X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ja kiedyś już pytałam na forum o ten pas, ale pozostało bez echa. Ja bym chciała nosić ale np. nie mam pojęcia jaki się kupuje rozmiar takiego pasa?
    Nic o tym jeszcze nie wiem.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też słyszałam, że może to rozleniwiać mięśnie. W książce "W oczekiwaniu na dziecko" są ćwiczenia, które można wykonywać w trakcie połogu, żeby mięśnie zaczęły pracować.
    Co do brzucha, to mnie ciągnie blizna po wyrostku, 5 lat minęło, a mnie boli skóra w tym miejscu. Auć :(

Na tvnie leci teraz reportaż o dziewczynie, która choruje na zespół Recklinghausena i miała guzy na całej twarzy. Widziałam ją kiedyś na mojej uczelni i naprawdę, nie obrażając jej, wyglądała jak potwór. Teraz ma nową twarz, dalej wygląda inaczej, ale bez porównania. Masakra, co za choróbsko paskudne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 23:45

• Penelope Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się raczej też skłonię do zakupu, jestem z lekka leniwa co do ćwiczeń fizycznych więc chociaż może odrobinę ten pas pomoże. Ale też nie mam pojęcia jaki, co, rozmiar itp. Trzeba poszperać w temacie.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa dzisiaj to mnie gin wyprzedzil pytaniem bo wie ze udzielam sie na forum bo mu zawsze mowie "bo dziewczyny na lutowkach...", wiec zapytal mnie czy juz wiem gdzie kolezanki beda rodzic wiec mu mowie ze wiem i powstal we mnie dylemat ale ze mam na niego prosty patent... piwiedzialam ginowi zeby sobie wybral szpital gdzie mu lepiej zrobic cc oczywiscie go tym ubawilam :)
    Wczesniej pytalam o Kopernika to powiedzial ze jesli chodzi o opieke nad matka i dzieckiem tam jest najlepsza...
    Wiec chyba wychodzi na to ze bede rodzic na Kopernika wstepna data to 21 stycznia ale moze byc tez wczesniejsza bo Mloda nadal szybko rosnie dzis n wizycie miala 1136 grama...

Januszkowa, megg, asia888 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale jestem ciekawa ile Tomek waży! A dowiem się dopiero 15 grudnia!!

Skończyłam robić listę, powklejałam linki, przygotowałam zamówienie do Apteki Gemini :)
    Jak spisałam rzeczy potrzebne do szpitala to aż się za głowę złapałam ile tego trzeba!!
    Ale mam już nawet zaplanowane w jakich ciuchach wyjdę ze szpitala, taki ze mnie control freak :P

megg, Aagnieszkaa, Penelope, Angélique89 lubią tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja właśnie też słyszałam, że może to rozleniwiać mięśnie. W książce "W oczekiwaniu na dziecko" są ćwiczenia, które można wykonywać w trakcie połogu, żeby mięśnie zaczęły pracować.
    Co do brzucha, to mnie ciągnie blizna po wyrostku, 5 lat minęło, a mnie boli skóra w tym miejscu. Auć :(

Na tvnie leci teraz reportaż o dziewczynie, która choruje na zespół Recklinghausena i miała guzy na całej twarzy. Widziałam ją kiedyś na mojej uczelni i naprawdę, nie obrażając jej, wyglądała jak potwór. Teraz ma nową twarz, dalej wygląda inaczej, ale bez porównania. Masakra, co za choróbsko paskudne.

Jak ktoras cwiczy to i tak bedzie swoja droga cwiczyc. Przeciez pas tego nie wyklucza. Z tego, co wiem to one dzialaja tez jak gorsety - poprawiaja posture i odciazaja plecy, a to sa raczej pozadane efekty.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo kuriera buraka ja bym zlozyla skarge, zreszta nie raz juz takowa skladalam bo dosc duzo zamawialam i z kurierami mialam doczynienia... maja oboiazek dostarczyc przesylke do domu nie pod drzwi...
    Mi tez ostatnio kurier postawil pod drzwiami i czeka az podpisze kwit wiec ja czekalam az postawi to chociaz za progiem zdziwiony pyta czy ma to wniesc to zapytalam "a jak pan mysli?" glupio mu sie zrobilo, na szczescie byl tylko w zastepstwie tak to wszystkich kurierow znam i sa bardzo mili :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra Twoja Natalka rośnie pięknie! :)
    Lekarze dobrze się wypowiadają o tym szpitalu. Może się spotkamy kiedyś tam. Będę tam jeździć na KTG.

Penelope ja mam tak samo, nie lubię ćwiczyć. Też nie wiem jaki rozmiar, oglądałam już na allegro i nie wiem jaki wybrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 00:34

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie :) my wlasnie za chwile lecimy na glukoze! I okropnie sie boje aby nie zwymiotowac bo juz zle sie czuje bez jedzenia.. A dzisiaj w nocy cos nie moglam spac co chwile sie budzilam. Troche mi ciezko juz przewracac sie z boku na bok tez macie ten problem ?

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! My już nie śpimy.
    Nad ranem śniły mi się ciastka francuskie z serem :D

Co do pasa poporodowego, ja się zastanawiam też. Ale nie mam pojęcia jaki wybrać rozmiar. Więc chyba odłożę ten zakup na po powrocie ze szpitala. Co do opinii to słyszałam różne i skrajne. Doszłam do wniosku, że kupię i spróbuję. Jak mi będzie w nim niewygodnie bardzo, to zrezygnuję. Oczywiście mam świadomość, że sam pas sprawy nie załatwi i odrobinę wysiłku będzie trzeba włożyć w powrót do formy :)

Dziś mam nadzieję, że będę miała lepszy i bardziej produktywny dzień od wczorajszego.

Penelope lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, czekam aż laboratorium otworzą i idę na badania. Myślałam żeby może jednak zrobić ta glukozę dzisiaj, ale stwierdziłam ze pójdę w piątek, 2 dni różnicy nie zrobi, a może będę już zdrowsza... zapytam przy okazji w labie czy moja kartka od gina wystarczy, bo nic nie napisał ile mam mieć pobrań krwi. Wieczorem idę właśnie do niego, oj ciekawa jestem ile mój pucus już waży skoro 3 tyg temu miał już 890g :) Mam nadzieję że moja choroba mu nie zaszkodziła.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana :)
    U nas ciemno strasznie i deszczowo. Jeden dzień bez słodyczy i już 0,5kg w dół - to lubię ;)
    Co do pasów poporodowych nie interesowałam się, ale myślę, że rozmiar trzeba dobrać taki jaki nosiłyśmy przed ciążą... chyba?

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZeść :) Jestem już wyspana :D CZekam z kawką na poranny odcinek M jak miłość.
    No i chwalę się - tadaaaaam weszłam w III TRYMESTR :D

Gosiak, kafabi, megg, Bietka, Sue, Fedra, asia888, Januszkowa, justta lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    CZeść :) Jestem już wyspana :D CZekam z kawką na poranny odcinek M jak miłość.
    No i chwalę się - tadaaaaam weszłam w III TRYMESTR :D
    Gratulacje, ja jutro świętuję wejście w III trymestr :D

Katiś, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) moje dziecię kopie, wierci sie i czuja ja i z lewej strony ba dole i z prawej i góry. Ciekawe jak to jest ułożone w takim razie :)
    Ogolnie od dwóch dni mam bardzo dziwne sny :/
    Gosiak ja nie jem słodyczy mize od czasu do czasu cos słodkiego i wczoraj u diabetolog waga pokazała o prawie 0,5 kg mniej niż ostatnio. Dastalamtakie opery za to ze nie dość ze nie robiłam jeszcze do wagi sprzed ciąży to jeszcze schudlam! :D wiec moze to niejedzenie słodyczy naprawde cos daje :)

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny za ogrom gratulacji i kciuków i wszystkiego dobrego :) wiedziałam, że lutówki są wyjątkowe:) i będą miały wyjątkowe dzieci :)
    LadyDi wrote:

Zastanawiam się nad kupnem koszul do szpitala. Myślicie że trzeba kupować ciążowe, czy mogą byc zwykle? Ja w ogóle nie cierpię koszul, no ale jak mus to mus. No i te biustonosze. Tez nie wiem czy trzeba kupować takie specjalne do karmienia. One mają jakieś dodatkowe "wlasciwosci" czy chodzi tylko o wygodę. No i czy trzeba spać w biustonoszu, bo coś to daje, czy to tylko takie, że ujme to "widzimisie"? Czarna magia to dla mnie. Powiem szczerze, że najlepiej to śpi mi się nago :p

jeśli mogę się wtrącić - koszule do szpitala są zdecydowanie wygodniejsze a w wielu szpitalach przymus - chodzi o to, żeby był przewiew i łatwy dostęp a druga sprawa - po porodzie leci tak że każde spodnie od piżamy byłyby momentalnie brudne w strategicznym miejscu . Nie musza być ciążowe, mogą być zwykłe w odpowiednim rozmiarze - wiadomo też że zakłada się je po porodzie - do porodu warto wziąć mężową dużo starą koszulkę bo to jednak potem do wyrzucenia jest. Ciążowe są lepsze pod jednym względem - mają wycięcia na piersi - jeśli będzie się karmiło to może być łatwiej choć ja nie umiałam wystawić piersi przez małą dziurkę - miałam zwykłe koszule, ciut większe niż zwykle z dekoltem łódkowym i ściągałam - tak więc decyzja każdego - możesz kupić jedną taką jedną taką i zobaczyć - bo mimo że w szpitalu jest się te 2 dni to trzeba mieć 2 koszule minimum.

Jeśli chodzi o biustonosz - taki do karmienia jest odpinany na miseczce, czesto też jest delikatniej wyściełany - po porodzie zwłaszcza na początku biustonosz nosi raczej ciągle więc musi być wygodny i dodatkowo wkładki laktacyjne się nosi bo czesto, nawet bardzo są niekontrolowane wycieki :) dziecko piśnie, przyjdzie pora, cokolwiek i już bach - mokre plamy na piersiach....
    jeśli ktoś będzie wiedział, że nie będzie karmił to nie ma sensu kupować tych specjalnych :) oczywiście wszystko moim zdaniem

Lara 82, Gosiak, cath, Fedra, angelcia, kafabi, Penelope, LadyDi, Januszkowa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, dzisiaj znów piękny poranek :-)

Wczoraj miałam taki apetyt i czułam wilczy głód i tyle zjadłam, a nawet mnie nic nie bolało byłam w szoku :-)
    No co prawda nie wiem jak dziś będzie z 2. No i chyba nie mogę jeździć na zakupy jedzeniowe. Normalnie wczoraj pojechaliśmy na ryneczek, tam wszystko mam wrażenie lepiej wygląda niż w supermarkecie :-)
    I po prostu nakupiłam tak różnego jedzonka od pączków po śledzie, mój m jak to zobaczył stwierdził, że oszalałam i się połowa popsuje bo przez tydzień tego nie zjem :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim mamusiom wczorajszych wizyt :-) cieszę się, że wszystko OK.

No i już widać różnicę wagi pomiędzy dzieciaczkami :-):-)
    No ale pomiędzy nami też są różnice, jedne ważą ponad 70 inne ponad 60, a jeszcze inne dopiero dobijają do 60. Myślę, że to też ma znaczenie :-)
    No mój przypiera prawidłowo nie pond normę, no jest o nie cały tydzień starszy, zobaczymy ile będzie miał 20 listopada :-)

Wczoraj stanęłam przed lustrem i patrzyłam na odstęp pomiędzy jedną nogą a drugą w kroczu i się zastanawiałam jak to natura stworzyła, no naprawdę nadal nie wiem :-):-):-)
    Potem jednak odeszłam od lusterka i stwierdziłam, że nie mogę na to patrzeć :-):-):-) jak tam mało miejsca :-)

megg, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą koszulą czy koszulka do porodu. To ja chyba postawię na koszulę nocną luźniejszą do porodu. No przecież to nie jest tak (chyba), że jak Cię położą na samolocie to tam 10 godzin będziesz leżeć, i jednak na pewno chcę mieć coś co po wstaniu zakryje mi tyłek.
    Fakt, że na fotelu będzie się wszystkim świecić, no ale chociaż jak się będzie na stojąco to żeby mieć dół zakryty :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK idę pić 3 szklankę wody tym razem ze śliwkami, tak dla poprawy trawienia na dziś :-):-):-) Miłego dzionka.
    Dziś wejdę na neta wieczorem, bo chyba już jestem uzależniona :-)
    Muszę trochę książek poczytać :-):-)

Gosiak, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ