WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy trymestr był ok, zaczęłam wymiotować w 12 tygodniu :P Czyli może będzie ok?

Mój P. jest wodnikiem :) Wodniki to uparciuchy, niezależni ludzie, chodzą własnymi ścieżkami. Przynajmniej ten mój taki jest ;)
    Ja jestem lwem i też się dobrze rozumiemy, więc chyba ze swoim synem też się dogadam :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) No rozpisałyście się ze hej :)
    Co do 30 tygodnia, to u mnie będzie 26 listopada :) Mam nadzieję, że Pola ie wyjdzie wcześniej aniżeli w połowie bądź pod koniec stycznia :)
    Ja również jestem wodnikiem no i racja to, że zawsze robiłam po swojemu :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, jakie opuchnięte nogi!! Laska jesteś jak nie wiem! Pięknie wyglądasz, promieniejesz :)

edit: Gdzieś zginął mi post Penelope :) Ale zdążyłam zobaczyć - pięknie wyglądasz :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 19:18

Penelope lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope zdjęcie bylo ale zniklo :( pięknie wyglądasz :* laska jak nie wiem :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. no i mi zniknął wpis. Więc raz jeszcze

Sue, 30 tydzień zaczynam 11 listopada, już się nie mogę doczekać :)

Nie pisałam tyko i wyłącznie dlatego ze gościłam młodszą Siostrę z córką przez 8 dni, dziś wyjechały a ja pół dnia odsypiałam. Czytałam na bieżąco i lajkowałam coś tam ale pisać nie było kiedy, nawet lapka nie włączyłam przez te dni. Ale już jestem, ku swojej uciesze :)

A to ja wczoraj. Już w prawie żadne szpilki nie mogę się wbić, tak mi stopy i całe nogi puchną. Na zdjęciu widzę po całym dniu chodzenia. Ale wstawiam brzuszek, to mój debiut tu z brzuszkiem :)

2hno1mr.jpg

Sue, Patrycja20, Gosiak, LadyDi, kafabi, juska19, Bietka, gusiaa, megg, Rudasek, Lara 82, Aagnieszkaa, Januszkowa, Asiaa1201, Fedra, angelcia, dorocia2324, Angélique89 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo niechcący wpis wykasowałam, ale już jest :)
    cath wrote:
    Penelope zdjęcie bylo ale zniklo :( pięknie wyglądasz :* laska jak nie wiem :*

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Slyszalam ze jaki byl pierwszy trymestr taki jest trzeci. Nie martw sie słoneczna ja ostatnio mam mdłości. Mdli mnie nawet w samochodzie!! Ale nie wymiotuje na szczęście :*
    Ja jestem przyszykowana ze będzie wczesniej ale kto wie :D moja mama i dziadek sa wodnikami i sa straszne uparciuchy hahaha :D

nie zartuj!!!!!!;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wygladasz slicznie.

Nie sttaszcie mnie z tym pierwszym trymestrem bo ja przelezalam prawie caly i fatalnie sie czulam. :-/

Penelope, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :)

Teraz właśnie przerzucam szafę w poszukiwaniu jakiegoś ubrania na pogrzeb jutro. Takich "okoliczności" nie przewidywałam w ciąży i teraz weź coś wymyśl hmmm

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja myślę, że mdłości mogą się teraz pojawić, bo po 1. macica jest wysoko i może uciskać nam żołądek, po 2. dziecko może nas w niego kopnąć, co na pewno odczujemy :)

Słoneczna, myślę, że kto jak kto, ale Ty wystarczająco dużo wymiotowałaś w tej ciąży i Ci wystarczy na 2 następne :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak, Sue!

Sue na Prezydenta:D

Sue, AsiaSzw, Penelope, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, Słoneczna, dobre :) :*

Powiem Wam, że mnie brzuch chyba trochę uciska właśnie żołądek i płuca, bo czasami ciężko mi się oddycha i nie jestem w stanie dużo zjeść na raz. Tak jakby mój żołądek był mniejszy :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, super, że wróciłaś :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    hahaha, Słoneczna, dobre :) :*

Powiem Wam, że mnie brzuch chyba trochę uciska właśnie żołądek i płuca, bo czasami ciężko mi się oddycha i nie jestem w stanie dużo zjeść na raz. Tak jakby mój żołądek był mniejszy :)
    Ja za to jem teraz za dwoje :D hahah :D do tej pory jadlam dla dwojga ale od paru dni bym zjadła konia z kopytami!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wyglądasz bardzo fresh :)

Ja 30 tydzień zaczynam 17 listopada. A 3 trymestr jutro :) No jeśli ten trymestr będzie jak pierwszy to będę ciągle śpiąca, wymiotująca i z bólem głowy:/ oby się nie sprawdziło.

Termin porodu z usg mam na 02 lutego, a według OM na 28 stycznia, także u mnie nie wiadomo, ale obstawiam jednak styczeń. Chociaż obstawiać to sobie można :p

Ciuszków to ja mam ze 100. :O Niektórych to nawet nie założę, za dużo tego. Wstawię zdjęcia jak się wezmę za pranie ich, a mam to w zamiarze w tym tyg :) Jeszcze tylko kupię jakieś butelki i inne rzeczy i mam wszystko :)

Penelope, Sue, Gosiak, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzeci trymestr zaczynam w listopadową pełnię. Janinka została poczęta w majową pełnię. Obstawiam, że urodzę też w pełnię - 30.01 :P

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, ja też myślę że chyba do setki dobiłam z ubrankami. Już chyba mam wszystko do ubierania, spania itp. Szybko się bierzesz za pranie, mnie też już korci ale planuję od grudnia jak odejdę z pracy.
    LadyDi wrote:
    Ciuszków to ja mam ze 100. :O Niektórych to nawet nie założę, za dużo tego. Wstawię zdjęcia jak się wezmę za pranie ich, a mam to w zamiarze w tym tyg :) Jeszcze tylko kupię jakieś butelki i inne rzeczy i mam wszystko :)

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mi tez bardzo ciezko sie czasem oddycha. Szczegolnie jak leze :-(

Ja o ubrankach nie bede nic mowic mam tego tyle ze chyba na 6 mies mam spokoj.

Ja 3 trymestr zaczynam 24 listopada. Wiec jeszcze troszke.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z racji tego, że na L4 poszłam sporo wcześniej niż planowałam, odezwę się na dniach do koleżanki, która trzyma dla mnie kartony ciuszków od 0 do 1 roku i powoli zabiorę się za ogarnianie ;)

AsiaSzw, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , my wrocilismy od teściów .. Mama nam pełno jedzenia dała :))

Co do ciuszkow też mam pełno co chwilą od kogoś coś dostajemy..

Gosiak lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ