Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wstyd się przyznać! Nie pisałam, czytałam co piszecie i byłam w takim szoku, że dopiero dziś po kilku pozytywnych już wpisach odwazylam się napisać...
Bardzo mi przykro tym, którym się nie udało!
I gratuluję tym co po chwili zwątpienia usłyszały dobre wieści..
Nadal nie mieści mi się w głowie co to za czarna seria przeszła przez nasze forum...
Ja czuję się dobrze, jestem bardziej senna, rano mnie mdli przez chwilę i przedwczorajszy schwycilo mnie coś okropnego, najpierw zaczęły dretwiec mi usta, potem ręce, a później myślałam, że zemdleje... Teraz już wiem, że z głodu... Od wszystkiego mnie odrzucalo i organizm nie wytzymal od tamtego momentu jem i wszystko jest dobrze
-
hej
odrzuca Was tez od owocow? ja co prawda nadal nie mam mdłości wiec zaden ze mnie przyklad ale jak np na nic nie mam ochoty to skubne sobie truskawek albo czeresni, nawet na pusty zoladek i mnie tak jest dobrzE:) dzis zrobilam koktajl truskawki,banany,mleko sojowe, miód mniam mniam :)lekarz kazal jesc nabial ale ja nienawidze twarogow,serow,jajek,mleka krowiego itp wiec chociaz swieze warzywa i owoce jem -
Vel też jakoś za owocami teraz nie jestem ale staram się coś zawsze przekąsić
Ja mam teraz ochotę na wszystko w sosie pomidorowym . Gołąbki w sosie pomidorowym, pulpety w sosie pomidorowym, zupa pomidorowa
Ojj chyba w szpitalu sobie nie pojem za dużo ;( -
Hej, ja tez mam ochote na owoce. Cos ostatnio kawa mi nie wchodzi nawet Inka czy bezkofeinowa, bo tak zaczelam. Dzisiaj siedze przy wodzie z cytryna bo juz nie wiem co pic od rana.
Wczoraj tez mialam ochote na cos konkretnego no i skonczylo sie na dobrej pizzy... ale calej nie zjadlam, jakos sie szybko najadam ostatnio. Na szczescie troche lepiej z mdlosciami wiec i apetyt lepszy. A dzisiaj chyba zrobie zupke jarzynowa bo teraz tyle swierzych warzyw w sklepie. -
Cześć Dziewczynki ;*
Ja tak samo jak Asia kurczę.. Przez te smutne wieści przestałam trochę zaglądać w obawie, że znów przeczytam o jakiejś tragedii:-( Cieszę się , że złe fatum zostało przełamane.
Dziewczyny, tak bardzo mi przykro i strasznie mnie to boli, że musicie tak cierpieć i przez to przechodzić ( Niewyobrażalne Współczuje Wam!!!
Truskawka ja też bym ciągle wszystko pomidorowe jadła Owoce nie bardzo mi smakują więc staram się je wmuszać, nabiału zero oprócz pół szklanki mleka dziennie do kawki..
Wczoraj byliśmy w Ikei i Leroy, urządzamy mieszkanko i wszystko na wariata. W ikei prawie zemdlałam było tak duszno i jakoś dziwnie się czułam, jakby ciśnienie mi spadało i życie nagle uchodziło, zero energii. Mój mnie odnalazł na ktorejś ławce, posiedziałam chwilę i mi przeszło. Wieczorem po tej ganianinie strasznie zakuła mnie szyjka macicy przy siusianiu chyba Fasola się zbuntowała i za wiele dla niej wysiłku jak na jeden dzień.
Czy Wy też jesteście ciągle niewyspane? Mogę spać po 10 godzin i tak mi się oczy kleją.. któraś z Was pytała o bóle brzucha, ja często czuję ciągnięcie tam na dole:-) Do tego ukłucia w podbrzuszu,a od kilku dni pobolewają mnie plecy i nerki. Ale robiłam wszystkie badania I trymestru i mocz i morfologia w porządku więc się nie doszukuje złego.
Dora kochanie, Twoja Fasola jest tak dzielna , że puchar jej się należy ! Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze, kwestia czasu aż się wszystko ułoży :*! Musisz być dzielna, choć po Twoich postach widać , że babka z jajami z Ciebie !
Miłego weekendu Dziewczynki, my z Fasolą bawimy się dziś na Weselichu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:18
-
TRUSKAWKA no to najważniejsze, ze w ogole masz apetyt ) zawsze mozesz kogos poprosic zeby Ci przywiozl toche zupki
ja wczoraj zrobilam ogorkowa:) taka mega kwasna:)
ja sie budze rano miedzy 6, a 8 i mnie muli na sen juz gdzies kolo 20..21.. wielkiej sennosci nie czuje w ciagu dnia:) jak raz usnelam okolo 10 i spalam do 15 to pozniej do 1 nie moglam zasnac i sie meczylam wiec staram sie nie spac w dzien
a co do szybkiego najadania to tez tak mam czuje mega glod, cos sobie zaczynam jesc i nagle czuje taka sytosc jakby mnie zaraz mialo rozsadzic z przejedzenia chociaz zjadlam duzo mniej niz normalnie – przed ciaza, i to chyba moj jedyny objaw bo pozatym czuje sie mega normalnie, ani razu nie wymiotowalam i nudnosci tez nie mecza, nie mam tez w ogole wyczulonego wechu ani nic o czym Wy piszecieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:46
-
Sue wrote:Witajcie Dziewczyny? Jak dzisiejsze samopoczucie?
Wiadomo co u Słonecznej?
Ja jestem po pierwszej tabletce euthyroxu. 30 minut bez jedzenia, masakra, padne zaraz trupem
Kochana mam tak samo! i mdłości trzymają cały dzień! masakra...
Pomidory zjadam kilogramami
dzień dobry wszystkim -
Sue wrote:Witajcie Dziewczyny? Jak dzisiejsze samopoczucie?
Wiadomo co u Słonecznej?
Ja jestem po pierwszej tabletce euthyroxu. 30 minut bez jedzenia, masakra, padne zaraz trupem
Ja nastawiam budzik na wczesną godzinę, otwieram jedno oko, łykam euthyrox i zapadam w sen potem to już normalne sniadanko, ale mdli mnie przy myciu zębów.
u mnie królują zupy. zupa codziennie musi być, chociaż do tej pory prawie nigdy zup nie gotowałam. nawet żurek zrobiłam przedwczoraj, a od dzieciństwa go nie lubiłam. Rosół ostatnio wcinałam przez 4 dni: u mamy, u teściowej i swój -
Ja mam właśnie ochotę na fasolkę szparagową i zupkę Dziś będę robić jakąś warzywną
Ja piję wodę gazowaną, słodzonych nie piję (typu cola, itd) już od dawna. Mam fioła na punkcie zdrowego odżywiania
To ciekawe co mój Junior będzie jadł Ja i mój P. mamy grupę krwi 0, ponoć ludzie z tą grupą krwi mają zapotrzebowanie na białko zwierzęce i najgorszym pomysłem jest wegetarianizm. Może po prostu rośnie we mnie mały mięsożerca kolejny
-
Hej
To i ja się podziele moimi doświadczeniami z jedzeniem.
U mnie również smak na pomidorową z ryżem, wczoraj miałam taką ochotę, że z 3 miseczki zjadłam. Dziś zostało i już mnie od niej odrzuca
Owoce mogłabym jeść kilogramami. Są bardzo pomocne w czasie mdłości. pomagają mi nektaryny.
Zauważyłam, że nie mogę jeść ciężkich smażonych rzeczy. Wtedy ląduję w wc ( o dziwo nie z mdłościami).\
od słodyczy mnie odrzuciło !!! Tak samo od kawy- kiedyś miłośniczka kawy, dziś nie mogę nawet na nią popatrzeć. Nawet na inke czy mamacofePola
Hania