X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Ja ciuszki zaczynam dopiero zbierac ;)

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zabieram sie juz teraz, bo jestem na L4 i sie nudze bardzo. A tak nie dosc ze bede sie cieszyc to juz bede miala to z glowy :) planujemy zmiane mieszkania, wiec jesli mi wypadnie na styczen to nie bede miala kiedy tego zrobic. A te ciuszki juz uprane spakuje w worki i do szuflad - powinno byc ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 21:24

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ślicznie wyglądasz :)

Penelope lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez cisza zapadla na forum. Az dziwne :p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wszystkie mamy już śpią ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope świetnie wyglądasz!!!

Czułam się dobrze od początku ciąży, teraz zaczyna mi coś dolegać. Najpierw to kucie w boku, teraz problem z "2". Już nie wiem jak się ratować i co jeść. Wypróbowałam wszystkie metody i żadna się nie sprawdza.

Gusia zazdroszczę Ci takiej teściowej, ja u mojej nie byłam już 3 miesiące (mieszka 4 km od nas) wczoraj widziałyśmy się na cmentarzu, odpowiedziała tylko "Dzień dobry", nie zapytała nawet jak się czuję. Już nie wspomnę o tym, że nie zaprosiła nas do siebie. Jest mi przykro, żal mi mojego J, nawet nic mu nie mówiłam. W listopadzie J będzie miał imieniny, specjalnie ich nie zrobię... Nie wykazują zainteresowania moją osobą więc nie będę się wysilać i robić Bóg wie czego w kuchni.

Penelope lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa to kłucie po bokach to pewnie sprawka malucha, mój też nunki chyba tam wkłada ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Asia czy to sprawka malucha, kopniaki czuję o wiele niżej niż to kłucie, aż tak wysoko nie dosięga. Mam dzisiaj strasznego nerwa, najmniejsza drobnostka mnie denerwuje.
    Idę spać, może jutro mi wszystko przejdzie:)
    Dobranoc

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ;* nie denerwuj się ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa to naprawde milutko z jej strony :/ Moja tesciowa jest dziwna i stosunki sa dziwne. Udaje swieta i taka troskliwa mamusie, tylko, ze kontakt sprowadza sie do 1-2 spotkan w roku i kartek na urodziny i inne okazje. Generalnie dawno temu zdradzila meza i zostawila dwoje dorastajacych dzieci i sie wyniosla. Przez pol roku mieszka na Florydzie, a jak na lato przylatuja do NY to i tak odzywa sie raz przez cale lato. I zawsze konczy "pozostanmy w kontakcie". Ciezko mi zbudowac relacje z kims, kto ma taki uklad. A za plecami meza nie bede sie na sile przyjaznic z jego matka.
    A teraz sluchaj najlepsze - jak na koniec wrzesnia wyprawila swoje urodziny z polowy sierpnia, to dala nam prezent dla dzidziusia i obowiazkowo kartke z gratulacjami i zyczeniami i wyglosila zyczenie, ze chcialaby byc zaangazowana w zycie naszego dziecka. Teraz kreci nosem, ze dom, ktory kupujemy jest 30 minut jazdy dalej niz ten w ktorym mieszkamy obecnie i to taka niedogodna lokalizacja. Heeeelllllooooo! Ziemia do tesciowej! Przez pol roku mieszkasz na Florydzie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 01:32

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;)
    Zaczynam dziś 28 tc, tym samym 7 miesiąc, III trymestr
    Do porodu równe 90 dni ;)
    ekstraaaaa!!

Pia Gizela, Gosiak, juska19, LadyDi, Penelope, Fedra, Januszkowa, megg lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wyprawiony do pracy idę dosypiać :D

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.

Asiaaa ale ci zazdroszcze tych 90 dni. Gratuluje.

Pia ale masz fajnie. Moj duzy tez wyprawiony juz, a mlodszy jeszcze sie kreci po domu bo lekcje dzis na 8.50 wiec nie pojde spac.

Januszkowa ja na poczatku tez mialam straszne zaparcia. Pilam ten syrop Loctolosum 3- 4 razy dziennie i zajadalam sie activia, tylka nie urywalo ale tragedi tez nie bylo. Teraz odkad mam anemie i biore zelazo Tardyferon fol to juz wogole nie mam problemow bo dziala wlasnie tak "rozluzniajaco". Do tej pory potrafi mnie przytkac w zaleznosci od ilosci zjedzonej czekolady i z automatu jak sie nie zalatwie 2-3 dni to mam twardnienia brzucha :-( teraz mialam wlasnie weekend walki, ogorki kiszona i activia i jest okej.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam, Janeczka dziś od 3 dała czasu, więc od 3 do 4 nie spałam.
    Chyba jeszcze potem pośpię, na razie piję herbatkę i się witam :)

Podczytuję listopadówki, ale im się tam rodzą dzieciaczki ;)

Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez zaczelam dzis Nowy tydzien :-) :-) :-) <3 <3

Gosiak, juska19, Lara 82, Penelope, Fedra, Januszkowa, megg lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :) obudzila mnie corcia buszujaca w brzuchu jakby sobie urzadzila tor biegowy ;)
    Wypatrzylam takiego bloga na forum III trymestr- z rzeczami ktore sie przydadza przyszlej mamie:
    http://yourbabyproject.blogspot.com/2011/06/ubranka-i-tekstylia-0-6-mc.html?m=1
    Taki ciekawy zbior wiedzy :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ja wlasnie uszykowalam dzieci do szkoly i pije kawe :) za chwil kilka ich obudze wiec zacznie sie meksyk w domu :D
    Moja nocka byla dzis nie ciekawa jutro mam wizyty i bardzo sie nia stresuje moje sny byly okropne nawet nie chce wam ich opowiadac bo trzese sie jak galaretka w srodku i szklanki w oczach mam :/ Oby do jutra ..

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3ci trymestr zaczynam 22 listopada leci coraz szybciej ten czas i coraz blizej do spotkania z maluszkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 08:23

relge6yd0kju1g7d.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 3ci trymestr czekam jeszcze 3 tygodnie :) Ale mi się nie śpieszy :D Ostatnio u mnie dużo obaw o poród i opiekę nad Brzuszkowym i jego wychowanie i moje relacje z Poślubionym po pojawieniu się małego na świecie.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i my juz wstalismy.

ja ciuszkow dostalam bardzo duzo- nie zdazylam wsyztskiego wykac wiec juz nic nie kupuje- musze poprac a czesc odrzucic- prac bede w grudniu na zwolnieniu- jak Penelope.

kupie tylko czapeczki malenkie, moze skarpetki.
    macie tez takie uderzenia jakby pradem? mysle ze to te skurcze BH.

wczoraj moj synek kopal tatusia reke:D delikatnie- ale kopie:)

wiecie, moze jestem glupia ale nie moge sie zdecydowac nakocyk minky!!!:)

teraz mysle ze moze cytrynowy mi sie podoba:)
    jestem taka niezdecydowana!!!

Gosiak, cath, Penelope, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ