X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy trymestr był ok, zaczęłam wymiotować w 12 tygodniu :P Czyli może będzie ok?

Mój P. jest wodnikiem :) Wodniki to uparciuchy, niezależni ludzie, chodzą własnymi ścieżkami. Przynajmniej ten mój taki jest ;)
    Ja jestem lwem i też się dobrze rozumiemy, więc chyba ze swoim synem też się dogadam :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) No rozpisałyście się ze hej :)
    Co do 30 tygodnia, to u mnie będzie 26 listopada :) Mam nadzieję, że Pola ie wyjdzie wcześniej aniżeli w połowie bądź pod koniec stycznia :)
    Ja również jestem wodnikiem no i racja to, że zawsze robiłam po swojemu :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, jakie opuchnięte nogi!! Laska jesteś jak nie wiem! Pięknie wyglądasz, promieniejesz :)

edit: Gdzieś zginął mi post Penelope :) Ale zdążyłam zobaczyć - pięknie wyglądasz :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 19:18

Penelope lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope zdjęcie bylo ale zniklo :( pięknie wyglądasz :* laska jak nie wiem :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. no i mi zniknął wpis. Więc raz jeszcze

Sue, 30 tydzień zaczynam 11 listopada, już się nie mogę doczekać :)

Nie pisałam tyko i wyłącznie dlatego ze gościłam młodszą Siostrę z córką przez 8 dni, dziś wyjechały a ja pół dnia odsypiałam. Czytałam na bieżąco i lajkowałam coś tam ale pisać nie było kiedy, nawet lapka nie włączyłam przez te dni. Ale już jestem, ku swojej uciesze :)

A to ja wczoraj. Już w prawie żadne szpilki nie mogę się wbić, tak mi stopy i całe nogi puchną. Na zdjęciu widzę po całym dniu chodzenia. Ale wstawiam brzuszek, to mój debiut tu z brzuszkiem :)

2hno1mr.jpg

Sue, Patrycja20, Gosiak, LadyDi, kafabi, juska19, Bietka, gusiaa, megg, Rudasek, Lara 82, Aagnieszkaa, Januszkowa, Asiaa1201, Fedra, nick nieaktualny, dorocia2324, Angélique89 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo niechcący wpis wykasowałam, ale już jest :)
    cath wrote:
    Penelope zdjęcie bylo ale zniklo :( pięknie wyglądasz :* laska jak nie wiem :*

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Slyszalam ze jaki byl pierwszy trymestr taki jest trzeci. Nie martw sie słoneczna ja ostatnio mam mdłości. Mdli mnie nawet w samochodzie!! Ale nie wymiotuje na szczęście :*
    Ja jestem przyszykowana ze będzie wczesniej ale kto wie :D moja mama i dziadek sa wodnikami i sa straszne uparciuchy hahaha :D

nie zartuj!!!!!!;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wygladasz slicznie.

Nie sttaszcie mnie z tym pierwszym trymestrem bo ja przelezalam prawie caly i fatalnie sie czulam. :-/

Penelope, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :)

Teraz właśnie przerzucam szafę w poszukiwaniu jakiegoś ubrania na pogrzeb jutro. Takich "okoliczności" nie przewidywałam w ciąży i teraz weź coś wymyśl hmmm

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja myślę, że mdłości mogą się teraz pojawić, bo po 1. macica jest wysoko i może uciskać nam żołądek, po 2. dziecko może nas w niego kopnąć, co na pewno odczujemy :)

Słoneczna, myślę, że kto jak kto, ale Ty wystarczająco dużo wymiotowałaś w tej ciąży i Ci wystarczy na 2 następne :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak, Sue!

Sue na Prezydenta:D

Sue, AsiaSzw, Penelope, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, Słoneczna, dobre :) :*

Powiem Wam, że mnie brzuch chyba trochę uciska właśnie żołądek i płuca, bo czasami ciężko mi się oddycha i nie jestem w stanie dużo zjeść na raz. Tak jakby mój żołądek był mniejszy :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, super, że wróciłaś :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    hahaha, Słoneczna, dobre :) :*

Powiem Wam, że mnie brzuch chyba trochę uciska właśnie żołądek i płuca, bo czasami ciężko mi się oddycha i nie jestem w stanie dużo zjeść na raz. Tak jakby mój żołądek był mniejszy :)
    Ja za to jem teraz za dwoje :D hahah :D do tej pory jadlam dla dwojga ale od paru dni bym zjadła konia z kopytami!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wyglądasz bardzo fresh :)

Ja 30 tydzień zaczynam 17 listopada. A 3 trymestr jutro :) No jeśli ten trymestr będzie jak pierwszy to będę ciągle śpiąca, wymiotująca i z bólem głowy:/ oby się nie sprawdziło.

Termin porodu z usg mam na 02 lutego, a według OM na 28 stycznia, także u mnie nie wiadomo, ale obstawiam jednak styczeń. Chociaż obstawiać to sobie można :p

Ciuszków to ja mam ze 100. :O Niektórych to nawet nie założę, za dużo tego. Wstawię zdjęcia jak się wezmę za pranie ich, a mam to w zamiarze w tym tyg :) Jeszcze tylko kupię jakieś butelki i inne rzeczy i mam wszystko :)

Penelope, Sue, Gosiak, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzeci trymestr zaczynam w listopadową pełnię. Janinka została poczęta w majową pełnię. Obstawiam, że urodzę też w pełnię - 30.01 :P

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, ja też myślę że chyba do setki dobiłam z ubrankami. Już chyba mam wszystko do ubierania, spania itp. Szybko się bierzesz za pranie, mnie też już korci ale planuję od grudnia jak odejdę z pracy.
    LadyDi wrote:
    Ciuszków to ja mam ze 100. :O Niektórych to nawet nie założę, za dużo tego. Wstawię zdjęcia jak się wezmę za pranie ich, a mam to w zamiarze w tym tyg :) Jeszcze tylko kupię jakieś butelki i inne rzeczy i mam wszystko :)

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mi tez bardzo ciezko sie czasem oddycha. Szczegolnie jak leze :-(

Ja o ubrankach nie bede nic mowic mam tego tyle ze chyba na 6 mies mam spokoj.

Ja 3 trymestr zaczynam 24 listopada. Wiec jeszcze troszke.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z racji tego, że na L4 poszłam sporo wcześniej niż planowałam, odezwę się na dniach do koleżanki, która trzyma dla mnie kartony ciuszków od 0 do 1 roku i powoli zabiorę się za ogarnianie ;)

AsiaSzw, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , my wrocilismy od teściów .. Mama nam pełno jedzenia dała :))

Co do ciuszkow też mam pełno co chwilą od kogoś coś dostajemy..

Gosiak lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ