się piękna pogoda :) A my zasiadamy do śniadanka :) W następnym tygodniu czeka nas gluukoza :|

Lara 82, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizytę o 16.30, ale pewnie będzie opóźnienie i zanim wrócimy to będzie wieczór :-)

Co do krwi pępowinowej ja przesyłałam ten artykuł. Ja może i bym to chciała, ale u mnie to emocje bardzo. Mój mąż poczytał i mówi, że to zbjanie w butelkę, że naszej dzidzi nic nie będzie i tyle.
    No a jeszcze mam przykład mojej pediatry, ma córkę w moim wieku i miała ślub tak jak ja, no z dzidziusiem szybciej bo jej synek już na świecie i rozmawiałyśmy o tej krwi. Zaznaczę, że ludzie maja kupę kasy ich córka to jedynaczka no i pierwszy wnusio.
    No i mi powiedziała, że po konsultacjach ze znajomym hematologiem nie pobierali krwi pępowinowej i nie płacili. No i to też mi dało do myślenia.
    Ale ja cały czas nie wiem co zrobimy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 07:58

relge6yd3cl8y0me.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Vel nie denerwuj się tak kochana :) Przecież nic się nie stało :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a mozna zapytac skad taka awersja do zaspy? Chodzi i ten przypadek co dziecko zmarlo w okresie wakacji czy zle doswiadczenia i opinie masz od znajomych?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Gosiak a mozna zapytac skad taka awersja do zaspy? Chodzi i ten przypadek co dziecko zmarlo w okresie wakacji czy zle doswiadczenia i opinie masz od znajomych?
    To jest trochę tak, że każdy ma swoje opinie na temat szpitala wynikające z doświadczeń znajomych, itp... i jedna osoba trafi na super personel i będzie wychwalała pod niebiosa, a inna się zrazi całkowicie. Wiem, że o każdym szpitalu są pozytywne i negatywne opinie. Ale wiem też, że chociażbym teraz usłyszała 1000 pozytywnych opinii o zaspie, to zdania nie zmienię i nie będę się tam czuła bezpiecznie.

Sytuacja wakacyjna to jedno, drugie to opinie znajomych, trzecie historia koleżanki, której chcieli czyścić "poronioną ciążę" a ona uciekła z tego szpitala i dziś ma zdrową, śliczną córeczkę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedliśmy :)

Co do krwi pępowinowej to też mamy dylemat. Z jednej strony koszt jest duży, ale jak się rozbije na lata, to aż tak źle nie wygląda. Banki obiecują wiele. O tym,że dorosłemu nie wystarczy tej krwi pępowinowej do ewentualnego przeszczepu wiemy. Dla nas istotniejsze są możliwości stosowania w ew. chorobach skóry, ortopedycznych i kardiologicznych. Ale decyzji konkretnej nie podjęliśmy. Musimy jeszcze się skonsultować z lekarzem jakimś.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana

Fedra! ja nie widze niczego zlego w Twoim poscie.

poprostu ja tez uwazam ze duzo osob nie pisalo ani razu i nei wiemy czy w ogole te osoby jeszcze sa ani kim sa! numer wazna rzecz- nie wiesz czy po drugiej stronie nie kryje sie jakis zboczeniec ktory podaje sie za mame w ciazy:)

ktos tu pisal chyba ze byly na ovu takie dziewczyny wariatki- ktore wymyslaly:)
    dobrze pamietam?:)

ja podalam nr Gosiakowi, ona sie udziela i wiem ze istnieje naprawde. Wzbudza moje zaufanie:)

na liste do edytowania, nawet zamknietej nie dopisze swojego numeru bo nie czuje takiej potrzeby. mam internet w telefonie i na pewno jak cos to bede miala jak sie odezwac:)

Gosiak, kafabi, Fedra, Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ