X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, podeslesz przepis na te brioszki? Co to jest w ogole?

• cath Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    O jezu i znów się zaczyna chora jazda ;/

Cath jak nie znasz swojej pary to ja chętnie się z Toba wymienie numerem tel też :)
    Przygarniesz mnie taka sierotkę Kasie? :) haha :* pewnie bardzo chetnie :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A ja byłam na spacerze, wymaszerowalam 4,5km :) w 40minut.

I mam taaaaaaaką ochotę na chipsy! Jeżu kolczasty!!

Agnieszkaa, zazdroszczę takiej możliwości porodu :)
    Czyli Ty bedziesz teraz pomieszkiwac we Wrocu a na poród do Warszy?

Dokładnie tak. Jestem już na L4, więc wreszcie będę mogła spędzić więcej czasu z mężem. Do tej pory widywalismy się tylko w weekendy. Planuje pojechać do niego, i dopiero po nowym roku wrócic do Warszawy.
    oczywiście w międzyczasie przyjedziemy do wawy nie raz, choćby na święta.
    Najgorsze jest to że muszę mieć i tu i tu łóżeczko i inne gadżety, bo tak naprawdę nie wiadomo gdzie urodze, i gdzie będę z dzidzia mieszkać.
    A w grę wchodzi jeszcze trzecia opcja, czyli moi rodzice. Nie wiem czy nie będę chciała przez pierwsze dwa miesiące mieszkać z nim. Więc i tam przydałoby się lozeczko. Już sama nie wiem jak to logistycznie rozwiązać, w rezultacie nic jeszcze nie mam dla Fryderyka ;-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue robie 100 raz. Pycha

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/drozdzowe_wypieki/brioche_blyskawiczna/przepis.html

Sue lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja najpierw zamowilam w rozu ale a 10 minut pisalam maila ze jednak mieta :D nie lubię różu a juz mi odbilo ze wbrew temu co lubię wszystko różowe bo dziewczynka! :D basta koniec juz zero różu :D

megg lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw przyjęłam! Ale nie umiem wysłać wiadomości ;P

Dziś się wyłączam. Idę się wziąć prysznic i się odstresować. Muszę się odstresować.

PS. nie kłóćcie się za bardzo ;P

Januszkowa, też robię tą sałatkę. I bardzo lubię. Tylko, że mój Poślubiony sałatek nie lubi, więc za często jej nie jem. Ale na weekend zrobię. Zawiozę trochę do mamy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 19:20

Januszkowa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Sue robie 100 raz. Pycha

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/drozdzowe_wypieki/brioche_blyskawiczna/przepis.html
    Asia, w awatarku masz swoją fotkę z sesji?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    AsiaSzw przyjęłam! Ale nie umiem wysłać wiadomości ;P

Dziś się wyłączam. Idę się wziąć prysznic i się odstresować. Muszę się odstresować.

PS. nie kłóćcie się za bardzo ;P
    Pia, klikasz w społeczność->przyjaciółki i tam masz taką kopertę koło każdej z przyjaciółek :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, dziekuje, moze mi tez sie udadzą :)

Agnieszkaa, to w takim razie widzimy sie na fitnessie?:)

Pia, ciesze sie, ze wiadomosci pozytywne, do porodu pewnie sie torbielek wchłonie <3

• cath Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    rodzą w lutym to są na liście

lista to lutówki i to że ktoś sie nie udziela nie znaczy ze bede go wypieprzala

niektore dziewczyny jak np dotychczas kafabi sie nie udzialaly tylko czytaly i wiele jest takich dziewczyn i nie mam zamiaru nikogo usuwac!

pozatym co chwile jest tak ze jakas sie odzywa i juz wczesniej pisala ale z jakiegos powodu nie pisala np 2mc i co na liscie juz by jej nie bylo, a tak to jest, wiadomo kim jest, na kiedy ma termin i ja mam mniej roboty

nie podoba mi sie wasz pomysl z selekcja ! to że ktos nie jest no lifem i nie spedza przed forum dni i tygodni nie znaczy że ma zostac usuniety

chcecie robic liste z numerami to robcie swoja indywidualna liste osob ktore waszym zdaniem zasluguja na niej byc bo udzielaja sie tak czesto jak wam pasuje

usuncie kogo tam sobie chcecie i laczcie sobie w pary

nikt wam nie kazal robic losowania na podstawie mojej listy ktora wam nie pasuje z jakis wzgledow

i gdzies mam że znowu sie przyczepisz że moje posty sa agresywne i kolejne 5 dziewczyn sie nie bedzie udzielalo bo poczuje sie urazone ch*j wie czym i bedziecie 50 stron rozstrzasac na ktorej to stronie byl post

nie chcecie to nie bede w ogole pisac, stworzcie swoje grono osob ktore pisza tak jak Wam sie podoba, pisza tak czesto jak wam sie podoba i bedziecie mialy swoje zlote grono
    Kochana nie denerwuj sie. Nikt nie miał na myśli nic złego. Twoja lista co prowadzisz jest super! To ty ogarniasz tutaj nowe i (przepraszam za stwierdzenie) stare mamusie :) nie denerwuj sie serio :*

Martsonek lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, nie to fotka z neta.
    Jak juz bede miała swoje to jakąś wstawie abyście zobaczyły, ale potem ja usunę. Kto wie kto tu zaglada :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także czekam na wyjaśnienie co to są brioszki :)

Włąśnie zajadam się kanapkami z chleba kukurydzianego z ziarnami z zółtym serem i jajkiem gotowanym...do szczęścia brakuje mi sałaty,ale nie była za ładna w sklepie,więc zrezygnowałam z jej kupna.

Dziewczyny,głownie Vel,jesteś super pomocną laską i nie ma co się denerwować takimi detalami.
    Każdaz nas może wysłać zaproszenie doprzyjaciółki i wymiane wiadomości wymienić się telefonami,nikt nikomu nic nie narzuca :)

My się skumałyśmy z kafabi,bo jest także w Norge,więc będziemy się wymieniać wiadomościami i np. o wyprzedażach ubranek niemowlęcych w H&M :)

Wspierajmy się wzajemnie i pomagajmy sobie, na dobre i na złe.

Nie macie pojęcia,jaka jestem szczęśliwa,że mam z kim popisać o naszych sprawach,ponieważ w pracy nie mam za bardzo z kim o tym rozmawiać.Moje koleżanki są pochłonięte przygotowaniami do sobotniej imprezki na Halloween,na którą ja nie idę,bo nie ma sensu...

Gosiak, kafabi lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak, nie to fotka z neta.
    Jak juz bede miała swoje to jakąś wstawie abyście zobaczyły, ale potem ja usunę. Kto wie kto tu zaglada :-/
    :)
    W ogóle chciałam powiedzieć, że Ty i Cath miałyście tak podobne avatarki kota, że musiałam zawsze nicka doczytywać dokładnie, żeby wiedzieć która pisze ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii brioszki to takie bułeczki drożdzowe z dżemem. Kilka postow wczesniej wstawiłam link do przepisu.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia no własnie dlatego zmieniłam bo 3 kotki to za dużo :) A ten jakos szczegolnie mi sie podoba.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moją parą jest Atakasobiejedna mnie pasuje :-) , a Tobie też ?
    :-)

Ale spokojnie tel. prześlę na koniec listopada. Nigdzie się nie wybieram :-)
    Postaram się wysłać tylko zaproszenia do przyjaciółek :-)

Sue, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Sloneczna ja najpierw zamowilam w rozu ale a 10 minut pisalam maila ze jednak mieta :D nie lubię różu a juz mi odbilo ze wbrew temu co lubię wszystko różowe bo dziewczynka! :D basta koniec juz zero różu :D

cath to ja megg nie sloneczna :)

i co ladny kolor na zywo?
    ja taki zamowilam bo stwierdzilam ze jest neutralny jakby 2 byla dziewczynka :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A masz jakąś alternatywę, gdyby w Zośce się ni udało?
    Nie mam. Ale coś sobie wymysle. Zawsze wszystko może się zdarzyć! A Ty jaki inny bierzesz pod uwage?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    cath to ja megg nie sloneczna :)
    Haha, słoneczna też ma misia w awatarku, może stąd pomyłka? ;)

megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela no mówiłam! GynCentrum jest super, miałam tam drugie prenatalne i na trzecie też się tam wybiore! Oby też trafił mi się po raz drugi dr Dawid, bo jest na prawde rewelacyjny!

A co do tych cholernych list - weźmy je w cholerę skasujmy i będzie po problemie, bo ciągle ktoś ma o coś problem ;) a tu się skasowało, tej nie ma, ta ma złą date, ta ma złą parę, ta jej nie zna.. :O no matko. MIALO BYC TU LUZNO, A SPINAMY POŚLADY JAKBYŚMY WALCZYLY O ZLOTY TRON.. Heloł każda tutaj wchodzi ze swojej własnej nieprzymuszonej woli, tak samo podaje swoje dane, zapisuje na listy itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 19:33

Sue, megg, Gosiak, Januszkowa, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ