X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Ja mam ten sam termin co Cath :) i pewnie rozpakuję się wcześniej;) moja giną mówi, ze jak zdejmie mi pessar to raczej szybko urodzę. Ma zdjąć w 37 tyg :)
    U mnie w rodzinie troche jest wcześniaków. Poślady i mięśnie macicy zacisnę i nie dam małej wyjść w grudniu. Po 2 stycznia niech sie rodzi! :)

Sue, Bietka, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Bietka załapiesz się już totalnie na styczeń :) Bo do 37 tyg to 10 zostało!
    Ależ nam teraz ten czas przyspieszył ;) Czyli Asia, Cath i Bietka mogą załapać się na styczeń :)

Ja mam termin na 14 lutego, ciekawa jestem kiedy się rozpakuję ;) U listopadówek już tyle dzieciaczków na świecie, a to dopiero 2! :)

Bietka lubi tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mi się tak wydaje :) chyba, ze moje dziecię będzie uparte i będzie czekac do końca :p

c7hyim7.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath czyli suwaczek tez masz juz na termin z usg? Bo moj maly tez od samego poczatku jest wiekszy i terminy roznia mi sie o 2 tyg ale suwak mam z OM. No ciekawe w jakiej kolejnosci bedziemy sie wypakowywac :-)

Ja syna rodzilam 3 tyg przed terminem z OM :-O

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak suwaczek mam z USG. Bo mowie mam termin zmieniony juz w karcie ciąży wpisany 30.01 :) i ginek mowi ze to najbardziej jak dotąd mozliwa data :) a mi na każdym usg tez inna data wychodzi ale na polowkowych mi zmienił :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam właśnie 12 odcinek "Porodów". Mąż laski wrzucił na fb zdjęcie z porodówki (dziewczyna jeszcze nie rodzi, ale leży pod kroplówką, itd). Jakby mój facet coś takiego zrobił, to chyba bym go zabiłaaaa!!

Słoneczna - jak się czujesz? Pisałaś coś o wymiotach?

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue no dopadlo mnie wczoraj wieczorem! chyba zwrocilam wsyztsko z calego dnia- przepraszam za okreslenie ale naprodukowalam tyle ze wystawalo w wc ponad poziom wody!;)

ale dzis bez wymiotow:) moze sie przejadlam!:)

Sue my sie rozpakujemy w Walentynki:)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Suri sie odzywala?

u mnie jakby wiecej sluzu ale przezroczystego.
    i mam nowy objaw, czasme jak sie obracam to mam taki skurcz delikatny jakby pradem- nie wiem, moze to sa te skurcze Braxtona?

:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue i Słoneczna jedziemy na ym samym wózku,niestety to mój suwaczek wg OM,termin mam na 22 lutego z usg do 12 tyg,natomiast tu w /Norwegii w 20 tyg powiedzieli mi,że termin mam na 28lutego....niestety coraz to dalszy termin :(

Faktycznie,Słoneczna z czego te wymioty,przeszło Ci już????

Ja też pół godziny temu miałam takie 3 porządne skurcze,i się wystraszyłam,że ten cholerny stres dzisiaj cos jednak nabroił,tym bardziej,że chodzę do wc bardzo często na to drugie,ale to nie biegunka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:35

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do suszarki to ja używałam całe zeszłe wakacje i jestem na nie. Większości rzeczy nie dosuszała dobrze nawet na najdłuższym programie i i tak wszystko trzeba było wywieszać (bawełniane rzeczy). Poza tym koleżanka mówiła, że niszczy ubrania. Ja mam gdzie wywieszać pranie i raczej nie sprawię sobie suszarki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli mowa o terminie porodu, to ja bym chciała Janinkę przytrzymać chociaż do 22.01 :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak boisz się koziorożców???

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Gosiak boisz się koziorożców???
    Haha, nie, ale sama jestem wodnikiem i mam urodziny 22.01 i baaardzo bym chciała mieć małego wodniczka w domu, pewnie byśmy się dobrze rozumiały :)
    A jeśli chodzi o chiński horoskop, to nasze maluszki będą spod znaku Konia - mój M. też jest koniem, więc super układ.
    A do tego Bliźniak, który się doskonale dogaduje z Wodnikami :D

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ciekawe czy ci sie uda :-)

Ja chcialabym urodzic na poczatku lutego, akurat beda ferie zimowe i bede mogla spokonie dochodzic do siebie nie martwiac sie o syna. Wysle go do babci.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sue no dopadlo mnie wczoraj wieczorem! chyba zwrocilam wsyztsko z calego dnia- przepraszam za okreslenie ale naprodukowalam tyle ze wystawalo w wc ponad poziom wody!;)

ale dzis bez wymiotow:) moze sie przejadlam!:)

Sue my sie rozpakujemy w Walentynki:)

Słoneczna, polubiłam za Walentynki :))

Właśnie - przecież my się internetowo będziemy za ręce trzymać!
    Teraz jeszcze dojdzie Deri do nas!:)

A z tymi wymiootami, to może zjadłaś za dużo albo Maćkowi po prostu coś nie zasmakowało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:49

derii84 lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he,już myślałam,że masz obawy co do tych uparciuchow ,sama nim jestem i stwierdzam z czystym sumieniem,że nie złe z nas ziółka i ciężkie z nas ludziska co do wspólnego zycia :)

mój synalek załapie się na wodnika,a jak nie będzie ryba jak jego dziadek i babcia :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak serio jak dla mnie moze byc 37 tydzien:)

bo mysle ze w Walentynki moze byc wiekszy ruch na prodowce:) bo beda pewnie sobie tak planowac cesarki:D

cath, Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dziewczyny możecie mieć przeładowanie na porodówkach w tym czasie :)

U mnie na szczęście jest zbyt mało porodów,więc każda rodząca na wagę złota i traktowana ponoć mega wspaniale....za jakies 15 tyg opowiem moje wrażenia hihi

p19uskjok4jap6fv.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam ze jaki byl pierwszy trymestr taki jest trzeci. Nie martw sie słoneczna ja ostatnio mam mdłości. Mdli mnie nawet w samochodzie!! Ale nie wymiotuje na szczęście :*
    Ja jestem przyszykowana ze będzie wczesniej ale kto wie :D moja mama i dziadek sa wodnikami i sa straszne uparciuchy hahaha :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, tak, bo Wodniki to są mega indywidualiści, jak cokolwiek od małego mi kazano, to ja robiłam totalnie odwrotnie :P :)

cath, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ