Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJanuszkowa - Ziaja ma raczej mocno podrzędne kosmetyki. Substancji czynnych tam prawie nie ma - znikome ilości. Dla dzieciaczka polecam kosmetyki farmaceutyczne z atestami i rekomendacjami np. pediatrów lub instytutu matki i dziecka i oznaczeniami od pierwszych miesięcy życia.
ZIajka może jakoś szczególnie nie zaszkodzi, ale na pewno tez nie zrobi nic dobrego. Nawilżenie słabe.
dobre są emolium, oillansebza, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
asia888 wrote:kurcze dziewczyny naprawde zadna z was nie kompletuje ciuszkow?
Tutaj masz przydatny art: http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspxasia888 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam tak:
Śpioszki bawełniane 1x56; 1x62
Body krótki rękaw 6x56 ; 6x62
Body długi rękaw 4x56 ; 3x62
Pajacyk 2x56 ; 2x62 1x68
Czapka po kąpieli 6 szt
Skarpetki grube 3 pary
Skarpetki cienkie 7 par
Niedrapki 3 pary
Kombinezon polarowy 1x62 ; 2x68
Spodnie dresowe 3x56 ; 4x62
Bluza dresowa 2x56 ; 2x62
Koszulki długi rękaw- dużo
Sweterek 2x56 ; 2x62
Półśpiochy - dużo
Jeansy 2x56, 2x62
Kurtka 1x62
Kamizelka 1x62
Sukienki
Oprócz tego jeszcze parę ciuszków których jeszcze nie policzyłamW sumie jest cała szafa
Fedra, asia888, Penelope lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Asiu, ja zacznę kompletować wyprawkę dopiero w listopadzie, najpierw muszę kupić szafkę, w której będę trzymać te ubranka
Tę stronę, którą przesłała Gosia ja kiedyś wklejałam - jest świetna, bo racjonalnie jest napisane co jest potrzebne, a co nie
Póki co kompletuje ubrania dla siebie, bo muszę w czymś zimę przechodzić.
Rudasku, ja też chciałam dobitniej, ale mimo wszystko starałam się być kulturalna
Mój ojciec nienawidzi plotkowania, więc chyba mam to po nim. Zawsze mnie to drażniło, bo skąd ludzie wiedzą intymne rzeczy na temat innych.
Moja mama nawet nie zapytała nas teraz czy mamy termin ślubu, bo stwierdziła, że nie miała śmiałości, a są tacy ludzie, którzy innym do łóżka by wleźli.
No i mama stwierdziła, że ta laska mi po prostu zazdrości.
Jak mówią "Plotki noszą płotki"
Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Grafitowy, bo szarą sukienkę już mam taką: http://www.happymum.pl/sklep3/d475,outlet,1150-street_dress_sale!.html
Przy okazji znalazłam coś takiego: http://www.happymum.pl/sklep3/b711,outlet,7838-milky_bar_top_sale!.html
Niezła nazwa
ta sukienka super ale do niej to trzeba mieć choć troche wyglad a ja niedość ze wielki brzuch wielki tyłek to i słoniowe nogi
a top do mnie nie przemawia ale czemu sama nie wiem17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
a ja Wam powiem, ze nie szaleje z ciązowymi ciuchami w ogóle..mam kilka tunik jeszcze sprzed ciazy, bo bardzo lubie i nosze nadal, mieszcze sie
dostałam też kilka sztuk od siostry i jakies tam luźniejsze dwa sweterki i wystarczy, nie chodzimy nie wiadomo gdzie zeby sie pokazywać, a cos zawsze wynajde
ja oszczedzam do wiosny i wtedy bedzie szalenstwo, jak juz waga spadnie, powróce ( mam nadzieje, do swojego rozmiaru) to nakupuje fajnych ciuszków zeby potem z wózeczkiem smigać- sexi mamuskaLara 82, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
ja już powiedzmy ze mam skompletowane ale na razie nie wszystkie spisane ale moge podać to co spisane mam
czyli rozmiary 56/62:
- 2 kombinezony (jeden mały na 56, drugi juz większy)
- kaftaniki 17 szt
- komplety/sweterek plus spodnie 3 szt
- pajacyki z dł rękawem 6 szt
- śpiochy 6 szt
- spodenki 11 szt
- body ala sukienka 3 szt plus 3 szt ala spodenkowe
- body krótki rekaw 16 szt
- body dł rękaw 7 szt
tak jak pisałam jeszcze mam nie wszystko spisane
do tego mam z
- 3 szt ciepłych pajacy
- czapeczki
- niedrapki i skarpetki
- 2 śpiworki17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Aż tyle czapek Katiś? Pokaźna ta twoja garderoba...
Ja poszalałam tydzień temu i za wanienke, kocyk, becik, dwa pajacyki, śpioszki, pare body z krótkim rekawkiem, parę z długim, dwie pary niedrapek, cieplejszą czapeczke i trochę pieluszek tetrowych i flanelowych zaplaciłam prawie 250 zł. Z jednej strony nie tak drogo, bo w Smyku za to samo wyszłoby z 600. Ale to zaledwie czubek góry lodówej, gdzie jeszcze mi jeszcze do kompletu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 14:38
-
Sue wrote:Aagnieszkaa, we Wrocławiu rzeczywiście jesień w tym roku jest wyjątkowo piękna
Polecam pergolę i ogród japoński - teraz, jak licie są takie czerwone jest tam naprawdę pięknie
Tylko Gosiak, nie powiedziała mi jak to zrobić żeby drzemka trwała pół godziny a nie dwie
to jest straszne ale ja nie wygrzebalam się jeszcze z łóżka, jedynie robię kursy do lodówki i do toalety. Chyba mam okres klimatyzacji się do nowego miejsca.
Sue, Madlene lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Dzieki dziewczyny
Gosiak wiem, widzialam ta liste wyprawkowa, ale tam byla glownie wyprawka do szpitala, a mi chodzi ogolnie ile mniej wiecej czego trzeba miec w domu
zrobie tak samo i skupie sie na rozmiarach 56 i 62 dzieki dziewczyny rozjasnilo mi to troche sytuacje -
Gosiak wrote:Temat ciuszków pojawiał się tu wielokrotnie, kilka razy były podawane listy ile jakich ciuszków w jakich rozmiarach jest potrzebnych. Ja jeszcze nie mam żadnych ciuszków, ale mam dostać całą wyprawkę i wtedy zobaczę co i w jakich rozmiarach mam i czego mi jeszcze potrzeba.
Tutaj masz przydatny art: http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx
kurcze musialam przegapic ta liste ilosci ciuszkow w roznych rozmiarach nie widzialam takiej -
Ja tam na zimę dla siebie już wszystko - dwie zimowe kurtki, 4 pary jeansów (w tym jedne dostałam a drugie kupiłam na allegro za grosze), dwa grube swetry, jedna bluza. Ale ta tunika za taką cenę - aż żal nie kupić
Planuję drugą ciążę dlatego chciałam mieć spory komplet ciuchów. A w nic sprzed ciąży nie wchodzę, nie nosiłam luźnych tunik.
-
Pia Gizela wrote:Ja dziś kliknęłam 2 pary leginsów ciążowych
Mam też jedne spodnie jeansy. Resztę ciuchów, które noszę teraz, to te sprzed ciąży. Ale na święta obowiązkowo jakieś 2 sukienki kupię koniecznie! Chcę ładnie wyglądać
A podesłałabyś mi link do leginsów? Już 2 razy kupiłam i była wtopa -
Aagnieszkaa wrote:Tylko Gosiak, nie powiedziała mi jak to zrobić żeby drzemka trwała pół godziny a nie dwie
to jest straszne ale ja nie wygrzebalam się jeszcze z łóżka, jedynie robię kursy do lodówki i do toalety. Chyba mam okres klimatyzacji się do nowego miejsca.Może to ta energia II trymestru?
Aagnieszkaa lubi tę wiadomość
-
A ja Wam dziś jeszcze nie opowiedziałam co mi się śniło. Śniło mi się oczywiście
, że urodziłam i on był taki ładny i taki malusi. I leżeliśmy sobie razem na łóżku w szpitalu, a obok siedziała moja mama i jej mówiłam, że nie mam go w co ubrać, a ona jak to nic nie kupiliście, a ja że nie zdążyliśmy i , że mój m jest w sklepie i kupuje jakiś właśnie podkłady dla mnie, a mama stwierdziła, że jedzie po ubranka. No i w ogóle nic mnie nie bolało taki miałam szybki i bezbolesny poród i normalnie w koło łóżka chodziłam.
No i się zdenerwowałam bo na sali było bardzo dużo ludzi i do niektórych nawet 5 osób weszło na raz i ktoś włączył bardzo głośno muzykę i ja zwróciłam uwagę, a oni jeszcze podgłosili, więc wkurzona poszłam do pielęgniarek i zażądałam zmiany sali. No i wtedy zadzwonił budzik m i się obudziłam.
Mam tylko nadzieję, że to nie był jakiś proroczy sen, że dużo za wcześnie urodzę. Nasz synuś ma przyjść o czasie. Chociaż leżał ze mną na łóżku nie w inkubatorze więc raczej był o czasiederii84 lubi tę wiadomość