X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę świeżą kapustę, szatkuję, wkładam do gara, zalewam wodą i duszę aż zmięknie, potem dodaję kiełbasę i wędzonkę pokrojoną w kosteczkę, sól, trochę pieprzu, przecież pomidorowy i duuużo koperku. I już - pycha :)

asia888, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Mistrzyni piekne mieszkanko dla dzidziusiow :) A ile masz w pasie bo moj brzuszek jest podobnej wielkosci a u mnie tylko jeden bobas :D
    Zmierzyłam właśnie obwód brzucha w najszerszym miejscu na wysokości pępka - 113 cm!! :D a jak u Ciebie?

KasiaMŁ, megg, Fedra lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 31 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze mnie się małż z panią doktor na usg śmiali, że mały cały czas tylko boksuje i boksuje, po mamie :) zanim zaszłam w ciążę i zanim praca mnie ograniczyła całkiem, trenowałam boks.Teraz już niestety aktywność ogranicza się do pokonywania dłuższych dystansów pieszo:) ale rękawice na malucha czekają :)

strasznie mnie wzięły smaki na gruszki... Do tej pory była tylko ochota na barszcz, gołąbki i kwaśne żelki, ale nie tak, że muszę koniecznie :) a teraz mam gruszki na kilka dni i chyba zjem je wszystkie dzisiaj

MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruszki ja tez wcinam nalogowo i winogrona ;)
    prez rozmowy wczorajsze o mandarynkach zaopatrzylam sie tez w mandarynki :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Zmierzyłam właśnie obwód brzucha w najszerszym miejscu na wysokości pępka - 113 cm!! :D a jak u Ciebie?

Ja ostatnio jak mierzylam to rowno 100cm :) Ale na zdjeciu Twoj brzuszek wyglada podobnie do mojego ;) Przynajmniej mi sie tak wydaje ;P

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    gruszki ja tez wcinam nalogowo i winogrona ;)
    prez rozmowy wczorajsze o mandarynkach zaopatrzylam sie tez w mandarynki :)

Ja tez dzis nakupilam sobie duuuuzo mandarynek, zeby mi na weekend starczylo ;)

megg lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi szpital jest po remoncie i większość personelu wymieniona. W tym co napisałaś widzę same plusy. Najważniejszy jest dla mnie poród, piszesz, że było ok. a później jakoś to będzie:)

Miałam dzisiaj bardzo pracowity dzień. Najpierw zakupy, później sprzątanie, zrobiłam sałatkę jarzynową, tartę owocową z galaretką, gulasz na jutro. Wszystko jest zrobione i gotowe. Już po kąpieli, paznokcie pomalowane. Teraz relaks przed TV (Taniec z gwiazdami:) ) a jutro prawie cały dzień na cmentarzach, w niedziele przyjeżdża siostra z rodzinką.
    Spokojnej nocy życzę i bezpiecznych powrotów do domów przez weekend. Zawsze przeraża mnie liczba wypadków podczas świąt.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Atakasobiejedna dlaczego darmowa wysyłka?

https://kupony.allegro.pl/visa/

Jak kupisz w aplikacji mobilnej i zaplacisz kartą visa to odejmuja przesyłkę do kwoty 25 zł od kwoty do zapłaty :) Ja już dzisiaj zrobiłam 4 transakcje z darmową przesyłka :O Limit jest do 5 dziennie i promocja trwa bodajże do 16 listopada.

megg, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz chyba z 7 rzeczy kupilam przez ta promocje, jestem uzalezniona :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam, że ten kupon jest jednorazowy. To może i ja bym coś zakupiła i bym sobie zrobiła przesyłkę za granicę. Musze to przemyśleć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 22:21

megg lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednorazowy jest ten n 20 zl, a Visa na max 20 zakupow do 16.11

Dobranoc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 22:25

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejjj, a ja mam właśnie ten kupon na 20 zł ważny do 14 listopada, a nijak nie mogę znaleźć tego drugiego na przesyłkę :/ ktoś wie jak temu zaradzić?

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, chyba nie mam cukrzycy :)

Glukoza na czczo 82, po dwoch godzinach 90, normę mam podana do 99 - to chyba ok, nie?

Dodatkowo - cały miesiac jadlam żurawinę suszona codziennie rano i nie mam żadnych bakterii w moczu!!

Spadła mi hemoglobina i hematokryt :( hemoglobina mam 11,2 a norma od 11. Hematokryt mam 32, a norma od 37.
    Ciekawe co mi lekarz powie.

megg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mam cały czas za niski hematokryt. Dostaniesz pewnie żelazo do łykania.

Ogólnie to nienawidzę piątków, sobót i niedziel... po jakiego wała on w ogóle przyjeżdża do domu? :/ ciśnienie sięga mi już zenitu... szkoda mi nawet pisać. Jestem wkurwiona jak stąd do wieczności i mam ochotę wywalić go na zbity pysk z mieszkania!!!

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    ejjj, a ja mam właśnie ten kupon na 20 zł ważny do 14 listopada, a nijak nie mogę znaleźć tego drugiego na przesyłkę :/ ktoś wie jak temu zaradzić?

Megg też mi to musiała tłumaczyć ;)

"kup w aplikacji mobilnej za dowolna kwote i przy placeniu jak wybierzez opcje dostawy platne z gory i platnosc karta Visa to pojawia sie kupon i nie masz do 25 zl kosztow dostawy

nie widac go w "moje kupony"

mozna kilka razy z tego skorzytsac (max 20, max 5 razy na dzien) do 16.11"

megg lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu, ale co takiego sie dzieje, ze on Ci tak działa na nerwy ?

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Megg też mi to musiała tłumaczyć ;)

"kup w aplikacji mobilnej za dowolna kwote i przy placeniu jak wybierzez opcje dostawy platne z gory i platnosc karta Visa to pojawia sie kupon i nie masz do 25 zl kosztow dostawy

nie widac go w "moje kupony"

mozna kilka razy z tego skorzytsac (max 20, max 5 razy na dzien) do 16.11"

Ooo, dziękuję :D To zrobię sobie zakupy może w niedzielę :D

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ciekawa jestem jak juz wam brzuszki urosly, oto moj w 25 tygodniu :)

70di8p.jpg

angelcia, juska19, LadyDi, Sue, Penelope, Atakasobiejedna, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Bietka, derii84, Lara 82, Januszkowa, asia888, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -przyjeżdża, rzuca swoje szmaty gdzie popadnie i myśli, że sprzątaczka posprząta (czyli JA)
    -załazi cały dom w butach uwalonych z jakiegoś gnoju, bo przecież sprzątaczka posprząta
    -wielkie fochy, że w sałatce jest pietruszka... WTF
    -obrażony, że ciasto jest jeszcze nie do zjedzenia, bo nie polałam go czekoladą
    -obiad jutro jest niedobry i nie będzie go jadł
    -obrażony, bo nie ma w domu coli
    Jak można mieć o takie głupoty pretensje? I czemu nie docenia tego, że w domu ma błysk, pełną lodówke i w ogole wypas mimo, ze jestem w ciązy i niektore rzeczy ciężej mi ogarnac? O wszystko dbam ja, wszystkiego pilnuje ja i w ogole.. A tu zero z jego strony. Mysle, ze niejeden by padł przede mną na kolana za to wszystko.. Ale najwidoczniej mój mąż nie nazywa się niejeden, nie ma kolan więc nie klęknie, a ja źle myśle.

Standard:
    -potajemne rozmówki i smski
    -zero zainteresowania domem, finansami, psem (o mnie już nie wspominam, bo tego się nawet nie domagam)
    -odwieczne lecenie w chuja i wychodzenie z domu, a później żalenie się, że nikt go tutaj nie potrzebuje
    -oglądanie chujowin w tv po raz 100, po co coś robić, przecież samo się zrobi
    -krzyki i wrzaski, że on już więcej na weekend nie zjedzie.. NO I MASZ CI PANIE.. NO PRZECIEZ JUZ MIAL W TYM TYGODNIU NIE ZJEZDZAC I CO?! Księzny stwierdził, że ja caly tydzien lece w kulki i nic nie robie, a ogarniam wszystko na piatek i wysługuje się innymi.. ciekawe w czym. I ze tylko na fejsie siedze! No jasne, tylko ja nie mam caly czas nosa w telefonie i lodówce tak jak on. I bron boze zwroc mu uwage, ze chrapie.. to slysze, ze mam sobie stopery kupic :| to niech on sobie kupi nowe mieszkanie, bo ja z syfiarzem i egoistą mieszkać nie będę. Juz nawet nie chce wiedziec ile przewalił kasy na tym wyjeździe, bo serce mi pęka jak zaglądam na konto... On zje na mieście, on kupi gotowe, on nie ugotuje...

Już się zapowiedział, że na żadne cmentarze ze mna nie pojedzie.. no i gitara, luz dla mnie przynajmniej. "I żebyś przypadkiem nie zapomniała iść do mojej matki i pożalić się jaki to jestem okropny" - spoko, nie zapomnę. Szkoda tylko, ze przy niej jest potulny jak baranek.

Sory myslalam, ze to tylko ja mam takie bojowe nastawienie do niego, ale nawet pies nie chce patrzeć w jego strone :/ Ja juz serio myslalam, ze to hormony, ze to ciaza, ze Bog wie co jeszcze.. ale nie.. To jest po prostu jakas parodia z tym co on mowi w moim kierunku, to nie jest ojcec mojego dziecka, ani moj maz :/ to jakis pajac... Gwiazdorzyc mu sie zachcialo, niech w koncu dorosnie, bo w koncu spakuje jego łachy i obudzi sie z reka w nocniku.

Mnie już jest wstyd przed moimi rodzicami, ze przyjezdzaja i zastaja taka a nie inna atmosfere...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 23:25

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia kochana nie denerwuj się! Postaw sprawe jasno..nie pasuje to niech robi rząd i spieprza stąd! Mój kiedyś też taki był, wiecznie mu nic nie pasowało, hak chciałam pogadać to mówił że marudze, był w delegacji to też tyle kasy przepuszczal na gotowce do jedzenia, kiedy ja próbowałam spokojnie pogadać by tak lekkomyślnie nie przepuszczal kasy to był krzyk ze glodny nie będzie chodzil, ani w sklepie kalkulatora używał. Zaproponowałam że bede mu robiła na cały tydzień kotlety, słoiki też nie bo nie będzie słoików tachal że sobą, kuzwa!! Ja bym musiała się podporzadkowac do wszystkiego a on PAN SWIATA.. Wkurwilam sie któregoś dnia i stanowczo powiedzialam co mi się nie podoba, albo w prawo albo w lewo...no i jak narazie jest dobrze ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ