WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Sue a to nie jest prawda :D? Ja myślałam, że przez 6 lat go ukrywałaś, a żeby zajść w ciąże to go związałaś :D hahaha Jak ja uwielbiam takich ludzi :D

Dokładnie tak, więziłam go i po prostu pewnej nocy zwiazalam, zgwalcilam i mam dziecko.

Lara - nie denerwuje sie, rozbawiło mnie to:) i zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Nic dodać, nic ująć:)

Cath, ale czemu mu zabrali prawo jazdy? Jesli nie przyjmuje sie mandatu to zabierają prawko? Nie wiedziałam nawet!
    Nie denerwuj sie, moze wcale sie to nie bedzie tak wlec, ale rzeczywiscie sytuacja bez sensu. Policjanci czasami naprawdę nie mają kogo łapać :/ ciekawe ilu pijaków nie złapali a powinni!!

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupowałyście już wyprawkę dla siebie?
    Chodzi mi o podkłady chłonne na łóżko myślicie, że 60cmx60cm będzie OK?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Ja jeszcze nic z takich rzeczy nie mam, myślę, że po świętach się zabiorę za tego typu zakupy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:

Ja kupiłam coś takiego http://allegro.pl/najwiekszy-podklad-materac-lozko-szpitala-90x170-i4717870239.html

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja jeszcze nie, ale chce zacząć kupować pod loniec listopada. Ja te podkłady kupuję 60x90 :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dokładnie tak, więziłam go i po prostu pewnej nocy zwiazalam, zgwalcilam i mam dziecko.

Lara - nie denerwuje sie, rozbawiło mnie to:) i zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Nic dodać, nic ująć:)

Cath, ale czemu mu zabrali prawo jazdy? Jesli nie przyjmuje sie mandatu to zabierają prawko? Nie wiedziałam nawet!
    Nie denerwuj sie, moze wcale sie to nie bedzie tak wlec, ale rzeczywiscie sytuacja bez sensu. Policjanci czasami naprawdę nie mają kogo łapać :/ ciekawe ilu pijaków nie złapali a powinni!!
    No wlasnie niby jak sie nie przyjmie mandatu to zabierają prawko. I teraz sąd zadecyduje czy mu prawko oddać czy będzie musial isc jeszcze raz na kurs! On na kurs prawa jazdy? Przeciez ona ma papiery nawet zrobione ze jeździ na torze. Bral udział w niejednych wyścigach. I teraz będzie musial jeszcze raz moze prawko zrobić. :/ mistrz polski w 2006 roku. No czad normalnie.
    Slyszlam ze po pijaku zabierają, ale ze do kontroli sie nie zatrzymał? :( kurde z policją nie wygrasz.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Dosyć długo mnie nie było, czasami czytałam co pisałyście. Ogólnie miała niezłe zamieszanie i z pieskiem i ze sobą i z innymi rzeczami i nie maiła siły ani ochoty nic pisać. Poza tym musiałam się kompletnie wyłączyć. Za dużo stresów....
    Trzeci trymestr zaczynam 18 listopada - także coraz bliżej ;], i do porodu zostało 106 dni :-)
    Niedługo także czeka mnie obciażenie glukozą. Ehh
    Zapisałam się dzisija do gina na nfz - chociażby po to żeby mieć część badań na nfz a nie opłacić nawet za głupia morfologię i mocz.
    Lekarz oczywiście poinstruował mnie na temat róznych rzeczy m.in. jedzenia i znowu jestem w stresie bo powiedział że nie wolno jeść kiełbas i pasztetów. A jak ostatnio wciągałam chleb z kiełbasą i pasztet - mąż zrobił ( co prawda mięso było mrożone przez długi czas i to była dziczyzna, ale boczek ze sklepu). Ehhh nerwicy sie nabawię. Czytałam teraz w necie, że faktycznie kiełbasy i paszetet nie bardzo bo można zarazic sie róznymi bakteriami. Surowych kiełbas nigdy nie jadłam, ale taka podwawelska czy jałowcowa.....
    Chyba powtórzę sobie badanie na toksoplazmozę za jakieś 10 dni........
    A z dzidzia na razie ok ;-). Mam nadzieję, że tak już zostanie

Umrę przez to wszytsko 20 lat szybciej....

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, a jeśli można wiedzieć kim jest Twój mąż, że w telewizji się pojawia ?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no bez jaj, ja jem pasztet i nawet mam na niego dużą ochotę. Przecież to jest pieczone. Wiem, że na początku trzeba było uważać bo jak zawiera wątróbkę to może mieć dużo witaminy A, no i na początku to było nie wskazane, ale teraz jem.
    Dużo czytałam i można, jakieś bzdury Ci naopowiadał. Surowe nie OK, ale pasztet się piecze !!!!

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem pasztety i różne kiełbaski. Zwracam tylko uwagę, żeby nie było niczego surowego.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja to puściłam mimo uszu. Ludzie po prostu lepiej wiedzą co dzieje się w moim domu we Wrocławiu :)
    Cath - nie zazdroszczę tej sytuacji. Nigdy nie słyszałam, że zabierają prawko w takich sytuacjach, mam nadzieję, że się szybko rozwiąże.
    Z tymi plotkami to też przerąbane ;/

Sylwia, ale już wszystko ok?

Patrycja, mój facet jest muzykiem i czasami pojawia się przy okazji jakiś festiwali, kabaretonów itd. Ale bez szału :D

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja też jem pasztet. Pasztet się piecze, więc nie jest z surowego mięsa :)

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami mamuśki. Nawet nie wiem kiedy przeleciał kolejny tydzień i weekend. Ten był wyjątkowo intensywny, bo głównie w podróży.
    Naajwazniejsze że od tego tygodnia jesteśmy już rodzinka w komplecie. Przyjechałam do mojego męża do wrocka, i będę z nim na pewno tu do świat. A potem zobaczymy. Rodze w wawie!

Ale na razie jestem zachwycona, bo tutaj jest zawsze najcieplej. Wpada mi słońce do sypialni. Czuje że jest pięknie i ciepło. Czas na wyjście z łóżka i jakiś spacer. Pozwiedzam sobie dziś okolice. Czuje się trochę jak na wakacjach :-)

Gosiak, Sue, agaaa28 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)
    A kiełbasy? Skąd mam wiedzieć że nie ma w nich nic surowego? Jakaś metka to ok. Ale podwawelska czy jałowcowa czy inna?
    Ehh..... strach otworzyc internet :-)

Sue - juz powoli sie ogarniam. Najpierw przeraziła mnie ta bakteria która mam - paciorkowiec. Co prawda jestem nosicielem nie mam jej jakos dużo, ale jednak. Ruczałam cały weekend jak sie dowiedziałam jakie sa konsekwencje kiedy nie poda sie w pore antybiotyku. Potem chory piesek - okazało się, że ma jakieś zapalenie bekteryjne i grzybicze skóry, potem, że pojedyncze nużeńce (niby każdy pies ma, ale w moim obecnym stanie lepiej żeby nie miał), do tego ciaża urojona z mlekiem we wszytskich sutkach no i czekam na wynik mykologii skóry żeby sprawdzic czy sa jakieś grzyby na skórze którymi mogę się ja zarazić...... ehhh ostatnie 2 tygodnie były naprawdę ciżękie. Nie mówiąc juz o tym, że wydalismy majątek na leczenie w psa w październiku.....

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa, we Wrocławiu rzeczywiście jesień w tym roku jest wyjątkowo piękna :)
    Polecam pergolę i ogród japoński - teraz, jak licie są takie czerwone jest tam naprawdę pięknie :)

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry...

witam się w nowym tyg i 7 miesiacu według belly :)

przeczytałam wszystko zaległe a to moje wyniki glukozy i pojęcia nie mam czy są w normie bo norm obok wyniku brak ;)

Glukoza na czczo 85,30 mg/dl 70,00 99,00 N
    Glukoza po 1 godz. 126,70 mg/dl
    Glukoza po 2 godz. 117,30 mg/dl

Co do wyprawki chyba już mam wszystko właśnie nosidełko z bazą wyladowało w samochodzie wózek będzie z początkiem stycznia, łózeczko zamówimy w grudniu... ubranka raczej juz są wszystkie :)

Co do mojej wyprawki z tego co wiem podkładów poporodowych na siebie i na łóżko nie potrzebuje bo sa w szpitalu, zakupiłam kapcie a wczoraj na allegro wykożystując super rabat 50 zł przy zakupie za 100 kupiłam 2 koszule nocne do karmienia, 2 biustonosze do barmienia, 2 szt fig do kompletu, zakupiłam kilka czapeczek i nedrapek żeby wyszła 100 ;)
    więc trzeba tylko kupić juz wanienke i kosmetyki i jakies pierdułki i mozemy w spokoju czekać na Natke :)

Sue, Penelope, megg, Januszkowa, kafabi lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w trójmieście też ładnie. Ciepło, świeci słońce - ładna jesień na razie :-)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath pierwszy raz slysze o czyms takim, ze prawko zabieraja. Nawet w drogowce czy innych programach jak nie przyjmiesz mandatu to sprawa trafia do Sadu Grodzkiego i on wymierza Ci kare. Jezeli nie zgadzasz sie z opinia policjantow masz prawo odmowic mandat i tak jak mowie Sad rozpatruje Twoja sprawe. Ci policjanci jacys nienormalni czy tak prawo sie zmienilo? MASAKRA!

Sue ja to w ogole nie przejmuje sie opinia i plotkami innych ludzi, ja sama wiem najlepiej jak zyje i robie wszystko zeby mi i mojej rodzinie bylo jak najlepiej i tyle.

Sylwia ja tez jem kielbasy, pasztety, wedliny, itd. Nie wolno tylko surowego. Nie mozna wpadac w paranoje bo nic bysmy nie jadly i nie pily.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Co do mojej wyprawki z tego co wiem podkładów poporodowych na siebie i na łóżko nie potrzebuje bo sa w szpitalu, zakupiłam kapcie a wczoraj na allegro wykożystując super rabat 50 zł przy zakupie za 100 kupiłam 2 koszule nocne do karmienia, 2 biustonosze do barmienia, 2 szt fig do kompletu, zakupiłam kilka czapeczek i nedrapek żeby wyszła 100 ;)
    więc trzeba tylko kupić juz wanienke i kosmetyki i jakies pierdułki i mozemy w spokoju czekać na Natke :)
    Fedra, a pokaż te koszule i biustonosze ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    :-)
    A kiełbasy? Skąd mam wiedzieć że nie ma w nich nic surowego? Jakaś metka to ok. Ale podwawelska czy jałowcowa czy inna?
    Ehh..... strach otworzyc internet :-)

Sue - juz powoli sie ogarniam. Najpierw przeraziła mnie ta bakteria która mam - paciorkowiec. Co prawda jestem nosicielem nie mam jej jakos dużo, ale jednak. Ruczałam cały weekend jak sie dowiedziałam jakie sa konsekwencje kiedy nie poda sie w pore antybiotyku. Potem chory piesek - okazało się, że ma jakieś zapalenie bekteryjne i grzybicze skóry, potem, że pojedyncze nużeńce (niby każdy pies ma, ale w moim obecnym stanie lepiej żeby nie miał), do tego ciaża urojona z mlekiem we wszytskich sutkach no i czekam na wynik mykologii skóry żeby sprawdzic czy sa jakieś grzyby na skórze którymi mogę się ja zarazić...... ehhh ostatnie 2 tygodnie były naprawdę ciżękie. Nie mówiąc juz o tym, że wydalismy majątek na leczenie w psa w październiku.....

Sylwia, to rzeczywiście dużo stresów. Tym paciorkowcem się nie stresuj, my pewnie będziemy mieć to badanie dużo później. Na pewno wszystko będzie dobrze, nie stresuj się na zapas.
    Mam też nadzieję, że już teraz koniec z problemami i będzie już tylko lepiej <3 :*

‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ