X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wstyd się przyznać! Nie pisałam, czytałam co piszecie i byłam w takim szoku, że dopiero dziś po kilku pozytywnych już wpisach odwazylam się napisać...

Bardzo mi przykro tym, którym się nie udało!
    I gratuluję tym co po chwili zwątpienia usłyszały dobre wieści..

Nadal nie mieści mi się w głowie co to za czarna seria przeszła przez nasze forum...

Ja czuję się dobrze, jestem bardziej senna, rano mnie mdli przez chwilę i przedwczorajszy schwycilo mnie coś okropnego, najpierw zaczęły dretwiec mi usta, potem ręce, a później myślałam, że zemdleje... Teraz już wiem, że z głodu... Od wszystkiego mnie odrzucalo i organizm nie wytzymal od tamtego momentu jem i wszystko jest dobrze ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora kurde ale dziwne tam u Ciebie na tym etapie juz chyba cos powinno byc...
    groszek jest silnyy napewno :*

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co racja to racja!

Ja mam wolne dziś i znów wcześnie wstałam!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny? Jak dzisiejsze samopoczucie?
    Wiadomo co u Słonecznej?

Ja jestem po pierwszej tabletce euthyroxu. 30 minut bez jedzenia, masakra, padne zaraz trupem :D

• Vel Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

odrzuca Was tez od owocow? ja co prawda nadal nie mam mdłości wiec zaden ze mnie przyklad ale jak np na nic nie mam ochoty to skubne sobie truskawek albo czeresni, nawet na pusty zoladek i mnie tak jest dobrzE:) dzis zrobilam koktajl truskawki,banany,mleko sojowe, miód mniam mniam :)lekarz kazal jesc nabial ale ja nienawidze twarogow,serow,jajek,mleka krowiego itp wiec chociaz swieze warzywa i owoce jem :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel też jakoś za owocami teraz nie jestem :) ale staram się coś zawsze przekąsić;)
    Ja mam teraz ochotę na wszystko w sosie pomidorowym . Gołąbki w sosie pomidorowym, pulpety w sosie pomidorowym, zupa pomidorowa ;)
    Ojj chyba w szpitalu sobie nie pojem za dużo ;(

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio mam ochotę na pomidorowe rzeczy... Ugotowałam zupkę pomidorową z ryżem mniam..

A owoce bym jadła kilogramami ;)

Katiś lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez mam ochote na owoce. Cos ostatnio kawa mi nie wchodzi nawet Inka czy bezkofeinowa, bo tak zaczelam. Dzisiaj siedze przy wodzie z cytryna bo juz nie wiem co pic od rana.
    Wczoraj tez mialam ochote na cos konkretnego no i skonczylo sie na dobrej pizzy... ale calej nie zjadlam, jakos sie szybko najadam ostatnio. Na szczescie troche lepiej z mdlosciami wiec i apetyt lepszy. A dzisiaj chyba zrobie zupke jarzynowa bo teraz tyle swierzych warzyw w sklepie.

na9fxa5.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki ;*

Ja tak samo jak Asia kurczę.. Przez te smutne wieści przestałam trochę zaglądać w obawie, że znów przeczytam o jakiejś tragedii:-( Cieszę się , że złe fatum zostało przełamane.
    Dziewczyny, tak bardzo mi przykro i strasznie mnie to boli, że musicie tak cierpieć i przez to przechodzić :(( Niewyobrażalne :( Współczuje Wam!!!

Truskawka ja też bym ciągle wszystko pomidorowe jadła :D Owoce nie bardzo mi smakują więc staram się je wmuszać, nabiału zero oprócz pół szklanki mleka dziennie do kawki..

Wczoraj byliśmy w Ikei i Leroy, urządzamy mieszkanko i wszystko na wariata. W ikei prawie zemdlałam było tak duszno i jakoś dziwnie się czułam, jakby ciśnienie mi spadało i życie nagle uchodziło, zero energii. Mój mnie odnalazł na ktorejś ławce, posiedziałam chwilę i mi przeszło. Wieczorem po tej ganianinie strasznie zakuła mnie szyjka macicy przy siusianiu chyba Fasola się zbuntowała i za wiele dla niej wysiłku jak na jeden dzień.

Czy Wy też jesteście ciągle niewyspane? Mogę spać po 10 godzin i tak mi się oczy kleją.. któraś z Was pytała o bóle brzucha, ja często czuję ciągnięcie tam na dole:-) Do tego ukłucia w podbrzuszu,a od kilku dni pobolewają mnie plecy i nerki. Ale robiłam wszystkie badania I trymestru i mocz i morfologia w porządku więc się nie doszukuje złego.

Dora kochanie, Twoja Fasola jest tak dzielna , że puchar jej się należy :)! Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze, kwestia czasu aż się wszystko ułoży :*! Musisz być dzielna, choć po Twoich postach widać , że babka z jajami z Ciebie :)!

Miłego weekendu Dziewczynki, my z Fasolą bawimy się dziś na Weselichu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:18

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TRUSKAWKA no to najważniejsze, ze w ogole masz apetyt :)) zawsze mozesz kogos poprosic zeby Ci przywiozl toche zupki :)

ja wczoraj zrobilam ogorkowa:) taka mega kwasna:)

ja sie budze rano miedzy 6, a 8 i mnie muli na sen juz gdzies kolo 20..21.. wielkiej sennosci nie czuje w ciagu dnia:) jak raz usnelam okolo 10 i spalam do 15 to pozniej do 1 nie moglam zasnac i sie meczylam wiec staram sie nie spac w dzien :)

a co do szybkiego najadania to tez tak mam :) czuje mega glod, cos sobie zaczynam jesc i nagle czuje taka sytosc jakby mnie zaraz mialo rozsadzic z przejedzenia chociaz zjadlam duzo mniej niz normalnie – przed ciaza, i to chyba moj jedyny objaw bo pozatym czuje sie mega normalnie, ani razu nie wymiotowalam i nudnosci tez nie mecza, nie mam tez w ogole wyczulonego wechu ani nic o czym Wy piszecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:46

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Wiadomo co u Słonecznej?

Ja jestem po pierwszej tabletce euthyroxu. 30 minut bez jedzenia, masakra, padne zaraz trupem :D

Kochana mam tak samo! i mdłości trzymają cały dzień! masakra...

Pomidory zjadam kilogramami <3

dzień dobry wszystkim :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciągle ochotę na gazowane! Bez wody nie wyobrażam sobie dnia! W ogóle mam wrażenie, że bardziej niż zwykle chce mi się pić.
    Mnie chce się wciąż mięska :)

Czyli Twój CUDak będzie lubił pomidory ;)

Asiaa1201, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• marrtka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Wiadomo co u Słonecznej?

Ja nastawiam budzik na wczesną godzinę, otwieram jedno oko, łykam euthyrox i zapadam w sen :D potem to już normalne sniadanko, ale mdli mnie przy myciu zębów.

u mnie królują zupy. zupa codziennie musi być, chociaż do tej pory prawie nigdy zup nie gotowałam. nawet żurek zrobiłam przedwczoraj, a od dzieciństwa go nie lubiłam. Rosół ostatnio wcinałam przez 4 dni: u mamy, u teściowej i swój :D

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie wrażenie jakby non stop chciało mi się pić, też najlepiej gazowane, ale staram się omijać z daleka hehe, u mnie króluje woda niegazowana truskawkowa ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomidory i ogórki kiszone :P ale od słodyczy odpycha całe szczęście :)

a mięsko to mojego męża chrześniak tak ma, mama jadła kwaśne a on tylko mięso na obiad, zupa ble :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie początkowo od słodyczy odrzucilo, teraz już nie ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie ochotę na fasolkę szparagową i zupkę :) Dziś będę robić jakąś warzywną :)
    Ja piję wodę gazowaną, słodzonych nie piję (typu cola, itd) już od dawna. Mam fioła na punkcie zdrowego odżywiania :)

To ciekawe co mój Junior będzie jadł :) Ja i mój P. mamy grupę krwi 0, ponoć ludzie z tą grupą krwi mają zapotrzebowanie na białko zwierzęce i najgorszym pomysłem jest wegetarianizm. Może po prostu rośnie we mnie mały mięsożerca kolejny :)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    To i ja się podziele moimi doświadczeniami z jedzeniem.
    U mnie również smak na pomidorową z ryżem, wczoraj miałam taką ochotę, że z 3 miseczki zjadłam. Dziś zostało i już mnie od niej odrzuca :P

Owoce mogłabym jeść kilogramami. Są bardzo pomocne w czasie mdłości. pomagają mi nektaryny.

Zauważyłam, że nie mogę jeść ciężkich smażonych rzeczy. Wtedy ląduję w wc ( o dziwo nie z mdłościami).\

od słodyczy mnie odrzuciło !!! Tak samo od kawy- kiedyś miłośniczka kawy, dziś nie mogę nawet na nią popatrzeć. Nawet na inke czy mamacofe

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj szparagową robiłam pierwszy raz i nie obrałam... I wylądowało w koszu ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci zazdroszcze! Ja mam takiego Pana warzywniaka, od którego kupuję warzywa - wiem, że nie są pędzone, nie są nawożone, tylko natura.
    A dziś mam ochotę na fasolkę :)

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ