Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co ja byłam w kilku smykach w Cz-wie i w Katowicach i Powiem Wam, że może źle trafiłam ale wybór wózków w smyku jest marny.
Spróbujcie znaleźć sklep gdzie będzie z 10 różnych firm wózków i wtedy można porównać. My w Cz-wie znaleźliśmy taki polski sklep i tam mają naprawdę bardzo dużo różnych firm, wózki głębokie, spacerówki i foteliki samochodowe. I jak sobie pooglądaliśmy różne firmy, pojeździliśmy to wtedy dopiero ma się jakiś pogląd na to.
Bebetto Luca był naszym faworytem chociaż spacerówka wydawała mi troszkę zbyt delikatna. I koniec końcem wybraliśmy Adamex Pajero Len (no ale u nas też prywatne względy miały wpływ na wybór).
Ale dążę do tego, że bardzo ważna jest spacerówka i to na niej najbardziej powinniśmy się skupić
Takie moje własne odczuciatraktujcie jako radę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 20:45
-
Sue wrote:Gosiak - pytanie mam do Ciebie odnośnie Happy Mum. Chyba kupię u nich kurtkę zimową, tylko nie wiem jaki rozmiar.
Pamiętam, że Ty zamawiałaś u nich ubrania. Ja w sklepach z ciążowymi ciuchami noszę S, natomiast w zwykłych M. Jak dobrałaś sobie rozmiar?Więc pewnie Tobie spokojnie S wystarczy. A wiesz że happy mum jest we Wroclawiu w Arkadach. Najlepiej gdybyś jednak poprzymierzala.
Gosiak lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Ja po opinii kolezanki potwierdzilam sie tylko w przekonaniu o bebetto Luca
bardzo chwalila wlasnie spacerowke. Mowi ze jest zgrabna, dziecko nie wypada z niej, nie zeslizguje sie bo ma ta poprawiona wersje. Bardzo chwalila. Jedynym minusem dla niej sa pasy które wyglądają biednie ale dobrze trzymają dzieciątko
teraz młody jeździ juz w kurtce i wcale ta spacerowka taka mala nie jest
-
Ja już po wizycie. Wyniki ok. Szyjka i łożysko są w normie i się dobrze mają.
Brzuszkowego tylko na chwilkę podglądnęliśmy tylko chwileczkę. Torbiel nadal nie znikła
Ale mały waży już 770g! W przeciągu 6 dni utył 200g
Co do tego Coombosa. Ja miałam zlecone razem z grupą krwi i nie wyszły mi przeciwciała. Teraz też. Lekarka powiedziała, że to lepiej powtórzyć te przeciwciała.
No i dostałam zlecenie na glukozę. Brrr!
megg, Gosiak, Bietka, Asiaa1201, asia888, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Wózek to jest jedyna rzecz, którą mam dla swojego dziecka. Udało się kupić 3 w 1 używany bardzo mało, granatowy za 700 zł. Ja zakochałam się w graco symbio i taki się udało znaleźć. Nowy kosztuje 2500 zł. Jak mi się nie sprawdzi spacerówka, to nie będzie problemu, żeby nową kupić, bo nie będzie żal
Tym bardziej, że dodatkowo zamierzam kupić wózek biegowy
Co do mojej anemii - zastanawiam się nad przepatrzeniem swojej diety. Może zacznę pić sok z buraków, jeść pesto z pietruszki i jakoś damy radę. Boję się, że jak zacznę brać żelazo, to zaparcia będą się zdarzać. A tego nie przeżyję
-
staralam sie pic sok z burakow ale bleeeee
mam recepte na zelazo ktore podobno nie wywoluje zaparc- zobaczymy
chciaz ja je mam bez tego
to ta tabliczka z imieniem jaka zamawiam zamiast literek
http://allegro.pl/tabliczka-dekoracja-pokoju-3d-literki-imie-neju-i4673163487.html -
LadyMK wrote:ja wysyłałam glutki moim podopiecznym fridą
i to wcale nie jest obrzydliwe, bo nie dotrą one do ust wciągającego
Gluty nie dotrą, ale zarazki juz tak, czytałam że mimo filtra mamy się zarazaja katarem od dzieci. Nie zamierzam się kłócić, bo i tak każdy kupi to co mu się podobaco do odkurzacza w nocy to faktycznie może być upierdliwe, ale myślę że jak wiemy ze dziecko ma zawalony nos, to można zostawić odkurzacz koło łóżeczka i szybko zrobić co trzeba. Nie ma co się łudzić o przespanych nocach z chorym dzieckiem
Pewnie kupie coś cichego do odciagania, ale nic co wymaga mojego wysysania, bo mogę mieć odruch wymiotny
-
megg wrote:a badanie na cytomegalie robilyscie?
bo ja nie a kolezanka mowila ze sie robi i zglupialam
Robiłam juz dawno temu, jakoś na początku ciąży, chyba razem z toxo.megg lubi tę wiadomość
-
Aaaa! To ja miałam to badanie! Właśnie jak miałam oznaczaną grupę krwi to razem z tym robiłam jakieś przeciwciała
Zapomniałam całkowicie - u mnie wyszedł wynik ujemny
Pia, dobrze, że z Brzuszkowym wszystko okTorbiel ma jeszcze czas, żeby zniknąć
A z glukozą dasz radę - nie ma co się nastawiać negatywnie do tegoAmbrozja to to nie jest, ale da się przeżyć
-
Witam
nawiazujac do pytania Lara ja tez mam rh-, a moj maz rh+, mialam badania na obecnosc przeciwcial 2 razy jak dotad i poki co na szczescie nie staierdzono wiec niech tak zostanie, ostatnio mialam jakos ok 20 tyg ciazy, i za jakies 3 tygodnie bede miala ponownie robione to badanie
jako pierworodka teoretycznie nie powinnam ich miec
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Badanie na cytomegalię też miałam, wszystko ujemne
W Twoim stylu jest artykuł o diecie bogatej w żelazo, chyba w którymś Women's Health też było, więc poczytam.
Ja dostałam Żelazo SR +, czytam w necie opinie, ponoć bardzo dobry.megg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam nową mamusię!!
- Laureczka25
DORA KOCHANA!Wiesz, że sobie ostatnio o Tobie myślałam i czy się staracie? Ta informacja mnie dzisiaj po prostu uskrzydliła. Dzielna nasza. Zaglądaj tutaj
Sloneczna ja bym zrobila salatke z kapusty pekinskiej + groszku + majonez + jogurt grecki + czosnek. Co do wozka Jedo Fyn ma moja chrzesnica i jest okej, duza gondolka to plus
Lara u mnie wystepuje konflikt. Coombs to test antyglobulinowy i jest on wylacznie (teoretycznie) dla kobiet które mają krew "-" czyli moze wystapic u nich konflikt. Jak wynik jest ujemny to jest okej, a jak jest dodatni to stanowi zagrozenie (chyba dlatego, ze organizm matki atakuje dziecko, tzn jest dla niej intruzem) i podaje sie wtedy immunoglobuline. Ogolnie to kazda z nas ktora moze byc obarczona konfliktem dostanie taki zastrzyk po porodzie.
Asia przezylam!! Żułam gumę miętową bez cukru. Zagryzłam cytryną jak było mi bardzo niedobrze (tak około 40 min po). Dasz rade Kochana
No to tak, glukoza na czczo 74 (norma 74-120), po dwóch godzinach 110 (norma 74-140) to chyba spoko. Mocz ok, ale morfologialeukoryty, erytrocyty, hemoglobina mieści się w najniższej normie, hematokryt 32,9 (norma 37-47), limfocyty i tutaj uwaga...18,7% (norma 25-58,5 w próbce przynależnej do wieku pacjenta) a limfocyty 1,9 tys/ul (norma 1,5-5). No i poziom żelaza.. 25 a norma 60-180. LIPA... Co by tu zaradzić?
Dostałam troszkę ciuszków dla Adulki, ale będzie odpicowana. Jeszcze koleżanka ma do sprzedania fotelik Recaro Young Profi Plus, a nie pasuje do mojego wózkaCHOLERA!
dora8201 lubi tę wiadomość