WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja już po śniadaniu. Żurek się gotuje, teraz myślę co dalej. Chyba wezmę się za pranie dywanu, bo już ma tyle plam, że szok. :O

Ja tak jak i Asiaaa zaczęłam dziś 3 trymestr i mam 90 dni do porodu :) no i rozpoczęłam go wymiotami :/

Wiecie jak się wkurzyłam! W połowie lipca oddałam laptop do naprawy na gwarancję, której w tamtym czasie zostało jakieś 3 tyg. Komputer wywalał mi co chwile blue screeny, uruchamiał się ponownie i tak w kółko. Nic się nie dało na nim zrobić, a nawet jeśli to i tak groziło to tym, że się wszystko straci. No i facet niby mi go zrobił, przeinstalowal system i miało być ok. Oczywiście wziął za to 100zl. Wczoraj dostałam dopiero ten komputer, odpaliłem go i co?! I 5 minut przeglądałam internet i blue screen!! Normalnie myślałam że padne jak to zobaczyłam. Gdyby minęło mniej czasu to bym coś napisała temu facetowi, a tak przepadło i znowu zostałam bez komputera... :/

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wole mierzyć staniki na zywo ale jak są po 10 zł to się szczypać nie będę jesli będą za małe to moze kiedyś doczegoś się przydadza jesli za duze no cóż włoze dwie zamiast jednej wkładki ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, jeśli Twój mąż jest kierowcą to tym bardziej mu współczuję. Trochę się też dziwię, że skoro mu Policjanci powiedzieli, że nie przyjęcie mandatu będzie się wiązało z zatrzymaniem prawka, to będzie wolał ten mandat. Chyba, że mu nie powiedzieli, co jest wysoce prawdopodobne. Myślę, ze w takiej sytuacji zapłaciłby te 500 zł, żeby nie mieć takich problemów.
    Ehhh, ta nasza policja... ;/

• KasiaMŁ Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Trochę mnie nie było, jakiś depresyjny nastrój mnie złapał. Ale dzisiaj już trochę lepiej :) Mały strasznie daje czadu. Wczoraj się cieszyłam ze waga ruszyła do 59kg ale dziś jednak dalej 58kg... Jem i jem i jem... wczoraj miałam niezdrową zachciankę na chrupki bekonowe. Całe szczęście wszystko już o 22 było zamknięte, bo pewnie poszłabym biegiem!

f2w3vfxm5jdto6ec.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biustonoszy do karmienia będziemy potrzebować co najmniej kilka, wczoraj moja siostra uświadomiła mnie, że w nich też się śpi:) Nie pomyślałam o tym wcześniej :D

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra na pewno nie masz cukrzycy wyniki OK. :-)

No ja już złożyłam zamówienie. W aptece gemini całkiem duże. Wziełam te podkłady 90x60 bo dzwoniłam do kuzyni i nawet 60x60 wystarczą bo tylko pod tyłkiem. A mi powiedziała, że jak poród naturalny to może z jeden wykorzystam :-)
    Jakieś wkłady jeszcze kupiłam, wkładki laktacyjne, oktanisept, bephanten. No zobaczymy jak mi przyjdzie.
    Najlepsze jest to, że moje witaminy kosztują u nich 29 zł a u mnie są najtaniej za 57 zł.
    Nie wiem czy są w gemini uczciwi czy nie ale sorry nawet z przesyłką wychodzi mi taniej w gemini. Już nie mówię o innych rzeczach które kupiłam. :-)
    Mam nadzieję, że szybko przyślą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:46

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym prawkiem to dziwne. Nigdy się nie spotkałam z tym żeby zabierali jak sie nie przyjmie mandatu - ale może cos tam jeszcze było o czym nie wiemy ;-)

co do zaparć - bardzo pomaga picie rano przegotowanej wody...... może nie za pierwszym razem, ale po kilku dniach problemu nie ma......

Wczoraj w nocy tak mnie coc bolało z lewej strony na wysokości pępka, że nie mogłam chodzić. Pół nocy nie spałam. Dopiero jak wzięłam nospe troche przeszło. Na początku myślałam, że to bobo sie tak dziwacznie ułożył, bo brzuch miałam twardy z tej strony... ale nie wiem.

moja waga z dzisiaj 76kg na czczo

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Biustonoszy do karmienia będziemy potrzebować co najmniej kilka, wczoraj moja siostra uświadomiła mnie, że w nich też się śpi:) Nie pomyślałam o tym wcześniej :D

no własnie dlatego zakupiłam na razie dwa jesli mi podpasują jakościowo to później będę myśleć o innych rozmiarach jeśli trzeba będzie ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio troche się stresuje bo nie wiem czy to skurcz czy Mała sie tak układa ale czy siedze czy chodze czuje takie dziwne uczucie w podbrzuszu jeśli chodze musze na chwile sie zatrzymać bo mam wrazenie jakby Mała chciała mi wyskoczyć z brzucha...
    jutro mam wizyte u gina to się go zapytam o co to chodzi bo zaczeło sie to około tyg temu i codziennie parę razy sie zdarza :/

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, a ja idę na pierwszy spacer dziś, zgodnie z zaleceniami mojego kochanego doktora :)
    Słoneczko ślicznie świeci, może jakieś małe zakupy po drodze zrobię.

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie Gosiu miałaś zalecenia co do spacerków?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam.

wpadłyśmy z Adą ogłosić swoją 100-dniówkę. Na przyszły wtorek wkraczamy w trzeci trymestr. Jutro wybieramy się na glukozę, morfologię i mocz. 16-stego wizyta u gina. Teraz póki co byczymy się w łóżku, nie mamy koncepcji na dzisiejszy dzień. Wczoraj brzuch cały czas szalał, chyba robienie oponek dało się we znaki - jednakże smakowały dość dobrze jak na drożdżowe. Myślałam, że w nocy umrę, a żeby było wszystkiego mało to obudziłam się mokra jak kura. Dzisiaj jedynie wybierzemy się skorygować fakturę w sklepie. Niedość, że czekałam na nią chyba 15 minut to Pani nawet nie potrafiła poprawnie przepisać danych z kartki.. Po czym rzuciła mi tą fakturę i poleciała w piździec.

Ciągle rozmyślam czego brakuje Adriannie w jej wyprawce. Co do własnej... nie kupuję biustonoszy do karmienia, wolę kupić sobie jakieś fajne "normalne" i po prostu odpinać ramiączko. Jakoś nie potrafię chodzić w takich nieusztywnianych, z resztą kupować przez neta taką bieliznę w moim przypadku graniczy z cudem. Ogólnie jak mam iść do sklepu i kupować sobie koszulę nocną to dostaję z automatu gorączki.

Fedra, megg, Sue, kafabi, Lara 82 lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra - warto te biustonosze jak mamy w nich tez spac:)
    tylko mysle czy jeszcze troche nam piersi urosna? bo to jeszcze 32 miesiace. zebym za malego nie zamowila!:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tego ze nie mam cukrzycy ciązowej to nie wiem czy się cieszyć bo wiecie nadal nie mam bata na ograniczenie słodkiego ;)

ale tak na poważnie to teraz zaczynam sie martwić bo nie wiem co spowodowało ze moja tak szybko rośnie :/

Gosiak udanego spacerku :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też mam paciorkowca, nie dowiedzialabym się o nim gdyby nie pessar, bo przed jego założeniem trzeba zrobić wymazy. Dostałam receptę na globulki robione z antybiotykiem. Mam nadzieję, ze pomogą :)

Dziewczyny szajęcia z tymi zakupami :) ja dopiero w weekend zrobiłam listę rzeczy potrzebnych. Myślę, ze w tym m-cu zacznę to kompletować :)

Ja stanie kupię na apostel pewnie, ale najpierw pójdę do bafitterki żeby mnie zmierzyla, bo moje cycki urosły sporo i potrzebują dobrego podtrzymania.

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka dni temu zaczęłam kompletować zamówienie do Gemini i tak jak sobie coś przypomnę to klikam, samo zamówienie może złożę pod koniec tygodnia. Może jeszcze coś mi się przypomni :D

Gdyby nie to, że zamawiam tam też kilka leków, to wybrałabym sklep, co zaproponowała Januszkowa :)

Januszkowa - staram się być dobrą żoną :D Jakoś naturalnie budzę się, kiedy on mnie całuje na dzień dobry, no to wstaję ;P Potem się położę zazwyczaj jeszcze na chwilkę, ale o spaniu to już mowy nie ma niestety.

Wiecie, właśnie słuchamy sobie z Brzuszkowym piosenek do brzuszka i mały wyjątkowo aktywny jest :) W życiu mnie tyle czasu nie kopał :D

Fedra, Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna he he he ja jak wybierałam biustonosz to sobie lekki zapas wziełam ;) mi jakos piersi wiele nie urosły więc sie nie spodziewam jakiegoś nie wiadomo jakiego skoku w tym temacie ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie sobie uświadomiłam ze przegapiłam moja 100-dniówkę he he he zostało 98 dni to terminu naturalnego porodu ale ile do cc moze jutro się czegoś dowiem :D

Pia Gizela podziwiam Cię za to wstawanie, odprawianie i wszystkie inne czynności domowe któe wykonujesz :D
    mój maż zawsze szykował się do pracy sam odkąd jestem w ciąży stara się to robić bardzo cicho ale jak tylko widzi ze się gdzieś porusze lub wstane do wc to się do Nas przytula a tak to codziennie zaglada do sypialni :)
    a co do pożądków no cóż nigdy nie byłam idealną pania domu i nie będę :D

megg lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

miliony wątków codziennych już mi w głowie mieszają,ale jestem na bieżąco :P

z racji tego,że robię listę zakupów na listopad/grudzień /styczeń co nam jeszcze zostało i seria pytań przede mną :

Jaki lepszy jest proszek: Jelp, Lovela, Dzidziuś czy jeszcze inny?
    Chusteczki nawilżane: czy Johnson's baby są takie dobre jak ocenia sroka o?
    Pampersy już te bez wycięcia- które polecane? Chłonne i przewiewne najlepiej..
    No i jakie kosmetyki? Bambino , Johnson's , Nivea?
    pomożecie? :)

słonecznego dnia :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A jakie Gosiu miałaś zalecenia co do spacerków?
    Od mojego lekarza medycyny tybetańskiej - chodzę do niego co jakiś czas, żeby spojrzał całościowo na organizm, nie tylko na poszczególne narządy :)
    Od kiedy wyleczył mnie z niedoczynności tarczycy bez żadnych hormonów.
    Powiedział, że mam dużo spacerować :) Nie tylko leżeć :)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ