X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mowie dobranoc moze uda mi sie zasnac ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak teraz wyglądam hmmm no nawet nie chcę mówić.
    Dziś się śmiałyście jak do Was mówią inni na brzuszek i w ogóle, jak komentują.

No to Was zastrzelę bo ja jestem słoniem i sama tak się nazwałam. No i została słonica. I to wyszło z moich ust :-):-):-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też się położę i może usnę :-)
    Kolorowych snów :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja mowie do siebie i o sobie per wieloryb :) i jak ktos stoi mi na drodze krzycze "z drogi bo wieloryb idzie" ;)

Moj maz tez ma na zmiane stanu swoje okreslenia a mianowicie "kochanie kiedys bylas foczka potem morswinkiem a teraz jestes wielorybkiem" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 00:25

Lara 82 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :* my dzis idziemy na pobranie krwii i z Sewerynka na glukozę :*

Sue koniecznie przymierz wszystkie typy sukienek :) ja chcialam obcisla dopasowana koronkowa. I takie przymierzalam. Az w końcu p. Ania ktora szuka moja powiedziala aby przymierzyla tyu princess. A się zarzekałam ze nigdy w życiu takiej nie zaloze ile mnie przekonywala. Jak ja przymierzalam to z grymasem na ustach. Ale jak juz przymierzylam to z moja mama nagle olśnienie :) i stwierdziliśmy ta albo zadna inna :D a princesska to byla moja zmora, koszmar :D i miałam taka! :D trzeba nacisnąć na zdjęcie aby sie powiększylo :*
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcc4dfc75803.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 06:12

AsiaSzw, Lara 82, megg, kasia_1988, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczęta z rana - już nie śpimy :)
    Za to zaczęłyśmy nowy tydzień i 7-dmy miesiąc :D

Lara 82, Aagnieszkaa, Patrycja20, megg, kasia_1988, Sue, Fedra, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg co do aplikacji w telefonie to ja mam telefon z oprogramowaniem Windows Phone 8.1 <3 i poprostu w sklepie Windows znalazłam cala aplikacje a tam i teksty i piosenki ze mama sama moze śpiewać :)

megg lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    Poszłam spać o 1.00 i już nie śpię :-) ale chyba się prześpię jeszcze ok. 10. o ile zasnę.
    Dziś rutynowa wizyta, trzymajcie kciuki. No jestem taka ciekawa ile waży, a chciałabym żeby już z 800 gr. :-)
    No zobaczymy, byle żabka zdrowa była :-)

Gosiak, Pia Gizela, megg, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, o której masz wizytę?
    Kciuki będą :)
    Ja właśnie zasiadam z małym śniadankiem - chlebek dyniowy z avocado, szyneczką i chrzanem :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! My już obudzeni. A pospałabym jeszcze, ale o 8.00 mają przyjść spisywać wodę i wolałabym ich w piżamie nie witać :D

Na śniadanko robię tosty francuskie. Brzuszkowy właśnie kopie i pogania mnie :D

Lara trzymam kciuki za wizytę! Nasze dzieci chyba teraz szybko rosną. Mój 2 tygodnie temu ważył ok. 390g a wczoraj już 570g!

Bardzo ładne miałyście suknie ślubne! Moja była raczej z tych skromnych;P Ale u nas nie było tańców więc sensu takiej sukienki nie widziałam ;)

Dziś będę się odstresowywać dalej.

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Lara kciuki za twoja zabke <3

Suknie cudne.

Ja bede podczytywac na biezaco ale odezwe po poludnih bo mam troche spraw dzis.

Milego dnia!!!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, udalo mi sie nadrobic :) widzialam ze zostala stworzona losowa pista par i moja para -Agnieszka juz sie wymienia z Sue numerem :) dla mnie to oczywiscie nie problem bo wydaje mi sie ze jak tak zadko sie udzielam to tez nie bede w stanie Wam tu relacji life zdawac odpowiednio :) powidem dlaczego zagladam tu rzadziej jest to ze jestem dosyc nerwowa i sie stresuje szybko wszystkim i gdybym na biezaco wszystko sledzila tj informazje o Julci, kamkaz czy Olci to bym osiwiala ze stresu bo przejmuje sie strasznie gdy u kogos zle sie dzieje a potem jeszcze doszukuje sie symptomow u siebie i sytuacja sie wymyka spod kontroli- a tak jak nadrabiam z opoznieniem to niektore sytuacje pozniej spokojniej przyjmuje :) a jak jeszze tj Julci z listopadowek sie rozwiazuje potem dobrze to juz lepiej sie czyta :) zreszta my to nawet nic ciagle nie kupujemy dla dzidzi bo ja ciagle gdzies sie balam ze moge ja stracic mimo ze wszystko przebiegalo ok ...
    Wczoraj bylam u mojego gina na comiesiecznej wizycie-waga ok 805 g, szyjka 47'mm bez cech skracania, lozysko super i podnioslo sie od czasu badania polowkowego wiec juz jest cacy, ogolnie powiedzial ze ciaza wzorowa i tylko sie cieszyc :)
    Z informacji ciekawostek o ktorych z nim tozmawialismy a ktore moze sie przydadza to 1. Myslelismy nad rodzeniem w swissmedzie - bo mam cc i moze ta blizna bedzie mniejsza, lepiej sie zajma i wogole, lekarz powiedzial ze tam bedziemy mieli ladna lazienke i pokoik i wiecej usmiechow bo przyjdziemy z gotowka, co do opieki samej- zespol tam nie jest staly ciagle sa rotacje zmieniaja sie w zwiazku z tym brak zgrania i oczywiscie w razie jak cos sie dzieje to moze byc sytuacja ze ja po cc zostaje w swissmed a dziecko przewoza do szpitala np na zaspe, wiec lipa, i jak mowilam mu o szpitalach redlowo czy zaspa mowil ze oba sa ok i on uwaza ze bedzie bdb opieka, zreszta bylismy wczoraj na zaspie i wyglada to przyjemnie, a pani bardzo mile :)
    Temat 2 to krew pepowinowa- bylismy zdecydowani choc wiemy ze moze to byc dobry marketing, podobno ta krew pepowinowa na swiecie pomogla moze z 15 osobom, jest duza watpliwosc c tam bedzie po 15 latach od zamrozenia- prawdopodobnie juz nic, pytanie tez on nie byl pewien jak mroza- ale najprawdopodobniej w calosci na raz, i do tego medycyna podobno idzie bardziej w kierunku takim by wykorzytac komorki macierzyste ktore kazdy czlowiek ma sam w sobie jteraz i z nich leczyc a nie z krwi pepowinowej, gosc ma duza wiece bo jest tez onkologiem, i byl mi polecAny jako czlowiek o bardzo szerokiej wiedzy przez innego onkologa- dosc znanego w tej specjalizacji wiec mam zaufanie do obu, oczywiscie to ich zdanie ktore warto tylko wziazsc pod uwage lub tez :) a tak to zycze milego dnia :)

Lara 82, Fedra, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwi pępowinowej ktoś kiedyś podsyłał bardzo ciekawy artykuł: http://oczekujac.pl/2013/01/to-czego-zaden-bank-krwi-pepowinowej-wam-nie-powie.html

Co do cc w swissmedzie też nie wiem czy bym się zdecydowała, pewnie podobnie to wygląda wszędzie, gorzej z porodem sn - tam przynajmniej mam pewność, że dadzą ZZO, mogę poleżeć w wannie, mają TENSA, itp, itd... Jak mi wyjdzie, że muszę mieć cc, to pewnie zdecyduję się na wojewódzki. Na Zaspę nigdy w życiu.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my również w nowym tygodniu :) Dzisiaj u nas od rana zapowiada się piękna pogoda :) A my zasiadamy do śniadanka :) W następnym tygodniu czeka nas gluukoza :|

Lara 82, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizytę o 16.30, ale pewnie będzie opóźnienie i zanim wrócimy to będzie wieczór :-)

Co do krwi pępowinowej ja przesyłałam ten artykuł. Ja może i bym to chciała, ale u mnie to emocje bardzo. Mój mąż poczytał i mówi, że to zbjanie w butelkę, że naszej dzidzi nic nie będzie i tyle.
    No a jeszcze mam przykład mojej pediatry, ma córkę w moim wieku i miała ślub tak jak ja, no z dzidziusiem szybciej bo jej synek już na świecie i rozmawiałyśmy o tej krwi. Zaznaczę, że ludzie maja kupę kasy ich córka to jedynaczka no i pierwszy wnusio.
    No i mi powiedziała, że po konsultacjach ze znajomym hematologiem nie pobierali krwi pępowinowej i nie płacili. No i to też mi dało do myślenia.
    Ale ja cały czas nie wiem co zrobimy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 07:58

relge6yd3cl8y0me.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Vel nie denerwuj się tak kochana :) Przecież nic się nie stało :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a mozna zapytac skad taka awersja do zaspy? Chodzi i ten przypadek co dziecko zmarlo w okresie wakacji czy zle doswiadczenia i opinie masz od znajomych?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Gosiak a mozna zapytac skad taka awersja do zaspy? Chodzi i ten przypadek co dziecko zmarlo w okresie wakacji czy zle doswiadczenia i opinie masz od znajomych?
    To jest trochę tak, że każdy ma swoje opinie na temat szpitala wynikające z doświadczeń znajomych, itp... i jedna osoba trafi na super personel i będzie wychwalała pod niebiosa, a inna się zrazi całkowicie. Wiem, że o każdym szpitalu są pozytywne i negatywne opinie. Ale wiem też, że chociażbym teraz usłyszała 1000 pozytywnych opinii o zaspie, to zdania nie zmienię i nie będę się tam czuła bezpiecznie.

Sytuacja wakacyjna to jedno, drugie to opinie znajomych, trzecie historia koleżanki, której chcieli czyścić "poronioną ciążę" a ona uciekła z tego szpitala i dziś ma zdrową, śliczną córeczkę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedliśmy :)

Co do krwi pępowinowej to też mamy dylemat. Z jednej strony koszt jest duży, ale jak się rozbije na lata, to aż tak źle nie wygląda. Banki obiecują wiele. O tym,że dorosłemu nie wystarczy tej krwi pępowinowej do ewentualnego przeszczepu wiemy. Dla nas istotniejsze są możliwości stosowania w ew. chorobach skóry, ortopedycznych i kardiologicznych. Ale decyzji konkretnej nie podjęliśmy. Musimy jeszcze się skonsultować z lekarzem jakimś.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana

Fedra! ja nie widze niczego zlego w Twoim poscie.

poprostu ja tez uwazam ze duzo osob nie pisalo ani razu i nei wiemy czy w ogole te osoby jeszcze sa ani kim sa! numer wazna rzecz- nie wiesz czy po drugiej stronie nie kryje sie jakis zboczeniec ktory podaje sie za mame w ciazy:)

ktos tu pisal chyba ze byly na ovu takie dziewczyny wariatki- ktore wymyslaly:)
    dobrze pamietam?:)

ja podalam nr Gosiakowi, ona sie udziela i wiem ze istnieje naprawde. Wzbudza moje zaufanie:)

na liste do edytowania, nawet zamknietej nie dopisze swojego numeru bo nie czuje takiej potrzeby. mam internet w telefonie i na pewno jak cos to bede miala jak sie odezwac:)

Gosiak, kafabi, Fedra, Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ