X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath moja właśnie jak przyłożę telefon z włączoną latarką daje we znaki! Tak samo jak puszczę muzykę i przyłożę do brzuszka :D

• Sue Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    A czy wasze maluchy tez tak maja ze Np kopia intensywnie mocno. A jak chcecie nagrać i wlacza sie lampka do naświetlania to nagle przestają? :D no ja moja dzis juz piąty raz próbowałam złapać ale mowie kopie kopie kopie. Wlaczam kamerę jest lampa i przestaje. Chcialam wam ngrac pokazac jak ona kopie vo tk sie w glowie nie mieści !! Wydaje ni sie ze nasze dzieci juz na tym etapie muszą widzieć to swiatlo bo innego wytłumaczenia nie mam :D

Cath, my się dzisiaj śmialiśmy, bo co ja mówiłam do P. "Kochanie popatrz na brzuch!" to mały przestawał kopać. W końcu mówię "To tata, nie patrz, na brzuch", na co P. odpowiedział "Nie patrze, w ogóle mnie to nie interesuje" i zaczął kopać.
    Wiem, że on nie rozumie, co się mówi, ale sytuacja była zabawna :D

Gosiak, Asiaa1201, megg, Fedra lubią tę wiadomość

• Lyona Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstydliwa ta Twoja Konstancja ;) gdzies czytalam, ze mocne swiatlo dzieci widza, tak jak np cieplo czuja, gdy dotkne reka, gdy moja dziewczynka fika, przestaje sie ruszac a jak odejme reke od brzucha znowu zaczyna fikac ;)

cath, asia888 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u nas też jak próbuję uchwycić kopanie, to nagle chwilowo robi się cisza ;)

cath, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Cath moja właśnie jak przyłożę telefon z włączoną latarką daje we znaki! Tak samo jak puszczę muzykę i przyłożę do brzuszka :D
    No to moja wtedy przestaje. :D a i puszczam młodej kolysanki bo ściągnęłam aplikacje na telefonie z nimi to tez cisza !! Ale jak Comy mama slucha to szlaeje :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    A czy wasze maluchy tez tak maja ze Np kopia intensywnie mocno. A jak chcecie nagrać i wlacza sie lampka do naświetlania to nagle przestają? :D no ja moja dzis juz piąty raz próbowałam złapać ale mowie kopie kopie kopie. Wlaczam kamerę jest lampa i przestaje. Chcialam wam ngrac pokazac jak ona kopie vo tk sie w glowie nie mieści !! Wydaje ni sie ze nasze dzieci juz na tym etapie muszą widzieć to swiatlo bo innego wytłumaczenia nie mam :D

Cath ja mam to samo ... chociaz moja Lili jeszcze nie kopie bardzo mocno ale juz widocznie.... chciałam nagrac dzisiaj 2 razy i 2 razy nagle bezruch...

nadrobie Was jutro bo dzisiaj padam i nie jestem w temacie o co chodzi z tymi numerami.... Dobranoc.

mam taka ochotę na czipsy.... aj....

cath lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyona wrote:
    wstydliwa ta Twoja Konstancja ;) gdzies czytalam, ze mocne swiatlo dzieci widza, tak jak np cieplo czuja, gdy dotkne reka, gdy moja dziewczynka fika, przestaje sie ruszac a jak odejme reke od brzucha znowu zaczyna fikac ;)
    No widocznie kamery nie lubi. :D bo czy wstydliwa to nie wiem bo na każdym usg rozkraczona jest aż milo :D

Lyona, Gosiak, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath bo wtedy pewnie sobie myśli "No co Ty Mama?! :/ Takie nudziarskie piosenki, chcesz żebym poszła spać? To okej, FOCH :D" I PÓŁ DNIA CISZY :D

Moja też się rozszalała :)

cath, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    cath bo wtedy pewnie sobie myśli "No co Ty Mama?! :/ Takie nudziarskie piosenki, chcesz żebym poszła spać? To okej, FOCH :D" I PÓŁ DNIA CISZY :D

Moja też się rozszalała :)
    No chyba tak sobie myśli. :D aj juz charakter i mają te nasze łobuzy! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wywiadówkach będę chyba siedziała w ostatniej ławce :D i będę sobie od razu gospodarować o 30 min więcej na pogadanki z wychowawcą :D

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny super zdjecia brzuszkow :)

kurcze Cath chcialabym zobaczyc ten twoj szalejacy brzuch bo az nie moge sobie wyobrazic :)

Moj maluszek uaktywnia sie w nocy w dzien malo go czuje

Lyona tez mam czesto tak ze jak dotkne reka to maly sie uspokaja a potem jak zabiore reke znow pokopuje

Lyona lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja Mała lubi chyba ciepło, bo zawsze jak się rękę położy to ona zaczyna się ruszać i się tak jakby przytula do tego miejsca, albo kopie. ;) No i mi bardzo często udaje się nagrać ruchy, już mam tyle filmików, że poczekam teraz z miesiąc, półtora i wtedy jeszcze sobie nagram, jak Zoja będzie już na prawdę duża.

Także moje dziecko jest jakieś inne :O

Powiem Wam, że dostałam dzisiaj kopniaka w jakiś narząd, aż mi łzy poleciały i słabo mi się zrobiło. Później mega mnie kuło przez jakiś czas. Kurcze, boję się co będzie później. Chyba nie będę za dużo prowadzić auta, bo jak mi się to podczas jazdy przytrafi to będzie masakra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 22:32

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój taki cwany ze jak dotkne ręka jak się wypchnie to czuje jak ucieka hehe ;)

angelcia lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• megg Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Jejku przepraszam. Co sie dzis ze mna dzieje!! :D wlasnie sloneczna tez ma misia i nadrabialam to co naskrobalyscie i jakos tak. Bardzo cie przepraszam :*

Jutro zdjęcia wstawie. :) kolor cudowny <3 juz w łóżeczku leży kocyk :) a jaki mieciutki <3 moja mama wlasnie mnie odwiedziła i byla zachwycona tym kocykiem :D mowi ze może pościel bym zamowila z makaszki :D

nic nie szkodzi:)

czekam na zdjecie, ja dzis dostalam mail ze moj kocyk juz do mnie jedzie

Cath a jaka aplikacje na tel z kolysankami sciaglas?

Sloneczna a ty dzis cos ucichlas :) bo nie widze Kubusia

ide sie polozyc, dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 22:49

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvnie leci Zmierzch - ja chcę taki ślub i taką suknię!!! :)
    Bo Pana Młodego mam lepszego :P

megg, Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a znalazlas juz jakas sukienke, albo wzor?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nawet nie szukałam :)
    Póki co, podobają mi się same takie blisko ciała :) No i jeszcze nie ustaliliśmy terminu, więc ślub przed porodem to jeszcze nic pewnego :))
    Podobają mi się koronkowe :)

megg lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di nie jesteś inna. U mnie też właśnie na odwrót do ręki przypływa :-)
    Jak leży i go nie czuję i np. chcę żeby się ruszył to muszę położyć rękę i wtedy kopie.
    W ogóle to mój jest bardzo spokojny ale ostatnie dwa dni też szaleje i dziś to już bardzooo. Najlepsze, że wczoraj jak dostałam z lewej strony to pierwszy raz podskoczyłam, nie wiem w co trafił.
    A, że mnie z lewej strony brzuch często boli, na pewno jak tam ucisnę te moje niegrzeczne jelita to mam tam bardzo wrażliwe.
    I dziś rozmawiam przez tel. z kuzynką i nagle krzyknęłam bo dostałam właśnie w jelito po lewej.
    Aż się roześmiałyśmy bo to był bardzo nie kontrolowany krzyk :-):-):-)
    A ona ma 2 dzieci i się śmiała, że to jeszcze nic bo jak będzie większy i sobie wsadzi nóżkę pod żeberko to będę piszczeć :-):-):-), że hoho :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się podobają koronkowe, ale takie dziewczęce suknie ślubne. Ciekawe czy ja się kiedyś doczekam zaręczyn i ślubu, bo na razie to się nie zapowiada :P

Patrzcie jaka fajna stronka z pomysłami na wszystko, m.in. obiady, desery, koktajle, sałatki, dekoracje, zrób to sam itd. Polecam. :D

http://kobieceinspiracje.pl/

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara aż mnie zmroziła na nóżka pod żebrem :D

Lara 82 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ