X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam do domku, siedzę na kanapie, piję herbatę owocową i kończę kanapeczkę :)
    Musiałam odczekać 30 minut po euthyroxie, więc śniadanie zjadłam o 12:15 :P
    Poczekam aż się ułoży i biegnę na siłkę :)

Powiem Wam, że jechałam autobusem, to te wszystkie stare babska patrzyły na mnie z takim wyrzutem, że one stoją a ja siedzę. Było mi już tak słabo, że myślałam, że się przekręcę, głodna, słaba a te jeszcze nie dość, że mają jakiś dziwny zapach to jeszcze w całym autobusie śmierdzi tymi kwiatami, które wiozą na cmentarz. śmiać mi się zawsze chce - wsiadają do autobusu, do przejechania mają dwa przystanki i od wejścia rozpoczynają rajd po autobusie i wymuszają miejsce. Zanim usiądą już wstają, bo oczywiście trzeba co najmniej 1 przystanek wcześniej się przeciskać do wyjścia, bo muszą wysiąść pierwsze, o wbijaniu łokci w żebra nie wspomnę, bo to wręcz uwielbiają robić. Oj, można by napisać doktorat o zachowaniu ludzi w autobusach.

Gosiak, angelcia, megg, NASTA lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te po 13 zl

http://allegro.pl/olo-rozek-becik-piekny-bawelna-100-i4737879679.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie :)

Mamusie z Norwegii mam pytanie ile u was trwa urlop macierzynski?
    LadyDi ile w Danii? Ja tez sama tu z Belgii jestem nie martw sie :)

ja jestem juz zapisana do 3 zlobkow od 4 miesiaca ciazy i to mowili ze pozno sie zapisuje i niewiadomo czy bedzie miejsce

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów, mam zapasy na cały weekend, dziś będą schabowe z ziemniaczkami i bigosikiem. a jutro zrobię zrazy wołowe na 2-3 dni. I do tego buraczki i kapustka słodka.
    A teraz siadam z kawką i kieszonką - tym razem z jabłkiem ;)

derii84, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii no ale jak tu nienarodzonemu jeszcze szkrabowi odmówić słodyczy!? :D

Sue oj Ty niewychowana! :D Nie ustąpiłas żadnej +60 miejsca? No skandal :D żartuje oczywiście.
    One mowią, ze młodzież niewychowana tylko, że.. młodziez potrafi niektóre rzeczy przemilczeć lub powiedzieć wprost co na sercu leży, a one będa mówily to takim pretensjonalnym tonem bezczelnie na Ciebie patrząc, że trudno się nie domyślić o co chodzi :) I te gadanie, że my jeszcze mamy całe życie przed sobą i się nasiedzimy, nosz kuźwa.. Ja nie wiem czy dożyję tylu lat co ona ma! Swoją drogą jak mam jechać 2 przystanki autobusem, a dobrze się czuję i mam polować na miejsce siedzące to nawet się nie opłaca przeciskać przez tłum.

Zrobiłam sałatki, babka w piecu. Jeszcze mufiny i sacher :)

Gosiak, derii84, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

• kafabi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    witamy sie :)

Mamusie z Norwegii mam pytanie ile u was trwa urlop macierzynski?
    LadyDi ile w Danii? Ja tez sama tu z Belgii jestem nie martw sie :)

ja jestem juz zapisana do 3 zlobkow od 4 miesiaca ciazy i to mowili ze pozno sie zapisuje i niewiadomo czy bedzie miejsce

w Norwegii mozna wybrać na 80% to jest 59tyg.
    albo 100% 49 tyg.

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w pt nie jem miesa- od dawna:)

tak mam:) zwykle ryby albo cos bez miesa:)

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi wyprzedziłaś mnie z odpowiedzią dl LadyDi :)

Masz rację Angelcia,nie powinnyśmy odmawiać tych kg cukierków ;)

Słoneczna,dlatego dzisiaj na obiadek mam krupnik i makaron z twarogiem na słodko,,,,,bo jakże bym miała coś słonego zjeść he he :)

Gosiak, angelcia lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś przynieśli kaszę z gulaszem drobiowym i do tego buraczki.
    Jej, nie pamiętam już kiedy coś gotowałam.

Gosiak lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie!

Miałam dzisiaj wizytę kontrolną. Pessar dobrze trzyma szyjkę, wszystko jest ogólnie ok, aczkolwiem mam jakiegoś paciorkowca... wymaz go ujawnił, jakięś grzybki też, ale one nie są straszne podobno. Na tego paciorkowca gin chciał mi dać antybiotyk, ale stwierdziła, ze lepiej będzie jak będę przyjmować globulki robione. Tak więc teraz mam luteinę i globulkę wieczorem zaaplikować wieczorem, a rano inną globulkę i smarować się maścią...będę pływać chyba w tej wydzielinie ;)

Z dobrych wiadomości to taka, że mój syn waży UWAGA ponad 1200 g, wielkolud normalnie ;p
    Mąż był razem ze mną w końcu na wizycie i widział młodego, był, mega szczęśliwy, bo dr pokazywała mu wszystkie części ciała( widział np jak się przekręca) no i siusiaka też widział, więc już chyba nie zmieni się na dziewczynkę ;)

Dostałam też zaświadczenie, że mogę chodzić na SR, ale mogę uczestniczyć tylko w teorii, żadnych ćwiczeń mam ie wykonywać.

Z tymi żłobkami to ja nie wiedziałam, ze już mogę zapisywać, dziecko... Będę musiała się tym zainteresować w takim razie :) ( ale wątpię, ze się synek dostanie do państwowego...)

Ja idę n roczny macierzyński, wykorzystam zaległy urlop i jakoś w połowie kwietnia oddam do żłobka dziecko ( chyba, że postaramy się o kolejnego dzidziusia w międzyczasie ;p

słoneczna 85, angelcia, Gosiak, derii84, megg, Atakasobiejedna, Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82, Januszkowa, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa,nie masz pojęcia,jak bardzo Ci zazdroszczę. Zupę gotuję co drugi dzień,a drugie danie często muszę gotować codziennie :P

Już pomysły mi się wyczerpały,bo to wcale nie jest takie proste,jak jednemu smakuje to drugi nawet na to nie spojrzy,a mi się już nie chce godzinami stać w kuchni,pomimo,że uwielbiam gotować.

U mnie Dom ogarnięty,krupniczek "dochodzi",a makaron z serem to szybkie wykonanie,także będę robic dopiero ok 15.30

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka świetna wiadomość,że wszystko się na serio uspokoiło :) Twój mąż pewnie chodzi dumny jak przysłowiowy paw,nie dość,że syna widział w całej okazałości to jeszcze kawał chłopa z niego :)

Cieszę się bardzo

Bietka lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesli chodzi o wypłatę świadczeń przez ZUS to niestety oni mają 30 dni na wypłatę ale od dnia kiedy wpłynie do nich zwolnienie. Jazdę z Zusem miałam już kilka razy, bo księgowa z mojej pracy nie dostarczyła w terminie mojego L4 i prawie 2 miechy nie miałam pensji.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sobie przypomniałam - któraś z Was pisała o krwi z nosa. Mi się co prawda nie zdarzyło, ale czytałam, że w ciąży tak się może dziać. Ja za to od 2-3 dni mam lekko zapchany nos i to słyszałam też jest normalne - nie z powodu przeziębienia, ale generalnie w ciąży.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja czytalam w ksiazce- W oczekiwaniu na dziecko

moga sie zdarzyc krwotoki z nosa jak i krwawienia z dziasel

produkujemy wiecej krwi.

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrzęk nosa w ciąży jest normalnym objawem. Byłam ostatnio na wizycie u pulmonologa i tez zaglądała mi do nosa. Powiedziała ze na koniec ciąży mogę mieć ten nos całkiem zatkany. Kazała używać piskacze z solą morska.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie mam nocne krwotoki z nosa,i szczerze obawiałam się,że to anemia,ale teraz mnie uspokoiłyście :)

Ale nudy są........:(

p19uskjok4jap6fv.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak działa ten kupon na allegro z darmową przesyłka przy płatności kartą visa? Tzn jak go dostać, bo wchodzę w zakładkę moje kupony i nie mam żadnych. On się pojawia dopiero po zakupie czy jak? ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis ogórkowa i tez makaron z białym serkiem, cukrem i cynamonem :)

Gosiak, TY chyba podawałaś kiedys przepis na blok czekoladowy czy cos takiego! mozesz podesłać raz jeszcze, bo nie znajde w tym morzu postów:) a mam ochote na cos słodkiego dzis, na jakies ciasto czy cos..musze cos wykombinować :)

co do macierzyńskich itd to ja tez planuje rok i jak bedzie trzeba to wracam do pracy, ale mam taki sam plan jak GOsiak i tez chce pod koniec macierzyńskiego juz starać sie o drugie :) i wtedy posiedze dłuzej no a w pewnym momencie pojda razem do złobka :) dziadki daleko i pracujacy wiec odpada, troche mi szkoda dac dziecko po roku do złobka no ale takie sa realia...wiec mam nadzieje, ze braciszek czy siostrzyczka sie pojawi :D a ja wtedy bede nadal w domku z dzieciakami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 13:53

Gosiak lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podsyalalam

http://kotlet.tv/blok-czekoladowy/

tylko ja dawalam mniej herbatnikow! a bakalie porpostu zamiast nich

wydaje mi sie ze lepszy i bardziej miekki jak dalam mniej herbatnikow. jak zrobilam tak jak w przpisie to byl twardy

ostatnio dalam ok 150-200gr plus troche rodzynek i morele suszone

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ