X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis robie buraczki bo mnie naszło.
    A krew mnie zaraz zaleje bo szukam liścia laurowego i nie moge znalezc a wczoraj mialam. kurnaaaaa

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeby nie było, że moje posty takie smutne i tylko o jednym... To wrzucam bardzo pozytywne zdjęcia brzuchola :D zdjęcie nie oddaje jego wielkości niestety, w rzeczywistości jest jeszcze większy :P Sorry za kiepską rozdzielczość, tel mi się psuje.

http://iv.pl/images/38243518281523268423.jpg

porównanie z 15 tc i teraz 26 tc

http://iv.pl/images/11476153049641715222.jpg

słoneczna 85, AsiaSzw, Patrycja20, Gosiak, dorocia2324, Pia Gizela, Lara 82, LadyDi, megg, angelcia, kafabi, Sue, Penelope, Bietka, truskawkax25, juska19, asia888, Januszkowa, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chce flaczki..i bitki tez! ale mi smaka zrobilyscie:) my wczoraj dostalismy dostawe wiejskich wedlin..kiełbacha i salceson :) najedlismy sie wieczorem ze ho ho....i dzis sie krece kolo lodówki jak kot, takie zapachy leca..ale w piatki nie jadamy miesa wiec bedzie jutro wypasne sniadanie :)

Cath pokazywuj ciuszki!! :)

AsiaSzw, Gosiak lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiak, możesz mi powiedziec o którym ty żłobku myślałaś dla Janeczki, bo ja też już zamierzam sie zabrać za ten temat.
    Pewnie, myślimy o tym: http://www.bialykotek.pl
    Tym w Olivia Gate - tam jest zaraz obok Medicover i ja sobie już kilka razy oglądałam jak się zajmują dzieciaczkami. Przedszkole jest całe przeszklone.

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni ale dlaczego nie masz prawa nikomu o tym powiedzieć co on Wam robi? Mówię tu o najbliższej rodzinie, rodzicom, tesciom w szczególności, może by mu naprostowali beret! Przecież jak będziesz pożyczać pieniądze od rodziców to i tak prawdę wyjdzie na jaw, Ty nie robisz nic złego, nie powinnaś go kryć i sama nosić ten ciężar.

Sue lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni piekne mieszkanko dla dzidziusiow :) A ile masz w pasie bo moj brzuszek jest podobnej wielkosci a u mnie tylko jeden bobas :D

MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni trzymam kciuki za Was. I podziwiam za siłę którą i tak masz w sobie! Wiem, że łatwo się mówi nie martw się, ale kto jak nie Ty da radę!
    A może lepiej, żeby tak teściowa dowiedziała się co nieco o waszym gorszym czasie i coś mu napomknęła od siebie, skro wiesz, że wzięłaby twoją stronę? Może twój mąż potrzebuje żeby mu ktoś z boku zwrócił uwagę.

MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu myślałam, że bliżej domu szukacie. A dlaczego nie myślicie o państwowym. Z czego to wynika?? Mój syn chodził do państwowego na Piastowskiej na przymorzu, byłam bardzo zadowolona. Z państwowym jest jeden ważny plus NIE PRZYJMA CHOREGO DZIECKA wiec i nasze sie nie zaraża!!!

Mistrzyni nie zazdroszcze sytuacji. Byłam kiedyś w podobnej dlatego sie rozwiodłam.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem już po sklepach!

Co do macierzyńskiego to się to przedstawia tak:
    Barseldagpenge-oversigt1.png
    Gdzie Mor to mama, Far - tata. Kreska zielona to narodziny dziecka, no i potem ja 14 tyg macierzyńskiego, ojciec 2, a później wychowawczego 32 tyg, które można wykorzystać razem z ojcem dziecka. Tak to w Danii wygląda.

Patrzcie jaki fajny filmik. A jaki prawdziwy. :D Się uśmiałam :D
    https://www.youtube.com/watch?v=sGSaXPwiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:14

kafabi lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne to przedszkole Gosiu. Jak wpadłaś na jego top jesli moge wiedzieć?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosiu myślałam, że bliżej domu szukacie. A dlaczego nie myślicie o państwowym. Z czego to wynika?? Mój syn chodził do państwowego na Piastowskiej na przymorzu, byłam bardzo zadowolona. Z państwowym jest jeden ważny plus NIE PRZYJMA CHOREGO DZIECKA wiec i nasze sie nie zaraża!!!

Mistrzyni nie zazdroszcze sytuacji. Byłam kiedyś w podobnej dlatego sie rozwiodłam.
    Ten mamy po drodze do pracy, więc lokalizacja nam odpowiada.
    Mam w bloku obok punkt złobkowo-przedszkolny, ale widzę teraz jak siedzę w domu jak panie wychodzą z dziećmi na spacer i jak je straszą - jak któreś płacze mówią: Staś od jutra nie będzie wychodził na spacer jak się będzie tak zachowywał, itp...
    Państwowe - wydaje mi się, że nie ma tam miejsc totalnie, są mega kolejki zapisów i do tego sprawdzają dochody, itp. Więc na pewno byśmy się nie załapali. Poza tym kojarzą mi się właśnie z takim zimniejszym wychowem, ale może się mylę...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Fajne to przedszkole Gosiu. Jak wpadłaś na jego top jesli moge wiedzieć?
    Mój M. był na badaniach wstępnych do nowej pracy w Medicover i wysłał mi smsa, żebym znalazła w necie przedszkole Biały Kotek, miał trochę czasu i sobie patrzył jak dzieci się bawią :)

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna - niestety robi mi wyrzuty, że kiedyś rozdrapałam nasze sprawy przed rodzicami i zawsze mi to wypomina. Twierdzi, że pewne sprawy mamy sami rozwiązac między sobą.
    Ale chyba jeszcze raz przemyślę sprawę i tak jak radzi Pia Gizela napomknę teściowej co nieco, może bez zbędnych szczegółów, ale jej też zawsze zależało, żeby nam się układało w życiu. Może taka zj*bka od mamy wyjdzie mu na dobre. No chyba, że się jeszcze gorzej na mnie obrazi i focha strzeli na całego. Niby dorosły człowiek, a zachowuje się jak g*wniarz.

Dorcia - niestety nie mam centymetra ani nawet metrówki w domu, jak skoczę jutro do rodziców to z ciekawości się zmierzę.

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu mi bulgocze w dole- mam nadzieje ze to nic zlego.
    nie lubie jak mi w dole stuka bo czuje niepokoj.

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia rozumiem. Ja tez szukam czegos po drodze do pracy.
    Ja w poniedziałek zadzwonie do tego panstwowego i sie dowiem conieco to dam znac. Moj pawel do dzis pamieta ciocie ze żłobeczka i p. Lilę :) super. Mamy sporo zdjec nawet. A poszedl wlasnie tak okolo roku.

Mistrzyni ja tez nie mowilam nigdy nic tesciowej bo nie chcialam skarzyc, a potem jak sie rozstalismy to on powiedzial ze wszystko moja wina i ze to ze mna bylo cos nie teges. Zaznacze ze naprawde wina lezala po obu stronach. On byl ciapa i wiecznie robił długi, a ja baba z jajami chce chlopa nie ciote w domu wiec wiecznie sie klucilismy. Ot co - moja wina :0 hehe teraz sie smieje, ale wtedy fajnie nie bylo

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, moi przyjaciele niedawno otworzyli też przedszkole, ale przyjmują dzieci od 2 r.ż. - no i znajduje się na Oruni Górnej, im mogłabym zaufać w 100% - dlatego jeszcze się waham, pewnie wszystko wyjdzie za rok... Przyjaciel jest świetnym kucharzem z zamiłowania, bo pracuje w banku i sam gotuje dla dzieci zdrowe posiłki.
    Może jak się uda mój plan, to by przyjęli naszą dwójkę tak gdzieś od 1,5 roku młodszego szkraba, kto wie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo super to ja wogole mialabym super bo mieszkam na Kolorowym wiec na piechte 10 min :)
    ja mam taki plan jak wy na 2 dziecko <3

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Oooo super to ja wogole mialabym super bo mieszkam na Kolorowym wiec na piechte 10 min :)
    ja mam taki plan jak wy na 2 dziecko <3
    No to zerknij na: http://www.przedszkolemarchewka.pl
    Do mnie bardzo przemawia: http://www.przedszkolemarchewka.pl/zdrowie

Trochę nas jest z takim planem, fajnie, będziemy się wspierać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:37

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia rewelacja!!!!! Jestem pod wrażeniem!

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciala tak jak Wy. Pod koniec macierzynskiego strzelic sobie kolejnego bobaska, to bylby szczyt marzen :D

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ