X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia i Derii no widzicie, bedziemy dzisiaj jadły "wspólnie". Co do sałatki to robię warstwową z tuńczyka, drugą z selerem no i jarzynową. No i w sumie muszę się za to zabrać w końcu, bo wolę teraz to zrobić i mieć wysprzątane jak Dawid wróci, bo i tak pewnie narobi bajzlu.. Jeszcze mam zamiar zrobić tort Sachera, Mufinki z cynamonem i jabłkami i babkę karmelową także.. mam ręce pełne roboty choć przez chwilę, a to lubię najbardziej <3

Gosiak co do glukozy - jeśli zgłoszę pielęgniarkom, że źle się czuję i mnie położą na tym wypasionym łóżku i nic mi nie będzie to nie ma konieczności powtarzania?

Masakra, zrobiłam ultra szybkie zakupy. Kilka butelek picia, mleka, owoce, warzywa i chleb.. i wiecie jak ciężko prowadzi się wózek sklepowy?! Aż całe podbrzusze daje mi uczucie dyskomfortu, Adrianna chyba nie lubi zakupów, bo tak zaczęła się wiercić. Muszę zatrudnić jakiegoś murzyna do targania tego wózka sklepowego, bo więcej razy chyba nie dam rady, albo wyciągnę nogi.

dorocia2324 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak co do glukozy - jeśli zgłoszę pielęgniarkom, że źle się czuję i mnie położą na tym wypasionym łóżku i nic mi nie będzie to nie ma konieczności powtarzania?
    Myślę, że nie, bo przecież nie będziesz się ruszać ;)
    Gorzej gdybyś zwymiotowała, dlatego kładą, żeby tego uniknąć.
    Angelcia, ale wypasy robisz, masz jakąś imprezę czy to na powitanie męża? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:07

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja na temat ZUS się nie wypowiem, bo nic nie wiem, tak samo jak na temat żłobków ;p Już bliżej jest mi z Derii porozmawiać, bo Dania a Norwegia to podobny tok myślenia mają - tak mi się wydaje :D

Plan na dziś:
    - ruszyć się z kanapy i ogarnąć
    - sklep
    - sklep ogrodniczy
    - pranie
    - ogarnąć chociaż jedną komodę
    - odwieźć W. na halloweenowe łowienie ryb
    - odwieźć siebie do przyjaciółki, która też jest w ciąży (2 tyg dłuższej niż ja)

Matko, dużo tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:09

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna nikt Cię nie wyśmieje, takie są realia niestety. Mnie poproszono o moje dane, przewidywalną datę urodzenia dziecka i od kiedy miałoby być w żłobku

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 15 minut i pobranie :)

Mnie pobrali tylko raz, kolejne po dwoch godzinach :)

Pierwsze co zrobie, to zjem kanapkę ze sklepiku na dole, juz sobie upatrzylam nawet:)

Wracam do domu, biorę dresik i na silke :) gdzie ten cukier trzeba spalić :)

Gosiak, mnie tez wypłaca zakład pracy, całe szczescie, bo z zusem to różnie bywa :)

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry..
    U nas dzień strasznie brzydki taki mglisty.. Ją już od rana w ternie byłam ,najpierw na poczcię a potem na zakupach.. Obiad na szczęście mam z głowy ;)
    Popoludniu wybieramy się na cmentarz bo jutro jedziemy do teściów ;)

Jakieś plany na halloween macie :)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ja wstalam po 8 ale teraz wyszlam z lozka dzieci tydzien wolnego wiec korzystam :)
    Malo mam czasu zeby sie udzielac ostatnio a o humorze wogole nie wspomne
    Niestety zawiodlam sie na mojej przyjaciolce jak nie wiem i jakos tak ciazko mi zebrac sie do kupy bo wiecznie mysle o tym ale juz teraz wiem zeby nie wypowiadac swojego zdania jesli ktos ma inne chociaz tak nie umiem nie bede stala za kims murem jesli mysle zeupelnie inaczej ..
    Ehs zycie ..
    Maluch coraz bardziej daje sie we znaki rusza sie jak szalony sa dni ze nic nawet nie da znaku a czasami albo gra w pilke albo tanczy :)
    Kurcze czekam na ta wizyte do wtorku i mam nadzieje ze bedzie skan nawet juz nie chodzi o to zeby poznac plec ale zeby wiedziec czy z maluchem jest wszystko dobrze

megg lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście też wypłaca zakład pracy. CIeszę się, że nie muszę się bujać z ZUSem

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Hej kobietki ja wstalam po 8 ale teraz wyszlam z lozka dzieci tydzien wolnego wiec korzystam :)
    Malo mam czasu zeby sie udzielac ostatnio a o humorze wogole nie wspomne
    Niestety zawiodlam sie na mojej przyjaciolce jak nie wiem i jakos tak ciazko mi zebrac sie do kupy bo wiecznie mysle o tym ale juz teraz wiem zeby nie wypowiadac swojego zdania jesli ktos ma inne chociaz tak nie umiem nie bede stala za kims murem jesli mysle zeupelnie inaczej ..
    Ehs zycie ..
    Maluch coraz bardziej daje sie we znaki rusza sie jak szalony sa dni ze nic nawet nie da znaku a czasami albo gra w pilke albo tanczy :)
    Kurcze czekam na ta wizyte do wtorku i mam nadzieje ze bedzie skan nawet juz nie chodzi o to zeby poznac plec ale zeby wiedziec czy z maluchem jest wszystko dobrze

Na pewno wszystko w porządku!! Nie skakałby tak, gdyby nie był w dobrej formie :)

951c9e183b.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28
    Wiem wiem ale jednak zawsze sie stesuje i mam nadzieje ze dogadam sie z lekarzem juz do mojej CC bo jednak chcialabym wiedziec jak to wyglada jak sie zaczyna cos wczesniej bo do 39 tyg moge nie wytrzymac patrzac na moja dwojke wczesniejsza spieszyli sie i to bardzo

relge6yd0kju1g7d.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi jeszcze Kafabi i Maja 35...tworzymy tutaj Skandynawię.

Angelcia,Ty to masz zapał w sobie,tyle pracy przed Tobą :)

LadyDi,ty także się nie oszczędzasz.
    Ja natomiast pomalutku,zupka się pichci,pranie drugie wstawione,pościel przebrałam,sypialnie ogarniam,a w do skokoku zaglądam tutaj :)

Sue,dajesz rady,rewelka!!!! :)

Sue lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski rosnę :D
    21.10 miałam w brzuchu 90 cm wczoraj 9 dni później miałam już 94 cm :D

megg, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga odp Ci!

ja to juz po 7 sie obudzilam, wykapalam sie, umylam wlosy, wysuszylam,
    zapakowalam sie i do pracy! a po pracy jedziemy do rodzicow i na groby.

i mama coffe stygnie juz:)

zapomnialam jak cukierki Ice sa smaczne! pyszne:) moja babacia je lubi bardzo:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nigdy nie mierzylam brzucha!:) moze czas zaczac:)

czekam na opinie o rozkach za 13 zl:)

Megg dzieki za wiesci o kuponie- kupie kocyk minky w tygodniu, moze jeszcze poscielke dobiore do kolderki i podusie:)

a tak w ogole co ile sa te kupony>?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:29

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii, to dzisiaj tak wyjątkowo:d to jest chyba ten obiecywany przez wszystkie stronki przypływ energii w 2 trym. Szkoda, że na kilka dni przed 3 trym, no ale nieważne ;p

No dokładnie, szkoda, że ja sama z Danii tu jestem. Dobrze, że chociaż mam tutaj swoją przyjaciółkę, która jest w ciąży tak jak i ja, więc się rozumiemy idealnie :D

Derii też tak masz ze sklepami, że w Polsce wiedziałabyś gdzie co kupić, a tu musisz się nieźle naćwiczyć żeby to coś znaleźć? Bo ja ostatnio tak mam i to często, no i zazwyczaj kończy się to niepowodzeniem :/

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Aga odp Ci!

Kurcze nic nie dostałam... ??

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak jasne, jeszcze mu czerwony dywan muszę rozłożyć. Rodzice przyjeżdżają w końcu do domu i chcę zrobić im przyjemność i trochę narobię jakiś cudów. Do teściów też by wypadało coś zanieść, a zjechała się cała familiada - teść wrócił z trasy, teściowa w domu, bliźniak Dawida i jego starszy brat, który.. ma spust :O wazy chyba ze 160kg! MASAKRA!

Derii czy ja wiem czy zapał, raczej chęć zjedzenia czegoś słodkiego <3 a jak widzę w sklepie... te spulchnione i zważone masy :/ Wieczorami jak chodzę obok jednej cukierni z psem to lodówki cały czas wyłączone - no cholera i jak to jeść?

Też tak macie, że zamiast kopniaków w ciągu dnia czujecie takie przepychanie malucha? Takie wyciaganie, prostowanie nóżek i rączek? Kiedy się ruszam np jestem w sklepie, na spacerze to czuje coś takiego, a jak leżę to kopniaczki :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak angelcia, teraz czuję częściej przeciąganie aniżeli kopniaki. Tzn kopie też;)

angelcia lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam jakąś godzinkę temu. Zjadłam śniadanie, herbatkę wypiłam.

Ale miałam dziś na pobraniu przeboje. Ręce mam pokute jak nie powiem kto. Za nic mi nie chciało lecie. Dopiero 3cia pielęgniarka mi pobrała. Zdążyło mi się zrobić słabo. Po drodze zaliczyłam 30 min przerwy, żeby mi cytuję "żyły odpoczęły".

Zrobiłam też zakupy w warzywniaku i piekarni, wędlinki dostaliśmy wędzone przez tatę na działce :D

Co do żłobka - orientuję się co i jak, niestety w naszej okolicy bida z żłobami. Mam jeden między pracą a domem i tam będę startować ;)
    Zastanawiam się tylko czy wracać do pracy po pół roku czy po roku. Wszyscy mówią, że po roku. A ja nie wiem czy wytrzymam tyle poza obiegiem branżowym. Teraz już mi szkoda, że nie pracuję:/

Idę się położyć. Potem pomyślę jak się zrobić to, co zaplanowałam przed nadejściem nocy:D

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he,tak właśnie mam w tych sklepach,ale niestety,najblizsze zakupy w Pl dopiero w wakacje,teraz będziemy na Święta do Szwecji jechać,niech moi chłopcy poszaleją na skuterach.

Masz racje Angelcia,lepiej samemu przyrządzić.Mi się poszczęściło,poniewaz dzieciaki w szkole piekły ciasteczka z czekolada i kupiłam caluśne pudełko :),chociaż obiecałam sobie,że będziemy z olafkiem mniej słodyczy zjadać... :P

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ