X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem czy mnie tak kopie maly i gdzie bo mnie jakies takie "prądy" przechodza

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze tu nie można utworzyć wątku zamknietego na farum. Jest o wiele fajniej bo można wiecej pisac i nikt nie zagląda niepowołany :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    No to jestem już po sklepach!

Co do macierzyńskiego to się to przedstawia tak:
    Barseldagpenge-oversigt1.png
    Gdzie Mor to mama, Far - tata. Kreska zielona to narodziny dziecka, no i potem ja 14 tyg macierzyńskiego, ojciec 2, a później wychowawczego 32 tyg, które można wykorzystać razem z ojcem dziecka. Tak to w Danii wygląda.

Patrzcie jaki fajny filmik. A jaki prawdziwy. :D Się uśmiałam :D
    https://www.youtube.com/watch?v=sGSaXPwiero

Na 100% wyglada to tak:
    u nas 3 tygodnie przed terminem zaczyna sie macierzyńskie
    10tyg. dla mamy
    10tyg.dla taty
    i 26 zostaje wspólnego do podziału

Tata jeszcze może wziaść po porodzie 2 tygodnie i nie jest odejmowane z tych 10tyg. które ma do wykorzystania.

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Szkoda ze tu nie można utworzyć wątku zamknietego na farum. Jest o wiele fajniej bo można wiecej pisac i nikt nie zagląda niepowołany :/
    Słuchajcie, ja mogłabym stworzyć listę mailową zamkniętą dla chętnych.
    Mam już u siebie na serwerze kilka takich tematycznych list. Nikt nie powołany nie miałby wglądu i nawet jakby znał adres nie mógłby nic do nas wysłać. Całkowicie moderowana i bezpieczna.
    Jeśli byłyby chętne, mogę coś takiego zrobić.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni no ale bez jaj, co innego jak się kłóci o pierdoly i opowiada o tym rodzicom, a co innego powiedzieć że nie masz środków do życia dla siebie i niedługo trójki dzieci... Tak jak jedna z dziewczyn napisała, jak będziesz siedzieć cicho to on będzie się czuł bezkarny, a później odwroci kota ogonem i powie ze to Ty jesteś winna, że tylko dzieci Cię interesują, a on się poczuł niepotrzebny i dlatego ma wątpliwości i takie inne pierdoly. Jakby miał klasę to by zadbał żeby Tobie i dzieciom niczego nie zabrakło nawet jeśli by miał wątpliwości czy Cię kocha, a tak nie daje Ci kasy i ma Cię w garści :/

Gosiak, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, tak popatrzyłam na to przedszkole i na jadłospis, to przedszkole bardzo podobne do duńskich. Tutaj w ogóle nie podają dzieciom białego pieczywa, do picia woda lub jakieś kompoty, na obiady tez makarony, ryże, dużo warzyw i owoców. No i 80% produktów używanych do przygotowania posiłków jest eko. Także pogratulować znajomym pomysłu, bo w Polsce chyba bardzo mało jest takich przedszkoli/żłobków.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak, tak popatrzyłam na to przedszkole i na jadłospis, to przedszkole bardzo podobne do duńskich. Tutaj w ogóle nie podają dzieciom białego pieczywa, do picia woda lub jakieś kompoty, na obiady tez makarony, ryże, dużo warzyw i owoców. No i 80% produktów używanych do przygotowania posiłków jest eko. Także pogratulować znajomym pomysłu, bo w Polsce chyba bardzo mało jest takich przedszkoli/żłobków.
    Tak, dokładnie, jest bardzo mało takich miejsc, zważywszy jeszcze moją miłość do zdrowego odżywiania i produktów eko... dla mnie bajka. Chyba dzięki Wam już się zdecydowałam :P Teraz tylko pozostaje kwestia opieki do 2 r.ż.
    A, w ogóle ten właśnie kumpel zaraził mnie używaniem mąki kokosowej i oleju kokosowego - oczywiście w kuchni, nie do smarowania krocza :P ;) :D

AsiaSzw, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się zdobyczami :)
    *bluzeczka i spodnie rozmiar 68 ZARA BABY
    008f09cab0f6847dmed.jpg
    *Wszystkie sukienki wraz ze sweterkiem H&M NAjwiększa sukienka to ta różowa na 74 cm :)
    37b5e1dcda54fb7amed.jpg
    *Spodnie dresowe Cubus, sweterek Kappahl i pod szyjkę golfik (nowy z metką) Helly Hansen
    9cae9f0d2c94189dmed.jpg
    * Bluzeczki H&M rozmiary 74 :)
    afa130f1f39f989bmed.jpg
    *Rzeczy kórych firm nie znam :D ale tak mi się podobały :) A Body nowe z metkami kupiłam
    b4a081c026ae5de0med.jpg
    64bc45d53905346cmed.jpg
    *Napis na jednym z tych oto bodów mojemu mężowi się bardzo spodobał :D
    8803427091c88e52med.jpg

LadyDi, Katiś, Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu, Gosiak, Penelope, Bietka, megg, Lara 82, dorocia2324, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i miałam wysłac wam jak wyglądają moje kocyk i rożek minky :)
    0dc81647ae96d34amed.jpg
    Jest dosyć duży ten kocyk :)
    1d69bdd51fad0ea6med.jpg

*A tutaj rożek
    468c975ba8a059aamed.jpg
    67dca77fc455a56cmed.jpg

LadyDi, Katiś, Penelope, megg, Lara 82, dorocia2324, Sue, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak, dokładnie, jest bardzo mało takich miejsc, zważywszy jeszcze moją miłość do zdrowego odżywiania i produktów eko... dla mnie bajka. Chyba dzięki Wam już się zdecydowałam :P Teraz tylko pozostaje kwestia opieki do 2 r.ż.
    A, w ogóle ten właśnie kumpel zaraził mnie używaniem mąki kokosowej i oleju kokosowego - oczywiście w kuchni, nie do smarowania krocza :P ;) :D

Hahahahha, o matko, umarłam :D Wyobraziłam sobie jak Cię ten kolega namawia do smarowania krocza :D
    A w ciąże zajdziesz szybko i problemu z opieką nie będziesz miała :D A jak tam ogóry i kapucha od tesciów? Już zjedzone? :D

Ja to mam taki chytry plan, że jak wrócę po macierzyńskim to zrobię wszystko żeby mnie zwolnili i zajmę się rozwijaniem siebie. Bo darmową szkołę mają Ci co są na bezrobociu, a tak to trzeba płacić grube miliony...

Cath, super rzeczy! Ja wszystko dla Małej mam z lumpka. Takie perełki tam można wyhaczyć, że ojeju <3 Przyjadą do mnie te rzeczy, to się pochwalę zdjęciami w niedziele :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 16:24

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:

Cath, super rzeczy! Ja wszystko dla Małej mam z lumpka. Takie perełki tam można wyhaczyć, że ojeju <3 Przyjadą do mnie te rzeczy, to się pochwalę zdjęciami w niedziele :D
    Powiem ci ja w lumpie moze w życiu byłam naprawdę dwa razy. A tutaj akurat patrze dostawa to mówię sobie a może będzi ejakiś kombinezon a tu taka niespodzianka <3 Chyba zaczne chodzić do lumpa :D Nie no stwierdziłam jak za taką kasę można kupić takie rzeczy wiekszość markowych to po co przepłacać. Bo znając mnie i tak bym młodej kupowała w H&M, Zarze itp

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath super rzeczy :D Ja tam lubię w lumpie kupować, aż człowiek dumny z siebie, że takie super ciuszki wyhaczył :)
    Kocyk i rożek boskie <3
    Ja po wypłacie mam zamiar zamówić kocyk minky i pościel.
    Zaraz ide z psami a potem jadę po mojego T do pracy. Przez święto zmarłych u nas są takie korki, że aż się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 16:28

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak spadlam z kanapy normalnie heheheh

Cath super zdobycze.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, ja to nigdy nie potrafiłam w lumpkach kupować, szukanie perełek dużo czasu zajmuje, a ja zwyczajnie nie mam cierpliwości. Ale moja mama ma za to dar i nazbierała mi 2 walizki duże podróżne ciuszków i maskotek dla Małej <3 A najlepsze jest to, że mate edukacyjną kupiła za 3 zł, przewijak za 4 zł, a maskotkę Diddl z miejscem na zdjęcie za 40 groszy :D
    A wiadomo, że takie ciuszki były użyte kilka razy i nie są w ogóle zniszczone, a niektóre to w ogóle z metkami są jeszcze i tak jak mówisz, nie warto przepłacać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 16:37

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Mistrzyni no ale bez jaj, co innego jak się kłóci o pierdoly i opowiada o tym rodzicom, a co innego powiedzieć że nie masz środków do życia dla siebie i niedługo trójki dzieci... Tak jak jedna z dziewczyn napisała, jak będziesz siedzieć cicho to on będzie się czuł bezkarny, a później odwroci kota ogonem i powie ze to Ty jesteś winna, że tylko dzieci Cię interesują, a on się poczuł niepotrzebny i dlatego ma wątpliwości i takie inne pierdoly. Jakby miał klasę to by zadbał żeby Tobie i dzieciom niczego nie zabrakło nawet jeśli by miał wątpliwości czy Cię kocha, a tak nie daje Ci kasy i ma Cię w garści :/
    Kurde... teraz widzę, że masz racje!! Zachowuję się jak w patologicznej rodzinie - jak mąż bije żonę ta siedzi cicho, bo się boi że ten ją zostawi jak komuś powie.
    Dzięki, bo uświadomiłaś mi powielanie przeze mnie pewnych zachowań poszkodowanych żon, co to za wszelką cenę chcą zostawić łajdaka przy sobie. Pogadam z teściową. Decyzja podjęta.

LadyDi, Gosiak, Penelope, Atakasobiejedna, megg, Lara 82, kafabi, justta, juska19, Sue, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja juz wypilam napój bogów. Obrzydlistwo, fuj!
    Kręci mi sie w głowie od takiej dawki cukru, nie wiem jak tu wysiedzę przez 2h!
    Nawet nie chce mi się jeść, ale pić strasznie!

Agnieszkaa, a jak Ty? Już po? Kto jeszcze robi glukozę dzis, Fedra chyba o ile dobrze pamiętam?

Nie zostawiajcie mnie tu samej :(

Ja ponoc mialam to robic wczoraj, ale nikt mi nie powiedzial, wiec nie wypilam, bo nie moglam tam siedziec przez godzine. Takze bede robic 13.11.

W ogole witam sie z Wami piatkowo. Zaskoczylo mnie dzisiaj sloneczko. Wczoraj bylo okrutnie zimno w nocy.

Dzisiaj Amerykanie wkladaja przebrania w celu wyludzania slodyczy o.O Az sie boje jechac do pracy, bo na wieczor sie na bank zaczna dziac chore rzeczy (bo oczywiscie od pewnego wieku do tej zabawy dochodza % % %)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 16:38

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • cath Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis z sewerynka sie tez przebieramy :) Sewerynka za pszczolke Maje, ktora w końcu zapylił Gucio a ja za czerwonego kapturka którego wilk dopadl i będzie małe wilczątko :D

LadyDi, Gosiak, Lara 82, juska19, Sue, dorocia2324, Januszkowa, megg, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, to zróbcie zdjęcie i pokaż tu na forum :D

cath lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Hahahahha, o matko, umarłam :D Wyobraziłam sobie jak Cię ten kolega namawia do smarowania krocza :D
    A w ciąże zajdziesz szybko i problemu z opieką nie będziesz miała :D A jak tam ogóry i kapucha od tesciów? Już zjedzone? :D
    A ogóry i kapucha jeszcze są - kapuchy 3kg, ogórków też - będę to do grudnia jadła ;))))
    Śmiejemy się, że jak plany wypalą, to powiemy właścicielom - bierzecie nasz dwupak, ale młodsze nie ma 2 lat i może się zgodzą ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pesto pietruszkowe jest pyszne <3 Moja nowa miłość kulinarna :D

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ