X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam z wieczora. Ostatnio mam bardzo aktywne dni, więc Was podczytuję hurtowo.

Wybaczcie, że nie podzielę się numerem tel, ale mam internet w tel i tablecie, także jakby u mnie się coś działo to dam Wam znać osobiście, albo poproszę W. :)

Ja planuję dzisiaj zrobić szarlotkę z rodzynkami. Właśnie zabieram się za obieranie jabłek.

A jutro na obiad wymyśliłam gołąbki! <3

angelcia, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję,za wyjaśnienie :),ja jednak osobiście wolę pączusie hihi.

Życzę Wam udanego wieczorku,bez mega uniesień. Do juterka :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Haha, słoneczna też ma misia w awatarku, może stąd pomyłka? ;)

tak tez pomyslalam :) ale nie zmieniam bo misie sa slodkie:) Kubusia tez lubie :)

Gosiak lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Katiś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath czekam na zdjęcia bo ja również chciałam miętowy z szarym. Tak samo jak Ty nie lubię różu i w ogóle i w ciuszkach dla dziewczynek. Także poszalałam z awatarkiem i suwaczkiem :D

megg lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brioszek ja jadłam nawet takie z budyniem, ale sklepowe, a wiadomo, że co sklepowe to shit z proszku z masą konserwantów.

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Nie mam. Ale coś sobie wymysle. Zawsze wszystko może się zdarzyć! A Ty jaki inny bierzesz pod uwage?

Myślałam o Inflandzkiej. Tam też chwilę leżałam na oddziale, kilka razy byłam na IP i moim zdaniem jest super opieka. Ewentualnie Starynkiewicza.

Tyle, że u mnie też może się to zmienić, bo Mały trochę pcha się na świat i jeśli miałby być wcześniakiem to Starynkiewicza.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze robie sama. Te są pyszne. Nie zawsze uda sie dostać dzem pomarańczowy wiec robie z różnymi chociaż faktycznie z pomarańcza najlepszy.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Asiu, dziekuje, moze mi tez sie udadzą :)

Agnieszkaa, to w takim razie widzimy sie na fitnessie?:)
    <3

Zdecydowanie tak. Ja tak jak Ty biegalam przed ciaza, i brakuje mi tego ruchu bardzo. Jednak joga nie daje mi takiego kopa i takiego wystrzalu endorfin jak bieganie.
    Ale niedługo wrócę do tego, i już rozglądam się za wózkiem do biegania.
    Cudownie wyglądają mamuśki z takimi pedzacymi bobasami.
    Udało mi się zarazić moją pasją mojego męża, więc będziemy taką biegajaca rodzinka. Już nie mogę się doczekać!

A na jakie zajęcia chodzisz na fitnessie?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    A co do tych cholernych list - weźmy je w cholerę skasujmy i będzie po problemie, bo ciągle ktoś ma o coś problem ;) a tu się skasowało, tej nie ma, ta ma złą date, ta ma złą parę, ta jej nie zna.. :O no matko. MIALO BYC TU LUZNO, A SPINAMY POŚLADY JAKBYŚMY WALCZYLY O ZLOTY TRON.. Heloł każda tutaj wchodzi ze swojej własnej nieprzymuszonej woli, tak samo podaje swoje dane, zapisuje na listy itp.

Powiem szczerze, że właśnie dlatego coraz mniej się tu udzielam. Jak zaczęłam tu pisać to było fajnie i miło, a teraz kłótnie, pretensje, wyszukiwanie u siebie jakiś objawów na siłę, narzekania, przekonywania na siłę do swoich racji itd. Aż czasami nie chce się tu zaglądać, bo co chwilę COŚ.
    No i od razu przeproszę jeśli kogoś uraziłam. Nie chcę wszczynać kolejnej kłótni...

AsiaSzw, Patrycja20, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, znikam na niemiecki, muszę jeszcze z 10 minut chociaż powtórzyć - miłego wieczoru! :)

angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkaa, ja tez mam w planach zakup biegówki :)

A na fitness chodzę tu:

http://www.activefitness.pl/grafik/mala

Na zajęcia "Aktywne 9 miesięcy". Moze nie wychodzę upocona, jak przed ciaza, ale jest fajnie:)
    Nie przepadam za joga, lubie aktywniejsza formę sportu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 19:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw z tego co dobrze kojarzę to dżem pomarańczowy jest zawsze w Kauflandzie (u mnie na 100%), nie wiem jak u Ciebie, bo niekiedy asortymentowo markety się różnią.

LadyDi Pewnie wszędzie są konflikty, bo to nieuniknione. Cóż, mnie też już to zaczyna męczyć, bo ja myślałam, że wchodząc na takie forum uda mi się oderwać od rzeczywistości.. Ale myślenie to jednak nie moja najlepsza strona - na to wygląda :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja proponuję więcej dystansu. Ja bardzo Was lubię i nie zamierzam rezygnować z przebywania na forum tylko dlatego, że pojawiają się jakieś kłótnie czy zgrzyty. Staram się po prostu w to nie angażować, bo szkoda nerwów.
    Jest nas tu sporo, każda jest inna, ma inny charakter, inaczej została wychowana. Ja jestem oazą spokoju i przymykam oko na takie rzeczy a patrzę na pozytywy :)

P.S. Niemiecki mam odwołany, ale co sobie powtórzyłam, to moje ;)

cath, Aagnieszkaa, kafabi, Sue, Lara 82, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    cath to ja megg nie sloneczna :)

i co ladny kolor na zywo?
    ja taki zamowilam bo stwierdzilam ze jest neutralny jakby 2 byla dziewczynka :)
    Jejku przepraszam. Co sie dzis ze mna dzieje!! :D wlasnie sloneczna tez ma misia i nadrabialam to co naskrobalyscie i jakos tak. Bardzo cie przepraszam :*

Jutro zdjęcia wstawie. :) kolor cudowny <3 juz w łóżeczku leży kocyk :) a jaki mieciutki <3 moja mama wlasnie mnie odwiedziła i byla zachwycona tym kocykiem :D mowi ze może pościel bym zamowila z makaszki :D

megg, megg lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego ja w tych konfliktach nie uczestniczę i staram się puszczać mimo uszu, no ale coraz więcej rzeczy muszę omijać czytając. :p

Gosiak, daj złoty środek na to żeby się zmusić do nauki języka! Ja nie mogę się zabrać za duński :/

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie gotuje sobie pyzy z MIĘSEM!!! :D koniec świata ja i mięso!!!

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    AsiaSzw z tego co dobrze kojarzę to dżem pomarańczowy jest zawsze w Kauflandzie (u mnie na 100%), nie wiem jak u Ciebie, bo niekiedy asortymentowo markety się różnią.

Angelcia u mnie nie ma Kauflandu :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    No dlatego ja w tych konfliktach nie uczestniczę i staram się puszczać mimo uszu, no ale coraz więcej rzeczy muszę omijać czytając. :p

Gosiak, daj złoty środek na to żeby się zmusić do nauki języka! Ja nie mogę się zabrać za duński :/
    Umawiasz się z korepetytorem, płacisz z góry co miesiąc i siłą rzeczy idziesz na lekcję, bo Ci kasa przepadnie ;P ;)
    Ja chodzę sobie do sypialni z tabletem i tam na Skypie mam lekcję. Zamykam się na razie, żeby mój M. nie słuchał jak dukam ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jaki ładny border do ozdoby pokoju znalazłam :)

http://www.tapetydladzieci.net/produkt/1246/border_jules_et_julie_balony_19006117.html

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw to wyślę Ci na gwiazdkę słoik tego dżemu :) :D

Mysle, ze dobra mobilizacja do nauki jezyka jest po prostu chęć do nauki! \

Gosiak a Wy na tym skype odpalacie sobie kamerki, czy tylko audio?

co do tapet.. ta jest boska:
    http://www.tapetydladzieci.net/produkt/1377/tapeta_upstairs_downstairs_panterka_338-346814.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:28

AsiaSzw, megg lubią tę wiadomość

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ