X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela
    U mnie mimo to ze mam juz dwojke dzieci wiecznie mysle jak to bedzie wygladalo jak sie maluch pojawi nasze zycie sie zmieni zupelnie ale pewnie na lepsze :)Mam taka nadzieje hehe ja sie stresuje bardzo cc ..mam nadzieje ze jutro moj lekarz wyjasni mi wszystko o obawy mina

relge6yd0kju1g7d.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry my też się witamy ;) Ja dzisiaj pierwszy raz w nocy obudziłam się przez kopniaki mojego malucha i pierwszy raz kopał tak wysoko :) Odprowadziłam braciszka do przedszkola i wróciłam do łóżka :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogole to dostalaam wanienke, mate edukacyjna podgrzewacz do butelek ( tylko na te szczuple butelki) i nianie elektryczna no i ubranka, duzo ubranek:)

nie wiem kiedy to posegreguje.

o, a zaraz zaloze karte rossnet przez neta. bo dala mi taki plastik przy kasie ale dzialac bedzie dopiero jak zaloze przez neta i znizki chyba od 3% sa na poczatku i rosna do 10%

Gosiak, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, słoneczna :)
    Ja też już jestem gotowa na przyjmowanie wszystkich obiecanych gadżetów i ubranek - myślę, że to już czas :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dzis jadlam sniadanie i na na prapecie za oknem widzialam ptaszka- sikorke- usiadl na zmarzniety kwiat i cos tam skubal. a potem pukal dziobkiem w szybe.

kurcze wiem ze to przesaady ale to podobno bardzo zle znaczy....
    az sie wystrszylam.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna głowa do góry! Nie przejmuj się! Mnie znowuż męczą koszmary dotyczące komplikacji w ciąży, problemów odnośnie przedwczesnego porodu. Ale nawet nikomu tego nie powtarzam. I staram się o tym nie myśleć.
    Pomyśl, że ona chciała ci przypomnieć, że idzie zima i mogłabyś jej jakąś słoninkę podrzucić ;)

A ja popijam herbatkę przed tv :D

Fedra lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    dziewczyny, dzis jadlam sniadanie i na na prapecie za oknem widzialam ptaszka- sikorke- usiadl na zmarzniety kwiat i cos tam skubal. a potem pukal dziobkiem w szybe.

kurcze wiem ze to przesaady ale to podobno bardzo zle znaczy....
    az sie wystrszylam.
    Pierwsze słyszę o takich przesądach, według mnie nic nie znaczy.
    My mieliśmy karmnik przez dwie zimy na balkonie i dziesiątki sikorek przylatywało - teraz też czasem jakieś się pojawiają na drzewach - nie martw się :)
    2 lata temu karmnik przenieśliśmy pod las i tam karmimy - właśnie, niedługo słoninkę trzeba będzie kupić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 08:43

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie :) wczoraj nagralam filmik jak młoda wysoko kopie! Az Sewerynka byla w szoku ze tak wysoko :D
    My teraz jestesmy na etpie myślenia nad drugim imieniem. Teraz w grę wchodzi Ida i Łucja :D Łucja po mojej prababci. Bardzo szalona kobieta byla :D

Sloneczna ja tez sie nie mogłam zdwcydowac na minky i dwa razy zamówienie zmieniałam bo najpierw zamowilam róż a za 10 minut pomyślałam po jaki czort ja zamawiam wszystko różowe jak ja nawet różu nie lubię!! :D

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mysle zeby postawic jakkis karmniczek:)
    sloninki nie mam wlasnie w domu:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath ale te minky rozowe to akurat sa bardzo ladne:)

w tamtym tygodniu bylam pewna ze mieta:) ale teraz ta cytryna chyba bedzie lepsza;) albo szary:D

wy macie tez 75na 100, prawda?

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    cath ale te minky rozowe to akurat sa bardzo ladne:)

w tamtym tygodniu bylam pewna ze mieta:) ale teraz ta cytryna chyba bedzie lepsza;) albo szary:D

wy macie tez 75na 100, prawda?
    Ja mam dokładnie taki rozmiar :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejka weszlam sobie na mój ten wykres dawno nie bylam i patrzę a tam z boku pisze juz 88 dni do porodu <3 jak ten czas leci. Niedawno bylo 100 dni. Ja juz sie nie mogę doczekać. Najpierw święta, sylwester i mogę rodzic :D

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz nie moge sie doczekac;)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) I JA SIĘ PRZYWITAM :)
    Weekend zleciał nawet nie wiem kiedy i znów nastał poniedziałek i tak w kółko- czas leci masakrycznie. Ja 30 tydzień zaczynam 19 listopada, a dziś mam 93 dni do planowanej daty porodu.

Kot drze mi się nad uchem bo głodna, a karma się jej skończyła, więc jak tylko otworzą sklep zoologiczny to muszę iść.

Co do kocyku minky też nie umiałam się zdecydować, aż w końcu wybraliśmy taki :
    <3
    ee811b19c8481ba5med.jpg

Miłego dnia Wam życzę :)

cath, Gosiak, słoneczna 85, Bietka, Penelope, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to ja idę jakieś śniadanko zorganizować, dzisiaj później, bo jak nie spałam miedzy 3 a 4 to sobie kanapeczkę zjadłam :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, niestety dalej cichutkim głosem... Ale tak jakoś fizycznie się lepiej czuje, kaszel mniej mnie męczy, lepiej się spało w nocy. Ciekawe co mi laryngolog powie, ale jeśli to zapalenie krtani to problemy z głosem mogą się długo utrzymywać z tego co czytałam. Właśnie jem śniadanie i później zrobię sobie inhalacje.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, dzis wyjątkowo wcześnie jak na mnie.
    Weekend szalony cały w biegu, dzis bede odpoczywać.
    Zupe dyniową bede gotować na obiad.

Widzę, ze my ciężarówki to wszystkie takie niezdecydowanie jesteśmy :)
    Ja tez mam problem, ktory kocyk minky zamówić. W końcu z pomocą męża wybraliśmy 2 :)
    Dzis je zamowie. Ubranek mam trochę od bratowej, moja przyjaciółka szykuje dla nas wyprawkę po swoich dzieciakach.
    Niania z monitorem oddechu, milion pieluszek tetrowych i flanelowych, huśtawka- bujaczek itp.
    Jutro zaczynam zakupowy maraton ciuszkowy ;)
    Aaaa no i jutro ta nieszczęsna glukoza :/

Januszkowa, u mnie zaparcia minęły po siemieniu lnianym z gorącym mlekiem i miodem piątym rano i wieczorem.
    Teraz jak biorę żelazo Tardyferon to problemu nie mam zupełnie.

Januszkowa lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Wczoraj mnie nie było i wybaczcie, ale chyba nie dam rady nadrobić tyle naskrobałyście.
    Odważyłam się wczoraj pojechać z mężem obejrzeć wózek i odwiedziliśmy znajomych, którym 3 tygodnie temu urodziła się córeczka :)
    Niestety mimo że cały dzień czułam się dobrze od 20 zaczął mi twardnieć brzuch. Kurcze chyba jednak muszę więcej leżeć :(

A Kubuś od 2 dni jest taki aktywny :) Dziś w nocy i rano też mamusię ostro kopał. Leży w poprzek więc czasem to jak łupnie w bioderko :)

Teraz chyba śpi :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja wczorajszy dzien caly przelezalam i przespalam. Tak mnie brzuch bolal i stawial sie i do tego bol kregoslupa. Nospa i magnez ledwo pomagaly ale jakos dotrwalam. Dzis nie jest najgorzej, juz wzielam nospe i magnez. Musze troche powolutku ogarnac w domu i zobaczymy jak bedzie, mam nadzieje, ze oki.

Dziewczyny podrzuccie linka do tych kocykow minky. A one takie grubsze sa?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam, witam się z rana.

Wiecie co chciałam dziś zamówić witaminki w aptece gemini, ja już zgłupiałam czy mogłybyście sprawdzić czy wyświetla wam się normalnie strona.

Nie jestem tam zalogowana, wiec zaczęłam zakupy wkładając rzeczy do koszyka nagle jak szukałam kolejnej wyskoczyła mi jakaś pusta strona i cały czas tak mam?
    Nie wiem czy to tylko u mnie czy wy też macie taki pusty widok.
    www.aptekagemini.pl
    Mogłybyście zobaczyć ?

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ