WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa - Ziaja ma raczej mocno podrzędne kosmetyki. Substancji czynnych tam prawie nie ma - znikome ilości. Dla dzieciaczka polecam kosmetyki farmaceutyczne z atestami i rekomendacjami np. pediatrów lub instytutu matki i dziecka i oznaczeniami od pierwszych miesięcy życia.
    ZIajka może jakoś szczególnie nie zaszkodzi, ale na pewno tez nie zrobi nic dobrego. Nawilżenie słabe.
    dobre są emolium, oillan

sebza, Januszkowa lubią tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny naprawde zadna z was nie kompletuje ciuszkow?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Temat ciuszków pojawiał się tu wielokrotnie, kilka razy były podawane listy ile jakich ciuszków w jakich rozmiarach jest potrzebnych. Ja jeszcze nie mam żadnych ciuszków, ale mam dostać całą wyprawkę i wtedy zobaczę co i w jakich rozmiarach mam i czego mi jeszcze potrzeba.

Tutaj masz przydatny art: http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx

asia888 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie - jest czas..... cos od grudnia zacznę. Na koniec listopada mam dostać jakies rzeczy od kuzynki więc zobaczę co tam jest i dokupię resztę. Na pewno kupię kilka ciuszków nowych na pierwsze dni.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak:
    Śpioszki bawełniane 1x56; 1x62
    Body krótki rękaw 6x56 ; 6x62
    Body długi rękaw 4x56 ; 3x62
    Pajacyk 2x56 ; 2x62 1x68
    Czapka po kąpieli 6 szt
    Skarpetki grube 3 pary
    Skarpetki cienkie 7 par
    Niedrapki 3 pary
    Kombinezon polarowy 1x62 ; 2x68
    Spodnie dresowe 3x56 ; 4x62
    Bluza dresowa 2x56 ; 2x62
    Koszulki długi rękaw- dużo :D
    Sweterek 2x56 ; 2x62
    Półśpiochy - dużo
    Jeansy 2x56, 2x62
    Kurtka 1x62
    Kamizelka 1x62
    Sukienki

Oprócz tego jeszcze parę ciuszków których jeszcze nie policzyłam :) W sumie jest cała szafa

Fedra, asia888, Penelope lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:

Asiu, ja zacznę kompletować wyprawkę dopiero w listopadzie, najpierw muszę kupić szafkę, w której będę trzymać te ubranka ;)
    Tę stronę, którą przesłała Gosia ja kiedyś wklejałam - jest świetna, bo racjonalnie jest napisane co jest potrzebne, a co nie :)
    Póki co kompletuje ubrania dla siebie, bo muszę w czymś zimę przechodzić.

Rudasku, ja też chciałam dobitniej, ale mimo wszystko starałam się być kulturalna :)
    Mój ojciec nienawidzi plotkowania, więc chyba mam to po nim. Zawsze mnie to drażniło, bo skąd ludzie wiedzą intymne rzeczy na temat innych.
    Moja mama nawet nie zapytała nas teraz czy mamy termin ślubu, bo stwierdziła, że nie miała śmiałości, a są tacy ludzie, którzy innym do łóżka by wleźli.
    No i mama stwierdziła, że ta laska mi po prostu zazdrości.

Jak mówią "Plotki noszą płotki" :P

Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Grafitowy, bo szarą sukienkę już mam taką: http://www.happymum.pl/sklep3/d475,outlet,1150-street_dress_sale!.html

Przy okazji znalazłam coś takiego: http://www.happymum.pl/sklep3/b711,outlet,7838-milky_bar_top_sale!.html
    Niezła nazwa ;)

ta sukienka super ale do niej to trzeba mieć choć troche wyglad a ja niedość ze wielki brzuch wielki tyłek to i słoniowe nogi ;)

a top do mnie nie przemawia ale czemu sama nie wiem ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się podoba ta:

http://www.mustache.pl/ona/odziez/sukienki-i-tuniki/dresowa-tunika-w-kolorze-granatowym

W ogóle ta strona jest spoko :)

Penelope lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam powiem, ze nie szaleje z ciązowymi ciuchami w ogóle..mam kilka tunik jeszcze sprzed ciazy, bo bardzo lubie i nosze nadal, mieszcze sie :) dostałam też kilka sztuk od siostry i jakies tam luźniejsze dwa sweterki i wystarczy, nie chodzimy nie wiadomo gdzie zeby sie pokazywać, a cos zawsze wynajde :)
    ja oszczedzam do wiosny i wtedy bedzie szalenstwo, jak juz waga spadnie, powróce ( mam nadzieje, do swojego rozmiaru) to nakupuje fajnych ciuszków zeby potem z wózeczkiem smigać- sexi mamuska :)

Lara 82, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków liczę na wyprzedaże grudniowe :D
    Idę składać pranie, bo wisi i wisi a suche już dawno!

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:

ja już powiedzmy ze mam skompletowane ale na razie nie wszystkie spisane ale moge podać to co spisane mam :)

czyli rozmiary 56/62:

- 2 kombinezony (jeden mały na 56, drugi juz większy)
    - kaftaniki 17 szt
    - komplety/sweterek plus spodnie 3 szt
    - pajacyki z dł rękawem 6 szt
    - śpiochy 6 szt
    - spodenki 11 szt
    - body ala sukienka 3 szt plus 3 szt ala spodenkowe
    - body krótki rekaw 16 szt
    - body dł rękaw 7 szt

tak jak pisałam jeszcze mam nie wszystko spisane

do tego mam z
    - 3 szt ciepłych pajacy
    - czapeczki
    - niedrapki i skarpetki
    - 2 śpiworki

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kliknęłam 2 pary leginsów ciążowych :D Mam też jedne spodnie jeansy. Resztę ciuchów, które noszę teraz, to te sprzed ciąży. Ale na święta obowiązkowo jakieś 2 sukienki kupię koniecznie! Chcę ładnie wyglądać :D

relg9vvjrtqik460.png

• Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż tyle czapek Katiś? Pokaźna ta twoja garderoba... :) Ja poszalałam tydzień temu i za wanienke, kocyk, becik, dwa pajacyki, śpioszki, pare body z krótkim rekawkiem, parę z długim, dwie pary niedrapek, cieplejszą czapeczke i trochę pieluszek tetrowych i flanelowych zaplaciłam prawie 250 zł. Z jednej strony nie tak drogo, bo w Smyku za to samo wyszłoby z 600. Ale to zaledwie czubek góry lodówej, gdzie jeszcze mi jeszcze do kompletu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 14:38

relgj44jl1yjpwpb.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Aagnieszkaa, we Wrocławiu rzeczywiście jesień w tym roku jest wyjątkowo piękna :)
    Polecam pergolę i ogród japoński - teraz, jak licie są takie czerwone jest tam naprawdę pięknie :)
    Mam nadzieję że dojde może dziś do ogrodu, bo daleko nie mam. Mieszkam na Biskupinie na tyłach ZOO. :-)
    Tylko Gosiak, nie powiedziała mi jak to zrobić żeby drzemka trwała pół godziny a nie dwie :-)
    to jest straszne ale ja nie wygrzebalam się jeszcze z łóżka, jedynie robię kursy do lodówki i do toalety. Chyba mam okres klimatyzacji się do nowego miejsca.

Sue, Madlene lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)

Gosiak wiem, widzialam ta liste wyprawkowa, ale tam byla glownie wyprawka do szpitala, a mi chodzi ogolnie ile mniej wiecej czego trzeba miec w domu :)

zrobie tak samo i skupie sie na rozmiarach 56 i 62 dzieki dziewczyny rozjasnilo mi to troche sytuacje

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Temat ciuszków pojawiał się tu wielokrotnie, kilka razy były podawane listy ile jakich ciuszków w jakich rozmiarach jest potrzebnych. Ja jeszcze nie mam żadnych ciuszków, ale mam dostać całą wyprawkę i wtedy zobaczę co i w jakich rozmiarach mam i czego mi jeszcze potrzeba.

Tutaj masz przydatny art: http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx

kurcze musialam przegapic ta liste ilosci ciuszkow w roznych rozmiarach nie widzialam takiej

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na zimę dla siebie już wszystko - dwie zimowe kurtki, 4 pary jeansów (w tym jedne dostałam a drugie kupiłam na allegro za grosze), dwa grube swetry, jedna bluza. Ale ta tunika za taką cenę - aż żal nie kupić :)
    Planuję drugą ciążę dlatego chciałam mieć spory komplet ciuchów. A w nic sprzed ciąży nie wchodzę, nie nosiłam luźnych tunik.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ja dziś kliknęłam 2 pary leginsów ciążowych :D Mam też jedne spodnie jeansy. Resztę ciuchów, które noszę teraz, to te sprzed ciąży. Ale na święta obowiązkowo jakieś 2 sukienki kupię koniecznie! Chcę ładnie wyglądać :D

A podesłałabyś mi link do leginsów? Już 2 razy kupiłam i była wtopa :(

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Tylko Gosiak, nie powiedziała mi jak to zrobić żeby drzemka trwała pół godziny a nie dwie :-)
    to jest straszne ale ja nie wygrzebalam się jeszcze z łóżka, jedynie robię kursy do lodówki i do toalety. Chyba mam okres klimatyzacji się do nowego miejsca.
    No mi się oczy same otwierają po 30-40 minutach ;) Może to ta energia II trymestru? :D

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam dziś jeszcze nie opowiedziałam co mi się śniło. Śniło mi się oczywiście :-), że urodziłam i on był taki ładny i taki malusi. I leżeliśmy sobie razem na łóżku w szpitalu, a obok siedziała moja mama i jej mówiłam, że nie mam go w co ubrać, a ona jak to nic nie kupiliście, a ja że nie zdążyliśmy i , że mój m jest w sklepie i kupuje jakiś właśnie podkłady dla mnie, a mama stwierdziła, że jedzie po ubranka. No i w ogóle nic mnie nie bolało taki miałam szybki i bezbolesny poród i normalnie w koło łóżka chodziłam.
    No i się zdenerwowałam bo na sali było bardzo dużo ludzi i do niektórych nawet 5 osób weszło na raz i ktoś włączył bardzo głośno muzykę i ja zwróciłam uwagę, a oni jeszcze podgłosili, więc wkurzona poszłam do pielęgniarek i zażądałam zmiany sali. No i wtedy zadzwonił budzik m i się obudziłam.

Mam tylko nadzieję, że to nie był jakiś proroczy sen, że dużo za wcześnie urodzę. Nasz synuś ma przyjść o czasie. Chociaż leżał ze mną na łóżku nie w inkubatorze więc raczej był o czasie :-)

derii84 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ