WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Ja mam ten sam termin co Cath :) i pewnie rozpakuję się wcześniej;) moja giną mówi, ze jak zdejmie mi pessar to raczej szybko urodzę. Ma zdjąć w 37 tyg :)
    U mnie w rodzinie troche jest wcześniaków. Poślady i mięśnie macicy zacisnę i nie dam małej wyjść w grudniu. Po 2 stycznia niech sie rodzi! :)

Sue, Bietka, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Bietka załapiesz się już totalnie na styczeń :) Bo do 37 tyg to 10 zostało!
    Ależ nam teraz ten czas przyspieszył ;) Czyli Asia, Cath i Bietka mogą załapać się na styczeń :)

Ja mam termin na 14 lutego, ciekawa jestem kiedy się rozpakuję ;) U listopadówek już tyle dzieciaczków na świecie, a to dopiero 2! :)

Bietka lubi tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mi się tak wydaje :) chyba, ze moje dziecię będzie uparte i będzie czekac do końca :p

c7hyim7.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath czyli suwaczek tez masz juz na termin z usg? Bo moj maly tez od samego poczatku jest wiekszy i terminy roznia mi sie o 2 tyg ale suwak mam z OM. No ciekawe w jakiej kolejnosci bedziemy sie wypakowywac :-)

Ja syna rodzilam 3 tyg przed terminem z OM :-O

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak suwaczek mam z USG. Bo mowie mam termin zmieniony juz w karcie ciąży wpisany 30.01 :) i ginek mowi ze to najbardziej jak dotąd mozliwa data :) a mi na każdym usg tez inna data wychodzi ale na polowkowych mi zmienił :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam właśnie 12 odcinek "Porodów". Mąż laski wrzucił na fb zdjęcie z porodówki (dziewczyna jeszcze nie rodzi, ale leży pod kroplówką, itd). Jakby mój facet coś takiego zrobił, to chyba bym go zabiłaaaa!!

Słoneczna - jak się czujesz? Pisałaś coś o wymiotach?

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue no dopadlo mnie wczoraj wieczorem! chyba zwrocilam wsyztsko z calego dnia- przepraszam za okreslenie ale naprodukowalam tyle ze wystawalo w wc ponad poziom wody!;)

ale dzis bez wymiotow:) moze sie przejadlam!:)

Sue my sie rozpakujemy w Walentynki:)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Suri sie odzywala?

u mnie jakby wiecej sluzu ale przezroczystego.
    i mam nowy objaw, czasme jak sie obracam to mam taki skurcz delikatny jakby pradem- nie wiem, moze to sa te skurcze Braxtona?

:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue i Słoneczna jedziemy na ym samym wózku,niestety to mój suwaczek wg OM,termin mam na 22 lutego z usg do 12 tyg,natomiast tu w /Norwegii w 20 tyg powiedzieli mi,że termin mam na 28lutego....niestety coraz to dalszy termin :(

Faktycznie,Słoneczna z czego te wymioty,przeszło Ci już????

Ja też pół godziny temu miałam takie 3 porządne skurcze,i się wystraszyłam,że ten cholerny stres dzisiaj cos jednak nabroił,tym bardziej,że chodzę do wc bardzo często na to drugie,ale to nie biegunka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:35

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do suszarki to ja używałam całe zeszłe wakacje i jestem na nie. Większości rzeczy nie dosuszała dobrze nawet na najdłuższym programie i i tak wszystko trzeba było wywieszać (bawełniane rzeczy). Poza tym koleżanka mówiła, że niszczy ubrania. Ja mam gdzie wywieszać pranie i raczej nie sprawię sobie suszarki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli mowa o terminie porodu, to ja bym chciała Janinkę przytrzymać chociaż do 22.01 :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak boisz się koziorożców???

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Gosiak boisz się koziorożców???
    Haha, nie, ale sama jestem wodnikiem i mam urodziny 22.01 i baaardzo bym chciała mieć małego wodniczka w domu, pewnie byśmy się dobrze rozumiały :)
    A jeśli chodzi o chiński horoskop, to nasze maluszki będą spod znaku Konia - mój M. też jest koniem, więc super układ.
    A do tego Bliźniak, który się doskonale dogaduje z Wodnikami :D

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ciekawe czy ci sie uda :-)

Ja chcialabym urodzic na poczatku lutego, akurat beda ferie zimowe i bede mogla spokonie dochodzic do siebie nie martwiac sie o syna. Wysle go do babci.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sue no dopadlo mnie wczoraj wieczorem! chyba zwrocilam wsyztsko z calego dnia- przepraszam za okreslenie ale naprodukowalam tyle ze wystawalo w wc ponad poziom wody!;)

ale dzis bez wymiotow:) moze sie przejadlam!:)

Sue my sie rozpakujemy w Walentynki:)

Słoneczna, polubiłam za Walentynki :))

Właśnie - przecież my się internetowo będziemy za ręce trzymać!
    Teraz jeszcze dojdzie Deri do nas!:)

A z tymi wymiootami, to może zjadłaś za dużo albo Maćkowi po prostu coś nie zasmakowało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:49

derii84 lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he,już myślałam,że masz obawy co do tych uparciuchow ,sama nim jestem i stwierdzam z czystym sumieniem,że nie złe z nas ziółka i ciężkie z nas ludziska co do wspólnego zycia :)

mój synalek załapie się na wodnika,a jak nie będzie ryba jak jego dziadek i babcia :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak serio jak dla mnie moze byc 37 tydzien:)

bo mysle ze w Walentynki moze byc wiekszy ruch na prodowce:) bo beda pewnie sobie tak planowac cesarki:D

cath, Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dziewczyny możecie mieć przeładowanie na porodówkach w tym czasie :)

U mnie na szczęście jest zbyt mało porodów,więc każda rodząca na wagę złota i traktowana ponoć mega wspaniale....za jakies 15 tyg opowiem moje wrażenia hihi

p19uskjok4jap6fv.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam ze jaki byl pierwszy trymestr taki jest trzeci. Nie martw sie słoneczna ja ostatnio mam mdłości. Mdli mnie nawet w samochodzie!! Ale nie wymiotuje na szczęście :*
    Ja jestem przyszykowana ze będzie wczesniej ale kto wie :D moja mama i dziadek sa wodnikami i sa straszne uparciuchy hahaha :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, tak, bo Wodniki to są mega indywidualiści, jak cokolwiek od małego mi kazano, to ja robiłam totalnie odwrotnie :P :)

cath, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ