Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
laureczka25 pieknie nazwalas coreczke
Jakie masz imie wybrane dla synka?
Angelcia ja bym sie chyba nie powstrzymala i cos bym tym babom odpowiedziala. Moja praca + ciaza doprowadzily mnie do tego, ze przestalam sie gryzc w jezyk i wszystko brac na klate. Musialam sie nauczyc radzic sobie z trudnymi typami (oczywiscie kulturalnie). Nie pozwalam sobie w kasze dmuchac i nie interesuje mnie czy to jest pacjent, odwiedzajaca rodzina, student medycyny, pielegniarka czy lekarz - jak ktos jest chamski lub wpieprza mi sie w moja przestrzen, to zwracam mu uwage.
Moje dziecko kopie coraz silniej i coraz wyzej, ale najczesciej i tak czuje te kuksancie nisko.
I mam nowa obsesje smakowa - kanapki z tunczykiem i ogorem kiszonym!angelcia lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Powiem Wam, że sama nazwa odkurzacz brzmi strasznie
A co to jest ta frida?
Ścięło mnie po południu i spałam godzinkę. Miałam iść na spacer, ale mi się ściemniło
Właśnie siadłam do lapka i będę układać wyprawkę, które muszę kupić. Jak dostanę wypłatę przed weekendem, to w sobotę/niedzielę wyruszam na 1 łowy. Jeśli nie - wyruszę na łowy lumpkowesłoneczna 85, megg lubią tę wiadomość
-
Gosiak - pytanie mam do Ciebie odnośnie Happy Mum. Chyba kupię u nich kurtkę zimową, tylko nie wiem jaki rozmiar.
Pamiętam, że Ty zamawiałaś u nich ubrania. Ja w sklepach z ciążowymi ciuchami noszę S, natomiast w zwykłych M. Jak dobrałaś sobie rozmiar?
-
Dora gratuję !
Laureczka 25 rodziłaś w szpitalu Orłowskiego? powiedz jakie masz wrażenia?
Z tym octanisept też słyszałam, nawet gdzieś słyszałam, ze ma jakiś składnik, który nie jest dobry dla dzieci, ale nie mogę linka znaleźć.dora8201 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny odnośnie tego do odkurzacza to ja kilka lat temu byłam przerażona jak można. Wydawało mi się, że takie coś to może wyciągnąć mózg dziecku ja kuzynka tego używała to nie mogłam patrzeć. Ale ona to umyła i mi zaaplikowała prosto do nosa i to ma takie zabezpieczenia, że jest całkowicie nie groźne.
To nie ciągnie kataru jak odkurzacz śmieci z ziemi
Jest całkiem delikatne, ale szalenie skuteczne.
Poza tym to gdzie mama sama ustami zciąga, po pierwsze to takie fe troszkę nie apetyczne, poza tym można złapać katar od dziecka
W nocy można delikatnie gruszką jak trzeba.
A dzieci wbrew pozorom uwielbiają takie dźwięki jak odkurzacz, naprawdę przekonałam się na dzieciach moich znajomych i ciężko było mi uwierzyć, że wolą zasypiać przy dźwięku odkurzacza i suszarki niż fajnej muzyki
Jest taka aplikacja na telefon z tego typu dźwiękami i byłam nie raz świadkiem jak to uspokajaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 19:19
Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
-
Lara to zalezy od dziecka
u nas żadne dziecko nie bylo wielbicielem odkurzacza. Ale za to mojej kolezanki syn tylko przy tych dźwiękach zasypia
mi bardziej chodzi o to ze to jest niehigieniczne bo przeciez odkurzaczem wcagamy brudy ile zarazków musi na nim byc. Nie nie to nie dla mnie.
ale kazda z nas ma inne zdanie na ten temat i kazda z nas musi sama w praktyce sie dowiedziec co będzie ok
akurat dla mnie ten aspirator do odkurzacza jest nie do przyjęcia
-
Lara 82 wrote:Co do odczynu Combsa ja nie miałam. Pierwszy raz słyszę o tym.
A powiedzcie te co miały czy występuje u Was konflikt serologiczny?
Macie może krew Rh-?
My mamy konflikt. Ja mam grupę "-" w pierwszej ciązy było wszytko dobrze, bo synek otrzymał krew po mnie, wiec konfliktu nie było. Teraz nie wiem jak będzie zobaczymy jak mała sie urodzi, wtedy w szpitalu podadzą mi imunoglobulinę -
słoneczna 85 wrote:ale wy zartujecie z tym odkurzaczem? czy naprawde macie zamiar wysysac smarki dzieciom ta wielka rura????
nie no......
http://youtu.be/E_R1PruNAT8
No sloneczna dla mnie to tez się w glowie nie mieściGosiak, Sue lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:ale wy zartujecie z tym odkurzaczem? czy naprawde macie zamiar wysysac smarki dzieciom ta wielka rura????
nie no......
Słoneczna nie żadną rurą wykorzystujesz do tego tylko sam mechanizm odkurzacza, a nie rurę.
Ale ja naprawdę jeszcze nie wiemDla mnie to na razie mało istotne
Moje dziecko nie będzie miało kataru
Teraz kupię jakąś gruszkę coś tak byle byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 19:34
megg, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Gosiak - pytanie mam do Ciebie odnośnie Happy Mum. Chyba kupię u nich kurtkę zimową, tylko nie wiem jaki rozmiar.
Pamiętam, że Ty zamawiałaś u nich ubrania. Ja w sklepach z ciążowymi ciuchami noszę S, natomiast w zwykłych M. Jak dobrałaś sobie rozmiar?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 19:34
Sue lubi tę wiadomość
-
Kafabi dzięki za odpowiedź o tym konflikcie.
Mnie chodzi o to, że może tym osobom gin zalecił zrobienie odczynu Coombsa, które mają konflikt serologiczny?
Tak się zastanawiam?
No bo jeśli nie to nie wiem czemu mnie nie zleciła gin czegoś takiego, chociaż u nas nie ma konfliktu.
Zapytam się mojej gin 20 listopada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 19:38
-
Lara 82 wrote:Kafabi dzięki za odpowiedź o tym konflikcie.
Mnie chodzi o to, że może tym osobom gin zalecił zrobienie odczynu Coombsa, które mają konflikt serologiczny?
Tak się zastanawiam?
No bo jeśli nie to nie wiem czemu mnie nie zleciła gin czegoś takiego, chociaż u nas nie ma konfliktu.
Zapytam się mojej gin 20 listopada.czytam w książce o ciąży ze powinno to być badanie obowiązkowe na samym początku ciąży
Gosiak lubi tę wiadomość