X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    053673a4c913f013m.jpg

witamy się w nowym tygodniu...

Sue, megg, Patrycja20, Bietka, gusiaa, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie jak do tej pory typ wozka to jedo fyn

kolor 356 lub 254:)

http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-jedo-fyn-3w1-memo-torba-gratisy-i4725877452.html

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja byłam w kilku smykach w Cz-wie i w Katowicach i Powiem Wam, że może źle trafiłam ale wybór wózków w smyku jest marny.
    Spróbujcie znaleźć sklep gdzie będzie z 10 różnych firm wózków i wtedy można porównać. My w Cz-wie znaleźliśmy taki polski sklep i tam mają naprawdę bardzo dużo różnych firm, wózki głębokie, spacerówki i foteliki samochodowe. I jak sobie pooglądaliśmy różne firmy, pojeździliśmy to wtedy dopiero ma się jakiś pogląd na to.
    Bebetto Luca był naszym faworytem chociaż spacerówka wydawała mi troszkę zbyt delikatna. I koniec końcem wybraliśmy Adamex Pajero Len (no ale u nas też prywatne względy miały wpływ na wybór).
    Ale dążę do tego, że bardzo ważna jest spacerówka i to na niej najbardziej powinniśmy się skupić :-)
    Takie moje własne odczucia :-) traktujcie jako radę :-):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 20:45

relge6yd3cl8y0me.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak - pytanie mam do Ciebie odnośnie Happy Mum. Chyba kupię u nich kurtkę zimową, tylko nie wiem jaki rozmiar.
    Pamiętam, że Ty zamawiałaś u nich ubrania. Ja w sklepach z ciążowymi ciuchami noszę S, natomiast w zwykłych M. Jak dobrałaś sobie rozmiar?
    Sue, ja też mam kilka ubrań z happy mum. Głównie sukienki. I wszystkie są S. A ja nie należę do drobnych :-) Więc pewnie Tobie spokojnie S wystarczy. A wiesz że happy mum jest we Wroclawiu w Arkadach. Najlepiej gdybyś jednak poprzymierzala.

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a badanie na cytomegalie robilyscie?
    bo ja nie a kolezanka mowila ze sie robi i zglupialam

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po opinii kolezanki potwierdzilam sie tylko w przekonaniu o bebetto Luca :) bardzo chwalila wlasnie spacerowke. Mowi ze jest zgrabna, dziecko nie wypada z niej, nie zeslizguje sie bo ma ta poprawiona wersje. Bardzo chwalila. Jedynym minusem dla niej sa pasy które wyglądają biednie ale dobrze trzymają dzieciątko :) teraz młody jeździ juz w kurtce i wcale ta spacerowka taka mala nie jest :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Teraz ci nie powiem nie pamiętam :) papiery mam w samochodzie jutro zobaczę i ci napisze :)

megg lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wyniki ok. Szyjka i łożysko są w normie i się dobrze mają.
    Brzuszkowego tylko na chwilkę podglądnęliśmy tylko chwileczkę. Torbiel nadal nie znikła :/

Ale mały waży już 770g! W przeciągu 6 dni utył 200g :)

Co do tego Coombosa. Ja miałam zlecone razem z grupą krwi i nie wyszły mi przeciwciała. Teraz też. Lekarka powiedziała, że to lepiej powtórzyć te przeciwciała.

No i dostałam zlecenie na glukozę. Brrr!

megg, Gosiak, Bietka, Asiaa1201, asia888, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek to jest jedyna rzecz, którą mam dla swojego dziecka. Udało się kupić 3 w 1 używany bardzo mało, granatowy za 700 zł. Ja zakochałam się w graco symbio i taki się udało znaleźć. Nowy kosztuje 2500 zł. Jak mi się nie sprawdzi spacerówka, to nie będzie problemu, żeby nową kupić, bo nie będzie żal ;) Tym bardziej, że dodatkowo zamierzam kupić wózek biegowy :)

Co do mojej anemii - zastanawiam się nad przepatrzeniem swojej diety. Może zacznę pić sok z buraków, jeść pesto z pietruszki i jakoś damy radę. Boję się, że jak zacznę brać żelazo, to zaparcia będą się zdarzać. A tego nie przeżyję :)

• megg Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staralam sie pic sok z burakow ale bleeeee
    mam recepte na zelazo ktore podobno nie wywoluje zaparc- zobaczymy
    chciaz ja je mam bez tego

to ta tabliczka z imieniem jaka zamawiam zamiast literek
    http://allegro.pl/tabliczka-dekoracja-pokoju-3d-literki-imie-neju-i4673163487.html

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    ja wysyłałam glutki moim podopiecznym fridą ;)
    i to wcale nie jest obrzydliwe, bo nie dotrą one do ust wciągającego

Gluty nie dotrą, ale zarazki juz tak, czytałam że mimo filtra mamy się zarazaja katarem od dzieci. Nie zamierzam się kłócić, bo i tak każdy kupi to co mu się podoba :) co do odkurzacza w nocy to faktycznie może być upierdliwe, ale myślę że jak wiemy ze dziecko ma zawalony nos, to można zostawić odkurzacz koło łóżeczka i szybko zrobić co trzeba. Nie ma co się łudzić o przespanych nocach z chorym dzieckiem :P Pewnie kupie coś cichego do odciagania, ale nic co wymaga mojego wysysania, bo mogę mieć odruch wymiotny ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:

Robiłam juz dawno temu, jakoś na początku ciąży, chyba razem z toxo.

megg lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa! To ja miałam to badanie! Właśnie jak miałam oznaczaną grupę krwi to razem z tym robiłam jakieś przeciwciała :) Zapomniałam całkowicie - u mnie wyszedł wynik ujemny :)

Pia, dobrze, że z Brzuszkowym wszystko ok :) Torbiel ma jeszcze czas, żeby zniknąć :)

A z glukozą dasz radę - nie ma co się nastawiać negatywnie do tego ;) Ambrozja to to nie jest, ale da się przeżyć :)

• bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) nawiazujac do pytania Lara ja tez mam rh-, a moj maz rh+, mialam badania na obecnosc przeciwcial 2 razy jak dotad i poki co na szczescie nie staierdzono wiec niech tak zostanie, ostatnio mialam jakos ok 20 tyg ciazy, i za jakies 3 tygodnie bede miala ponownie robione to badanie :) jako pierworodka teoretycznie nie powinnam ich miec :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chtomegalie mialam razem z toxo, chyba bylam brudasem za dzieciaka bo wezystkie te odzwierzece przeciwciala mam :p

Bietka, megg lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg ja miałam cytomegalię robioną przed ostatnią wizytą, a przeciwciała też miałam robione. Tu i tu w normie :)

megg lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie na cytomegalię też miałam, wszystko ujemne :)

W Twoim stylu jest artykuł o diecie bogatej w żelazo, chyba w którymś Women's Health też było, więc poczytam.

Ja dostałam Żelazo SR +, czytam w necie opinie, ponoć bardzo dobry.

megg lubi tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja nie miałam ani badań na cytomegalię ani tego odczynu. To chyba słabo... Ciekawe czego jeszcze nie miałam :(

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyto miałam razem z toxo. Wszystko przechorowane :D

A po wizycie byliśmy w Obi, żeby wybrać jakąś farbę do pokoju Brzuszkowego. I nie wybraliśmy. Chciałam jakiś błękit, taki cukierkowy czy pastelowy, ale nic mi nie wpadło w oko.

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamusię!! :) - Laureczka25

DORA KOCHANA! <3 Wiesz, że sobie ostatnio o Tobie myślałam i czy się staracie? Ta informacja mnie dzisiaj po prostu uskrzydliła. Dzielna nasza. Zaglądaj tutaj :)

Sloneczna ja bym zrobila salatke z kapusty pekinskiej + groszku + majonez + jogurt grecki + czosnek. Co do wozka Jedo Fyn ma moja chrzesnica i jest okej, duza gondolka to plus :)

Lara u mnie wystepuje konflikt. Coombs to test antyglobulinowy i jest on wylacznie (teoretycznie) dla kobiet które mają krew "-" czyli moze wystapic u nich konflikt. Jak wynik jest ujemny to jest okej, a jak jest dodatni to stanowi zagrozenie (chyba dlatego, ze organizm matki atakuje dziecko, tzn jest dla niej intruzem) i podaje sie wtedy immunoglobuline. Ogolnie to kazda z nas ktora moze byc obarczona konfliktem dostanie taki zastrzyk po porodzie.

Asia przezylam!! Żułam gumę miętową bez cukru. Zagryzłam cytryną jak było mi bardzo niedobrze (tak około 40 min po). Dasz rade Kochana <3

No to tak, glukoza na czczo 74 (norma 74-120), po dwóch godzinach 110 (norma 74-140) to chyba spoko. Mocz ok, ale morfologia :( leukoryty, erytrocyty, hemoglobina mieści się w najniższej normie, hematokryt 32,9 (norma 37-47), limfocyty i tutaj uwaga...18,7% (norma 25-58,5 w próbce przynależnej do wieku pacjenta) a limfocyty 1,9 tys/ul (norma 1,5-5). No i poziom żelaza.. 25 a norma 60-180. LIPA... Co by tu zaradzić?

Dostałam troszkę ciuszków dla Adulki, ale będzie odpicowana. Jeszcze koleżanka ma do sprzedania fotelik Recaro Young Profi Plus, a nie pasuje do mojego wózka :( CHOLERA!

dora8201 lubi tę wiadomość

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ