X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis robie buraczki bo mnie naszło.
    A krew mnie zaraz zaleje bo szukam liścia laurowego i nie moge znalezc a wczoraj mialam. kurnaaaaa

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeby nie było, że moje posty takie smutne i tylko o jednym... To wrzucam bardzo pozytywne zdjęcia brzuchola :D zdjęcie nie oddaje jego wielkości niestety, w rzeczywistości jest jeszcze większy :P Sorry za kiepską rozdzielczość, tel mi się psuje.

http://iv.pl/images/38243518281523268423.jpg

porównanie z 15 tc i teraz 26 tc

http://iv.pl/images/11476153049641715222.jpg

słoneczna 85, AsiaSzw, Patrycja20, Gosiak, dorocia2324, Pia Gizela, Lara 82, LadyDi, megg, angelcia, kafabi, Sue, Penelope, Bietka, truskawkax25, juska19, asia888, Januszkowa, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chce flaczki..i bitki tez! ale mi smaka zrobilyscie:) my wczoraj dostalismy dostawe wiejskich wedlin..kiełbacha i salceson :) najedlismy sie wieczorem ze ho ho....i dzis sie krece kolo lodówki jak kot, takie zapachy leca..ale w piatki nie jadamy miesa wiec bedzie jutro wypasne sniadanie :)

Cath pokazywuj ciuszki!! :)

AsiaSzw, Gosiak lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak, możesz mi powiedziec o którym ty żłobku myślałaś dla Janeczki, bo ja też już zamierzam sie zabrać za ten temat.
    Pewnie, myślimy o tym: http://www.bialykotek.pl
    Tym w Olivia Gate - tam jest zaraz obok Medicover i ja sobie już kilka razy oglądałam jak się zajmują dzieciaczkami. Przedszkole jest całe przeszklone.

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni ale dlaczego nie masz prawa nikomu o tym powiedzieć co on Wam robi? Mówię tu o najbliższej rodzinie, rodzicom, tesciom w szczególności, może by mu naprostowali beret! Przecież jak będziesz pożyczać pieniądze od rodziców to i tak prawdę wyjdzie na jaw, Ty nie robisz nic złego, nie powinnaś go kryć i sama nosić ten ciężar.

Sue lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni piekne mieszkanko dla dzidziusiow :) A ile masz w pasie bo moj brzuszek jest podobnej wielkosci a u mnie tylko jeden bobas :D

MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni trzymam kciuki za Was. I podziwiam za siłę którą i tak masz w sobie! Wiem, że łatwo się mówi nie martw się, ale kto jak nie Ty da radę!
    A może lepiej, żeby tak teściowa dowiedziała się co nieco o waszym gorszym czasie i coś mu napomknęła od siebie, skro wiesz, że wzięłaby twoją stronę? Może twój mąż potrzebuje żeby mu ktoś z boku zwrócił uwagę.

MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu myślałam, że bliżej domu szukacie. A dlaczego nie myślicie o państwowym. Z czego to wynika?? Mój syn chodził do państwowego na Piastowskiej na przymorzu, byłam bardzo zadowolona. Z państwowym jest jeden ważny plus NIE PRZYJMA CHOREGO DZIECKA wiec i nasze sie nie zaraża!!!

Mistrzyni nie zazdroszcze sytuacji. Byłam kiedyś w podobnej dlatego sie rozwiodłam.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem już po sklepach!

Co do macierzyńskiego to się to przedstawia tak:
    Barseldagpenge-oversigt1.png
    Gdzie Mor to mama, Far - tata. Kreska zielona to narodziny dziecka, no i potem ja 14 tyg macierzyńskiego, ojciec 2, a później wychowawczego 32 tyg, które można wykorzystać razem z ojcem dziecka. Tak to w Danii wygląda.

Patrzcie jaki fajny filmik. A jaki prawdziwy. :D Się uśmiałam :D
    https://www.youtube.com/watch?v=sGSaXPwiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:14

kafabi lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne to przedszkole Gosiu. Jak wpadłaś na jego top jesli moge wiedzieć?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiu myślałam, że bliżej domu szukacie. A dlaczego nie myślicie o państwowym. Z czego to wynika?? Mój syn chodził do państwowego na Piastowskiej na przymorzu, byłam bardzo zadowolona. Z państwowym jest jeden ważny plus NIE PRZYJMA CHOREGO DZIECKA wiec i nasze sie nie zaraża!!!

Mistrzyni nie zazdroszcze sytuacji. Byłam kiedyś w podobnej dlatego sie rozwiodłam.
    Ten mamy po drodze do pracy, więc lokalizacja nam odpowiada.
    Mam w bloku obok punkt złobkowo-przedszkolny, ale widzę teraz jak siedzę w domu jak panie wychodzą z dziećmi na spacer i jak je straszą - jak któreś płacze mówią: Staś od jutra nie będzie wychodził na spacer jak się będzie tak zachowywał, itp...
    Państwowe - wydaje mi się, że nie ma tam miejsc totalnie, są mega kolejki zapisów i do tego sprawdzają dochody, itp. Więc na pewno byśmy się nie załapali. Poza tym kojarzą mi się właśnie z takim zimniejszym wychowem, ale może się mylę...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Fajne to przedszkole Gosiu. Jak wpadłaś na jego top jesli moge wiedzieć?
    Mój M. był na badaniach wstępnych do nowej pracy w Medicover i wysłał mi smsa, żebym znalazła w necie przedszkole Biały Kotek, miał trochę czasu i sobie patrzył jak dzieci się bawią :)

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna - niestety robi mi wyrzuty, że kiedyś rozdrapałam nasze sprawy przed rodzicami i zawsze mi to wypomina. Twierdzi, że pewne sprawy mamy sami rozwiązac między sobą.
    Ale chyba jeszcze raz przemyślę sprawę i tak jak radzi Pia Gizela napomknę teściowej co nieco, może bez zbędnych szczegółów, ale jej też zawsze zależało, żeby nam się układało w życiu. Może taka zj*bka od mamy wyjdzie mu na dobre. No chyba, że się jeszcze gorzej na mnie obrazi i focha strzeli na całego. Niby dorosły człowiek, a zachowuje się jak g*wniarz.

Dorcia - niestety nie mam centymetra ani nawet metrówki w domu, jak skoczę jutro do rodziców to z ciekawości się zmierzę.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu mi bulgocze w dole- mam nadzieje ze to nic zlego.
    nie lubie jak mi w dole stuka bo czuje niepokoj.

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia rozumiem. Ja tez szukam czegos po drodze do pracy.
    Ja w poniedziałek zadzwonie do tego panstwowego i sie dowiem conieco to dam znac. Moj pawel do dzis pamieta ciocie ze żłobeczka i p. Lilę :) super. Mamy sporo zdjec nawet. A poszedl wlasnie tak okolo roku.

Mistrzyni ja tez nie mowilam nigdy nic tesciowej bo nie chcialam skarzyc, a potem jak sie rozstalismy to on powiedzial ze wszystko moja wina i ze to ze mna bylo cos nie teges. Zaznacze ze naprawde wina lezala po obu stronach. On byl ciapa i wiecznie robił długi, a ja baba z jajami chce chlopa nie ciote w domu wiec wiecznie sie klucilismy. Ot co - moja wina :0 hehe teraz sie smieje, ale wtedy fajnie nie bylo

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, moi przyjaciele niedawno otworzyli też przedszkole, ale przyjmują dzieci od 2 r.ż. - no i znajduje się na Oruni Górnej, im mogłabym zaufać w 100% - dlatego jeszcze się waham, pewnie wszystko wyjdzie za rok... Przyjaciel jest świetnym kucharzem z zamiłowania, bo pracuje w banku i sam gotuje dla dzieci zdrowe posiłki.
    Może jak się uda mój plan, to by przyjęli naszą dwójkę tak gdzieś od 1,5 roku młodszego szkraba, kto wie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo super to ja wogole mialabym super bo mieszkam na Kolorowym wiec na piechte 10 min :)
    ja mam taki plan jak wy na 2 dziecko <3

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Oooo super to ja wogole mialabym super bo mieszkam na Kolorowym wiec na piechte 10 min :)
    ja mam taki plan jak wy na 2 dziecko <3
    No to zerknij na: http://www.przedszkolemarchewka.pl
    Do mnie bardzo przemawia: http://www.przedszkolemarchewka.pl/zdrowie

Trochę nas jest z takim planem, fajnie, będziemy się wspierać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:37

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia rewelacja!!!!! Jestem pod wrażeniem!

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciala tak jak Wy. Pod koniec macierzynskiego strzelic sobie kolejnego bobaska, to bylby szczyt marzen :D

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ